Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
b.kov
senior tag
válasz farkas-j #55125 üzenetére
Inkább valami M.2-eset szeretnék, ha már tudja a lap (minthogy foglaljon egy USB slotot állandóan).
(#55127) mezis
Valami statisztikát küldjek? Mivel lenne a legegyszerűbb (macOS, iOS) ?Egyébként nézegettem utána, olyan nagy választékot nem találtam M.2-es 2230-asok közül, csak ezeket.
Köszi a válaszokat.
-
mezis
félisten
válasz farkas-j #54975 üzenetére
"Az ESR mérésnek az az előnye is megvan, hogy a kondenzátorokat a méréshez ki sem kell forrasztani."
Csal akkor nem kell kiforrasztani, ha a hozzá kacsolódó áramköri elemek nem hiúsítják meg a mérést.
Eddig tápfeszültség elkóit általában ki kellett forrasztanom mert vagy több elkó volt párhuzamosan vagy egy induktivitás volt parallel.[ Szerkesztve ]
mezis
-
anglergab
addikt
válasz farkas-j #54855 üzenetére
Androidon Screen Stream Mirroring app > Cast to ... DLNA > kiválasztod a TV-t vagy lejátszót.
Csak akkor működik, ha a TV támogatja a nem lezárt videófájlok DLNA streamelését.
Ha a TV nem támogatja, akkor kell egy PC/Android box (HDMI-n) és az azon futó böngészővel, VLC-vel is tükrözhető egy másik PC/telefon.
Az újabb TV-k böngészője is megfelelő lehet ehhez, vagy a TV-n futó VLC. De ha ezeket tudja a TV, akkor a Miracastot is tudja.
[ Szerkesztve ]
-
BRABUS113
aktív tag
válasz farkas-j #47246 üzenetére
Szuper ezt én is nézegettem már, mindenképp az 5ghz kell az 1000mbit mellé. A teljes asztalt akarom tükrözni vele. Viszont ebből kettő kell? Egy a tévének egy az asztali gépnek? Vagy csak az asztali gépnek? Fogalmam sincs hogy működik ez a kütyü .
[ Szerkesztve ]
Steam: BRABUS113 ||| Uplay: BRABUS_113 ||| EAplay: BRABUS113
-
Topikgazda
-
And
veterán
válasz farkas-j #46652 üzenetére
1.) Egy CFW-vel felvértezett router alapszintű beállítása lényegében nem feltételez több ismeretet, mint a gyári FW-rel szerelt típusoké. A lehetőségek száma nyilván nagyobb 3rd-party firmware alatt, de ez nem jelenti azt, hogy mindenhez kötelező hozzányúlni.
2.) A kolléga nem AP-módhoz ajánlja a CFW-t, hanem kliens-módhoz, amit egy csomó - főleg régebbi router - nem ismer. Az AP-módot ugyanis minden router támogatja, ha nincs "dedikált" AP-mód, akkor annyit vesztünk a hiányával, hogy például a WAN-port nem használható LAN-ként. -
-
pixelmester.
aktív tag
-
Topikgazda
-
And
veterán
válasz farkas-j #45077 üzenetére
Szigorú feltétel ugyan valóban nincs az egyforma antennákra, abban azért megegyezhetünk, hogy ez is csak körsugárzók esetén igaz, mert ha erősen irányított antennákra cserélnénk azokat, és a fő sugárzási irányukat is teljesen eltérően választanánk, annak ugye végképp nem lenne sok értelme.
"Minden antennára egy csatorna csatlakozik, ami egy adó-vevő végfokot jelent."
Ez MIMO-működést feltételez, a nevezett routertípus valóban 2x2(x2) MIMO-t támogat. Na most, ha egy ilyen rendszer egyik antennáját nagyobb nyereségűre cseréljük, akkor azt érjük el, hogy a kettő közül az egyik jelfolyam (spatial stream) nagyobb jelszinttel vehető a kliens-eszközön, illetve az adás-vétel szerepek nagyon gyors cserélődése miatt ez visszafelé is érvényes. Az eredeti kérdés a hatótáv növekedésére vonatkozott, így vegyük azt az esetet, mikor a router-kliens link már olyan gyenge, hogy a kliens az egyik jelfolyamot (ami a router nagyobb nyereségű antennájáról származik) még éppen elfogadható szinttel veszi, a másikat viszont (az eredeti, kisebb antennáról) már nem. A MIMO-ra épülő nagyobb sebességű módnak ilyenkor búcsút is mondhatunk, egyetlen használható spatial stream marad, ami 802.11n kapcsolat esetén legfeljebb 150 Mbps linksebességet tesz lehetővé, de miután abból az esetből indultunk ki, hogy a jelszint nagyon gyenge, a valós linksebesség csak a töredéke lesz ennek. Vagyis a MIMO-ra épülő adatkapcsolat egy ilyen 'feles' antennacseréből nem igazán profitál.
A másik eset, hogy eleve nincs MIMO-s link az állomások között, mert mondjuk a kliens csak 150 Mbps-es (egyetlen antennája van, így legfeljebb egy stream-et kezel). Ekkor a router két antenna jobb esetben spatial diversity működést tesz lehetővé, vagyis a router antennát vált, ha a kliensről származó térerő csökken, avagy a dekódolt jel bit-hibaaránya megnő. Ha a pillanatnyi tartózkodási helyzet (terjedési útvonal, visszaverődések, akármi) úgy hozza, hogy a router már eddig is a nagyobb nyereségű antennát használta - amire nagyobb az esély, hiszen arról elvileg ugyanolyan körülmények között is nagyobb jelet kapott -, a másik pedig le volt kapcsolva, akkor ha megpróbál antennát váltani, azzal szembesül, hogy nem csak a diversity miatt lesz más a vételi jel szintje a másik antennán, hanem annak kisebb nyeresége okán is. Működni éppen működik, de ebben az esetben eleve nincs szükség két antennára. Mivel a diversity-működés hatásossága, a diversity gain értéke alapban nem túl nagy (legfeljebb néhány dB), ezért nagy nyereségbeli különbségek esetén teljesen értelmét vesztheti a mutatvány. Ennek oka, hogy a diversity gain értéke alapban két tényezőtől függ: az egyik a két vett jel közötti összefüggés avagy korreláció, a másik pedig a két jel átlagos szintje közötti különbség. Mivel a diversity gain annál nagyobb, minél kisebb a két antennáról vett átlagos jelszint különbsége (illetve minél kisebb közöttük a korreláció), belátható, hogy ez abban az esetben teljesül, ha az antennák nyeresége megegyezik.
Ezért van az, hogy akkor jár legjobban a felhasználó, ha a két- vagy többantennás routeren minden esetben azonos nyereségű antennák vannak. Nem feltétel, csak éppen így van a legtöbb értelme. -
And
veterán
válasz farkas-j #39334 üzenetére
Ennél azért jóval olcsóbb megoldások is vannak, például: [link]. Ezt 1-2 éve még egy hazai webshop 16 ezer forint körül árulta, most sajnos már nem találom. Amúgy például az Ubiquiti egyes normál wifi-eszközei is támogatják a valós passzív spektrumanalizátor-módot (a wifi forgalom teljes kikapcsolása mellett), amely természetesen nem műszerpontosságú és a felbontása sem túl nagy, de a megtévesztő 'analizátor' programokkal szemben legalább valós spektrumképet mutat.
Gubek-Einste / mezis: aha, hát mivel analóg TV adókról van szó, azonos csatornán működve természetesen csak zavarnák egymást és közös szinkronforrás híján amúgy sem lennének képesek csak úgy összeadni helyesen a képtartalmat.
Mod. alec.cs: A megjelenített térerő sosem a szoftvertől függ, az csak kiolvassa a wifi-modulból az általa képzett, a térerővel úgy-ahogy arányos értéket. Az is valószínű, hogy semelyik wifi-modul (illetve azzal felszerelt eszköz) nem fog magától ingadozó térerőt mutatni állandó körülmények és tiszta sáv mellett. Tehát az instabil indikált jelszint általában valamilyen külső hatás eredménye. Okozhat ilyet a sáv zsúfoltsága, de beltéren (a visszaverődések okán) akár az eszköz enyhe elmozdítása, illetve a környezet megváltozása, ajtó nyitása, emberek mozgása, stb.[ Szerkesztve ]
-
And
veterán
válasz farkas-j #39330 üzenetére
Ami azért van, mert nincs olyan, hogy "wifi-sáv". Ez egy ISM-sáv (az 5 GHz-es is az), ahol ezek az eszközök bejelentési- és engedélykötelezettség nélkül működhetnek az adott játékszabályokat betartva. Egyébként utaltam már arra, hogy sokan veszik készpénznek az inSSIDer és hasonló programok 'spektrumképét', ami persze nem valódi spektrum, de te szerencsére nem ugrottál be ennek .
#39331: Majd' két évtizede vannak ilyen négycsatornás, mellesleg teljesen analóg szimplex jelátvivők a hazai piacon is. Ez annyiban különleges, hogy az IR távirányító jelét a vevőegység az UHF-sávon vissza tudja küldeni az adó felé. Annyiban hasonlít egy sima broadcast adóhoz, hogy akárhány vevő képes fogni a sugárzott jelet. Van olyan típus, amelyiknek az adóoldalán van beépített kábeltuner is, tehát nem csak alapsávi videót / audiót tud fogadni, hanem a komplett kábeltévét, és abból egy csatornát tud a vevő felé továbbítani, ami persze a vevőoldali távirányítóval léptethető.
"Ez alatt azt értem, hogy ha én is veszek egy olyat mint a szomszédom, akkor nézhetjük egymás műsorát egyetlen TV-n akár két műsort is "egymáson" ?"
Itt nem világos, hogy mire gondoltál. -
csyo
senior tag
válasz farkas-j #39296 üzenetére
Mas wifire fel tud csatlakozni (de jelszot ker ott)
Amikor a "getmac" paranccsal kerestem a mac cimet, akkor viszont azt irja ki hogy "nincs csatlakoztatatva"
Lehet tenyleg kikapcsoltam az adaptert veletlenul?Hol tudom ezt megnezni h kikapcsoltam e, es hogy kapcsolom vissza?
Legyen szép a napod!
-
_kovi_
aktív tag
válasz farkas-j #39289 üzenetére
Köszi! És neked is And!
Igen, a routeren is be volt kapcsolva és az AP-n is bekapcsoltam, kis butuskaként, mert nem tudtam hogy ilyenkor az AP-n "átmegy" a címkiosztás. Remélem jól fogalmaztam.
A default gateway-hez maradjon az AP címe? Mert a routeré 192.168.1.1.
Továbbá a két DNS-hez írjam be az Invitel által használt DNS címeket?A gateway-hez írnátok valamit?
-
oszi99
csendes tag
válasz farkas-j #39274 üzenetére
Sajnos a jogosultság ilyen formában történő szabályozása nem jó, mert az már megtörtént egy file szerver által és változás esetén nem szeretnék duplán dolgozni, de a Mikrotik ötlet nem rossz, körülnézek.
Esetleg vkinek közben más ötlet?
www.pcboltok.hu ---- Megbízhatóság: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=oszi99
-
MrRL19
senior tag
válasz farkas-j #39086 üzenetére
HuHh.... ez nekem most így sok volt szóval inkább marad a kábel (nem lesz egyszerű , de vhogy megoldom , h ne legyen csúnya )
egyébként milyen utp kábel szükséges kültérre ami nem is megy szét ?! és mennyi kb az ára ?
(ha pl átvezetem kábellel akkor a másik épületben rá dugom egy wifi routerre akkor ott lesz net ugye ?
[ Szerkesztve ]
Na, viselkedj rendesen, kaszáld a dohányt, tudd, hol a helyed és ki tudja? Talán egy nap majd kinyitják a könyvet és beírják a neved. Befogadnak a családba. Beavatott leszel. Na gyere, emeld a poharad! ///M P O W E R
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 5 7600X 4.7GHz 6-Core AM5 Box
- Garanciás! Acer nitro 5 gamer laptop (i711800H/512 gb ssd/rtx4050 4 gb/16 gb ddr4)
- Gainward GeForce RTX 4070 Ghost OC 12GB (RGB) eladó! Még közel 36 hónap Alza garanciával!
- Fujitsu asztali PC , i5, 240 gb ssd, 500 gb hdd, 10 gb ram , gt 1030 2 gb videókárttya
- Bambu A1 Mini
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest