Új hozzászólás Aktív témák
-
Carasc0
őstag
Visszatettem a jó öreg Office 2010-et. Szerintem a 2013 legalább olyan zsákutca, mint a Windows esetében a Vista. Egyszerűen borzalmas hátrányai vannak. De ez magánvélemény.
-
Carasc0
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #2204 üzenetére
Íme egy példa a problémámra, az a zöld csík pl. sosem jelenjen meg, mert van mikor a kép pereme felett jelenik meg, és ha a csík fölé akarom tenni a képet 1-2 mm-rel, akkor fogja és a vonal fölé rakja vagy 1 cm-re, tehát nem engedi a képet mm szinten mozgatni a csík körül. Nem tudom ilyen jogon de felháborító! Szóval nekem ne jelezzen ap rogram hogy épp a kép melyik függőleges vonalzó szerinti egész értékkel egyvonalban van. Az hogy a kép mondjuk magasságilag egy képpel egy magasságban van, az a 2010-ben is volt és normális gesztus a programtól. De ez KO.
-
Carasc0
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #2201 üzenetére
Hello!
1. De, sajnos interneten fellelhető integrált frissítésekkel rendelkező változat. (Bár nem sajnos, mert az évekig használt 2010 is ilyen volt és pöccre ment, bár ez nem törvényszerű hogy másnál is így megy)
2. A szóban forgó verzió SP1-es.Tehát akkor MSDN-es változatot használjak?
-
Carasc0
őstag
Eléggé kompromisszumképes emberke vagyok, sőt egyre kevésbé vagyok előítéletes a kezdeti sikertelenségek tapasztalásasorán, de eddig azt tudom mondani hogy a Word 2013 alkalmazást nagyon kezdő általános iskolások programozták. Egyszerűen olyan hibákba esek bele, amelyek a 2010-ben egyáltalán nem voltak. Valószínű, hogy az általam vélt problémák funkcionális eredetűek, vagyis a programon belül kikapcsolhatóak de eszement zavaróak.
Lássuk sorba a zavaróbbnál zavaróbb hibákat:
- Képformázás még rosszabb mint a 2010-ben. Ha egy képet mozgatni akarok, állandóan egy zöld vonal jelzi hogy épp egész értékű méretvonalat értem el a vonalzón és ha picit feljebb akarom tenni a képet, akkor mintha akadály lenne. Mekkora baromság...Nekem ne segítsen semmilyen vonallal és ne akadályozzon semmit.
- Az oldalbeállítás teljesen bugos. Akár felvételt is tudok készíteni arról, hogy ha beállítok egy nagyobb lapméretet, és elkezdem állítgatni a margó méretét, szó szerint tojik rám. Mondom neki legyen a margó 1 cm. Nem... nem... nem állítja be. Pontosabban a szövegtükrön kívüli tartomány marad az eredeti, de az oldalbeállításban az 1cm-res értéket találom amit beírtam. Kézzel kell a margót állítanom a munkaterületen ami nevetséges. (Na itt rúgtam volna ki a fejlesztőt). Ez könyörgöm mi.
- Ha egy beszúrt kép a margón kívülre kerül, akkor a kép mozgatása kegyetlenül belassúl.
- Ha egy beszúrt kép elhelyezését megváltoztatom, akkor sem engedi folyékonyan a képet mozgatni, hanem mágnes elvén mindig odakúszik valamihez... De ez mi már???
- Képszerkesztés még lassúbb mint a 2010-ben. Olyan akadásokat tapasztalok, hogy az már zavaró. 2010-ben 2x olyan gyors volt a művelet.
- WordArt sablonok nem hogy több, hanem kevesebb lett, ráadásul csúnyák és aluleffektek.
- Több helyen primitívebb lehetőségeket találok, ami nevetséges.
Egyszóval felháborító.
-
Carasc0
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #2196 üzenetére
Ohh köszönöm! Igen, sejtésem szerint a Publisher kezel nagyobb lapméretet és valóban kezel. Szóval a munkám abban folytatom. Köszönöm mégegyszer.
-
Carasc0
őstag
Sziasztok!
Olyan gondom lenne, hogy én egész jól értek a Word-ön belüli képszerkesztéshez (tudom nevetséges hogy Word és képszerkesztés hogy jön össze, de ez most lényegtelen!), és egy olyan plakáton dolgozom, amelyen olyan objektumok vannak, amelyek se vertikálisan se horizontálisan nem férnek el egymás alatt/mellett a maximális papírméreten.
Kérdés: 55cm-nél nagyobb papírméretet hogy tudok a Word-ben beállítani, milyen lehetőségek vannak?
-
Carasc0
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #1602 üzenetére
Üdvözlet!
Nagyon nagyon szépen köszönöm a segítséget! Működik.
-
Carasc0
őstag
Greetings!
Olyan problémám lenne hogy kellene nekem egy Word-ben kezelhető (használató) kérdőív. Az egész úgy képzelendő el hogy elindítja valaki a word dokumentumot, kitölti a kérdőívet, majd a lap alján lenne egy gomb amire ha rákattint, akkor egy textboxba kiírná az eredményt.
Sablon:
Mi Budapest fővárosa?
o Budapest
o Pécs
o SzegedA "o" jelek radiobuttonok lennének. 1 kérdés 1 jó válasz.
Na most én elkezdtem ilyet csinálni magamnak. Word 2010 a progi! Ott akadtam el hogy tegyük fel adott 2 kérdés. Mindegyikre 3 lehetséges válasz közül kell választani. A bibi ott van, hogy bepöttyözöm mondjuk az 1. kérdésnél az egyik választ, majd ha 2. kérdésnél is bepöttyözöm, akkor az előzőről elveszi a pöttyözést. Na mondom VB könyv kinyit. Megnéztem és hát VB shit nyelv alapon (magán vélemény) ha van 10 radiobutton, mindig 1 lehet Value= true érték. Megoldás = Frame. Na mondom oké. Hát bukta a mutatvány mert hiába rakok Frame-t a Word lapra, arra nem enged nekem gombokat tenni. Semmit se.
Szóval egy easy dolgot nem tudok megoldani. Tudnátok ebbe segíteni?
Előre is köszönöm! Nekem elég ha van egy sablon, én a többi átírom. (1 kérdés 1 jó válasz (ha jó helyen van a pötty) 1 jó pont) A végén meg kiírja a pontszámot. Tehát a végére nekem egy Commandbutton kell meg egy textbox.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Intel Core i7-9700 CPU, processzor (SRG13)- Számla, garancia
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest