2013. május 25., szombat

(#20001) Bikerman válasza brumesz (#19999) üzenetére

Bikerman
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

ez most nekem nem tetszik, engem nagyon zavar ez a fény, és az a legzavaróbb benne hogy majdnem középen van. :(

ragazzi della curva...

(#20002) máyköl

máyköl
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

1

2

Máyköl

(#20003) Bikerman válasza máyköl (#20002) üzenetére

Bikerman
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

elsőnél kár, hogy felülről fotóztad, nem tudom, hogy szoktál-e végezni utómunkát, ha igen, akkor az ilyen képeknél kicsit világosítsd, hogy kicsit vidámabb legyen.
második szép csendélet, bár eléggé rontja a természet "harmoniáját" a balról belógó cső. nem húztad túl kicsit az élességet? valami nagyon zavarja a szemem, csak nem tudom mi. mert ez szerintem nem zaj...

ragazzi della curva...

(#20004) Sir Riccio

Sir Riccio
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Mit nem talál az ember tetőépítés közben a ház mögött!

http://riccio.hu - Deutsch Richárd Fotográfia

(#20005) koxkids

koxkids
(senior tag)

Egy kis tárgyfotóó első tükrös gépemmel :) (Canon 450d)

Várom a véleményeket ;)

www.flickr.com/kobalint | HTC Desire S | >> kobalint.tumblr.com << 365 PROJEKT

(#20006) Bikerman válasza koxkids (#20005) üzenetére

Bikerman
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

látom az rossz fényeket magas iso-val próbáltad egyensúlyozni. sajnos ez nem jön be nekem.

Sir Riccio: szép tűzliliom, én is találtam egyet, bár nem lett olyan magas színvonalú kép...

[ Szerkesztve ]

ragazzi della curva...

(#20007) koxkids válasza Bikerman (#20006) üzenetére

koxkids
(senior tag)

Magas?
Ez a legkissebb beállíthatóó érték...

(#20008) Bikerman válasza koxkids (#20007) üzenetére

Bikerman
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

akkor mitől ilyen zajos? vagy csak simán alulexponált?... nem tudom.

ragazzi della curva...

(#20009) Brian_RL válasza koxkids (#20005) üzenetére

Brian_RL
(fanatikus tag)

Nekem kicsit homályosnak tűnik, lehet csak mert fáradt avgyok :D
Alul hagyhattál volna több helyet is, így nem nagyon tudom elhelyezni a térben :U De amugy egész jó kis kép :)

http://www.flickr.com/photos/tarczyzs/

(#20010) *Ropi* válasza Bikerman (#20008) üzenetére

*Ropi*
(Szakértő)

Alexpós, hogy a hangulatot visszaadja. Lehetett volna nagyobb DOF, így 1.8-on elég sekély...Az 50 1.8 II 2.2-től már nagyságrendekkel szebb képet ad.

[ Szerkesztve ]

Weboldalam: "A világ szépsége: lélekvezérelt fotográfiák." http://karpatisandor.hu

(#20011) sztyui2 válasza brumesz (#19999) üzenetére

sztyui2
(őstag)

Nemtom miért, mert annyira alap téma, de valahogy a színek vagy nem tudom mi miatt, de nekem ezek nagyon bejönnek. Nagyon tetszik ez is! :C

www.sztyui.com

(#20012) jorden06 válasza brumesz (#20000) üzenetére

jorden06
(senior tag)

Grat a 20e. HSZ ért! :DDD :C

Cserébe kapsz tőlem egy..? Pacsit!

(#20013) brumesz válasza sztyui2 (#20011) üzenetére

brumesz
(senior tag)
LOGOUT blog

azért alap téma, mert mostanában lusta vagyok fotózni menni, ez viszont itt van az orrom elött a teraszon :D
köszi

Bikerman: neked is köszönöm az értékelést, van akinek tetszik, van akinek nem :)

jorden06: pacsit átadtam magamnak, köszi :D

hűha, látszik este van. most vettem észre hogy nem is azt kérdezted hogy " miért annyira alap téma" :W :DDD

és most olyan a hsz-em mint valami díszítősor

[ Szerkesztve ]

cserebere, beszamitas, mennyitengedszafelebol nalam nincs, bocsi mindenki!

(#20014) Chapel válasza Oracle (#19990) üzenetére

Chapel
(őstag)

A 2. nekem bejön! :K
Mi ez? Ásványvíz? ezzel a az utómunkával, mintha higany lenne.

a dőlés tényleg feketepont,de hát kb 1 perc helyre vágni/forgatni ;)

első csepp fotóm....közel sem ilyen pofás :D :B

[ Szerkesztve ]

http://www.flickr.com/photos/mr_chapel/

(#20015) ynsane

ynsane
(lelkes újonc)

Sziasztok

lehet h egy kicsit OFF lesz, de nem találtam más jó topicot..

azt szeretném kérdezni a szakértőktől, hogy kompakt digitális fényképezőgépeknél (Panasonic lumix FS3)
tükör előtt fotózás esetén árt-e a lencsének a vaku visszaverődése a gépre??

válaszokat előre is köszönöm!

(#20016) mephi666 válasza ynsane (#20015) üzenetére

mephi666
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

miért ártana? az csak visszaverődő fény :)

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#20017) ynsane válasza mephi666 (#20016) üzenetére

ynsane
(lelkes újonc)

Ok, köszi a gyors választ ;)
de gondolom azért napba nem érdemes tartani a lencsét, de tükör + vaku ezek szerint nem okoz bajt..?

[ Szerkesztve ]

(#20018) mephi666 válasza ynsane (#20017) üzenetére

mephi666
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

hogy ne csak offoljak: fotóztam már napba is... ;) én úgy tudom, hogy az optikában a fény nem tud semmilyen kárt tenni... régen úgy tanították, hogy pl távcsővel ne nézz szűrő nélkül a napba! a kompakt gép teljesen más... ott nem tükrökön keresztül látod amit nézel, mint a tükrös gépeknél, hanem lcd kijelzőn... neked sem árt meg a gépnek sem...

[ Szerkesztve ]

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#20019) Oracle válasza Chapel (#20014) üzenetére

Oracle
(senior tag)

Utómunkával a színekhez nem nyúltam :) csak egy kis plusz kontraszt. Azért ilyen higanyos mert egy ezüst derítőre vakuztam meg a víz egy szürke edényben volt(teflonserpenyő :DDD ) ezért bubis az alja. Még biztosan fogok ilyen képeket gyártani nagyon megtetszett a téma :B

(#20020) ynsane válasza mephi666 (#20018) üzenetére

ynsane
(lelkes újonc)

értem köszi :R

(#20021) runner 125 válasza máyköl (#20002) üzenetére

runner 125
(PH! nagyúr)

A 2. nagyon túl van élesítve. :U

Üdv.M

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#20022) pitman válasza mephi666 (#20018) üzenetére

pitman
(őstag)

Ebben én nem lennék ilyen biztos. Az optikában és a gépben (tükrös gép esetében pedig a fotósban) is kárt tehet a napfény. Illetve kupak nélkül napon felejtett objektív tüzet is okozhat. A fényképezők és objektívek használati utasításában meg is szokták ezt említeni.
Az, hogy a kompakt gépeken az lcd-t nézed, csak téged véd meg, ettől a fényképezőt még ki lehet nyírni megfelelő gyújtótávolság és megfelelő behatási idő kombinációjával. Gyakorlatilag olyan, mintha a szenzort tennéd egy nagyító elé. Simán túl lehet melegíteni, ami maradandó is lehet. Szerencsés esetben csak foltosak lesznek a következő képek, amíg a szenzor vissza nem hűl (ez saját tapasztalat).

(#20023) *Ropi* válasza mephi666 (#20018) üzenetére

*Ropi*
(Szakértő)

Kompakt gépnél a nap "csak" a szenzort égeti be, ennek nyomai a színes vagy fekete csíkok, pontok a képen. :Y

[ Szerkesztve ]

Weboldalam: "A világ szépsége: lélekvezérelt fotográfiák." http://karpatisandor.hu

(#20024) mephi666 válasza pitman (#20022) üzenetére

mephi666
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

thx a "felvilágosítást" :) nekem ilyen gondom nem volt még a géppel szerencsére... igaz tűző napba nem is nagyon fotóztam még közvetlenül...

a vakura visszatérve: az teljesen veszélytelen szerintem tükörből, az inkább csak a fotósnak lehet kellemetlen :) <-ebben legalább nem tévedtem? :) (nagyon amatőr fotós vagyok szintén egy kompakttal)

[ Szerkesztve ]

(#20025) ynsane

ynsane
(lelkes újonc)

én sem fogok követlenül napot fényképezni
csak öcsém csinált pár képet magáról tükörben amiken nagyon durván tükröződött a vaku fénye és remélem h nem lett baja a gépemnek :F :DDD

(#20026) pitman válasza mephi666 (#20024) üzenetére

pitman
(őstag)

Elméletileg a vaku tükörből visszaverődő fénye nem károsíthatja a gépet.

(#20027) sanyixXx válasza ynsane (#20015) üzenetére

sanyixXx
(őstag)
LOGOUT blog

ártani nem fog, azt leírták, de azt a képet kb. a kukának lövöd... már ha belefotózol a tükörbe.

http://varszegisandor.com // I like my women how i like my whiskey. 12 years old and mixed up with coke.

(#20028) mephi666 válasza sanyixXx (#20027) üzenetére

mephi666
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

azért lehet "poén" képeket csinálni így :) pár éve wellnesseztem és bazinagy tükör volt a szobában... fürdőköpenyben csináltam pózolós képet... persze vakukal (ahogy kell) és elmehettem volna songoku utódjának, olyan effekt lett :) a gép nem látszódott, csak valami bazinagy világító gömb a kezemben :) "kámehámeeeee..." ;]

(#20029) DonChema

DonChema
(újonc)

Sziasztok!

Most először linkelek ide képeket, ezért meg szeretnélek kérni titeket, hogy mondjátok el a véleményeteket a képekről! (aztán én majd leírom utána, hogy milyen géppel készültek és mennyibe került a gép...de szerintem nevetni fogtok! :D )

Tehát akkor így elsőnek pár makro kép:

Virág
Kavics
Virág2
Hervadt rózsa

Megj.: az utolsó kép a kedvencem, szerintem nektek is tetszeni fog! :K /remélem/ :DD

(#20030) Szten Márs válasza DonChema (#20029) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Egész szép színvilágú képek ezek. Bár élesség terén nem áll valami fényesen, és 1:1 méretben nézve igen szétesős, mosott képeket kapunk ezzel a "Syntek USB kamerával" ;)

"Tombe, tombe, tombe la pluie; En ce jour de dimanche de décembre; À l'ombre des parapluies; Les passants se pressent, pressent sans attendre"

(#20031) DonChema válasza Szten Márs (#20030) üzenetére

DonChema
(újonc)

Köszönöm! :)

Egyébként Technika SH-550T 5.0 MEGAPIXELS géppel készültek, és még 2007. év végén vettem a Tescoban 8000 huf.ért! :DDD

Ahhoz képest...szerintem elviselhető a makrója, de majd rakok fel nem makró képet is, de hát azok finoman szólva is silányak! :(

(#20032) brumesz válasza DonChema (#20031) üzenetére

brumesz
(senior tag)
LOGOUT blog

hm. ennyi pénzért szerintem nagyon jó, bár technikailag nem egy csúcs, de teljesen vállalható, főleg az utolsó

(#20033) DonChema válasza brumesz (#20032) üzenetére

DonChema
(újonc)

Igen, ennyi pénzért jók a makrói, másra nem is használom, csak néha kártyát olvasok vele! :)

Linkelek akkor egy nem makrót, de ezen felesleges is lesz beszélni, mert nagyon silány, főleg ha teljes méretben nézem!

Égbolt

De majd azért fogok szerintem még megosztani itt makrót, mert nekem azok tetszenek! :B :)

[ Szerkesztve ]

(#20034) máyköl válasza brumesz (#19999) üzenetére

máyköl
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nagyon tetszik, jó kis ötlet ez e csipesz dolog.

Bikerman: Igen, szoktam végezni utómunkát. A másodiknál tényleg kár, hogy
belelóg az a cső, csak itthon vettem énis észre.

Sir Riccio: Szép! :)

Chapel: Amint tőled megszoktuk, gyönyörű fotó lett ezis. :)

DonChema: Jók a képek, de szinte mindegyik életlen egy kicsit. Ami még elfogadható az az utolsó, bár, szerintem ne elhervadt virágot fotózz hanem élettelit. :D A kő az nagyon életlen! :)

Máyköl

(#20035) sztyui2

sztyui2
(őstag)

Volt egy fotós pályázat szerény városunkban, Hódmezővásárhelyen. Az első fordulón 3. lettem, és most van a második fordulója. Ezen a héten minden nap egy-egy fotóművész tart előadást, és van kb tíz diák, köztük én is, akik neveztek a versenyre. Minden nap minden fotóművész kap egy vagy két diákot, és ez így megy egész héten. Tegnap például hajnali 5-kor kellett kelni, 6-kor indultunk fotózni, mert akkor szépek a fények :K
Ma reggel 10-kor Eifert János adott előadást, akinek a neve nagyon sokaknak ismerős lehet. Városunk szülötte, és az egyik legnagyobb és legismertebb fotós Magyarországon. Ezt a képét legalábbis tuti, hogy nagyon sokan láttátok. Na aztán megvolt az előadás és mondták, hogy ki van kivel, és nagyon szerencsés voltam, mert pont én fotózhattam közösen Eifert-el, ráadásul a pluszpoén az egészben, hogy ugyebár igen elfoglalt, ezért csak ma lehetett itt, holnap már megy is vissza pestre. Az előadás után megebédeltünk a fotósokkal, és utána kimentünk a városunkhoz közel lévő holtághoz, és ott fotóztunk kb fél 5-ig(arról majd később lehet tolok be egy-két képet).
Még a parton Eifert is átöltözött, mert eldöntöttük, hogy bérelünk valami ladikot, és evezgetünk, és úgy fotózunk.
Volt ott egy sárga autó, éppen valami munkások csináltak valamit, kölcsönvett egy vízimértéket, és azzal is szórakoztunk egy kicsit :)

Ezután beugrott a ladikból a vízbe, hogy ússzon egy kicsit, de már ott is fotózni akart :D :

Úgy tudom Cassidey volt valami fizetős előadásán is. Nekem meg mindez ingyen, ráadásul kiigazoltak az iskolából az utolsó hétről? Jódógomvan vagy jódógomvan? :D
Egyébként mondta, hogy majd ír a blogjára is az eseményről...

[ Szerkesztve ]

www.sztyui.com

(#20036) brumesz válasza sztyui2 (#20035) üzenetére

brumesz
(senior tag)
LOGOUT blog

dejó egyeseknek :D

amúgy a 2. tök jó, ötletes és vidám egyben, tetszik :)

(#20037) máyköl válasza sztyui2 (#20035) üzenetére

máyköl
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Jó képek. :)

(#20038) koxkids

koxkids
(senior tag)

Pár órás képem :)
(kicsit zavar az erős csillogás, de nem tudom mit lehetett volna ellene tenni)

(#20039) pdave

pdave
(tag)

kép

nem nagyon szoktam embereket fotózni (így fotosoppolni sem), kíváncsi vagyok a véleményekre/kritikákra :))

www.pasztordavid.com www.facebook.com/pasztordavidphotography

(#20040) sztyui2 válasza pdave (#20039) üzenetére

sztyui2
(őstag)

Szerintem nagyon jó! A színek, az ellenfény is nagyon jól el lett találva, és a csaj szép így.
Felülről azért vágd meg, hogy ne középen legyen az arca, hanem aranymetszésben, nameg akkor legalább eltűnteted azt a nagy kiégett részt a kép tetejéből.
Máik bajom, hogy egy ilyen szép(vagy csak jól retusált :D ) lány miért cigizik? Sztem elég undorító, ha egy lány cigizik, de az még nem is lenne baj, de legalább a képen lenne a kezében a cigi :(
Harmadik, hogy talán az orrából a piercing-et kivehetted volna PS-el, de ha azt szándékosan hagytad bent, akkor erről nem szóltam :) De a többit fenntartom ;)

[ Szerkesztve ]

www.sztyui.com

(#20041) Chapel válasza pdave (#20039) üzenetére

Chapel
(őstag)

Ez határozottan jó!

Nagyon kár a kiégésért :( Az eredeti raw-ban jócskán vissza lehetne húzni a highlight-ot és recovery-t.
Némileg javítaná a helyzetet ;)

Sztyui: szvsz magánügy a dohányzás,illetve engem spec a piercing nem zavar :N Jobban belegondolva ebben a korosztályban igen kevés lányt ismerek aki nem dohányzik,ez persze nem jó, de ettől még tény. De vágni valóban lehetne.

[ Szerkesztve ]

(#20042) Papichulo válasza pdave (#20039) üzenetére

Papichulo
(tag)

Kurva jó,csak kár hogy levágtad a könyökét és felülről a kiégést még le kéne vágni.

Sztyui Itt a cigi szerintem hozzáad a képhez,mert jó hangulatot ad neki,annak ellenére hogy én is dohány ellenes vagyok.

[ Szerkesztve ]

Fotóim: http://www.flickr.com/photos/papichulooo

(#20043) sanyixXx válasza pdave (#20039) üzenetére

sanyixXx
(őstag)
LOGOUT blog

szép kép.

én a könyökét még meghagytam volna. a kiégett égből kicsit vághatnál, viszont a piercinghez szerintem fölösleges nyúlni. maradjunk a "természetességnél" (értsd: kevés retus).

na, papichulo...ugyanazt mondjuk, csak én tököltem a hsz-szel :DDD

sztyui2: még mindig nagyon szubjektíve értékeled a képeket és elemeiket. ez nem gond, csak nem érdemes értékrendbeli dolgokba belekötni, még úgy sem, hogy a technikai-szerkesztési tippjeid jók. hadd bagózzon meg piercingelődjön :D

[ Szerkesztve ]

http://varszegisandor.com // I like my women how i like my whiskey. 12 years old and mixed up with coke.

(#20044) sanyixXx válasza sztyui2 (#20035) üzenetére

sanyixXx
(őstag)
LOGOUT blog

na kifutottam a mod időből.
nálam a 2. kép a nyerő. sokkal több hangulatot sugároz a többinél. :C :R

(#20045) Chapel válasza sztyui2 (#20040) üzenetére

Chapel
(őstag)

Tud egy nőnek dögös lenni a cigi is pl

Félreértések elkerülése véget, a képet nem én készítettem.... :O :( :D

(#20046) pdave

pdave
(tag)

hát először is kösz a gyors reagálást mindenkinek :R

akkor nézzük sorjában a dolgokat:

kiégés - sajna nem tudtam visszahúzni sehogy sem, pedig rawban lőttem. az szó szerint kiégett :) próbáltam kivágással is, csak úgy túlságosan kitölti a képet, ami nekem nem tetszett annyira. lehet majd egy másik ott készült képről megpróbálom az eget vhogy odavarázsolni ;]

könyök - épp hogy hagyta magát fotózni, amíg dohányzott, tehát nem tudtam eléggé odafigyelni a komponálásra, ezért hiányzik a könyöke :(

cigi, piercing - húgom a portré alany, dohányzik is, meg percingje is van, ez van :))

szerk:

kivágtam

így jobb szerintetek?

[ Szerkesztve ]

www.pasztordavid.com www.facebook.com/pasztordavidphotography

(#20047) sztyui2 válasza pdave (#20046) üzenetére

sztyui2
(őstag)

Na közbe rájöttem, hogy a sok hülyeség ellenére miért tetszik annyira :)
A színvilága miatt. Valahogy nagyon emlékeztetett ezekre a képekre, és szerintem a színvilág, meg a bőrszín kurvajól el van találva. Szerintem színvilágban simán lehet felfedezni hasonlóságokat ha ránézünk néhány képre az említett linken.

Szerk: Jobb! ;)

[ Szerkesztve ]

www.sztyui.com

(#20048) sanyixXx válasza Chapel (#20045) üzenetére

sanyixXx
(őstag)
LOGOUT blog

na most fogtok megkövezni, de úgy néz ki ezen a képen angelina, mint valami szakadt riherongy :DDD

pdave: faja így is :C

(#20049) Chapel válasza sanyixXx (#20048) üzenetére

Chapel
(őstag)

pontosan!! és így ....whááááóóóó :D

Padve: sokkal jobb :K

(#20050) flegos válasza sztyui2 (#20035) üzenetére

flegos
(senior tag)

Nem semmi figura ez az Eifert János :K

''A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!'' - William Petersen

Hirdetés

Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.