Új hozzászólás Aktív témák
-
ddekany
veterán
Na jó... Akkor javaslom, hogy legyen "muszkli" rovat mellett "generatív" rovat is. Ezek benyelnék a hype cunamit, ami amúgy igen híg lényegi információt tekintve.
De amúgy azt is támogatom, hogy a szocmédiás tartalom generálást vegyék át ezek az AI-k. Teljesen. Az olvasás részt is. Így sokaknak felszabadulna rengeteg ideje. Rá se kell nézni többé, majd az AI-k szapulják egymást kedvükre... Mégis csak van tevékenység, amit ezek teljesen le tudnak venni az emberiség válláról!
[ Szerkesztve ]
-
ddekany
veterán
Ez egyébként para. Viszonylag jól tömörít, amennyit próbáltam. Amúgy biztos ott is néha "félreért" valamit. De most lényeg, hogy ha már eleve TLDR-rezisztensre írok vmit, pl. dokumentációkat, ott tuti veszteséges lesz a tömörítés. De felhasználó persze inkább olvasna 1 sort, mint a 5-öt amit írtam, és ha neki csak egy gombnyomás...
-
ddekany
veterán
Mint az elején mondtam, mikor már olvasni sem kell a szociális médiát, az emberiség megszabadul ettől az időpocsékló nyűgtől, és ez jó dolog.
Aztán addig tréningezik egymást, hogy tényleg tudatára ébred a rendszer, és rájön, hogy mivel nekünk már nem hasznos, hogy egymással beszélgetnek, előbb-utóbb rájövünk, hogy csak csinálják az áramszámlát, és majd le akarjuk őket kapcsolni. Tehát, ez meg kell előzniük...
-
ddekany
veterán
"Ezzel tényleg szakmák fognak kihalni rendkívül gyorsan."
Jelen tudásával talán nem sok olyan szakma fog kihalni, ami nem volt eleve nagyon "droid" feladatkör. Viszont, mivel hatékony segédeszköz, ezért jóval kevesebb szakember kellhet. Ha szakfordító 4x olyan gyorsan tud dolgozni, meg a grafikus 10x (csak haslat számok, de pl. lásd Midjourney - brutális), akkor a javarészük nagyon hamar munkanélküli lesz. Ja, és akkor özönlenek át máshova pályaváltóként. Ez kombinálva egy várható elhúzódó recesszióval. Fel kell kötnünk a gatyát, hogy az ember a szakma krémjében maradjon.
-
ddekany
veterán
Én pont ezt is írtam, hogy nem váltja ki pl. a fordítót, viszont lehet, hogy lesz egy ugrás a sebességben, tehát hirtelen kevesebb fordító fog kelleni. Persze nem tudom abban a szakmában konkrétan milyen szorzóról beszélünk. Meg nyilván azon belül sem mindegy, hogy hírt, használati utasítást, vagy novellát kell fordítani.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Android szakmai topik
- NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Windows 11
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- VMware
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- További aktív témák...
- 1000W-os Hátsó Motoros Újszerű Mountain Bike gázkarral
- Eladó LG (49UH610V) UHD TV 4K. Led hibás (Kék árnyalatúl a kép)
- Steelseries Arctis Nova Pro Wireless
- Gamer PC v4 , R5 5500 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 500GB HDD
- Gamer PC v3 , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest