ez most nekem nem tetszik, engem nagyon zavar ez a fény, és az a legzavaróbb benne hogy majdnem középen van. 
ragazzi della curva...
ez most nekem nem tetszik, engem nagyon zavar ez a fény, és az a legzavaróbb benne hogy majdnem középen van. 
ragazzi della curva...
elsőnél kár, hogy felülről fotóztad, nem tudom, hogy szoktál-e végezni utómunkát, ha igen, akkor az ilyen képeknél kicsit világosítsd, hogy kicsit vidámabb legyen.
második szép csendélet, bár eléggé rontja a természet "harmoniáját" a balról belógó cső. nem húztad túl kicsit az élességet? valami nagyon zavarja a szemem, csak nem tudom mi. mert ez szerintem nem zaj...
ragazzi della curva...
Mit nem talál az ember tetőépítés közben a ház mögött!
http://riccio.hu - Deutsch Richárd Fotográfia

látom az rossz fényeket magas iso-val próbáltad egyensúlyozni. sajnos ez nem jön be nekem.
Sir Riccio: szép tűzliliom, én is találtam egyet, bár nem lett olyan magas színvonalú kép...
[ Szerkesztve ]
ragazzi della curva...

Magas?
Ez a legkissebb beállíthatóó érték...
www.flickr.com/kobalint | HTC Desire S | >> kobalint.tumblr.com << 365 PROJEKT
akkor mitől ilyen zajos? vagy csak simán alulexponált?... nem tudom.
ragazzi della curva...

Nekem kicsit homályosnak tűnik, lehet csak mert fáradt avgyok 
Alul hagyhattál volna több helyet is, így nem nagyon tudom elhelyezni a térben
De amugy egész jó kis kép 
http://www.flickr.com/photos/tarczyzs/

Alexpós, hogy a hangulatot visszaadja. Lehetett volna nagyobb DOF, így 1.8-on elég sekély...Az 50 1.8 II 2.2-től már nagyságrendekkel szebb képet ad.
[ Szerkesztve ]
Weboldalam: "A világ szépsége: lélekvezérelt fotográfiák." http://karpatisandor.hu

Nemtom miért, mert annyira alap téma, de valahogy a színek vagy nem tudom mi miatt, de nekem ezek nagyon bejönnek. Nagyon tetszik ez is! 
www.sztyui.com

Grat a 20e. HSZ ért!

Cserébe kapsz tőlem egy..? Pacsit!
azért alap téma, mert mostanában lusta vagyok fotózni menni, ez viszont itt van az orrom elött a teraszon 
köszi
Bikerman: neked is köszönöm az értékelést, van akinek tetszik, van akinek nem 
jorden06: pacsit átadtam magamnak, köszi 
hűha, látszik este van. most vettem észre hogy nem is azt kérdezted hogy " miért annyira alap téma"

és most olyan a hsz-em mint valami díszítősor
[ Szerkesztve ]
cserebere, beszamitas, mennyitengedszafelebol nalam nincs, bocsi mindenki!

A 2. nekem bejön!
Mi ez? Ásványvíz? ezzel a az utómunkával, mintha higany lenne.
a dőlés tényleg feketepont,de hát kb 1 perc helyre vágni/forgatni 
első csepp fotóm....közel sem ilyen pofás
[ Szerkesztve ]
http://www.flickr.com/photos/mr_chapel/

Sziasztok
lehet h egy kicsit OFF lesz, de nem találtam más jó topicot..
azt szeretném kérdezni a szakértőktől, hogy kompakt digitális fényképezőgépeknél (Panasonic lumix FS3)
tükör előtt fotózás esetén árt-e a lencsének a vaku visszaverődése a gépre??
válaszokat előre is köszönöm!
miért ártana? az csak visszaverődő fény 
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

Ok, köszi a gyors választ 
de gondolom azért napba nem érdemes tartani a lencsét, de tükör + vaku ezek szerint nem okoz bajt..?
[ Szerkesztve ]
hogy ne csak offoljak: fotóztam már napba is...
én úgy tudom, hogy az optikában a fény nem tud semmilyen kárt tenni... régen úgy tanították, hogy pl távcsővel ne nézz szűrő nélkül a napba! a kompakt gép teljesen más... ott nem tükrökön keresztül látod amit nézel, mint a tükrös gépeknél, hanem lcd kijelzőn... neked sem árt meg a gépnek sem...

[ Szerkesztve ]
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

Utómunkával a színekhez nem nyúltam
csak egy kis plusz kontraszt. Azért ilyen higanyos mert egy ezüst derítőre vakuztam meg a víz egy szürke edényben volt(teflonserpenyő
) ezért bubis az alja. Még biztosan fogok ilyen képeket gyártani nagyon megtetszett a téma 

értem köszi 
(#20021) runner 125 válasza máyköl (#20002) üzenetére

A 2. nagyon túl van élesítve. 
Üdv.M
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

Ebben én nem lennék ilyen biztos. Az optikában és a gépben (tükrös gép esetében pedig a fotósban) is kárt tehet a napfény. Illetve kupak nélkül napon felejtett objektív tüzet is okozhat. A fényképezők és objektívek használati utasításában meg is szokták ezt említeni.
Az, hogy a kompakt gépeken az lcd-t nézed, csak téged véd meg, ettől a fényképezőt még ki lehet nyírni megfelelő gyújtótávolság és megfelelő behatási idő kombinációjával. Gyakorlatilag olyan, mintha a szenzort tennéd egy nagyító elé. Simán túl lehet melegíteni, ami maradandó is lehet. Szerencsés esetben csak foltosak lesznek a következő képek, amíg a szenzor vissza nem hűl (ez saját tapasztalat).

Kompakt gépnél a nap "csak" a szenzort égeti be, ennek nyomai a színes vagy fekete csíkok, pontok a képen. 
[ Szerkesztve ]
Weboldalam: "A világ szépsége: lélekvezérelt fotográfiák." http://karpatisandor.hu
thx a "felvilágosítást"
nekem ilyen gondom nem volt még a géppel szerencsére... igaz tűző napba nem is nagyon fotóztam még közvetlenül...
a vakura visszatérve: az teljesen veszélytelen szerintem tükörből, az inkább csak a fotósnak lehet kellemetlen
<-ebben legalább nem tévedtem?
(nagyon amatőr fotós vagyok szintén egy kompakttal)
[ Szerkesztve ]

én sem fogok követlenül napot fényképezni
csak öcsém csinált pár képet magáról tükörben amiken nagyon durván tükröződött a vaku fénye és remélem h nem lett baja a gépemnek

Elméletileg a vaku tükörből visszaverődő fénye nem károsíthatja a gépet.
ártani nem fog, azt leírták, de azt a képet kb. a kukának lövöd... már ha belefotózol a tükörbe.
http://varszegisandor.com // I like my women how i like my whiskey. 12 years old and mixed up with coke.
azért lehet "poén" képeket csinálni így
pár éve wellnesseztem és bazinagy tükör volt a szobában... fürdőköpenyben csináltam pózolós képet... persze vakukal (ahogy kell) és elmehettem volna songoku utódjának, olyan effekt lett
a gép nem látszódott, csak valami bazinagy világító gömb a kezemben
"kámehámeeeee..." ![;]](/dl/s/v1.gif)

Sziasztok!
Most először linkelek ide képeket, ezért meg szeretnélek kérni titeket, hogy mondjátok el a véleményeteket a képekről! (aztán én majd leírom utána, hogy milyen géppel készültek és mennyibe került a gép...de szerintem nevetni fogtok!
)
Tehát akkor így elsőnek pár makro kép:
Virág
Kavics
Virág2
Hervadt rózsa
Megj.: az utolsó kép a kedvencem, szerintem nektek is tetszeni fog!
/remélem/ 
(#20030) Szten Márs válasza DonChema (#20029) üzenetére
Egész szép színvilágú képek ezek. Bár élesség terén nem áll valami fényesen, és 1:1 méretben nézve igen szétesős, mosott képeket kapunk ezzel a "Syntek USB kamerával" 
"Tombe, tombe, tombe la pluie; En ce jour de dimanche de décembre; À l'ombre des parapluies; Les passants se pressent, pressent sans attendre"
(#20031) DonChema válasza Szten Márs (#20030) üzenetére

