- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Synology NAS
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
- Windows 11
-
IT café
Xpenology Téma Összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
nlq
aktív tag
valaki el tudna nekem kuldeni az uj boot image-et privatba, mert ahogy latom disabledbe tettek az xpenology.nl-en
-
nlq
aktív tag
válasz bupemko #1328 üzenetére
az felejtős! visszafele nem megy a dolog sztem
multkor egy gyari syno gyari doboz halt el az ugyfelemnel es arrol kellett volna visszamenni 5021 rol 4528 ra de nem engedte csak formazni lehetett volna a diszkeket
vegul az lett a megoldas, hogy egy masik ugyanilyen verzioju syno lett beteve a rendszer migralva az uj tipusra majd az adatok mentve... es ugy rateve egy 4528 ra
-
nlq
aktív tag
na ez igy nem fog menni!
USB-n nem eszi meg emelkeim szerint a regi belso winyo adatokat...
es igy a beallitasok se lesznek megmost tul faradt vagyok de igy probalnam elsore (ha mukodik a regi winyorol usb-n dolog)
KIS WINYOROL KONFIG MENTÉS!
kis winyo kiszed
uj winyo bele uj install
kotet letrehozas, mappak letrehozasa (ugyanazon névvel), alkalmazasok telepitese, konfig ratoltese, adatok MASOLASA usbrol vissza
(egy probat meger...)ha ez igy nem jarhato akkor
torlod a nagy winyorol a particiokat
bateszed a kis winyot csak hogy csekkold hogy indul szepen a regi rendszered (az elozoverzioval azon mindent helyben hagytal tehat siman indulni fog)
beteszed melle a nagy winyot
shr hibajavitast csinalsz a nagy winyora (attol rendszert beallitasokat arra is)
utana kiveszed a kicsit
szerzel egy nagy winyoval egyezo kapacitasut (kolcsonbe )
visszaallitod a tukrozott shr kotetet
megcsinalod a kapacitasbovitest
kiveszed a kolcsonwinyot (igy ugyan lesz egy féllábas tukrozott koteted ami folyamatos felkialto jelet produkal de ettol meg rendben lesz minden)a vegen meg melleteheted a kis winyot es csinalhatsz ra egy uj kotetet
figyelj arra, hogy ugyanazt a rendszerverziot hasznald vegig!
-
nlq
aktív tag
XPEnoboot 5.1-5022.1 released
ujra kiadtak...
kivancsi vagyok rendben lesz-e
sőt ahogy latom az update 1 is siman teheto mar, nem kell hozza ssh -
nlq
aktív tag
válasz mandriva11 #1484 üzenetére
ne felejtsd el hogy nem gyari syno-d van
így a rendszerfajlok termeszetes (szerintem) hogy modositva lettek -
nlq
aktív tag
válasz dc.tacsi #1487 üzenetére
eloszor is ezt nezd meg: kompatibilitasi lista
-
nlq
aktív tag
válasz dc.tacsi #1532 üzenetére
az egyik ugyfelnel alaplaphibas syno ment garcserére... oda beuzemeltem egy 5022-s alap rendszert..
siman koltoztetheto volt
ezennel felvettem azt a szokast, hogy ha valamit kiadnak xpe-bol max arra updatelem a gyari cuccokat..
igy ha valami meghibasodas van akkor van hova menekulni... -
nlq
aktív tag
akinek transmission jogosultsag problemaja van nezze meg ezt
-
nlq
aktív tag
válasz Kikiri7 #1627 üzenetére
eleg lett volna itt kerdezned, nem a hirdetesemre privatban...
ott leirtam a lenyeget...
a boot imagere-rol felbootolsz , kivalasztod az install/ downgrade manut
utana syno assistanttal megkeresed az ip-jet es telepited a rendszert a winyoraa dvd re nem lesz szukseged, azt nem tamogatja...
ha sajnalsz pendrivot beletenni akkor a dvd meghajtoba tett cd rol is lehet bootoltatni a rendszert -
nlq
aktív tag
válasz airsoftpro #1667 üzenetére
azert epitunk erosebb procival tobb memoriaval mert a gyengebb gep sem olcsobb...
hiszen te is J1900 at neztel ki 2-4 giga rammal
arra figyelj hogy ha hosszu tavra tervezel, akkor 4 satas alaplapot vegyel az jobban bovitheto
de lehet epiteni atomos procibol is
ami igazandibol lenyeges, hogy gigabites halokartya adaptered legyen, es alacsonyfogyis proci legyennekem muxik 2-3 felhasznaloval otthoni usernek celeron procival lefele feszellve es frekizve az 1GB ram is csak azert lett mert volt a gepben 4x256MB memoria es szepen elviszi a dolgokat...
-
nlq
aktív tag
válasz mustang28 #1723 üzenetére
valaki irta itt korabban, hogy a biosban az usb- n ki kellett kapcsolnia valami opciot es utana mukodott...
nekem is volt ilyen, hogy valamelyik gepen xpenology alol nem ment az usb... ott nem segitett az uSB biosban atallitas, ezert en beledobtam egy pci-os USB kartyat es azzal mar ment...
ha kell az USB 3 es nincs az alaplapon akkor a transcend USB 3 kartyajat hasznalom, az eleg olcso es muxik az xpenology alatt -
nlq
aktív tag
vigyazz vele!
en anno meg az első szeriábol (2014 julius) használtam ilyet, es a 19 voltos tappal nagyon fűtottek a proci melletti ellenálások (annyira meleg volt hogy megégette az ujjam) , ezert en mindenképp a 12 voltos tapot ajanlom hozza (azzal nem fűtött)
jobb minosegueket itthon is lehet kapni ~6eFT +afa kornyeken
vagy mostanaban nagyon divatos led hez adott 12voltos tapokat erdemes meg megnezni ott siman vannak jo minosegu 12 volt akar 10A tapok is elfogadhato aronpersze azota lehet hogy valtozott a helyzet, mert tobben hasznalnak ilyen alaplapot azota 19 es tappal es ok nem panaszkodtak a melegedesre
-
nlq
aktív tag
válasz Kikiri7 #1729 üzenetére
siman menni fog!
nemrég koltoztettem egy gen7 bol egy dell t20 ba ami meg annyira se hasonlit ra mint a gen8
atdugdostam es mar ment is...utana meg csinaltam egy upgradet 4482 rol 5022re de ettol fuggetlenul is ment volna
a real synorol ter at valaki akkor az alabbiakra kell figyelni:
- a syno-n ne legyen ujabb a rendszer mint a legujabb xpenology mert ez esetben a koltozesnel formazni akarja az adatparticiot is
- erdemes leallitani a csomagokat, hogy ne induljanak automatikusan (volt hogy fel oran keresztul azert nem lehetett belepni az xpenologyba mert probalta a csomagokat elinditani) -
nlq
aktív tag
válasz piglet76 #1843 üzenetére
Szia!
en nem feltetlen jbodot csinalnek, hanem 3 kulon sha kötetet (igy kesobb egyszerubben lehet raidba tenni)
q5000 alaplapot nem ismerem, de szerintem a j1900 as asrock alaplap jobb valasztas lehet mert:
- kevesebbet fogyaszt
- kb 5eFt al olcsobb
- passzivlatom hot swappos hazat neztel ki, arra azert keszulj, hogy ha hot swapban rendesen huteni akarod a winyot akkor ott magasabb venti fordulat kell mint egy nem hot swappos hazban... (kicsi hezagokon kell átszipkázni a levegőt)
tap kb mindegy hiszen 60wattal se fogod terhelni , csak halk legyen (en HP szerverekbol szerzett hasznalt delta tapokkal szoktam kis szervert epiteni )en a fractal node 304 et javaslom mert:
- 6 winyo megy bele (1 kis 2 portos raid kartyaval siman megoldhato a 6 port az alaplapon)
- csendes ventik vannak benne es nagyon jol huti a winyokat (csinaltam mar olyat is hogy a tap teteje le lett veve es mivel ott van a winyok alatt igy nem kellett neki kulon hutes)
- és mert szép -
nlq
aktív tag
nem mai video, de jot röhögtem rajta
-
nlq
aktív tag
pont ilyen geppel meg nem volt dologm, de d525 os atomon fut nekem is cucc
amit jo ha tudsz:
nezd meg hogy gigabites legyen a halokartyaja kulonben nagy korlat lesz a 100Mbit
a d510 es atom nem 4 magos, hanem ketto + Hyperthreading
valszeg ddr2 mem megy bele max 2GB (ami eleg)
nvidia vga val nem mesz semmire (felesleges kb)
valszeg max 2db sata csati van benne winyonaka kis notebook szerű ventije nem biztos hogy halk lesz...
[ Szerkesztve ]
-
nlq
aktív tag
válasz nemurea #2084 üzenetére
gazdanev értsd a géped gazdaneve ami egyben a hostneve is!
pl nalam a halozati domain nev pl : akarmi.local
a gepnevem: dellakkor a gepet meg tudom szolitani (pl ping dell vagy ping dell.akarmi.local neveken is
ha ezt tolod az NFS nek akkor sztem menni fog (nem hasznalom az NFS-t)de ha pl a routered ipje: 192.168.0.1
az nfsnel azt mondod hogy 192.168.0.1/24 akkor aki a belso halozatodra kapcsolodik annak jogosultsaga lesz a szerveredre NFS en keresztul -
nlq
aktív tag
könyörgöm akadjunk már le szakmai forumon errol a sata 3 őrületről
SZVSZ:
Sata 3 nak jelentősége az SSD nél van mert az tud 300Mbyte / sec felett kommunikalniwinyok jo ha 150-200 Mbyte / sec sebessegel tudnak a feluletre irni
(na jó a 64Mb cache-t meg tudod tolteni 300 helyett 600 Mbyte / seccel de tul nagy jelentősége sztem nincs)sata raid kartya 2 portos Pcie x1 csatival: baromira mindegy hogy sata 2 es vagy sata 3 as hiszen a kartya a pci-e x1 max atviteli sebessege 2,5Gbit / sec (azaz kb 320Mbyte /sec)
a 4 portos sata kartya x1 csatival na ez az igazi kakukktojás
Új hozzászólás Aktív témák
A Synology szervereinek a Quickconnect használatával történő visszaéléséről szóló hozzászólások vagy témák előzetes értesítés nélkül törlésre kerülnek!
A párosított generátorok (MAC és SN) linkek vagy eszközök is törlésre kerülnek!
A Surveillance Station feltörésére vonatkozó hozzászólások vagy témák és / vagy a feltört / SS hivatkozások létrehozása törlésre kerül előzetes értesítés nélkül.
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Tőzsde és gazdaság
- Horgász topik
- Androidos tablet topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Sorozatok
- Gyúrósok ide!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- PC játékok
- NOD32 / Internet Security / ESET termékek hivatalos forgalmazója
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest