Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
WordPress tartalom kezelő rendszer (CMS) topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
adatfalo
senior tag
Hello!
Egy táblázat készítő plugint keresek (ami frontend megjelenik a weboldalon) és be lehet állítani, hogy minden arra jogosult felhasználó tudjon hozzáadni egy egy új sort az előre definiált táblázathoz(oszlopok tartalmának definiálását az admin végezné), de csak a saját soraikat tudnák törölni, módosítani.
Létezik ilyesmi?
Üdv,
adatfalo
www.adatfalodesign.hu
-
_ak_
addikt
Ilyesmit keresel. Bár már nem emlékszem a pontos lépésekre, úgy hogy lehet, hogy tévedek a linket illetően, de abban biztos vagyok, hogy beállítható, hogy ugyan úgy jelenítse meg a szöveg típust méretet, mint ahogy az oldalon fog látszódni és az is biztos, hogy ezt külön kellett "lekódolni" a theme-ben.
Ez az, itt láttam.
Let's begin, de gozaimasu!
-
Kommy
veterán
Van egy olyan problémám, hogy beszúrok egy képet mellé szöveget szeretnék ez még megy is, de utána megint szeretnék szöveget írni, de mindig a kép mellé rakja.
A másik dolog pedig, hogy nem ugyan azt látom a grafikus szerkesztőben és a weboldalon, stk-white témát használok, woocommerce-el és pár saját módosítással (gyerek témaként)
-
sz.j
nagyúr
válasz Des1gnR #1492 üzenetére
"...Ha leírod, hogy pontosan mi a feladat és megadsz mindent, akkor szívesen segítünk."
Köszönöm a felajánlást, amúgy "semmi különöset" nem szeretnénk csak valami olyasmit mint ami a képen is látható. Kiválasztható legyen a termék, ami alapból tartalmazza a rá jellemző egységárat, és a szélesség (m) és a magasság (m) beírását követően az Enter vagy OK gomb megnyomására, vagy automatikusan jelenjen meg a beírt felület nagyságának megfelelő ár.
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
Des1gnR
őstag
-
sz.j
nagyúr
válasz Dexter68 #1490 üzenetére
Előszór is köszönöm a válaszod, de ezt már láttam és sajnos nem igazán tudom megvalósítani vele azt amit mi szeretnénk.
Mink valami ilyesmire gondoltunk.Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
Dexter68
addikt
ha nem webshop kell, akkor lehet, hogy elég egy ilyesmi: Calculated Fields Form
Arculat tervezés | Weboldal készítés | Nyomdai anyagok | Illusztrációk, grafikák, festmények | http://www.artcharacter.hu
-
sz.j
nagyúr
Szükségünk lenne egy olyan megoldásra (plugin vagy bármi más) amivel a weboldalra látogatók saját maguk kitudják számolni különböző termékek árát.
Sok, sok termék van (nevezzük most A, B, C, D-nek őket) és ezeknek négyzetméter áruk van, ezért valami olyasmire lenne szükségünk, hogy ha az A--->D termékek közül választ a látogató (ahol az egységár is meg van adva) és ha a szélességet és a magasságot is beírja akkor megkapja az árat.
Tudtok ebben segíteni?
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
martin66
senior tag
Sziasztok.
Hogyan tudnám ezt összemontázsolni?
Ezt a kódot kell behelyeznem: <?php echo messages_get_unread_count(); ?> legalábbis olyan formában, hogy működjön ebben:
else{
echo '<a class="cs-user-login"><span class="cs-count-ads">'.$cs_count_ads.'</span>'.$cs_dp_img.'<i class="icon-angle-down"></i></a>';
}e helyére: .$cs_count_ads.
Így próbáltam, de nem megy:
else{
echo '<a class="cs-user-login"><span class="cs-count-ads">'.$messages_get_unread_count().'</span>'.$cs_dp_img.'<i class="icon-angle-down"></i></a>';
}Ötlet?
-
Des1gnR
őstag
Ha a téma generál egy css-t amit elnevez custom-css.php-nek és full css tartalma van ha megnyitod böngészőben, azt hogy írod felül child témában?
Ha csak simán importálom a child téma style.css-ben, akkor úgy nem módosul.
v+FF2lWBoI8RKD7176twPQoCFN6asdnG4s4NmMBKztabEWaFJmP8G6OCJiCJMWcJXwDrpRYTGyF5/W+spqFwWQ==
-
Kommy
veterán
válasz Dexter68 #1485 üzenetére
Beírtam, de valamiért mégsem megy.
@import url(“../skt-white/style.css”);
Lehet meg is van miért nem ment, mert szövegből másoltam és fura lett a "" jel.
Szerk: Tényleg az volt a baj, hogy rossz volt "" jel a szövegben, most már működik, még jó hogy beírtad így észrevettem.
[ Szerkesztve ]
-
Kommy
veterán
kicsit woocommerce-el küzdök, mind tudvalevő nem webshop-hoz szerném használni, hanem csak egy listához ahol miden adat fel van töltve az egyes eszközökhöz.
El is jutottam egy szintre vele. Szépen kilistázza az összes gépet viszont én úgy szeretném, hogy berakom őket külön kategóriákat és a kategóriákat listázza lesőként és onnan tudja választani. (lehet, olyan, hogy egy-egy gép több kategóriában is benne van.)
Jelenleg létrehoztam egy oldalt és ott a következő kódot adtam meg:
[product_category category="kolcsonzes" per_page="100" orderby="title, price" order="ASC"]Ez szépen ki is listázza az összes gépet. (előben az oldal: [link])
A lényeg, hogy ezt szeretném elérni, hogy ilyen legyen: [link]
Szerk:
Ha gyerek témát hozok létre akkor át kell másolni a style.css tartalmát, vagy csak amit módosítani szeretnék, mert nekem nem akart menni átmásolás nélkül, tehát rosszul jelent meg az oldal.
[ Szerkesztve ]
-
Des1gnR
őstag
válasz juststandard #1481 üzenetére
A combined.css első sorában a #page_content_wrapper tagban vannak a keretre vonatkozó beállítások.
border-radius: 10px; - Ezt vagy kiveszed vagy 0-ra állítod.
border: 2px solid #fff; - Itt pedig beállíthatod a színt vagy állíthatsz a vastagságon, vagy kiveheted ezt is.Ajánlom, hogy használj child témát.
A második részt, azaz a videó hátteret nem ajánlom beállítani, sztm zavaró és kisebb teljesítményű gépek esetén halálos lehet.
v+FF2lWBoI8RKD7176twPQoCFN6asdnG4s4NmMBKztabEWaFJmP8G6OCJiCJMWcJXwDrpRYTGyF5/W+spqFwWQ==
-
juststandard
újonc
Sziasztok, keresnék olyan wordpress fejlesztőt, aki egy wp theme néhány dízájn elemét segítene átállítani, amire nem ad lehetőséget adott téma control panelje a dashboardon.
Olyanokra gondolok mint például dízájnilag -
http://themes.themegoods2.com/?theme=Keres - adott oldal keretének "fehér, íves szegélyének" eltűntetése (ne legyen íves, ne legyen fehér kerete) - ez lehet CSS változtatás, ennyire nem értek hozzá.Vagy funkcióilag -
http://themes.themegoods2.com/?theme=Keres - adott oldalak háttere ne csak fotó-gallériája lehessen (téma control paneljében állítható), hanem az egy darab youtube videó background helyett, esetleg youtube playlist-át is lehessen háttérnek beállítani.Nem tudom itt fórumon mennyire lehet így ilyen "fejlesztőt" keresni, főleg úgy, hogy természetesen nem ingyenesen kérném. Privátban vagy emailben elérnek, akikre lenne ilyen affinitásuk, kapacitásuk, köszönöm.
-
lupus_l
aktív tag
válasz Dexter68 #1477 üzenetére
Ha pl DigitalOcean-ot használsz, akkor kezd a legalacsonyabb csomaggal - $5.00, 512MB Memory
1 Core Processor, 20GB SSD Disk, 1 TB Transfer. Később úgyis látod, hogy elég-e alatta a vas, ha nem, akkor bármikor upgrade-elheted a jelenlegi konfigurációt.Egy jó cache plugin és CloudFlare használata az oldal mellé tényleg csodákat tud művelni
-
martin66
senior tag
válasz martin66 #1470 üzenetére
Megoldva:
Ez a kód a téma functions.php-ba:
function wpse_188427_delete_post_media( $post_id ) {
$attachments = get_posts(
array(
'post_type' => 'attachment',
'posts_per_page' => -1,
'post_status' => 'any',
'post_parent' => $post_id,
)
);foreach ( $attachments as $attachment ) {
wp_delete_attachment( $attachment->ID );
}
}add_action( 'delete_post', 'wpse_188427_delete_post_media' );
// Uncomment the following line if you also want to delete media when the post is trashed
add_action( 'wp_trash_post', 'wpse_188427_delete_post_media' );[ Szerkesztve ]
-
Nagytalp
senior tag
válasz Des1gnR #1471 üzenetére
Vásárlásnál kiválasztod op.rendszert és neked kell telepítened a webszervert és mindent amire szükséged van.
Nekem a Magyar Hosting-nál van több VPS-em és elégedett vagyok velük. Persze ha nemzetközi a célközönség akkor érdemes valamelyik nagyobb és ismertebb szolgáltatót választani!
-
lupus_l
aktív tag
válasz Des1gnR #1471 üzenetére
Én a DigitalOcean-t javaslom. Erre a linkre kattintva kapsz $10-t indulásként, viszont egy $5.00-os feltöltést igényel PayPal-on.
Gyakorlatilag mindent neked kell konfigurálni, de vannak előre elkészített csomagok (pl. WordPress előtelepítve).Én nem bántam meg, hogy őket választottam. Frankfurti szerverük ajánlott
Én a $10 -os csomagban vagyok jelenleg (frankfurti szerveren).[ Szerkesztve ]
-
Des1gnR
őstag
Most jutottam oda, hogy KELL egy VPS!
Ezeken már van webszerver és minden megoldott vagy nekem kell konfigurálnom mindent?
Kit javasolnátok? 1 hét próbára mindenképp szükségem van.v+FF2lWBoI8RKD7176twPQoCFN6asdnG4s4NmMBKztabEWaFJmP8G6OCJiCJMWcJXwDrpRYTGyF5/W+spqFwWQ==
-
martin66
senior tag
válasz martin66 #1460 üzenetére
Sziasztok.
Erre valami? (#1460) martin66
-
-
The DJ
addikt
válasz Dexter68 #1462 üzenetére
Kérni kell a szolgáltatót, hogy emelje meg a beállított 96MB PHP memória limitet legalább 128-ra. Vagy próbáld meg kikapcsolni felesleges plugineket/funkciókat, hogy csökkenteni lehessen a memória használatot.
https://astrogate.hu - PC & Laptop Szerviz + Shop - Alaplap javítás, zárlatos tápkörök javítása, BIOS hibák orvoslása.
-
Dexter68
addikt
Sziasztok,
Woocommerce guruk, van egy webshop, amit csináltam, és most hív az ügyfél, hogy nem lehet vásárolni, mert aszongya, hogy:Fatal error: Allowed memory size of 100663296 bytes exhausted (tried to allocate 7316 bytes) in /var/www/frio.hu/friowp/wp-includes/class-phpmailer.php on line 2733
Ezzel mit lehet csinálni?
Arculat tervezés | Weboldal készítés | Nyomdai anyagok | Illusztrációk, grafikák, festmények | http://www.artcharacter.hu
-
martin66
senior tag
Sziasztok
Ezt a kis kódsort akarom beilleszteni a honlapomba.
A functions.php-ba beraktam, de nem működött, ezért csináltam plugint, de ez sem működik. A plugin itt tölthető le, valamit elrontottam?
Előre is köszi.
-
The DJ
addikt
válasz Nagytalp #1458 üzenetére
Ha frissítés után állt le, akkor a pluginnal lesz gond és nem hiszem, hogy az app lenne a ludas, főleg ha nem változtattál rajta. A fejlesztőnek kellene jelezni a problémát és közölni vele, hogy új Facebook App esetén sincs változás.
Más plugin nem jöhet szóba?
https://astrogate.hu - PC & Laptop Szerviz + Shop - Alaplap javítás, zárlatos tápkörök javítása, BIOS hibák orvoslása.
-
Nagytalp
senior tag
Köszönöm!
A gondom az,hogy egy plugin frissítés után leállt a facebook login az oldalamon. A szerző tanácsa az volt, hogy töröljem az appot és hozzak létre újat.
A login beragad itt a callback nélkül: https://www.facebook.com/login.php?skip_api_login=1&api_key=856111017814799&signed_next=1&next=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fv2.3%2Fdialog%2Foauth%3Fredirect_uri%3Dhttp%253A%252F%252Fwww.aprozona.com%252Findex.php%253Fsocial-login%253Dfacebook-callback%26scope%3Demail%26client_id%3D856111017814799%26ret%3Dlogin&cancel_uri=http%3A%2F%2Fwww.aprozona.com%2Findex.php%3Fsocial-login%3Dfacebook-callback%26error%3Daccess_denied%26error_code%3D200%26error_description%3DPermissions%2Berror%26error_reason%3D[B]user_denied[/B]%23_%3D_&display=page
Semmilyen korlátozás nincs az appban szóval kifogytam az ötletekből.
-
Des1gnR
őstag
Igen, így van, ezt is kapom hibaüzenetben. Másik szerveren semmi gond. Importálásnál is ezt kapnám, de ott van olyan lehetőség, hogy szétszabdalja a fájlt és külön-külön tölti fel. Reméltem, hogy itt is van hasonló
-
The DJ
addikt
válasz Nagytalp #1454 üzenetére
Így van, ez csak egy opcionális dolog, ha szükséges megadod, ha nem akkor nem.
(#1455) Des1gnR: Mit értesz az alatt, hogy kifagy? Hibaüzenetet kapsz a szervertől? Gondolom elérted a szerver által beállított timeout limitet és megszakítja a script futását.
-
Des1gnR
őstag
Woocommerce termékek exportálásával küzdök...nagyjából az összes plugint kipróbáltam, de mindegyikkel kifagy a szerver. Van ötletetek?
-
The DJ
addikt
válasz Nagytalp #1452 üzenetére
Itt van a hivatalos leírás róla: [link]
Lényegében arról van szó, hogy ezáltal értesítést kaphatsz, hogyha egy felhasználó eltávolítja az alkalmazásod a profiljáról vagy az oldaláról.
Még egy cikk: [link]
-
Nagytalp
senior tag
Tudja valaki, hogy a Facebook App-ban pontosan mire jó a "Deauthorize Callback URL"?
-
peterszky
őstag
Tegnapról mára a wordpress-es oldalamnál előjött egy furcsa dolog:
A Jetpack-es Publicize osztja meg a közösségi portálokon a tartalmat. A mai írásoknál folyamatosan hibára megy a "featured image", nem az jelenik meg a FB-on, mint ami be van állítva (g+ ok!).
A FB debugger ezt adja:
"og:image could not be downloaded or is too small og:image was not defined, could not be downloaded or was not big enough. Please define a chosen image using the og:image metatag, and use an image that's at least 200x200px and is accessible from Facebook. Image 'http://ulloi129.hu/wp-content/uploads/webshop.jpg' will be used instead."1. a kép letölthető
2. a mérete megfelelő(amit választ, az meg nincs 200*200-as...)
Egy példa oldal: [link]
Ha a debuggerben kérem, hogy frissítse a linkhez tartozó adatokat (fetch new...), akkor ezt meg is teszi, minden rendben, azt beillesztve pedig jó a kép is.
Az OG tageket a Yoast SEO teszi bele.
Esetleg ötletek, hogy mi történhetett?
[ Szerkesztve ]
What else you gonna do on a Saturday?
-
Des1gnR
őstag
válasz CharlieDrop #1449 üzenetére
Erre sajnos én is csak későn jöttem rá, pedig nem kevés munkaórát megspórolt volna
-
The DJ
addikt
válasz CharlieDrop #1447 üzenetére
Child theme a megoldás. Egy ideális világban sose módosítjuk a Wordpress core-t és az eredeti sablont sem.
-
AtHoS
nagyúr
válasz Dexter68 #1441 üzenetére
The DJ és Dexter68
Köszönöm az infókat, ötleteket. Meglesem első körben a plugines részt, hátha használható. Ha bejön, kevesebb melóval járónak tűnik a megoldás. Ha mégsem jön be, akkor ott a másik lehetőség, de nem fontos klónozni az oldalt, mivel csak a kinézetét szeretném alakítani (színek, alapvető elrendezés, menük megjelenése és oldalsávok tartalma), tartalomhoz nem nyúlnék. Szerencsére a weaver-ben lehet menteni és importálni a beállításokat, így könnyen hordozható. Legalábbis remélem
read-only mode on the forum
-
The DJ
addikt
válasz CharlieDrop #1444 üzenetére
Bárhova be lehet építeni a témán belül új widget pozíciót, nem is annyira bonyolult dolog.
-
Dexter68
addikt
válasz CharlieDrop #1442 üzenetére
Ilyesmi mint ez?
-
CharlieDrop
veterán
srácok
tudtok olyan plugint, ahol egy kódrészletet "leragaszthatok az oldal sarkába", vagyis vmi floating, vagy sticky plugin?
Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!
-
Dexter68
addikt
Próbáld ki a Theme Test Drive-ot
-
The DJ
addikt
Semmiképpen se használd ugyanazt az adatbázist mind a két oldalhoz, egyrészt nem fog működni rendesen, másrészt pedig csak gondod lenne vele.
A rendes megoldás az, hogy klónozod az oldalt, azaz az adatbázist és a fájlokat is, mindezt vagy egy almappába (domained.hu/proba) vagy aldomainre (proba.domained.hu), majd a klónozott oldalon szépen tudsz módosítani/tesztelni bármit az eredeti oldal érintése nélkül.
-
AtHoS
nagyúr
Sziasztok!
Van egy weboldal, ami wordpress motorra épül. Szeretném alatta kicserélni a használt témát (design váltás).
Korábban érintőlegesen találkoztam Weaver témával, mellyel elég sok minden testre szabható amatőrök számára is, de az amatőrségből kifolyólag ez bizonyára jó pár napot igényelni fog mire eljutok majd odáig, hogy élesben is lehet használni.
Milyen megoldással lehetne elérni, hogy míg "szórakozom" a témaszerkesztéssel, próbálgatással közben használható maradjon azért az oldal.
Gondoltam, hogy létrehozok egy aloldalt aloldal.webcím.hu kialakítással és ehhez egy mappába bedobom a wordpresst, melynél majd próbálgatom a kialakítást. Viszont az új verziós wp-nél bekérdezgeti első indításkor a számára szükséges adatokat. Ha ugyanarra az adatbázisra irányítom (ideigleneset nem hoznék létre, bár ha jól emlékszem a tárhelyszolgáltatós szerződés alapján lenne lehetőség) akkor az nem okoz fennakadást? (nem fogja tudni létrehozni, mivel már létezik pl.)
[ Szerkesztve ]
read-only mode on the forum
-
Nagytalp
senior tag
válasz CharlieDrop #1436 üzenetére
Lájk.
-
CharlieDrop
veterán
válasz CharlieDrop #1435 üzenetére
Eh, kérdés törölve
Vmi update a h2 színét átállította fehérre, szóval ott volt, csak fehér volt
Bázz
-
CharlieDrop
veterán
WooCommercesek!
Történt veletek olyan, hogy a levélben nem jelent meg a rendelés szám Order #?
A template-be benne van, ha a címbe rakom, ott megjelenik!
Váááá
megőrülök
-
Domike84
csendes tag
Sziasztok,
Kezdő Wp-s vagyok és egy kicsit elakadtam. Tanácsotokra lenne szükségem.
Csinálok egy blogot ami szépen alakul tartalom szempontjából illetve látogatók is vannak. Ami kérdés:
1. Statisztikában megjelennek olyan oldalak látogatottként mint: [No page title found] /wp-comments-post.php vagy [No page title found]/xmlrpc.php ezeket le kellene tiltanom vagy ez normális?
2. Hogyan lehet megoldani hogy az archív cikkeknél ne csak az látszódjon hogy egy hónapon belül mennyi cikk volt hanem mondjuk a címek is így nem kellene mind a 20 cikket végig görgetni?
3. Próbáltam megcsinálni hogy ne a teljes cikk legyen látható hanem csak egy összegzés de valamiért nem történik semmi. Mit csinálok rosszul?
4. Wp touch-ot felraktam hogy mobil barát legyen az oldal de a legutóbbi 2 frissítés után a webmestertools olyan hibát jelez hogy a cím/mobile nem található és ez a hiba
A Googlebot nem tudta feltérképezni ezt az URL-t, mert az URL egy nem létező oldalra mutat. A 404-es állapotkódok általánosságban véve nem ártanak webhelye teljesítésének a keresések során, ám Ön felhasználhatja őket a felhasználói élmény javítására. További információMűködik az oldal mobilon is így nem tudom mi történt.
Ha valaki tudna pár tanácsot adni szívesen tanulnék
Köszi
-
lalimano
tag
Sziasztok!
Hobbiszinten ismerkedem a Wordpressel, és arra gondoltam jó lenne ha az oldal látogatói rendezhetnék különböző szempontok szerint a bejegyzéseket.
Erre találtam is egy plugint, ami tökéletes kiindulási alap: [WP Sort Posts], sikerült is annyival kieészítenem, hogy postok száma szerint csökkenő sorrendbe is tudjon rendezni:
<?php
/*
Plugin Name: WP Sort Posts
Plugin URI: http://sitehint.ru/?p=757
Description:
Version: 1.0
Author: TrueFalse
Author URI: http://red-book-cms.ru
License: GPLv2 or later
Text Domain: wpsp
Domain Path: /languages
*/
# Загрузка строк локализации:
load_plugin_textdomain('wpsp', false, dirname( plugin_basename( __FILE__ ) ). '/languages/');
# Сортировка записей:
function wpsp_orderby_posts($vars) {
$params = wpsp_get_orderby_select();
$vars->set('orderby', $params['orderby']);
$vars->set('order', $params['order']);
$vars->set('ignore_sticky_posts', 1);
return $vars;
}
add_filter('pre_get_posts', 'wpsp_orderby_posts');
# Обрабатываем POST с выпадающего списка:
function wpsp_get_orderby_select() {
$result = array(
'1' => ' selected="selected"',
'2' => '',
'3' => '',
'4' => '',
'5' => '',
'orderby' => 'date',
'order' => 'DESC'
);
if (intval($_GET['wpsp_orderby_posts']))
switch ($_GET['wpsp_orderby_posts']) {
case '1': // Сортировать по заголовку:
$result['orderby'] = "title";
$result['order'] = "ASC";
break;
case '2': // Сортировать по дате: сначала новые:
$result['orderby'] = "date";
$result['order'] = "DESC";
$result['2'] = ' selected="selected"';
$result['1'] = '';
break;
case '3': // Сортировать по дате: сначала старые:
$result['orderby'] = "date";
$result['order'] = "ASC";
$result['3'] = ' selected="selected"';
$result['1'] = '';
break;
case '4': // Сортировать по дате последней правки:
$result['order'] = "modified";
$result['4'] = ' selected="selected"';
$result['1'] = '';
break;
case '5':
$result['orderby'] = "comment_count";
$result['order'] = "DESC";
$result['5'] = ' selected="selected"';
$result['1'] = '';
break;
}
return $result;
}
add_filter('wp_head', 'wpsp_get_orderby_select');
# Вывод формы на экран:
function wpsp_orderby_posts_form() {
$params = wpsp_get_orderby_select();
echo "
<form method=\"get\" id=\"order\">". __('Sort posts', 'wpsp'). "
<select name=\"wpsp_orderby_posts\" onchange=\"this.form.submit()\">
<option value=\"1\"{$params['1']}>". __('by title', 'wpsp'). "</option>
<option value=\"2\"{$params['2']}>". __('by date (new forward)', 'wpsp'). "</option>
<option value=\"3\"{$params['3']}>". __('by date (old onwards)', 'wpsp'). "</option>
<option value=\"4\"{$params['4']}>". __('by date modified', 'wpsp'). "</option>
<option value=\"5\"{$params['5']}>". __('by comments', 'wpsp'). "</option>
</select>
</form>";
}
?>
Viszont a Facebookos kommentrendszert használnám, hogy ne fogyasszam a tárhelyet a kommentekk tárolásával.Tehát röviden: Azt szeretném megvalósítani, hogy az adatbázisban a post adatai mellett legyen egy külön mező (vagy ezt külön táblában kéne, hogy a plugin eltávolítható legyen?) , ami egy számot tárol, és növeli, ha az adott posthoz hozzászólnak (vagy lekéri a facebookos adatbázisból, de csak akkor frissítse, ha kommentel valaki, ne mindig mikor betöltik a konkrét bejegyzést)
Későbbi terv, hogy ha valaki Likeolja, +1-eli vagy megosztja valami közösségi oldalon (az oldalra kihelyezett gombokkal), akkor növel egy számlálót, és ez szerint is lehessen rendezni.
Ezekben tudna valaki segíteni? Elég kezdő vagyok, ami tutorialokat találtam, nem sikerült azok alapján :/
Előre is köszi!Keresek használt CCFL/UV/Neon csövet inverter nélkül
-
Gyb001
senior tag
Üdv
Hogyan lehet azt megoldani hogy a xyz.hu/index.html re ne 404 et dobjon be az oldal hanem irányítsa át a xyz.hu ra?
A régi oldal html alapú volt és a szórólapra xyz.hu/index.html re mutató qr kódot nyomtattunk.A bus station is where a bus stops. A train station is where a train stops. On my desk, I have a work station
-
The DJ
addikt
-
FrezeR
senior tag
-
The DJ
addikt
Ez még mindig ugyanaz a hibaüzenet, csak mindig más PHP fájl meghívásakor fogy el a 64MB-os memória limit. Nem tudom melyik verzióról frissítettél, de valószínűleg az új kiadás (meg ugye a pluginek) már kicsivel több memóriát igényel(nek) és ezért találkozol most ezzel a problémával. Lényeg a lényeg, ez valószínűleg így is marad amíg nem váltasz nagyobb csomagra vagy amíg nem költözöl másik tárhelyre/szerverre.
Én azért az összes plugint kikapcsolnám egy próba erejéig, hátha csak egy rosszul megírt script zabálja fel az összes memóriát. Ha kikapcsolás után nincs gond, akkor egyesével aktiválnám őket újra és megnézném, hogy melyik bekapcsolása után kezdődik el ismét a probléma.
-
FrezeR
senior tag
Akkor sikerült kifognom azt ahol nem szánnak rám 1 percet
Most amúgy ezt írja ki nekem a belépésnél amikor a wp-ben szeretnék szerkeszteni:
Fatal error: Allowed memory size of 67108864 bytes exhausted (tried to allocate 122880 bytes) in wp-admin/menu-header.php on line 121Ezzel mit tudok kezdeni? Már letöröltem 2 plugint, de nem változott semmi egyelőre ugyan ezt írja.
-
The DJ
addikt
128MB ajánlott véleményem szerint. Rosszul megírt, vagy erőforrásigényes scriptek igényelhetnek ennél többet is, de általánosságban elég szokott lenni a 128MB.
A szolgáltatóknak ez egy egy perces (és egy soros) módosítás lenne a tárhelyhez tartozó PHP.ini-ben, de a legtöbben sajnos nem akarják meglépni ezt anélkül, hogy legombolnának rólad még néhány ezrest.
-
FrezeR
senior tag
Szétnézek akkor, hogy hová érdemes menni, és köszi az eddigi tippeket is a szolgáltatókról. Amúgy mennyi az a MB mennyiség ami ajánlott wp alá, hogy később ne legyen ilyen gondom?
A szolgáltatónak amúgy ez plusz költségbe, vagy munkába kerül, hogy megemeli? Vagy miért van az, hogy egyik megteszi a másik meg nem? A jelenlegi felajánlotta, hogy olyan csomagba rak (prémium) ahol több memória van, és 9500 Ft/év az ára. Most egy 3500-as csomagban vagyok.
-
The DJ
addikt
Nem vészes a költözés, csak elsőre tűnik ijesztőnek. BackWPUP pluginnal lementesz mindent (adatbázis+összes fájl), aztán letöltöd a gépedre a mentést, kitömöríted, FTP-n keresztül feltöltöd az összes fájlt az új tárhelyre, majd létrehozol egy új MySQL adatbázist (+felhasználót) a tárhely admin felületén keresztül, ebbe importálod a lementett adatbázisod, végül szerkeszted a wp-config.php fájlt és módosítod benne az adatbázis nevét, felhasználóját és jelszavát (mivel ezek szinte minden esetben változnak egy költözés során).
-
FrezeR
senior tag
Amíg nem akartam frissíteni az aktuális wordpress verzióra nem is volt baj De így meg semmit nem tudok csinálni vele. Természetesen nem volt felesleges plugin felrakva, de megnézem mit lehetne "kirakni" a meglévők közül. Most év elején fizettem be egy újabb évet, hát ha ezt tudom előre... Akkor úgy látszik nem lesz más megoldás mint a költözés, csak jó lett volna enélkül megoldani, mert az is macerás gondolom, mert sosem volt még hozzá szerencsém.
-
The DJ
addikt
Megpróbálhatod kikapcsolni a plugineket egyesével, hátha akkor csökken a memóriahasználat, de ez nem valódi megoldás és a probléma újra elő fog jönni rövidesen.
A felettem hozzászólóval értek egyet, ott kell az ilyen céget hagyni és keresni egy normális szolgáltatót (például Tárhelypark), de legjobban saját VPS-el járnál, ott akkora limitet adsz meg amekkorát akarsz.
-
FrezeR
senior tag
Megkérdeztem és nem emelik fel a limitet csak ha előfizetek egy jóval drágább csomagra, ami nekem sajnos nem fér bele.
Azt hogy tudom megnézni, hogy mennyivel léptem át a 64 mb-os keretet? Illetve ha törlök valami bővítményt, akkor helyreállhat a dolog? Mert így nem tudok sem szerkeszteni sem frissíteni sajnos. -
The DJ
addikt
Igen, ha működik, akkor a hibaüzeneteknek el kellene tűnnie.
Ha nem tűnnek el és van php.ini fájl a gyökérkönyvtárban, akkor oda még beírhatod ezt: memory_limit = 128M ;
(Ha nincs, akkor megpróbálhatod létrehozni.)Ha ez sem segít, akkor az utolsó opció az az, hogy a .htaccess fájl végére beszúrsz egy ilyet: php_value memory_limit 128M
Több lehetőség nincs, ha egyik se segít, akkor csak a szolgáltató tud.
-
The DJ
addikt
Ez a hibaüzenet elég egyértelmű. 64MB a szerveren PHP memórialimit, ezt pedig folyamatosan túllépi a Wordpress. Meg kellene próbálni megemelni 128MB-ra.
Nyisd meg a wp-config.php-t és add hozzá ezt a sort: define('WP_MEMORY_LIMIT', '128M');
Fontos, hogy a /* That's all, stop editing! Happy blogging. */ sor elé szúrd be.
Ha ez nem segít, akkor valószínűleg nem tudod kézzel állítani, ebben az esetben a szolgáltatóval kell kapcsolatba lépni és kérni a memórialimit megemelését (vagy egy normális tárhelyre költözni, ahol nincs ilyen gond. De a legjobb választás a VPS.)
(#1406) CharlieDrop: Normális Linux/Apache(vagy nginx)/PHP konfig mellett elégnek kell lennie.
A linkelt céget nem ismerem, de a paraméterek alapján nem tűnik rossznak.
[ Szerkesztve ]
-
FrezeR
senior tag
Ok most már bejön az oldalt szerkesztő felület. Viszont ha a bővítményekre megyek ezt írja: Fatal error: Allowed memory size of 67108864 bytes exhausted (tried to allocate 122880 bytes) /wp-admin/menu-header.php on line 121 Akármire megyek ezt írja ki csak más számokkal.
Ha a vezérlőpultra megyek akkor meg ezt: Fatal error: Allowed memory size of 67108864 bytes exhausted (tried to allocate 40961 bytes) in /wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/mvc/package.module.mvc.php on line 489
[ Szerkesztve ]
-
The DJ
addikt
Folytassuk itt, hátha másnak is hasznos lesz a beszélgetés/megoldás.
A hibaüzenet alapján egy plugin lesz a ludas. Lépj be a "wp-content/plugins" mappába és ott a facebook nevű plugin mappáját nevezd át mondjuk facebook_off-ra (de teljesen mindegy mire nevezed át, a lényeg, hogy adj neki más nevet). Ezzel kikapcsolod és megnézzük így betölt-e az oldal. Ha igen, akkor vagy keresni kell másik alternatívát helyette vagy ha van hozzá frissítés, akkor azt kellene előbb alkalmazni.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest