2013. május 19., vasárnap

(#27001) máyköl válasza eastsider (#27000) üzenetére

máyköl
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Majd talán egyszer megpróbálkozok vele. :K

(#27002) Zozzant válasza máyköl (#26969) üzenetére

Zozzant
(őstag)
LOGOUT blog

Milyen pumpád van?

(#27003) máyköl válasza Zozzant (#27002) üzenetére

máyköl
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hát megmondom őszintén, 300Ft.-ért vettem annó egy tisztítószettet, ami külön fényképezőkhöz van. Folyadék, törlőkendő, ecset, pumpa. De nem kellett volna ennyit se adni érte, semmit nem ér.

Úgy néz ki, veszek egy Giottos pumpát. :K

(#27004) Slowman válasza máyköl (#26994) üzenetére

Slowman
(fanatikus tag)

Hát, lehet kétféle módon is:
1.)Az egyik ahogy én az előbb; fix ISO általában 100-200, állvány + időzítés/kioldó vagy mindkettő, és expozíciósorozatra állítod a géped, ez minimum 3 kép, de az én gépemen és még sok másik vázon lehet 5-re is állítani (gondolom a belépő kategóriából ezt sok helyen kispórolják). Ha nincs akkor külön-külön beállítod az expozíciókorrekcióval és ellövöd a 3 vagy több képet. Készíteni kell egy-egy +1;0;-1 expozícióval. Ezt megteheted 1/3 lépésközzel is nem csak egésszel, lsd. -0,7;0;+0,7 stb. ugyanígy működik az 5 képre is. Persze lehet +2 eltolással is képet készíteni és így tovább (nekem folyamatos +0,3 expozíció eltolásba van a gépem így minden tolódik pl.: -1.3;0.3;+1.3.
2.)A másik amikor egy képet lősz és utólag PS-be csinálod az expozíciókat (akár kézből is mert ugye a képek egymásra heleyzésekor ugyanazt a képet pakold rá, minden ugyanott van ugye mert ugyanabból a képből lett készítve a többi). A folyamat utána ugyanaz csak softwaresen történik nem helybe a gépen.
Csináltam már mindkét megoldást és szerintem nincs különbség a kettő között.

Ezután egy HDR programmal elkészíted a képeket (egymásra rakja a 3 vagy 5 stb. képet és pongyolán fogalmazva a képekből csak a hasznos információt használja fel úgy mint a +1 expóból a sötét területet pl. tájat, füvet, hegyeket stb. a -1ből világosat az eget és a csúcsfényeket a 0ból értelemszerűen a köztes területet) és így megnöveli a kép dinamika tartományát. Az említett HDR progikkal érdemes próbálkozni (Dinamyc HDR és a Photomatix Pro) de a Dinamyc az egy fokkal talán jobb, ennél csak rosszabbat találsz, ingyenes akármiket stb. :U
Remélem érthető és és valamennyire összeszedett, helytálló irományt sikerült összehoznom. Ha valami hibádzik akkor javítsatok ki!

Hoppá, jól elszaladt az idő, de jöttek hozzám és mikor elkezdtem a választ még nem írtak rá semmit. Amúgy a pumpa ügybe szerintem a Soós-ná kapható egész jó, nekem most ez a fajta van. És jobb mint az a kis szürke amit láttam még egyszer a cuccodról készült képen.

[ Szerkesztve ]

==============> http://www.flickr.com/szlomenphotos <==============

(#27005) máyköl

máyköl
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Elnézést az OFF-ért.

Ha valakit érdekel, hogy milyen átlagban fotózik, nyomja le az expogombot, az írjon be ide. Holnap fogok számolni egy átlagot, így mindenki be tudja kalibrálni magát, a többiekhez képest. :K

Bocsi az OFF-ért, ha valakit nagyon zavar, töröltetheti a hsz.-t. :K

(#27006) máyköl válasza Slowman (#27004) üzenetére

máyköl
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Értem. Már csak azt nem tudom, hogy a 20D-n hol lehet beállítani az expozíciósorozatot!? Valaki? :F

Köszi Slowman, a részletes írást! :R

(#27007) pdave

pdave
(tag)

link

link

vélemények, kritika jöhet :)

(az elsőn volt ps bőven, a másodikon szinte semmi)

balinov: itt van egy cikk a klónozásról, de találsz ezen az oldalon sok jó cikket, ha még nem ismered a ps-t

www.pasztordavid.com www.facebook.com/pasztordavidphotography

(#27008) Jarod1 válasza pdave (#27007) üzenetére

Jarod1
(őstag)
LOGOUT blog

első, enjoy the silence:)

Nem igérek semmit..... de azt betartom..

(#27009) máyköl válasza pdave (#27007) üzenetére

máyköl
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nekem tetszik mindkettő. A másodikat már délelőtt láttam flickr-en, asszem írtam is rá kommentet. :K

(#27010) Brumi válasza pdave (#27007) üzenetére

Brumi
(senior tag)
LOGOUT blog

A második nagyon szép! Imádom ezeket a fényeket! Gratulálok!

Adtam flickr-en egy fav-ot :)

[ Szerkesztve ]

http://www.flickr.com/photos/brumi/

(#27011) nesa

nesa
(PH! kedvence)

Dobok 1 kepet, minden velemenyt meghalgatok mert szeretnem ujrafotozni de sokkal jobban.

[ Szerkesztve ]

(#27012) pdave

pdave
(tag)

köszönöm az eddigi véleményeket :R

nesa:jó az ötlet meg a téma is, csak a felhőkön túlságosan látszik az utómunka

(#27013) Fejo válasza máyköl (#27006) üzenetére

Fejo
(őstag)

Azért ezt magadtól is megtalálhatnád... :U

[link]

84. oldal...

www.facebook.com/JozsefFerenczPhotography

(#27014) Balage76

Balage76
(senior tag)
LOGOUT blog

Sziasztok!

Ausztrál nyaralásom egyik kedvenc képe:

[link]

Canon 450D + 70-300 obi, eredeti kép változtatás nélkül.

[ Szerkesztve ]

(#27015) Agent87 válasza Balage76 (#27014) üzenetére

Agent87
(fanatikus tag)

Sztem jó kép bár én a WB-hez biztos hozzányúltan volna, hogy ne legyen ilyen nyomott színe.

Nem értem azokat, akik mentegetőznek, vagy épp ellenkezőleg büszkék rá, hogy nincs módosítva a képen. Egy fotó célja, hogy visszaadja azt a hangulatot amit ott látunk, vagy érzünk vagy épp éreztetni akarunk és ezt a gép nem tudja csak kidob valamit a saját beállításaival, amit raw-ban mi is el tudunk végezni. Ugyanazt, amit a gép is csinál helyettünk. Nem az a kész fotó, amit a fényképezőgép csinál. És most nem is a retusálásról beszélek csupán arra, amit a raw feldolgozás megenged.

(#27016) kiskornel válasza nesa (#27011) üzenetére

kiskornel
(őstag)

Ferde, és az épület tetején nagyon látszik az átmenetes szűrő. Inkább expo sorozat és cseréld ki az eget...
Azt már nem is írom, hogy az évszak jellegzetessége, hogy fakók a színek.
Próbáld meg, ha de volt, akkor du fotózd, ha du akkor meg de. Naplemente / hajnal szebb színeket eredményezhet.

http://kiskornel.net84.net/kepek/ - http://forditasaim.hostzi.com/

(#27017) nesa válasza kiskornel (#27016) üzenetére

nesa
(PH! kedvence)

A tetovonalhoz nezve nem ferde csak ugy latszik engem is becsapott:) nincs atmenetes szurom ez 2db expobol van csinalva ,ha visszatudok jutni 10-11 ora korul akkor kijon szerintem 1 expobol is ,az eget direkt vettem ilyenre nagyon komor hangulatot akartam kihozni, ez az egykori szenosztalyozo resze volt pecsen ,ami mellete volt azt tavaly felrobbantottak.

Majd keresek valakit aki eljon velem mert sok a baratsagos arc 2x is meggondoltam kiszaljak -e:) de lagalabb jo hogy a felsovezeteket mar leloptak igy nemzavar bele a kepbe:)

(#27018) máyköl válasza Balage76 (#27014) üzenetére

máyköl
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nekem bejön a kép. Jól elkapott a pillanat, a vágás is szvsz teljesen ok, de a színeken én húznék még. Kicsit melegebbre. Meg a hátteret jobban el tudnám képzelni, ha mosottabb lenne. :K

(#27019) Jarod1 válasza Balage76 (#27014) üzenetére

Jarod1
(őstag)
LOGOUT blog

Jó kép, a fotózás után nem ez volt a vacsora?:)

Nem igérek semmit..... de azt betartom..

(#27020) nesa válasza Balage76 (#27014) üzenetére

nesa
(PH! kedvence)

Prima foto lett de nekem igy jobb tetszik ,bocsi igy utolag hogy belepiszkaltam holnap torlom a kepet.

(#27021) BV92NTZ válasza pdave (#27007) üzenetére

BV92NTZ
(lelkes újonc)

Nagyon tetiszik az elso keped.Gyonyoru.Congrats! :C

www.ntzphotography.com

(#27022) brumesz

brumesz
(senior tag)
LOGOUT blog

sziasztok. egy kérdésem lenne. tudom, nagyon off, de fotózáshoz kellene :B

egy olyan cucc nevét keresem, ami csomó modern katonai filmben van. csak valamit meghúz rajta az ember, mire elkezd égni, és vörös fénnyel világít kb. 1 órán keresztül. valami fáklya a neve, de nem sikerült olyat találnom amilyen nekem kell, ezért kéne a szakszerű kifejezés :)

cserebere, beszamitas, mennyitengedszafelebol nalam nincs, bocsi mindenki!

(#27023) pdave válasza BV92NTZ (#27021) üzenetére

pdave
(tag)

köszönöm :R

brumesz: szerintem próbálj úgy rákeresni hogy jelzőfáklya

(#27024) sztyui2 válasza brumesz (#27022) üzenetére

sztyui2
(őstag)

Szerintem azt inkább megtörik és úgy világít egy ideig. Valami neon lehet, de nemtom a szaknevét én se. A jelzőfákja az más sztem.
Ha jól értem olyanra gondolsz,mint amivel mondjuk ha valahol egy barlangba lemennek, akkor olyannal világítanak.

www.sztyui.com

(#27025) Agent87

Agent87
(fanatikus tag)

elővettem a sakkot :DDD

(#27026) brumesz válasza sztyui2 (#27024) üzenetére

brumesz
(senior tag)
LOGOUT blog

nem, szerintem a jelzőfáklya lesz. nem a kémiai, folyadékos cuccra gondolok, hanem ami ténylegesen "lángol".

na, rákeresek így :B

pdave: köszi :R

[ Szerkesztve ]

cserebere, beszamitas, mennyitengedszafelebol nalam nincs, bocsi mindenki!

(#27027) sztyui2 válasza Agent87 (#27025) üzenetére

sztyui2
(őstag)

Első tetszene, ha teljesen középen lenne. Nameg ha lenne egy kis recovery rajta a tetején, ahol ki van égve.

www.sztyui.com

(#27028) cigam válasza brumesz (#27026) üzenetére

cigam
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

[link]

"Nem értek egyet azzal, amit mondasz, de életem végéig harcolni fogok azért, hogy mondhasd."

(#27029) Balage76 válasza nesa (#27020) üzenetére

Balage76
(senior tag)
LOGOUT blog

Köszönöm a véleményeket!
Nesa, a Te változatod nekem is jobban tetszik, én is készítettem egy-két a Tiédhez hasonló módosított változatot.
Azért töltöttem fel az eredeti változatot, mert érdekel hogy a kép készítésekor mit kellett volna változtatni, hogy jobb legyen.
Utólag a PS persze sokmindenre képes...

(#27030) nesa válasza Balage76 (#27029) üzenetére

nesa
(PH! kedvence)

Szerintem jol csinaltad ,max ha a van a gepeden kicsit melegebb vagy teltebb szinbealitas Pl Vivid.

(#27031) máyköl válasza Agent87 (#27025) üzenetére

máyköl
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Első tetszik, csak valahogy olyan érzésem van, mintha valahol ferde lenne, de nem találom sehol. Mindig mikor ránézek a képre, egyből a ferdeség fog el, de nem találom. Mindegy, ezen kívül tetszik a kép, jó ötlet. :K

(#27032) Brumi

Brumi
(senior tag)
LOGOUT blog

Csak egy kérdés, mert kíváncsi vagyok hozzáértő fotósok véleményére: mennyire okos húzás egy rendezvényen végig halszem-objektívvel fényképezni a társaságot? Nem én csináltam, én csak az eredményét láttam...

(#27033) FixY67 válasza Brumi (#27032) üzenetére

FixY67
(senior tag)

Attól függ... mi volt a cél? Ha ő volt az egyetlen fotós és a társaság számára készítette a képeket, akkor elég nagy marhaság volt részéről. Ha volt más is, esetleg saját célra fotózott, akkor lehet, hogy volt valami konkrét célja vele...

...

(#27034) Stitch válasza Brumi (#27032) üzenetére

Stitch
(őstag)

Ha láttad az eredményt, akkor a kérdésedre is tudod a választ, nem? :)

Ha Magyarországon termelt zöldséget, gyümölcsöt és itthon előállított termékeket vásárolsz, akkor mindenki jobban jár! ---> http://href.hu/x/bp2q

(#27035) Brumi válasza FixY67 (#27033) üzenetére

Brumi
(senior tag)
LOGOUT blog

Hivatásos fotósa volt a rendezvénynek... Azt hittem csak én meg a kollégáim nem tartjuk ezt jófejségnek, de megnyugodtam. A csoportképeken még a legcsinosabb csajok is bálnának néznek ki, az arcok meg olyanok, mintha szeneslapáttal sminkelték volna őket. Borzalmas, és az összes kép ilyen... :(

(#27036) máyköl válasza Brumi (#27035) üzenetére

máyköl
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hát ha hivatásos fotósa volt a rendezvénynek, akkor nem értem. :( Ha mindegyiket halszem-objektívvel fényképezte, akkor mindegyik kép elfogadhatatlan, és akkor nincs normális kép a rendezvényről. És egy ilyen eltorzult, kukába való képet, nem raknék be újságba. De hát, ő tudja. :K

(#27037) *Ropi* válasza Brumi (#27035) üzenetére

*Ropi*
(PH! nagyúr)

Lehet, hogy úgy be volt rúgva, hogy összekeverte a zobjektíveket és véletlenül a halacskát tette fel. :)

Weboldalam: "A világ szépsége: lélekvezérelt fotográfiák." http://karpatisandor.hu

(#27038) kricsi81 válasza Brumi (#27035) üzenetére

kricsi81
(senior tag)

Hát, ez így elég gáz :U

És szerintem az a baj, hogy nem ő az egyetlen ilyen "fura" (enyhén szólva) fotós... És gondolom nem ingyen csinálta, hanem elkért egy szép kis összeget...
Itt is érvényesül az, hogy a fotózást nem papírra mérik... :N

amúgy inkább hivatalos fotósa: a hivatásos fotós az, aki ebből él, a hivatalos fotós meg az, aki meg van bízva az adott esemény fotózásával :)

[ Szerkesztve ]

kovacsrichard.hu

(#27039) Brumi válasza *Ropi* (#27037) üzenetére

Brumi
(senior tag)
LOGOUT blog

Nem volt berúgva, állítólag azért használta ezt, mert így kis távolságról is le tudta fényképezni a csoportokat, bár sokra így nem megyünk vele. Mondjuk egy normális obi 18mm-en is torzításmentes képet csinál, és ha már vaku volt a gépen, akkor igazán hátrébbléphetett volna egy kicsit. Én tudom, hogy lett volna bőven hely, de hát így ugyebár egyszerűbb volt...
Komolyan, jövőre elkérem ezt a pénzt és bevállalom a fényképezést... ennél csak jobb lehet.

kricsi: úgy tudom ebből él...szóval hivatásos.

[ Szerkesztve ]

(#27040) *Ropi* válasza kricsi81 (#27038) üzenetére

*Ropi*
(PH! nagyúr)

Ez kábé azzal egyenértékű, mint memóriakártya nélkül végigfotózni egy rendezvényt. :W

Weboldalam: "A világ szépsége: lélekvezérelt fotográfiák." http://karpatisandor.hu

(#27041) *Ropi* válasza Brumi (#27039) üzenetére

*Ropi*
(PH! nagyúr)

"Mondjuk egy normális obi 18mm-en is torzításmentes képet csinál..."

Ezzel vitába szállnék, de tény, hogy normálisabbat, mint egy halszem. ;)

(#27042) kricsi81 válasza Brumi (#27039) üzenetére

kricsi81
(senior tag)

Az lehet, de egy rendezvénynek nem lehet a "hivatásos fotósa" lenni, szerintem (vagy nem így van? Ropi, te biztos tudod ;) )

Nem tudod esetleg hogy hívták a fotóst?

[ Szerkesztve ]

kovacsrichard.hu

(#27043) *Ropi* válasza kricsi81 (#27042) üzenetére

*Ropi*
(PH! nagyúr)

Azt megbízott fotósnak hívják, amennyiben a szervezők bízták meg. Ha külső megbízó akkreditált fotósaként van jelen, akkor csak egy fotós a sok közül.

(#27044) Brumi válasza kricsi81 (#27042) üzenetére

Brumi
(senior tag)
LOGOUT blog

Na jó, nem vagyok teljesen tisztában a fogalmakkal, de a lényeg, hogy a szervezők hívták meg, és egyedüli fotósként készített képeket pénzért. Ez egy zártkörű, céges rendezvény volt nem kis költségvetéssel. A nevét sajnos nem tudom.

Egyébként próbáltam itthon kikalapálni 1-2 képet, de természetesen a sima torzítás korrekciójára való eszközök itt nem sokat értek, és ha még működnének is, iszonyat sokat kellene vágni belőle.

Gondolom egy 17-55-ös obi azért jobb képeket csinált volna...

[ Szerkesztve ]

(#27045) BV92NTZ

BV92NTZ
(lelkes újonc)

Specialitasom :K Autos kepek! Jol fogna valami velemeny... :R :R

[link]
[link]

[link]

[link]

[ Szerkesztve ]

www.ntzphotography.com

(#27046) cigam válasza BV92NTZ (#27045) üzenetére

cigam
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A 2. link nem jó:
Forbidden

You don't have permission to access /components/com_joomgallery/img_originals/automotive_1/daewoo_matiz_19/daewoo_matiz_2_20100202_1601654208.jpg on this server.

"Nem értek egyet azzal, amit mondasz, de életem végéig harcolni fogok azért, hogy mondhasd."

(#27047) nesa válasza BV92NTZ (#27045) üzenetére

nesa
(PH! kedvence)

Nekem 1 kep se jelenik meg, ill jopar napja irtam privatot.

(#27048) BV92NTZ

BV92NTZ
(lelkes újonc)

Nem tudom mi lehet a baj,...megprobalom oldalni... :W :W :W :W

www.ntzphotography.com

(#27049) BV92NTZ

BV92NTZ
(lelkes újonc)

Megoldottam remelem a bajt...a flicr-rol rakom a linket... :F remelem jo lesz igy... ha igy se menne kernek nemi segitseget..... :R

[link]

[link]

[link]

[link]

www.ntzphotography.com

(#27050) nesa válasza BV92NTZ (#27049) üzenetére

nesa
(PH! kedvence)

A masodik otletes :K

Hirdetés

Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.