- Windows 10
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Ezentúl Indiában készülnek majd az USA-ban árusított Apple iPhone-ok
- ASUS routerek
- Milyen routert?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Linksys WRT54G/GL/GS router
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Disney+
- Windows 11
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
tucsok.
senior tag
Sziasztok!
Csendes olvasója vagyok a topiknak, kb. egy hónapja van meg a készülék és ma kijelezte, hogy nincs több hely a megosztott video mappában. 2TB HDD van benne és jelenleg 540GB körül foglal a video mappa. Gondolom, hogy az 1,82 TB 3 részre van osztva a 3 megosztott mappa között photo, music, video. Jól gondolom? Hogyan kivitelezhető, hogy a video mappa kapja a teljes 1,82TB helyet, vagy legalább a photo mappa által kezelt területet? -
Szerintem egyetlen portot kell kinyitni a routeren, mégpedig a Transmission adatportját, ami valami ötvenezer-valahány, amit a villáskulcsos panelból ismersz meg -- és mellesleg ugyanitt jelzi a Transmission, hogy az nyitva van-e.
Én egyébként, bár csak elvétve torrentezek, és olyankor is közkézen forgó, sok helyen megtalálható tartalmakat (pl. Linux-telepítők), sok éven át torrenteztem úgy, hogy nem nyitottam portot a routeren, tehát passzívban voltam. (Pont itt tudtam meg, hogy ez mit jelent.) Ennek ellenére sokszoros feltöltési rátám volt. Tehát a nem nyitott port csak passzív státuszt eredményez, az aktív státuszúak irányába zárt port mellett is mennie kell a feltöltésnek.
MaCS
-
dbala
tag
válasz
#53667584 #4038 üzenetére
Egy 100.XX.XXX.XX formátumút, ez nem egyezik azzal amit a port checker weboldalon látok mint külső IP címem.
Digi netem van, nincs csak egy saját routerem (Archer C7).@Levi123: A routernél a DHCP engedélyezve van. Kipróbáltam amit írtál a NAS vezérlőpultjában, de úgy sincs semmi.
-
Levi123
senior tag
Szia,
nézd meg a portot itt [link]
Ellenőrizd még, hogy a fix IP-hez (amit a NAS-nak adtál) legyen TCP/UDP módban.
Fontos még megnézni, hogy a szolgáltatódtól kapott modem bridge módban legyen és ne router módban. Ezzel én is megszívtam, mert van amikor visszaáll (UPC modem).
Szerk.: NAS vezérlőpult --> hálózat --> TCP IP --> általános beáll. DNS kiszolgáló automatikus legyen. Elég ha a routerben megadod a fix ip-t. Én így csináltam és jó lett. -
dbala
tag
válasz
MaCS_70 #4035 üzenetére
Kikapcsoltam az uPnP-t, kézzel beálítottam a routerben a TM portját és a NAS IP címét, de így is closed. A NAS-nak adtam fix IP-t. Biztos valami apróságot nézek be...
Megpróbáltam a NAS gyári Letöltés menüjével, a routerban beállítottam a 9090 portot a forwarding-nál, de azzal sincs feltöltés. -
A jelek szerint szeretsz veszélyesen élni... Az uPnP ugyanis sajnos minden, csak nem biztonságos. Szóval jobb lenne mellőzni, és kézzel nyitni portot, ami a NAS-on futó Transmission esetén egy portot jelent, amit a Transmission ablakában a villáskulcs/hálózat panelben találsz.
MaCS
-
dbala
tag
Sziasztok!
Port nyitással kapcsolatban szeretnék segítséget kérni.
Feltettem a Transmissiont, de a hozzárendelt port "closed". A gyári letöltő portja sincs nyitva. A torrentnél a letöltés megy, de egyik sem tölt vissza semmit.
A routerem egy TP-Link Archer C7. A Forwarding menüben az UPnP engedélyezve van. Itt látszik is a TM 9091 portja, meg egy másik 49567 port is hozzá. A gyári torrentnek van 3 portja is 9089, 9090, 47633.
A myzyxel cloud-on engedélyezem a TM-et, de ha kilépek és vissza akkor már nincs engedélyezve.
A router vezérlőpultjában, az UPnP Port Mapping menüben nem is találok ilyen portot.
Mit ronthatok el, mit hagyok ki?
[kép]
[kép]
[kép] -
Tonyk
veterán
válasz
Levi123 #4031 üzenetére
Felpörgési idő
Beecy
Sok megoldás szoba jöhet, de formázni semmiképpen nem kell.
Ha azonos ip tartományban van a két router, akkor nézd meg a routerben milyen ip van kiosztva a nasnak és azon csatlakozz.
Ha ez a router más ip tartományban van, akkor lépj be rá, és tedd át a régi tartományba (mert gondolom fix ip van a nason beállítva), majd minden eszközt indíts újra.
Vagy a nast közvetlenül a gépre dugod, a majd beállítasz kézzel egy olyan ip-t ami a nasal egy tartományban van, belépsz a nasra, átállítod az új router tartományára, visszarakod a routerre és restart. Majd a gépet is visszarakod dhcpre.
Esetleg van valami nas starter utility is a nashoz, azzal is lehet ip-t állítani, de ebben majd valaki más segít, mert életemben nem indítottam el ezt a programot. -
Beecy
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni!
A rúterem meghalt, a nast rádugtam az upcs "rúterre", viszont nem látom a nast, mert más az ip.
A kérdés az lenne, hogy adatvesztés/formázás nélkül hogy tudok csatlakozni a nashoz? -
Levi123
senior tag
Nem tudja valaki, hogy a lemez infoknál a spin_up_time mit jelent a NAS-nál? Most 4441-en van az érték. Ez lenne a fejparkolások száma?
Csak a HD sentinel-re találtam leírást.
WD Red 4TB HD-ről van szó. Köszönöm!
-
yaksi
aktív tag
Köszönöm szépen!
-
Tonyk
veterán
Miért ne halhatna meg? Nem láttál még vadonat új, el nem induló vagy 1 órás hdd-t meghalni?
Erre semmi garancia nincs. Van amelyik megy húsz évet, van amelyik 1 órát. A többi a két intervallum között valahol.
Tápegység esetleg még lehet ludas. -
Kyler92
újonc
Sziasztok! Olyan problémám van, hogy ma reggel elkezdett a NAS kb 1.5 percenként csipogni egyt, illetve folyamatosan újraindul, el kezd betölteni, majd újraindul, folyamatosan villognak a státusz ledek, nem áll be folyamatos fényre. Valakinek van valami ötlete rá? Nagyon megköszönném.
-
yaksi
aktív tag
Kérdés: nálatok a NAS bizonyos idő után leállítja a HDD-(ke)t?
Ha jól tudom a leállítás-felpörgetés jobban árt a HDD-nek, mintha folyamatosan menne, nem? -
sunny06
újonc
válasz
MaCS_70 #3996 üzenetére
Szia!
Köszönöm a segítséget! Anno a routerben fix IP címet állítottam be amit látok is, de a routeren átállítottam az adott IP címhez tartozó portot. (valahol itt a fórumon olvastam és azt állítottam be. Így értem el a nast) Mivel most nem tudom ezt a portot, így nem érem el a nast és nem is tudok gyári visszaállítást csinálni a NAS-on.
Van esetleg olyan módszer, hogy direktbe összedugom valahogy a nast és gépet és visszaállítom valahogy?
VAgy a NAS hátán lévő RESET gomb visszaállítja gyári alapra a NAS-t?Köszönöm a segítséget és a türelmet!
-
denko
senior tag
Sziasztok,
1. Ha a NAS-ba belerakok még 1 winyot, eddig 1 volt (520)as. akkor ugye nem fog automatikusan törölni mindent azon a winyon ami már bent van? (Nem akarom összekötni öket raid-be)
2.Hogy tudok csak bizonyos mappák backupolást csinálni 1-ik wnyóról másikra scheduled időrendben?
-
válasz
gyulazsolti #4008 üzenetére
Igen erre én is gondoltam, de a logban látszik hogy sikertelen kapcsolódás van mióta tiltottam az ftp-t.
-
[kép] [kép]
Sziasztok! Elnézést, ha nem a jó topicot használom, de nem találtam olyat amibe jobban beleillik a problémám, ami a következő:
Rendelkezem egy NSA326 Zyxel nassal amit költözés miatt 4napja máshol használunk. Nagy örömömre kaptam a Digitől publikus ip-t amivel végre az egész család tudja élvezni a plex-et. Viszont ma este már vállalhatatlanul lassú volt az egész, ezért ránéztem a nasra. A következő fogadott: Rajtam kívül volt még egy ip a Státuszközpont---Hálózat fül alatt aminek megnevezése nem volt viszont azt jelölte hogy WAN-on csatlakozik AFP protokollal a következő ipről "86.101.67.222" az ip UPC-s szóval ismerős kizárva (Békés megye) . Feltételezve,hogy ez valós támadás mihez férhetett hozzá(esetleges károkozás történhetett-e) Mi a véleményetek? Ez a protokoll kikapcsolható? Mert nekem nem mond semmit -
Levi123
senior tag
Szia!
Köszi, most a Transmission-t próbálom.
Letöltés megy, de ennél meg nem látja a DVD lejátszóm a hálózati meghajtón lévő letöltött fájlokat (film, képek).
A fájlkezelőnél látom, hogy az "admin/download/transmission/download" mappában vannak a letöltött állományok.
Hogyan lehet módosítani, hogy a Transmission hová mentse a letöltött fájlokat?
Gondolok itt alapértelmezett mappára.
Köszi! -
Levi123
senior tag
Sziasztok!
Kis segítséget szeretnék kérni:
A nas saját letöltőjét (Letöltés ikon) használva nem tudtam beállítani csak 10 aktív torrentet, hozzáadtam 30-at és nem kezdi el a következőt, ha elkészül egy letöltés, ugyanúgy 10 aktív torrent marad, csak seed-be rakja. Logikám szerint, majd csak akkor kezdi el, ha a torrent eléri a beállított arányt, vagy seed időt. De mi van ha korlátlanra van állítva? Soha nem kezdi el a következőt?Asus routeremen használtam Transmission-t, ott hozzáadtam a torrenteket, majd beállítottam, hogy egyszerre csak 2-t töltsön le, majd ha végzett folyamatosan kezdte a következőket. Végül az összeset seed-elte.
Itt mit érdemes használni? Transmission-t telepítsem a vezérlőpultból?
Köszönöm a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo Switch 2
- AliExpress tapasztalatok
- Nintendo Switch
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Melyik tápegységet vegyem?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Windows 10
- sziku69: Szólánc.
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
- ÁÁÁ NE NÉZD MEG! A szórakozás, és a multitasking csúcsa, Lenovo Yoga 9i //3 OLED Modell Ajánló//
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Xbox Series X 1TB - 2 kontroller + 3 játék szabadon választható
- RYZEN 7 5700X / 32GB RAM / 1TB SSD / RX 6700 XT 12GB / 750W Gold Full Modular - AMD GAMER PC
- Intel i3-9100 - 24GB RAM - Samsung 980 500GB - be quite! Pure Base 500 + 1000W Táp - MSi Z390-A PRO
- Lenovo Legion Slim 5 83DH002EHV Notebook AMD RYZEN 7 8845HS , 32 GB , 1TB , RTX 4060 , 16 WQXGA
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF 120TB+400GB rack szerver - 2xE5-2680v4,128GB RAM,2x10G NET,H730p RAID
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest