2013. június 20., csütörtök

(#10001) drkbl válasza biggamer (#9990) üzenetére

drkbl
(őstag)

Igazad van, ha nem ott és úgy lettem volna, másként is beállíthattam volna. A zaj azért erős, mert D-Lightninggel lett "felnyitva" az árnyékos rész, anélkül csak a fényes rész részletei lennének kivehetők. Igazából csak megpróbáltam értékelhetőre kihozni a fényes és árnyékos részét az erdőnek, visszaadni a hangulatát. Ez szerintem elég nehéz, és irodalma se igen van. Ha tudsz róla mit mondani, vagy tényleg jó képed van (sem nem túl arany, sem nem túl kékeszöld), kérlek, oszd meg velem!

(#10002) szoto válasza biggamer (#9990) üzenetére

szoto
(lelkes újonc)

Rossz helyen szálltak le sajna ezért lett ennyire közeli a fotó.
Vagyis annyira nem rossz helyen (pont mellettem) mert legalább le tudtam kapni őket.

[link]

(#10003) Szoles válasza Zola007 (#9993) üzenetére

Szoles
(fanatikus tag)

Ez a Raynoxos-pörkölős dolog marhára érdekel, remélem megtalálod a képeket.

(#10004) Zozzant válasza Zola007 (#9993) üzenetére

Zozzant
(őstag)
LOGOUT blog

A raynox dcr150-el a napsugarat kb 20-25 centire tartva a tárgytól a tárgyra lehet koncentrálni, mint ahogy ezt egy nagyítóval is meg lehet tenni. Vélelmezem hogy egy frontlencsében a szándékosságot kivéve elég életszerűtlen ilyen sérülést okozni, de legalábbis elég kicsi az esélye. Egyrészt nem a napba makrózunk és még nagyon véletlenül sem tartjuk a napba 10-20 másodpercig, de ha így is lenne nem ilyen távolságra van a frontlencsétől a dcr150.

(#10005) philoxenia válasza drkbl (#10001) üzenetére

philoxenia
(MODERÁTOR)

Rawból csináltad?

(#10006) drkbl válasza philoxenia (#10005) üzenetére

drkbl
(őstag)

Igen. Picture Project-tel konvertálva.

(#10007) philoxenia válasza drkbl (#10006) üzenetére

philoxenia
(MODERÁTOR)

Akkor itt már csak egy átmenetes szűrő segített volna talán.

(#10008) D4rkm4n válasza Fejo (#9957) üzenetére

D4rkm4n
(őstag)
LOGOUT blog

Nagyon szépek, bár a harmadik (a legyes) egy kicsit unalmas lett lássuk be...A többi viszont remek munka! :R

(#10009) philoxenia válasza D4rkm4n (#10008) üzenetére

philoxenia
(MODERÁTOR)

A legyeset én így vágtam volna. :B A színei szépek. :K

(#10010) D4rkm4n

D4rkm4n
(őstag)
LOGOUT blog

Ja és tudom, hogy nem a témába vág, de nem tudom kihagyni: megvan a markolatom. :DDD Kicsit érdekes a fogása... Hozzá kell szoknom... Főleg munka közben...

(#10011) Zola007 válasza Zozzant (#10004) üzenetére

Zola007
(senior tag)

Na mindegy, ígérem legközelebb nem szólok, ha ilyet találok.
Nem konkrétan a dcr-150-re írták, passz. (gondolom, neked az van, én is azt akarok venni).

Én csak figyelmeztettem, mindenki maga dönti el, hogy mennyire veszi komolyan.
Azt viszont tudom, hogy a véletlen az nem egyenlő a szándékossal, de néha igencsak megnő az esélye. Valóban nem a Napot makrózzuk és gondolom senki se szándékosan tartja úgy a gépét, hogy a Nap felé nézzen.

De őszintén: Mindig ügyeltek arra, hogy merre néz a gép frontlencséje, mikor leguggolva igazgattok vmi fűszálat/terelgettek bogárkák és mondjuk megtámasztjátok a combotokon a gépet?

Szerintem nem kell 10-20 másodpercig a Nap felé tartani, elég 4-5 másodperc, szerintem vannak annyira fókuszáltak ezek a lencsék, hogy a széli geometria oda tudja pakolni a fénycsóvát rendesen. Majd utánanézeg a pontos fényútnak. A bridge gépekbe épített műanyagok pedig nem atombiztosak, főleg aminek nincs nagy tömegviselő funkciója (mondjuk a frontlencse körüli rész)

Én csak abból indultam ki, hogy simán dolgoznak a fórumtársak ezekkel a lencsékkel és 8-10 dioptria körüli összepakolható soligor, stb szettekkel.
Ellenben a karbantartónk tavasztól őszig nem használ gyújtót, mert vígan gyújtja 4-5 másodperc alatt a 8-as szemüvegével a cigijét. :)

° ° ° ° ° ° Eladó új GALAXY TAB 2 (p3100, p3110) tokok, otg kábel, fólia, usb hub készletről ° ° ° ° ° ° "A világ tele van készséges emberekkel. Az egyik fele kész dolgozni, a másik fele kész hagyni őket dolgozni." Robert Frost

(#10012) Zola007 válasza D4rkm4n (#10010) üzenetére

Zola007
(senior tag)

Grat az új szerzeményhez, és nyugodj meg egy ilyen hozzászólás mindig elfér (van itt sok haszontalanabb is) :)

[ Szerkesztve ]

° ° ° ° ° ° Eladó új GALAXY TAB 2 (p3100, p3110) tokok, otg kábel, fólia, usb hub készletről ° ° ° ° ° ° "A világ tele van készséges emberekkel. Az egyik fele kész dolgozni, a másik fele kész hagyni őket dolgozni." Robert Frost

(#10013) D4rkm4n válasza philoxenia (#10009) üzenetére

D4rkm4n
(őstag)
LOGOUT blog

Aham, így mutatósabb. :K

(#10014) Agent87 válasza BLOODSHOT (#9989) üzenetére

Agent87
(fanatikus tag)

flickr-en nagyon jók a képeid és szerencsés vagy hogy ilyen helyeken fotózhatsz.

(#10015) Celithrandi válasza philoxenia (#9996) üzenetére

Celithrandi
(senior tag)

be is van állítva és most jól jelenik meg, tegnap meg fordítva adta le
érdekes

(#10016) BLOODSHOT válasza Zola007 (#9999) üzenetére

BLOODSHOT
(senior tag)
LOGOUT blog

Ezt kicsit túlszaturáltad szerintem :U Vagy ilyen fények voltak? :Y

Köszi Agent87 :R

[ Szerkesztve ]

(#10017) Szoles

Szoles
(fanatikus tag)

[link]

Tegnap esti vendégem. A 4 másodperces expót így kiállta. Vagy inkább ÍGY kellene vágni?

[ Szerkesztve ]

(#10018) philoxenia válasza Szoles (#10017) üzenetére

philoxenia
(MODERÁTOR)

A második vágás a jobb, szerintem. :K

(#10019) Zola007 válasza BLOODSHOT (#10016) üzenetére

Zola007
(senior tag)

Hát igazából ez az eredeti kép:

csak egy rámjött egy kis játszadozás PS-ben, így lettek ezek:

és

(#10020) Zola007 válasza Celithrandi (#10015) üzenetére

Zola007
(senior tag)

Nem lehet, hogy változik az IP-d?
Mert ha igen, a beállításaid csak akkor érvényesek, ha be vagy lépve.
Ha nem, akkor addig jegyzi csak meg a belépés nélküli beállításokat, míg uaz az IP-d, ha újat kapsz a szervertől, akkor "elfelejti"

(#10021) drkbl válasza Szoles (#10017) üzenetére

drkbl
(őstag)

Nekem a második jobban tetszik, kevesebb zavaró elem, jobban hangsúlyozott tükröződés a szemekben.

(#10022) philoxenia válasza Zola007 (#10019) üzenetére

philoxenia
(MODERÁTOR)

Hát a színei az eredetinek a legszebbek, legtermészetesebbek. :U
A sötét részeket érdemes némileg világosítani, de egyébként szerintem úgy a legjobb. :)

(#10023) BLOODSHOT válasza Zola007 (#10019) üzenetére

BLOODSHOT
(senior tag)
LOGOUT blog

Szerintem az originalon életsíts még egy kicsit h szépen látszódjanak az ágak és csak egy kicsit kékíts az égen. De lehet h csak nekem tűnik annak :U

Új Porto Santo-s kép:

[link]

[ Szerkesztve ]

(#10024) philoxenia válasza BLOODSHOT (#10023) üzenetére

philoxenia
(MODERÁTOR)

Nekem még egy picit túl színes az ég, még mindig. :) A vágásnál, vagy az exponáláskor érdemes lenne vagy teljesen szimmetrikusan alkotni, vagy egy kicsit erősebben valamelyik oldalra.
Az oszlopok egymással szemben vannak, gondolom a kép alapján.
Így, vagy így.

[ Szerkesztve ]

(#10025) Zola007 válasza BLOODSHOT (#10023) üzenetére

Zola007
(senior tag)

Aznap este raktam fel a CS3-t, és elkezdtem nézegetni, mi változott. Tudom, hogy nem a legeredetibb, csak úgy megtetszett. Nekem nagyon tetszenek egyébként az ilyen (ránézésre is) túlszínezett képek, ebből kifolyólag a tieid is.

Mikor idekeveredtél a fórumra, na mondom neked is megcsúszott a kezed az egéren, de nagyon tetszettek (most is tetszenek) a képek, amiket linkeltél és végignéztem a többit is.

Hát ilyen vagyok, mit csináljak, nekem tetszik.
(és azt hiszem ez a legfontosabb a fotózásban)

(#10026) Zola007 válasza philoxenia (#10024) üzenetére

Zola007
(senior tag)

Az első vágás jobb. Bár nekem az eredeti is tetszik mert az árnyék megbontja a szimmetriát + a keret is besegít és néha ennyi kell. szerintem...

(#10027) philoxenia válasza Zola007 (#10026) üzenetére

philoxenia
(MODERÁTOR)

Az elsőnél el lehetne érni még nagyobb szimmetriát, ha akkor felvételezne, amikor az árnyék pont a másik oszlop felé mutat.

(#10028) Fejo válasza BLOODSHOT (#10023) üzenetére

Fejo
(őstag)

csak egy kicsit kékíts az égen.

Ez a Te képeidre is igaz...

www.facebook.com/JozsefFerenczPhotography

(#10029) philoxenia válasza Fejo (#10028) üzenetére

philoxenia
(MODERÁTOR)

Mit szólsz a képed elrontásához.... :B
Itt

[ Szerkesztve ]

(#10030) BLOODSHOT válasza philoxenia (#10024) üzenetére

BLOODSHOT
(senior tag)
LOGOUT blog

Az első vágás valóban jobb mint az eredeti, de akkor nekem már nagyon magas lenne a kép.

Én a színeket ezen a macbook monitoron jónak látom. Amit nem értek, az az hogy amikor felteszem a flickr-re a képet miért veszítenek a színek az erejükből.. folyamatosan utána kell húznom a staurációt különben fakó és ha flickr-en jók a színek, az letöltve túlszaturált.. :U

[ Szerkesztve ]

(#10031) philoxenia válasza BLOODSHOT (#10030) üzenetére

philoxenia
(MODERÁTOR)

Fotózd le újra, ha teheted, sok mindent észrevesz az ember, ha ugyanazt a témát többször is lefotózza pár nap eltéréssel. Esetleg más napszakokban is.

(#10032) BLOODSHOT válasza philoxenia (#10031) üzenetére

BLOODSHOT
(senior tag)
LOGOUT blog

Sajnos 2,5 órányi hajóútra van innen a téma. De lőttem róla vagy 20 képet, szóval majd felteszek egy másikat is a későbbiekben róla. :K

(#10033) Bandesz99

Bandesz99
(tag)

Regota akartam egy ilyen fotot. Vegre sikerult.... :DD folytatas kovetkezik majd.... :))

[link]

So live that your memories will be part of your happines!

(#10034) BLOODSHOT válasza Bandesz99 (#10033) üzenetére

BLOODSHOT
(senior tag)
LOGOUT blog

NEEEE!!! EZ QURVAJÓ! :Y :Y :R :R

Ez mi, meg hol? Énisakarokilyet! :K

(#10035) Bandesz99 válasza BLOODSHOT (#10034) üzenetére

Bandesz99
(tag)

ez a tengerpart! naplemente utan 10-15 perccel... enyhe hullamok a tengeren.... meg hosszu zarido. ha jol melexem ez 25mp volt....koszi szepen

So live that your memories will be part of your happines!

