2013. május 19., vasárnap

(#44001) schleier válasza Chapel (#43993) üzenetére

schleier
(lelkes újonc)

ha csak ezt a képet nézem nem annyira szembetűnő a kékség de ha a másikkal viszonyítod akkor már... próbáld meg kicsit visszább venni és megnézzük mi jön ki belőle :)

(#44002) cOxeR válasza VérNyulacska (#43997) üzenetére

cOxeR
(Ármester)

Egy Photoshop pl jó lenne hozzá, ahhoz vannak ilyen png fájlok előre elkészítve, és csak a kép fölé kell húznod...
Pl. egy link

[ Szerkesztve ]

(#44003) m3ss

m3ss
(őstag)

amugy filozoli nem rossz ez a kep es szerintem is fejlodsz, hajra. de hogy itt allandoan megy ez a fotozz.hu alazas..:)
ertem, hogy vannak vele gondok, de alapjaba veve ha atgondoljatok a mukodesi elvet nem hulyeseg az, es jol mukodik. miert baj az, hogy kommentelni kell mindenkinek ahhoz, hogy postolhasson? nem feltetlen kell vkinek a kepeit fenyezgetni, lehet lepontozni is. ha vki orbitalis hulyeseget irna, ugy is ki fogjak moderalni. ezzel legalabb elerik, hogy porogjon a forum, ha nem kellene kommentelni a postolashoz, kb kepenkent 1 komment lenne...hany olyan kep van itt is, ahol szerencsetlen fotos feltolt x kepet, es egy szot nem szol hozza senki?
belterjesseg? hol nincs? amikor ropisztyuiriccsio stb szinte csak egymas kepeit kommentelgetik...
igazandibol abszolut nem ertek egyet veletek, nyilvan rengeteg hibaja is van az oldalnak (pl a rohejes meretkorlatozas) de egyebkent sztem a kepek atlagszinvonala siman meguti az itteni szintet..
btw forceberg egeres kep epic, remek pillanatot kaptal el!

http://www.flickr.com/photos/59804720@N05

(#44004) Real_Necro válasza m3ss (#44003) üzenetére

Real_Necro
(PH! addikt)

Az sem várható el, hogy a jelenlévők mindenki képét elemezgessék. Persze nem lenne rossz, de lehet elsokasodna a szubjektív vélemények köre.
Mivel "kis halnak" érzem itt magam, így haladó topicot csak csendesen követem, olvasgatom, a képeimet és a kommentjeimet inkább a kezdők közé rakom.
A pár berakott képemre én sem nagyon kaptam értékelést, inkább priviben szoktam pár kedves fórumtárssal megvitatni, mit kellett volna másként.
Vannak, akiket érzékenyen érint a kritika, én örülnék neki, ha végre valaki erősen kielemezné a képeimet. :)

"Ha nem elég jók a képeid, nem voltál elég közel."

(#44005) schleier válasza Real_Necro (#44004) üzenetére

schleier
(lelkes újonc)

a kritikából lehet tanulni... én is megkaptam a magamét és ez nem bántó hanem késztetés/törekvés a jobb kép eléréséhez... portréban sokat /nagyon sokat / kell még tanulnom és azt csak kritikával tudom megtanulni...

(#44006) m3ss válasza Real_Necro (#44004) üzenetére

m3ss
(őstag)

nyilvan nem lehet/nem erdemes minden kepre vmit irni. sokszor nem vagy olyan hangulatban, erdeketelen a kep neked stb..nyilvan ertheto. viszont paran szinte csak haverok kepeit kommentalgatjak itt. ezzel sincs semmi gond, meg mindenki azt csinal amit akar, meg ertem en, hogy igy indult anno a forum stb...csak ne mondjatok, hogy a fotozz.hu-n nagy a belterjesseg ehhez kepest ;)

http://www.flickr.com/photos/59804720@N05

(#44007) schleier válasza m3ss (#44006) üzenetére

schleier
(lelkes újonc)

:)

(#44008) zool1 válasza Real_Necro (#44004) üzenetére

zool1
(senior tag)

Szívesen kielemzem én is, ha nem "hozzáértő" kritika kell!!!! :DDD ;]

H.E.L.P ( Hozzál Egy Liter Pálinkát...)

(#44009) Real_Necro válasza m3ss (#44006) üzenetére

Real_Necro
(PH! addikt)

Ezért is jó a Ph!otóstali, ahol új barátságok is szövődhetnek. Aztán majd beindul a kommentelgetés. Fotozz.hu-t igazából nem nagyon néztem, ez a fórum bőven elegendő nekem. :D

zool1:
Az egyéni véleményeket szintúgy szívesen fogadom. :)

[ Szerkesztve ]

(#44010) filózoli

filózoli
(fanatikus tag)

Schleier: Canon EOS 500D

m3ss: köszi :D Amúgy melyik képre gondolsz? Az "Eldalolom a dalod"-ra, vagy a "Na mi van?-ra?

Egy mai lövés:

Rigovics

[ Szerkesztve ]

(#44011) schleier válasza filózoli (#44010) üzenetére

schleier
(lelkes újonc)

nem előnyös ennyire alulról fotózni madarat... érdemes valamennyire egy vonalban lenni vele. figyelj,hogy nagyobb legyen a madár és a háttér közti táv közted meg madár közt meg kisebb, akkor homogénebb lesz a kép/ha kerül világos rész pl égbolt foltokban az szereti tönkre vágni a képet/ elöl jobb oldalt a homályos rész se olyan előnyös... megpróbáltam egyszerűen fogalmazni :)

(#44012) cOxeR válasza filózoli (#44010) üzenetére

cOxeR
(Ármester)

Kevés a kontraszt, a farka kilóg a képből, az alsó perspektíva, egyáltalán nem nyerő, igaz így átlós megvezetést kaptál a madár testét követve. Mivel várhatóan ez egy crop, a vágással még bíbelődhetnél, mert nem a legszerencsésebb.
Rengeteg helyen ki van égve:

(#44013) zool1 válasza cOxeR (#44012) üzenetére

zool1
(senior tag)

Zoli egy kérdés! Ha ugyan ezt mondjuk rawban lőttem volna, akkor a kiégett részeket, valamennyire vissza lehet húzni?! Mondjuk lightroomban.

H.E.L.P ( Hozzál Egy Liter Pálinkát...)

(#44014) schleier válasza schleier (#44011) üzenetére

schleier
(lelkes újonc)

filozoli

van egy javaslatom... ha van rá keret akkor vegyél egy canon 70-200/4L-es obit... könnyű,elbírja az 1,4x, meg éle még xxxd vázon is.

(#44015) cOxeR válasza zool1 (#44013) üzenetére

cOxeR
(Ármester)

Ezeket minden további nélkül, egy kis ügyességgel ebből a jpeg-ből is visszarántom... de akkor már picit látványosabb lesz... íme:

[ Szerkesztve ]

(#44016) schleier válasza cOxeR (#44015) üzenetére

schleier
(lelkes újonc)

madár fotózás nem a utómunkáról szól ;) én törekedtem a lehető legkevesebbet belenyúlni

[ Szerkesztve ]

(#44017) cOxeR válasza schleier (#44016) üzenetére

cOxeR
(Ármester)

Nem is tettem vele olyat, amit egy mondjuk nagyszabású hazai Természetfotós versenyen nem engedélyeznének. ;)

(#44018) schleier válasza cOxeR (#44017) üzenetére

schleier
(lelkes újonc)

azon meg ha indul Bence akkor ő nyer... kár,hogy nincs benne a Tippmix-ben :D

(#44019) cOxeR válasza schleier (#44018) üzenetére

cOxeR
(Ármester)

:))

(#44020) filózoli válasza cOxeR (#44012) üzenetére

filózoli
(fanatikus tag)

Nem crop.

Schleier: a Canon 70-200 F4 L nem stabis. Ez nem gond?
Ennek az obinak, plusz egy 1.4x-nek az árából már kijönne egy Sigma 150-500. Arról mi a véleményed?

[ Szerkesztve ]

(#44021) schleier válasza filózoli (#44020) üzenetére

schleier
(lelkes újonc)

én nem ismerem a sigmát... egy sigmám volt régen 2007-ben valami 24-70 de lecseréltem gyorsan canonra. de nem jelenti azt,hogy rossz a sigma... ne vedd alapul

Azért ajánlom a canon 70-200/4L mert elérhető áron kapsz egy könnyű,igen jó obit /szerintem/ nos a stabi az felesleges madárfotózáson kivéve ha rezeg a kezed :D én pl mindig állványról nyomtam és még ott is távkioldóval elkerülve a kezem által keltet bemozdulást. az 1,4x nem szükséges ha van jó álcaháló :D lassabb általa az tény. de ahogy mondani szokták "madarazásban a mm sose elég" vagy láthatatlanná kell válni. volt,hogy nekem sok volt a 300/2,8 IS. a héja a közelpontján belül mozgott ;)

[ Szerkesztve ]

(#44022) filózoli válasza schleier (#44021) üzenetére

filózoli
(fanatikus tag)

Igazad lehet... :)

Két portré:

(#44023) cOxeR válasza filózoli (#44020) üzenetére

cOxeR
(Ármester)

Megint sikerült minden következtetést levonnod. :DDD

(#44022) filózoli
Told már át ezeket a kezdő topikba... vagy legyen már önkritikád.... most már én is felb*sztam az agyam.

Read only...

[ Szerkesztve ]

(#44024) schleier válasza cOxeR (#44023) üzenetére

schleier
(lelkes újonc)

lehet nekem is vissza kell mennem a kezdőkhöz :D

(#44025) Larry303 válasza m3ss (#44003) üzenetére

Larry303
(PH! addikt)

kb egyetértek, de én is elég új vagyok a topicban ennek ellenére, jópár embertől kaptam hasznos kritikát, és hát sztem mindenhol kell egy kis idő...
viszont sokszor van, hogy én sem kommentelek direkt, mert csak annyit tudnék mondani, hogy hát ez most igen hitvány lett (kb mindenbe bele lehetne kötni ha építőt szeretnék írni)
így inkább ezt meghagyom a régebbi motorosknak :DDD
az sem jó dolog, hogy mindig csak annyit ír az ember, hogy húú ez most tetszik, bár ebből már sejteni lehet, hogy vmit jól csinált az ember...sztem több ember kéne a topicba, több kép, több vélemény

-A valóság csupán illúzió, bár nagyon kitartó-

(#44026) schleier válasza Larry303 (#44025) üzenetére

schleier
(lelkes újonc)

képet akartok akkor majd pumpálok d.u. egy párat és lehet gátlástalanul kritizálni.... :D

[ Szerkesztve ]

(#44027) filózoli válasza cOxeR (#44023) üzenetére

filózoli
(fanatikus tag)

Az első portré 5-ös átlagon áll a Fotózz.hu-n. Csak ezért mertem betenni.
De oké, levontam a következtetést...

[ Szerkesztve ]

(#44028) Larry303 válasza filózoli (#44027) üzenetére

Larry303
(PH! addikt)

minősgére, expora sztem rendben van a kép, viszont én is átlagosnak mondanám, nekünk csak egy tucatkép egy kisgyerekről...
háttér sztem nem jó, utómunka is átlagos sztem ezért kaptad az éles kritikát a kollegától :)
nem rossz kép, csak semmi extra szvsz

(#44029) filózoli válasza Larry303 (#44028) üzenetére

filózoli
(fanatikus tag)

Hát azért egy kicsit mindenképpen eltúlozta szvsz. (Kicsit visszavehetne az arcából.)

(#44030) spanyoll válasza filózoli (#44027) üzenetére

spanyoll
(őstag)
LOGOUT blog

No offense, de a fotózz-os véleményekkel szerintem nem itt kéne villogni. Én egyelőre nem merek kirakni ide még képet, majd csak-csak, inkább várok. A fotózzról meg így csendben megvan a véleményem. Arra megy ki az egész, hogy mindenki mindenkit szétoltson, mert jee akkor jönnek a pontok és hú de jó kritikát írtam, megvagyok a pixelvadászattal, hogy ajj ott egy kis zaj, jaj ott meg egy hangyaf@sznyi rossz vágás és akkor csak 3 pontot ér.
Komolytalan számomra, mert olyan emberek pontozzák le esetleg a képed akiknek fingjuk sincs a fotózásról, de azért ők mondják meg, hogy az én képem tré...

"Képzetem a világ... a világ hordozója, minden megjelenőnek, minden objektumnak előzetes feltétele: mert bármi létezzék is, csak a szubjektum számára van." || P.L.U.R. ☮ ॐ

(#44031) Chapel válasza filózoli (#44027) üzenetére

Chapel
(őstag)

Hányszor írják már be neked hogy hagyd a búsp...ba már itt ezt a fotozz ömlengést??
Figyelj, jól figyelj: EZ NEM A FOTOZZ.HU
Megvan? Nem? Várj megint: EZ NEM A FOTOZZ.HU

Elég jó, fotózásból élő emberek próbáltak neked segíteni, de továbbra is kötekedsz.
Innentől én is maradok read only státuszban.

http://www.flickr.com/photos/mr_chapel/

(#44032) Sir Riccio

Sir Riccio
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Látom úgyis rigós téma van. :DDD
Hónap képeként közli "Gondviselés" c. fotómat, áprilisi számában a National Geographic Magazin. :Y

http://riccio.hu - Deutsch Richárd Fotográfia

(#44033) schleier válasza Sir Riccio (#44032) üzenetére

schleier
(lelkes újonc)

jeppp ez már döfi... majdnem lemaradt a buksi :D viszont nem volt téma egy időben,hogy etikus-e fészekfotót készíteni?

(#44034) Horbal válasza Sir Riccio (#44032) üzenetére

Horbal
(őstag)
LOGOUT blog

:R

Gonosz ON: Tetején a fejnél nem szűk kicsit

[ Szerkesztve ]

Balett cipőm nincsen nekem, de ha lesz én fő nem veszem!

(#44035) Sir Riccio válasza schleier (#44033) üzenetére

Sir Riccio
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nem tudok róla, hogy etikátlan lenne. Amúgy ha ezt a fészket nem találom meg anno akkor valószínűleg a macskák eszik meg a fiókákat, szóval szerintem jobb nekik, hogy fényképezőgéppel találkoztak egy a szája szélét nyalogató, nyávogó, szőrös objektum helyett. Egyébként miért lenne etikátlan?Mármint akik szerint etikátlan mivel érveltek?(No offense, csak kíváncsi vagyok).

Köszönöm mindenkinek! :R
A teteje meg tényleg szűk lett egy kicsit, egyáltalán nem volt gonoszság.

[ Szerkesztve ]

(#44036) fattyu válasza Sir Riccio (#44032) üzenetére

fattyu
(PH! addikt)

Őszinte gratuláció. :R

Szépen mosta el a hátteret, m42-esekhez képest.

(#44037) schleier válasza Sir Riccio (#44035) üzenetére

schleier
(lelkes újonc)

:D

egyértelmű...

(#44038) Larry303 válasza Sir Riccio (#44035) üzenetére

Larry303
(PH! addikt)

akkor a gondviselés így értelmezhető másképp is :DDD
amúgy nagy grat!

(#44039) schleier válasza Sir Riccio (#44035) üzenetére

schleier
(lelkes újonc)

az etikátlanság szerintem abban lehet,hogy a fotós zavarja akár el is riaszthatja a fiókától a szüleit ez által el is pusztulhat... nem rád irányult... csak kérdeztem...

(#44040) Sir Riccio válasza schleier (#44039) üzenetére

Sir Riccio
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ebbe mondjuk így nem gondoltam bele, de így érthető ez a vélemény is. Nem is vettem magamra csak kíváncsi voltam. Köszi, hogy leírtad! :K

[ Szerkesztve ]

(#44041) Fejo válasza Sir Riccio (#44032) üzenetére

Fejo
(őstag)

Gratulálok! :C

www.facebook.com/JozsefFerenczPhotography

(#44042) *Ropi* válasza Sir Riccio (#44032) üzenetére

*Ropi*
(PH! nagyúr)

Gratula! :K

Weboldalam: "A világ szépsége: lélekvezérelt fotográfiák." http://karpatisandor.hu

(#44043) Real_Necro válasza Sir Riccio (#44032) üzenetére

Real_Necro
(PH! addikt)

Én is gratulálok! ;)

(#44044) Karima válasza Sir Riccio (#44032) üzenetére

Karima
(őstag)

GRATULA! :R :R

A zseniális képen kívül egyébként hogy kerültél be? Pályázat volt, vagy küldözgetted nekik a képeidet? Or what?:)

[ Szerkesztve ]

(#44045) Sir Riccio válasza Karima (#44044) üzenetére

Sir Riccio
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Köszönöm mindenkinek!
Ilyen "Önök küldték" jelleggel küldtem párat a weboldalukon keresztül és így esett a rémeset. :)

(#44046) Cayman válasza filózoli (#44027) üzenetére

Cayman
(PH! addikt)

Semmifelekeppen nem szabad abba a hibaba esni, hogy a fotozz.hu-n kapott pontokat etalonnak veszed. Ez pont olyan amikor a flickr-en elkezdik szorni az award-okat a kepek ala, es a fotos ezaltal feulertekeli magat. A pont csak masodlagos, a velemenyek lehetnek fontosak, de azokat is szurni kell. Ha jol leszurod a lenyeget egy-egy velemenyhalmazbol, akkor sokat tanulhatsz beloluk.
Azert lathatoan fejlodtel, de ezen a forumon a megiteleseden nagyban ront a kezdeti amokfutasod. Ezt nehez lesz elfeledtetned az userekkel, ezert allnak hozzad igy most.
Summa summarum ne ertekeld felul magad nehany fotozz-os pont alapjan. Plane ugy, hogy meg mindig neked is gondot jelent ranezesre megkulonboztetni egy fenyeros kistelevel keszult kepet egy nagylatostol...

"Csak két dologban hihetsz: vagy abban, hogy a világon minden csoda, vagy abban, hogy semmi sem." (Albert Einstein) • http://zoltanmolnar.com • http://www.facebook.com/zoltanmolnarcom • http://www.flickr.com/photos/caymood

(#44047) schleier

schleier
(lelkes újonc)

na rakok egy madaras képet...

[link]

(#44048) forceberg válasza Sir Riccio (#44045) üzenetére

forceberg
(PH! addikt)

Grat!

(#44047) schleier: :C

http://www.flickr.com/photos/4ceberg/ Ketté_osztható_terű_+_laptoptartós_fotós_hátizsák: Tamrac Aero 80 eladó, 14k. Érdeklődni: PÜ!

(#44049) schleier válasza forceberg (#44048) üzenetére

schleier
(lelkes újonc)

köszi!

ez a kertben készült tövisszúró gébicses projektem volt... zavart már,hogy olyan kevesen csinálnak erről a madárról jó képeket..enyém se a legjobbak...

[ Szerkesztve ]

(#44050) filózoli válasza Cayman (#44046) üzenetére

filózoli
(fanatikus tag)

De az arc tényleg torz volt, valószínű túl közelről készült a felvétel.

Schleier: Én is szeretnék ilyen fotókat készíteni... :)

Hirdetés

Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.