Új hozzászólás Aktív témák

  • Floyd80

    addikt

    Epidemiológusok hosszú távú korlátozásokat javasolnak.

    Ez a tanulmány arra (is) keresi a választ, hogy az enyhítés vagy a teljes elfojtásnak van-e értelme. (UK és USA)

    https://www.imperial.ac.uk/media/imperial-college/medicine/sph/ide/gida-fellowships/Imperial-College-COVID19-NPI-modelling-16-03-2020.pdf

    "Ezért arra a következtetésre jutunk, hogy a járványok elnyomása az egyetlen életképes lehetőség jelenleg." A probléma azonban az, hogy a korlátozások nemcsak "hatalmas társadalmi és gazdasági költségeket" jelentenek, hanem az epidemiológusok szempontjából is fenn kell tartani őket, amíg egy oltás rendelkezésre nem áll. Akár 18 hónapig is. Fenntartható-e ez ténylegesen?"

    Az egészségügyi ellátórendszerre nehezedő nyomás kétharmadával csökkenhet, a várható halálesetek száma a felére csökkent. De: "Az ebből adódó "legyengült" járvány azonban valószínűleg továbbra is százezres halálesetekhez vezethet, és így is terhelve lesznek egészségügyi rendszerek (különösen az intenzív osztályok)."

    Adding household quarantine to case isolation and social distancing is the next best option, although we predict that there is a risk that surge capacity may be exceeded under this policy option (Figure 3 and Table 4). Combining all four interventions (social distancing of the entire population, case isolation, household quarantine and school and university closure) is predicted to have the largest impact, short of a complete lockdown which additionally prevents people going to work.

    The more successful a strategy is at temporary suppression, the larger the later epidemic is predicted to be in the absence of vaccination, due to lesser build-up of herd immunity.

    "Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

Új hozzászólás Aktív témák