Az első képed tetszik. 
A másodiknak viszont az elrendezésével nem vagyok kibékülve.
Dehát ez csak egy amatőr véleménye. 
Amper: Mák, hogy nem jött a vonat. ![;]](/dl/s/v1.gif)
[Szerkesztve]
"A mosoly a legrövidebb út az emberek között!"

Az első képed tetszik. 
A másodiknak viszont az elrendezésével nem vagyok kibékülve.
Dehát ez csak egy amatőr véleménye. 
Amper: Mák, hogy nem jött a vonat. ![;]](/dl/s/v1.gif)
[Szerkesztve]

Mindkettőről hiányolnék még valamit, kissé üresek ezek is, de az első hangulatában még így is egész jó. Viszont a minőségével valami gáz van, nem tudom, félrefókuszáltál vagy bemozdult? Ha az eredetire keményen ráélesítesz szoftveresen és úgy kicsinyíted le akkor szerintem javítható. Az arányok jók, jól vannak elosztva a területek a képkivágásban és a köd is szépen látszik. Végre nem totál ellenfényben fotóztál.
A második kicsit lecsúszott, vagy följebb kellett volna célozni, vagy kéne valami alulra is. Ha a sátrazók voltak a téma akkor az nem igazán sikerült. Gondolom a Napot akartad elkerülni (?) ezért céloztál lefelé, de valahogy mégsem az igazi.
Technikában úgy látom, jelentősen fejlődtél, kompozícióban kevesebbet de egy kicsit abban is. Menni fog ez.
A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.

Ezek egész jók, bár az elsőn valami nem egészen stimmel a geometriával. Nem tudom, mi, nincs messze az igazán jótól de valamerre elcsúszott. Nem tudom, merre, lehet, hogy többéféleképpen is lehetett volna jó. A színek nagyon szépek, a másodikon meg tetszik a játék az élességgel.
A zoom-játékos képed is tök jó ötlet csak kár, hogy az első felén olyan furán vágtad félbe a Dómot.
Tetszenek a meglátásaid, a hibákat meg pont a fotózás tanulható részében követed el. Szerintem ez jó hír, a másik felét nehezebb lenne pótolni, jó lesz ez idővel.
A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.

a második tetszik, még a flare is jó helyen van és mutatós 
A vér nem válik VAZZE!™

nekem csak az a bajom hogy balra leejt a táj 
A vér nem válik VAZZE!™
Nincs manuális fókuszom sajnos. PS-ben próbáltam élesíteni rajta, de sajnos akkor nagyon romlik a képminőség. 
A második képnél pedig a tó (vízfelszín) nagyságával próbáltam ellentétbe hozni a parton lévőket. De ezek szerint nem jött be a szándékom...
Köszi az kritikát! 

A kép szempontjából teljesen mindegy, hogy manuálisan vagy automatában rontotta-e el a fókuszt 
Az élesítésről: Ha a végleges, lekicsinyített méretében élesítesz az csúnya szokott lenni, nagyon keveset visel el. Ha az eredeti méretében élesítesz az megint csak nem néz ki jól...elsőre, amíg le nem kicsinyíted! De ha ezt megteszed, akkor látványos lehet a különbség. A részletgazdagságot is növeli, nem csak az élességet, ez növényzetnél rengeteget számít. Hoztam már így vissza közel a sírból képet.

Tudok egy eledó darabot ! ![;]](/dl/s/v1.gif)
De szerintem az 5600-as is vakuzhat minden záridőn,
hiszen az sem redőnyzáras.
BEE
Fradi volt, Fradi lesz, amíg a földön ember lesz !

A negyedik szerintem nagyon jó. Sokkal többet mutat mint a többi, ráadásul a színvilága is kellemesebb. Szerintem. 

Köszi.
Az az igazság, hogy sokszor szembefénybe tudtam csak fotózni, ha nem akkor pedig nagyon árnyékosak voltak a dolgok a felvételen.
A leérkezés pedig nem lassan történt, hanem mint a gőzmozdony úgy érkeztek meg. 
Ha az életben minden fontos dolgot szemmel el lehetne intézni, akkor az utcákon csak halottak és terhes nők lennének ... Origin / BF3 ... biggamerHUN

Az első nagyon jo,tetszik hogy fekete-fehér,de a dupla keretet főleg a feketét túlzónak találom.
A Második is szép,kötekedésképpen én vágnék belőle alulról igy jobb lenne az arány és a kopott föld is eltünne,nem azt akarod mutatni ugysem,itt a keret is tetszik.
A harmadik nekem fakó a szinkalibrált monitoromon,de nekem minden szin kevés ![;]](/dl/s/v1.gif)
Hiszek egy Istenben,Hiszek egy Hazában,Hiszek Magyarország feltámadásában

Ezeken a fotókon én nem nagyon elemeznék semmit. Egyszerűen csak: 

Köszi szépen! Ja igen, a keret tényleg nem jó, már szedem is le róla...
A Te képeid is komolyak, különösen a madár és a templomos (kívülröl) tetszik nagyon! 
http://www.youtube.com/user/OOooHACKERooOO

Köszönöm szépen.
remélem azért valaki majd megkritizál 

Ügyes kis képek no kritika 
PENTAX

tutira le van tiltva szoftverből...(egyébként S5500-am van, az is jeannie-nél
)

Jók a képek.
Azért belegondolva jó nehéz téma ám az ejtőernyős.
A nagy magyar semmiben fityeg egy fószer az ernyővel,
még csak az sem tőled függ hogy melyik oldalát fotózhatod,
és hátteret csak a becsapódás előtt kapsz hozzá.
Nomeg az arányok. Ha az egész a képen van, akkor az ember elég kicsi,
ha meg az ugróra koncentrálsz, a látványos ernyő jórésze lemarad.
BEE

Az ágyú gombját semmiképp sem vágtam volna le, mert látványos
eleme lenne a képnek.
Szerintem sok oldalt az üres rész, jobb lett volna álló formátumot használni.
BEE

A kompozíciók jók lettek mindegyik képen, de egy pici hiba van is rajtuk.
Az elsőn több világosabb rész kellene az arcára, hogy hangsúlyosabb legyen.
A makró bemozdult, épp annyira hogy már jól látható.
A sirály pont egyenesen tartja a szárnyát, holott akkor látványos ha szépen ívelt.
A torony kicsit ferde. A sirállyal ellentétben ez rajtad múlik.
Az utolsón látványos a zaj, meg a színhiba. Le kellene méretezni, akkor javulna a látvány.
BEE

köszönöm a véleményt,megprobálom megvédeni a képeim 
A makró egy virágmakró,a szender csak egy plusz rajta,nem az a lényeg,a virág nincs bemozdulva.
Hát hogy mikor látványos egy sirály azt teljesen egyéni jókedv határozza meg én azon a képen a fesztávolságot akartam megmutatni,nempedig az ivet(van olyan képem is egy vödörrel) A vajdahunyad vár tornya ilyen,a kép full egyenesnek készült nagyban, ez egy kivágás,de ha megnéznéd a teljes képet látnád hogy tök egyenes. a kivágást meg nem forgattam bocsánat.
Szinhiba? ezt nem értem. látványos zaj?? Szerintem csak épphogy van egy kis zaj,de a részletek miatt nem mostam ki a képet jobban.
elnézést a nagy képekért amugy tényleg jobb lett volna kicsiben.

1/2000-nél és 15mp-nél is használható az összes vaku mód.
☆ Opel Vectra B tulajdonosok baráti köre - OpelVectraB.gportal.hu ☆
A 3. sztem jó. Olyan, mintha a kép aljára akarná letenni a lábát.
"Nem értek egyet azzal, amit mondasz, de életem végéig harcolni fogok azért, hogy mondhasd."
Egy margaréta mindenkinek! 
![[kép] [kép]](http://img297.imageshack.us/img297/5748/margartafm8.th.jpg)
[link]

Akkor tőlem is egy virág:
[link]

[ Nyolc éve a PH!-n ] Press any key to continue ...

Köszönet.
Örülök, hogy átérzed a '' munka '' nehézségét. 
Te még nem próbáltad ?
cigam, neked is tenksz. 
Ha az életben minden fontos dolgot szemmel el lehetne intézni, akkor az utcákon csak halottak és terhes nők lennének ... Origin / BF3 ... biggamerHUN

Ne keseríts el, Mester, mondd hogy bal lábbal keltél fel, vagy hogy AMD!ever-rel a) haragosok vagytok, b) épp ellenkezőleg és ugratjátok egymást...
szerk.: most látom hogy írtad hogy a kompozíciók jók lettek mindegyik képen, de egy pici hiba is van rajtuk... így már értem 
Azért, ha megengeded, belepofáznék én is:
Az elsővel egyetértek végülis, bár nem vélem kardinális problémának. A szobor elég nehéz téma, amennyire hálás annyira hálátlan is tud lenni, nem rossz ez a kép de nem is egy nagy etwas. Ha valami ügyes trükkel meg tudta volna deríteni a szobor arcát, jobb lehetne kicsit, de úgyse lenne zseniális a kép, jónak meg így is jó. Esetleg az eget (szelektíven) kontrasztosítva és javulna picit. Szerintem 
A pöszörlegyes nekem így is tetszik, nem tűéles a szárnyas, de akár így még dinamikusabbnak is tűnhet a dolog mintha oda lenne fagyasztva; a virágnak pedig a lágyság (amíg csak ekkora) nem tesz rosszat Képernyőnyi méretben nekem még teljesen OK (100%-ra nagyítva persze lehet h nem de én ritkán nézem úgy). Szóval ez ízlések és pofonok dolga is.
A sirály megint ízlések és pofonok, nekem így egyenes szárnnyal, vitorlázva, lebegve is tetszik. Kompozíciót tekintve pedig rendben van.
A torony ferdeségével egyetértek
Ezt jó lett volna kiegyenesíteni feltöltés előtt. A kép amúgy hangulatos.
A bazilika-belsőnél színhiba alatt a CA-ra gondolsz? Ez és a zaj tényleg javulna leméretezve. [OFF]A franc érti egyébként hogy iso200-on, 1/80s-on miért zajos egy 350d képe. Nem szabadna neki. Oké hogy mindig a sötét részek zajosak, és itt fény aztán nem volt (az ablakot kivéve), de akkor is...
Itt végülis egyetértünk 
A leméretezéssel viszont maximálisan melléd állok. Elég vacak a képfeltöltés.hu így is, ilyen baromi nagy képeket letölteni róla egy fél élet. AMD!4ever, irgumburgum! Képernyőnyire méretezett képeket kérünk!
biggamer: mióta próbáltam táncot fotózni, el tudom képzelni milyen nehéz lehet ez a siklóernyős-fotózás is... 
Tetszetősek. És le a kalappal a kitartásért.
[Szerkesztve]
"Kreatívkodjunk!" PH!otóstopik: http://bit.ly/N1Tlv4 Csevely: http://bit.ly/L1DLFL Kapcsolja ki! Hasznosítsa újra! Cserélje takarékosabbra! Sétáljon, kerékpározzon!

1031-re: nem így akartam az OFF-ot, csak az első két bekezdésre, de most már mindegy 
Mit akarsz, nem rosszak ezek. A keret mondjuk nem sikerült a második kettőn, nélküle jobb lenne.
A második kép nekem például kifejezetten tetszik. Egy kis vágást mondjuk lehet hogy elviselne, de amúgy nekem kifejezetten bejön.
"Kreatívkodjunk!" PH!otóstopik: http://bit.ly/N1Tlv4 Csevely: http://bit.ly/L1DLFL Kapcsolja ki! Hasznosítsa újra! Cserélje takarékosabbra! Sétáljon, kerékpározzon!

igenis méretezni fogok!
a szobor tényleg nem zseniális,és már kontrasztositottam is rajta.
Kár hogy a torony ebbül a szemszögböl tényleg ferde.
hát én se tudom miért lett zajos a bazilikás,lehet ujra rámegyek a rawra,átdolgozom.
Tudsz mondani egy jobb képfeltöltö oldalt?

az imageshack.us-t szeretjük többen, de az is rosszalkodik néha. Arthurmiller ajánlotta a flickr.com-ot, de kicsit visszaolvasva azt hiszem mások is ajánlottak párat. H legközelebb teszek fel képet, vsz én is megnézem 

(#1038) D4rkm4n válasza ArthurMiller (#1035) üzenetére
Nagyon jó képek, csak kár, hogy az első kettőnél a horizont nem vízszintes. 
(#1039) D4rkm4n válasza ArthurMiller (#1037) üzenetére
Ez a kettő nagyon jól sikerült, meg az előző sorozatból az első és az utolsó nagyon elnyerte a tetszésem! 
(#1040) BEE válasza ArthurMiller (#1037) üzenetére

Nagyon jók a képeid ! Főleg a kutyáról ! 
Jó a téma, jó a kivitel.
Néhol azért figyelni kellene a vízszintre és a függőlegesre. 
BEE

Nem kontraszt hiányzik, hanem hangsúly az arcról,
hogy jobban vonzza a figyelmet.
Azt meg én sem értem hogy mitől zajos az a kép. 
Elvileg nem szabadna neki.
BEE
(#1042) ArthurMiller válasza BEE (#1040) üzenetére

Köszönöm szépen. A függőlegesre, meg a vizszintesre mejd figyelek
Egyébként engem nem nagyon zavar
D4rkm4n köszi neked is.
Primus inter pares

Igen, bal lábbal keltem, AMD!ever a haragosom, ezért ugratjuk egymást !

Örülök, hogy nagyjából mégiscsak egyetértünk, hiszen ez egy véleményfórum.
A makró pedig a szívem csücske, abból nem engedek !
A sirály pedig jó helyen van a képen, de a krix-krax háttérhez
szerintem jobban illene egy szépen ívelt szárny.
Meghát a fotós által említett fesztáv úgysem látható,
mert nincs semmi viszonyítási alap a képen.
És igen ! A CA magyarul színhiba, vagy szovjet hadsereg,
választhatsz hogy itt melyikre gondolhattam.
BEE

Köszönöm! Igen, a keretezés elég rosszul sikerült
.
Egyszer csak belejövök...
(#1046) BEE válasza ArthurMiller (#1043) üzenetére

Az utolsó nagyon édi ! 
Az elsőről nekem nem hiányzik a túlpart, a harmadikon meg kicsit
balra tolnám az öreget hogy a kép közepébe nézzen.
Minden más OK !
BEE

Látni már láttam őket többször is, de nem fotóztam.
Más esetekben viszont már találkoztam hasonló problémákkal.
BEE
(#1048) Hacker75 válasza ArthurMiller (#1035) üzenetére

Nagyon tetszenek a képeid, csak gratulálni tudok... 
(#1049) Oracle válasza ArthurMiller (#1043) üzenetére

bexarás hogy milyen mínőségű képek
az a rajzolat wow

Nagyon köszönöm mindenkinek a véleményeket
BEE: Igazad van. Valószínűleg, ha többet foglalkoznék a képeimmel, akkor valamivel jobbak lennének. De mire hazaérek fáradt vagyok hozzá, türelmem sincs, így csak földobom őket nyers állapotban. Ha lesz egy kis időm, majd dolgozok rajtuk
Primus inter pares