Köszönöm! 
Egyébként Technika SH-550T 5.0 MEGAPIXELS géppel készültek, és még 2007. év végén vettem a Tescoban 8000 huf.ért! 
Ahhoz képest...szerintem elviselhető a makrója, de majd rakok fel nem makró képet is, de hát azok finoman szólva is silányak! 
hm. ennyi pénzért szerintem nagyon jó, bár technikailag nem egy csúcs, de teljesen vállalható, főleg az utolsó

Igen, ennyi pénzért jók a makrói, másra nem is használom, csak néha kártyát olvasok vele! 
Linkelek akkor egy nem makrót, de ezen felesleges is lesz beszélni, mert nagyon silány, főleg ha teljes méretben nézem!
De majd azért fogok szerintem még megosztani itt makrót, mert nekem azok tetszenek!

[ Szerkesztve ]
Nagyon tetszik, jó kis ötlet ez e csipesz dolog.
Bikerman: Igen, szoktam végezni utómunkát. A másodiknál tényleg kár, hogy
belelóg az a cső, csak itthon vettem énis észre.
Sir Riccio: Szép! 
Chapel: Amint tőled megszoktuk, gyönyörű fotó lett ezis. 
DonChema: Jók a képek, de szinte mindegyik életlen egy kicsit. Ami még elfogadható az az utolsó, bár, szerintem ne elhervadt virágot fotózz hanem élettelit.
A kő az nagyon életlen! 
Máyköl

Volt egy fotós pályázat szerény városunkban, Hódmezővásárhelyen. Az első fordulón 3. lettem, és most van a második fordulója. Ezen a héten minden nap egy-egy fotóművész tart előadást, és van kb tíz diák, köztük én is, akik neveztek a versenyre. Minden nap minden fotóművész kap egy vagy két diákot, és ez így megy egész héten. Tegnap például hajnali 5-kor kellett kelni, 6-kor indultunk fotózni, mert akkor szépek a fények
Ma reggel 10-kor Eifert János adott előadást, akinek a neve nagyon sokaknak ismerős lehet. Városunk szülötte, és az egyik legnagyobb és legismertebb fotós Magyarországon. Ezt a képét legalábbis tuti, hogy nagyon sokan láttátok. Na aztán megvolt az előadás és mondták, hogy ki van kivel, és nagyon szerencsés voltam, mert pont én fotózhattam közösen Eifert-el, ráadásul a pluszpoén az egészben, hogy ugyebár igen elfoglalt, ezért csak ma lehetett itt, holnap már megy is vissza pestre. Az előadás után megebédeltünk a fotósokkal, és utána kimentünk a városunkhoz közel lévő holtághoz, és ott fotóztunk kb fél 5-ig(arról majd később lehet tolok be egy-két képet).
Még a parton Eifert is átöltözött, mert eldöntöttük, hogy bérelünk valami ladikot, és evezgetünk, és úgy fotózunk.
Volt ott egy sárga autó, éppen valami munkások csináltak valamit, kölcsönvett egy vízimértéket, és azzal is szórakoztunk egy kicsit
Ezután beugrott a ladikból a vízbe, hogy ússzon egy kicsit, de már ott is fotózni akart
:
Úgy tudom Cassidey volt valami fizetős előadásán is. Nekem meg mindez ingyen, ráadásul kiigazoltak az iskolából az utolsó hétről? Jódógomvan vagy jódógomvan? 
Egyébként mondta, hogy majd ír a blogjára is az eseményről...
[ Szerkesztve ]
www.sztyui.com
dejó egyeseknek 
amúgy a 2. tök jó, ötletes és vidám egyben, tetszik 
Jó képek. 

nem nagyon szoktam embereket fotózni (így fotosoppolni sem), kíváncsi vagyok a véleményekre/kritikákra 
www.pasztordavid.com www.facebook.com/pasztordavidphotography

Szerintem nagyon jó! A színek, az ellenfény is nagyon jól el lett találva, és a csaj szép így.
Felülről azért vágd meg, hogy ne középen legyen az arca, hanem aranymetszésben, nameg akkor legalább eltűnteted azt a nagy kiégett részt a kép tetejéből.
Máik bajom, hogy egy ilyen szép(vagy csak jól retusált
) lány miért cigizik? Sztem elég undorító, ha egy lány cigizik, de az még nem is lenne baj, de legalább a képen lenne a kezében a cigi
Harmadik, hogy talán az orrából a piercing-et kivehetted volna PS-el, de ha azt szándékosan hagytad bent, akkor erről nem szóltam
De a többit fenntartom 
[ Szerkesztve ]
www.sztyui.com

Ez határozottan jó!
Nagyon kár a kiégésért
Az eredeti raw-ban jócskán vissza lehetne húzni a highlight-ot és recovery-t.
Némileg javítaná a helyzetet 
Sztyui: szvsz magánügy a dohányzás,illetve engem spec a piercing nem zavar
Jobban belegondolva ebben a korosztályban igen kevés lányt ismerek aki nem dohányzik,ez persze nem jó, de ettől még tény. De vágni valóban lehetne.
[ Szerkesztve ]

Kurva jó,csak kár hogy levágtad a könyökét és felülről a kiégést még le kéne vágni.
Sztyui Itt a cigi szerintem hozzáad a képhez,mert jó hangulatot ad neki,annak ellenére hogy én is dohány ellenes vagyok.
[ Szerkesztve ]
Fotóim: http://www.flickr.com/photos/papichulooo
szép kép.
én a könyökét még meghagytam volna. a kiégett égből kicsit vághatnál, viszont a piercinghez szerintem fölösleges nyúlni. maradjunk a "természetességnél" (értsd: kevés retus).
na, papichulo...ugyanazt mondjuk, csak én tököltem a hsz-szel 
sztyui2: még mindig nagyon szubjektíve értékeled a képeket és elemeiket. ez nem gond, csak nem érdemes értékrendbeli dolgokba belekötni, még úgy sem, hogy a technikai-szerkesztési tippjeid jók. hadd bagózzon meg piercingelődjön 
[ Szerkesztve ]
http://varszegisandor.com // I like my women how i like my whiskey. 12 years old and mixed up with coke.
na kifutottam a mod időből.
nálam a 2. kép a nyerő. sokkal több hangulatot sugároz a többinél.

Tud egy nőnek dögös lenni a cigi is pl
Félreértések elkerülése véget, a képet nem én készítettem....

hát először is kösz a gyors reagálást mindenkinek 
akkor nézzük sorjában a dolgokat:
kiégés - sajna nem tudtam visszahúzni sehogy sem, pedig rawban lőttem. az szó szerint kiégett
próbáltam kivágással is, csak úgy túlságosan kitölti a képet, ami nekem nem tetszett annyira. lehet majd egy másik ott készült képről megpróbálom az eget vhogy odavarázsolni ![;]](/dl/s/v1.gif)
könyök - épp hogy hagyta magát fotózni, amíg dohányzott, tehát nem tudtam eléggé odafigyelni a komponálásra, ezért hiányzik a könyöke 
cigi, piercing - húgom a portré alany, dohányzik is, meg percingje is van, ez van 
szerk:
így jobb szerintetek?
[ Szerkesztve ]
www.pasztordavid.com www.facebook.com/pasztordavidphotography

Na közbe rájöttem, hogy a sok hülyeség ellenére miért tetszik annyira
A színvilága miatt. Valahogy nagyon emlékeztetett ezekre a képekre, és szerintem a színvilág, meg a bőrszín kurvajól el van találva. Szerintem színvilágban simán lehet felfedezni hasonlóságokat ha ránézünk néhány képre az említett linken.
Szerk: Jobb! 
[ Szerkesztve ]
www.sztyui.com
na most fogtok megkövezni, de úgy néz ki ezen a képen angelina, mint valami szakadt riherongy 
pdave: faja így is 

pontosan!! és így ....whááááóóóó
Padve: sokkal jobb