(#10036) BLOODSHOT válasza Bandesz99 (#10035) üzenetére

BLOODSHOT
(senior tag)
LOGOUT blog

Nem vagy Flick-r en? Nagyon jók a képeid!

(#10037) Stitch válasza Bandesz99 (#10035) üzenetére

Stitch
(őstag)

Horizontálisan tükrözve szerintem még ütősebb! Egyébként nagyon tetszik, grat! :C

Ha Magyarországon termelt zöldséget, gyümölcsöt és itthon előállított termékeket vásárolsz, akkor mindenki jobban jár! ---> http://href.hu/x/bp2q

(#10038) philoxenia válasza Bandesz99 (#10033) üzenetére

philoxenia
(MODERÁTOR)

Nekem is nagyon tetszik. :K :C

(#10039) D4rkm4n válasza Szoles (#10017) üzenetére

D4rkm4n
(őstag)
LOGOUT blog

Az első kép is jó lenne, de én más szögből fotóztam volna. Kissé fentebbről, srégen lefele.
A második képpel csak az a gond, hogy a béka orra életlen.

Ha kisebb gyutávval dolgozol, nagyobb lett volna a mélységélesség.

(#10040) philoxenia válasza D4rkm4n (#10039) üzenetére

philoxenia
(MODERÁTOR)

Szerintem nem DSLR-el csinálta...Bridge-en nem mindig te választod meg a távolságot hanem a gép....
Egyébként meg ugyanaz a kép.... :U

[ Szerkesztve ]

(#10041) D4rkm4n válasza philoxenia (#10040) üzenetére

D4rkm4n
(őstag)
LOGOUT blog

Jaa, hogy nem dslr-el készült? :B :B :B

Akkor elnézést! :R

(#10042) philoxenia válasza D4rkm4n (#10041) üzenetére

philoxenia
(MODERÁTOR)

Nézz át ide, sok képet is linkelnek a hozzászólók. :)

(#10043) D4rkm4n válasza philoxenia (#10042) üzenetére

D4rkm4n
(őstag)
LOGOUT blog

Ááá.. Elszégyenlem magam, hogy mások kompakt géppel jobbk épeket lőnek mint én DSLR-el.

(#10044) philoxenia válasza D4rkm4n (#10043) üzenetére

philoxenia
(MODERÁTOR)

Hát Arany János olyan verseket írt lúdtollal, hogy sok mai költő csak szeretne a számítógépén. :K
A jó kép nem a gépen múlik, legfeljebb bizonyos témákhoz kell a DSLR. :)

(#10045) gardener válasza Bandesz99 (#10033) üzenetére

gardener
(őstag)

Grat hozzá! Szupi! :C

(#10046) D4rkm4n válasza philoxenia (#10044) üzenetére

D4rkm4n
(őstag)
LOGOUT blog

Ezzel teljes mértékben egyetértek. De szarból se lehet várat építeni. (Bocsának a vulgáris kifejezésért...) :)

(#10047) philoxenia válasza D4rkm4n (#10046) üzenetére

philoxenia
(MODERÁTOR)

Ha ismered a gép korlátait, a mai kompaktokkal azért, bármennyire is szidják őket, elég sok alkotási lehetőség adódik, a bridge-kel meg még több. :K
A képed mérete lesz kisebb, esetleg a kevés fény még a korlát, de az optikák elég jó eredményt adnak a képernyőméretű képek alkotásához. Csak itt a gombhoz kell a kabátot venni, azaz a géphez a témát, nem a témához a gépet.

(#10048) Fejo válasza philoxenia (#10029) üzenetére

Fejo
(őstag)

Nem rossz! Talán a tetején egy picit többet hagytam volna és akkor az aranymetszésben lenne a légy, de valóban elrontottam a vágást. :B :C

www.facebook.com/JozsefFerenczPhotography

(#10049) johnjohn

johnjohn
(PH! addikt)

Virágos rét

Háromféle probléma van a világon: Az egyikkel eleve nem érdemes foglalkozni, a másodikon úgysem tudsz változtatni, a harmadik megoldódik magától !

(#10050) gardener válasza johnjohn (#10049) üzenetére

gardener
(őstag)

Élőben gyönyörű lehet,de így képen nekem kicsit sok. :U

Hirdetés

Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.