Aktív témák

  • Szten Márs

    nagyúr

    válasz mustad1 #19027 üzenetére

    Engem nem zavar, hogy a nézés irányában nincs hely. Komponálási alapszabály, hogy állat- és emberfotóknál a nézés irányába kell nagyobb helyet hagyni, mert arra halad természetesen a tekintet. Viszont, mint olyat, néha célszerű megszegni - pesze a komponálási szabály azért szabály, mert többször válik be, mint ahányszor nem, viszont néhány képnél az visz feszültséget vagy életet a képbe, hogy ezt áthágjuk.
    A te képednél szerencsésen jött ki a dolog, szvsz nem zavaró, hogy nem a nézés irányába van a nagyobb tér. Persze nem mondom azt, hogy abszolút tökéletes lenne itt a szabályszegés, de nem is zavaró, ez is egy elfogadható megoldás úgymond.

    Engem sokkal jobban zavar az, hogy a galamb feje nem éles. Nem is értem, hogy ezt más miért nem említette - vagy az én készülékemben van a hiba, esetleg említette már más is, csak átsiklottam felette? :F Mindenesetre a fejen kéne, hogy legyen a fókusz, ott kéne, hogy a legélsesbb legyen, ez az elsődleges hátránya a képnek. Az élesség mélysége szerintem abszolúte rendben van, nem is kicsi a DOF, nem is nagy (csak nincs teljesen jó helyen), színek meg... láttam sokkal élettelenebb színeket is, de valóban kicsit lehetne babrálni - azonban soha ne essünk át műanyagosan túlszaturáltba.
    Szerk: na igen, valami ilyesmire gondoltam, amikor az előző mondat végét írtam, túlszaturáltad, főleg a háttéren a fű zöldjén zavaró... bár sokan szeretik a túlszaturált színeket, talán mondhatni, hogy divat is kissé, mégsem tartom jó útnak...

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák