Új hozzászólás Aktív témák

  • Madwe

    nagyúr

    válasz lacafaca #100570 üzenetére

    Nézd, az életszemléleted 99%val biztos van jópár ember, aki egyetért (köztük a nagyjával én is s aszerint élek). A probléma azzal van ahogy mondod (s ahányszor :) ). El kell fogadni, hogy nem mindenki él egészségesen, megszűnt a kapcsolata a természettel, nem tudja mi az étel ha nincs bezacskózva felmárkázva feldolgozva felpumpolva, nem mozog, nem tud kikapcsolódni. Azt is el kell fogadni, hogy az emberek többsége ilyen, s ugyan erre fel lehet s kell is hívni a figyelmét, de ezt lehet normálisan is.
    ahogy azt is rendkívül fontos felfogni hogy minden ember más ugyan de értékes, hasznos s szükséges tagja tud lenni a társadalomnak - aminek értékeit bármennyire is vonod ki magad a társadalomból, te is élvezed.
    Innenstől kezdve az, hogy valaki felelősen s a többiek érdekeit tekintve járjon el, az a jó.
    azzal nincs semmi baj s tök jó hogy te egy olyan közegben tudsz élni, ahol minimális a kontaktok száma. De azt kéne felfogd hogy rengeteg olyan ember van aki aktívan él tömegben s nem érdekli ez az egész - ami már a társadalomra nézve veszélyes. S nekik is adsz táptalajt.
    (ettől függetlenül mindenkinek joga van eldönteni hogy oltat e s azt is hogy mennyire él aktív társadalmi életet a tömegben, csak ennek van egy szerencsétlen kombinációja).

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák