- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
"Nem kell adó. Elég egy tízdolláros GPS blokkoló.": ami egy adó...
"A GPS civil részében nincsen hitelesítés.": ez most vissza is ütött. Mondjuk emlékeim szerint a katonai gps titkosítva volt, vagyis a fegyverek gps vételét max. megakadályozni lehet, hamisítani nem.
Az alapprobléma az, amit már felvetettetek itt is, hogy miért nincs második adatforrás. Lehetne a Nap helyzete, a csillagok helyzete, lehetne valamilyen tehetetlenségi giroszkóp. Lézergyűrűs giró létezik már vagy 40-50 éve, egy repülő költségvetésébe bele kellene, hogy férjen. Nem is kell nagyon pontos legyen, elég, ha arra jó, hogy észrevegye az időugrásokat.
vagy legalább egy kakukkos óra a pilótafülkében...
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
félisten
Mentour Pilot szerint már a GPS az elsődleges navigációs eszköz a kereskedelmi repülésben (amin egyébként én is csodálkoztam, de pilóta ismerősöm megerősítette), de a rádiós irányjel alapú és inerciális rendszereket több helyen kezdik ismét előtérbe helyezni.
Az inerciális rendszerek az elmondása egyébként látványosan javulnak -- és elvben kívülről nem igazán befolyásolhatóak. A jövőt képviselő kvantuminerciális rendszerek pedig annyira pontosnak ígérkeznek, hogy a kumulatív hiba is elhanyagolható lesz.
MaCS
Egyébként nem kell háború a spoofinghoz. Volt rá példa, hogy egy kamionos variált az úvonalnyilvántartó készülékkel, és amikor leparkolt a reptéri parkolóban, azt a repülőgépek is megérezték. Ő meg így aztán le is bukott.
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
cog777
senior tag
"Azt én nettó koncepcionális programozási hibának tartom"
Szerintem is hiba, ha hirtelen egy korabban pontos ora (bekapcsolaskor a foldon volt, ott valoszinuleg kapott pontos jelet), hirtelen nem hogy tobb perces de tobb honapos, eves jelet kap es azt figyelmeztetes nelkul elfogadja. Ilyenkor legalabb egy nyugtazast tegyen fel a szemelyzetnek - ahogy irtad.
A mi termekunkben az ido csak bekapcsolaskor szinkronizalodik, GPS-tol v internetrol, mert tobb napot nem mukodnek folyamatosan, addig meg megfelel a pontossaga az oranak. Nem tudom, hogy a repulok le vannak-e kapcsolva ejjelente vagy 24/7 mukodnek?Ha valakit erdekel a tema, lehet vasarolni GPS vevot 10 EURO kornyeken, amibol ki lehet olvasni szoveg formajaban az idot. Az olcsobb vevoegysegek elol a suru felhozet is learnyekolja a jelet.
HP ZBook Studio 15.6 G8 Mobile Workstation - Windows 11
Új hozzászólás Aktív témák
- Sennheiser Epos GSP 370 Gaming fejhallgató // Számla+Garancia //
- Hibátlan Apple MacBook Pro 14" 16/500 2021 M1 Pro Chip ! 3 Hó Jótállás
- ÚJ aktiválatalan Apple iPhone 16 Pro Max 256GB Desert Titánium ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- AMD GAMER KONFIGURÁCIÓ/RYZEN 5 4500/16GB/3060Ti/1TB/ Rendelhető
- Gaming gép - Windows 11 - i5-9400f/GTX1050Ti 4Gb/16Gb DDR4/256Gb M.2 SSD/ASROCK Steel Legend Z390
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest