Új hozzászólás Aktív témák

  • freeknight

    őstag

    válasz kisza25 #1243 üzenetére

    Az arab országokban is terjed szépen. Oké, Teherán már olyan szélességi fokon van, ahol "kontinentálisabb" a klíma, de Irán nagy részén 20+ fok az alap. A klasszik sivatagi országokban is terjed, Irak, Bahrein, Emirátusok. Dél-Amerikában sem csak behurcolt esetek vannak már.
    A rokon koronavírusokból se következik, hogy az időjárás nagy hatással lenne rájuk. A SARS-ot se fogta meg a nyár, azzal csak baromi nagy szerencsénk volt, hogy összeszedett egy olyan mutációt, amitől leállt a terjedése. Illetve a MERS-ről ne is beszéljünk, az alapból a melegebb klímán alakult ki és jól is érzi magát.
    Nekem ez a tavaszi lassulás inkább csak vágyálom, illetve a nyugati média igyekszik ezzel nyugtatni, hogy ne legyen akkora pánik.
    Persze így is lehet, hogy elmúlik, de ha belegondolunk a szezonalitással se leszünk túlzottan kisegítve. Már most annyi hordozó van, hogy simán át tud "nyaralni" a vírus, szóval novemberben ismét visszatérhet akadály nélkül. Ez max csak elodázza kicsit.

    Gaben360: az első azonosított eset olaszban 38 éves volt, egyébként hobbiként maratonokat fut és focizik. Lélegeztetőre kellett rakni.
    Már az elejétől lehet tudni, hogy a fiatalok is szép számmal szorulnak intenzív ellátásra. Az más kérdés, hogy általában felépülnek, ha jut nekik ágy. De ha nem fog?
    Ennek ellenére a nyugati ember folyamatosan csak legyint, hogy ez is csak ugyanolyan, mint egy influenza, vagy egy megfázás.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák