-
IT café
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Félig-meddig előrébb jutottam. Az egyik galiba a tűzfal miatt volt szerintem. Kiadtam a
sudo ufw allow Samba
parancsot, onnantól már a Win7-es kliens látta a megosztást. Látja a megosztott mappa/almappákat, fájlokat. Írni is tud bele. Egyelőre nincs külön felhasználóm a sambához.
Plusz engedélyeztem a wins-t, meg ugyanazt a tartománynevet adtam, ami a win7-nek is meg lett adva.A
sudo smbclient -L localhost
hibát dob továbbra is: Connection to localhost failed(Error NT_STATUS_CONNECTION_REFUSED) Erre a hibára kerestem rá, akkor írták pár lehetséges oknak, hogy nincs esetleg elég tárhely, tűzfal fogja meg vagy az smb.conf hibás. Utóbbin végigmegy a testpram, nem jezez hibát.
Hogyan tovább?
Új hozzászólás Aktív témák
- EA Sports WRC '23
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Hobby elektronika
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Tudományos Pandémia Klub
- Filmvilág
- Óvodások homokozója
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Antivírus szoftverek, VPN
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Játékkulcs BAZÁR! STEAM/ORIGIN/BATTLE.NET / PS5/XBOX/EPIC/GOG/EA/UPLAY
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T560 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest