Új hozzászólás Aktív témák

  • And

    veterán

    válasz #41635072 #8977 üzenetére

    Ne vicceljünk már! A PCI-on nincs standby 5V, az USB-re meg nem lehet ilyen téren építeni: vagy ottvan a +5Vsb, vagy nincs (ez esetleg jumperrel / biosból állítható). Egyébként is: egy kikapcsolt PC-ben semmilyen tápfesz nincs, azért van kikapcsolva. Standby-állapotban (hálózatra csatlakozó és ha van rajta kapcsoló, bekapcsolt tápnál) a készenléti 5V-nak pedig csak az a célja, hogy a gép indítható legyen.
    "De szerintem nem kell CPU hozzá, azt maga is megtudja oldani."
    Szerintem meg kell. 1:1 ;). Egy sima PCI-os LAN-kártya is csak annyira képes standby-ban, hogy az 'ébresztésre' felhívó csomagot detektálja, és már ahhoz is egy 3-eres kábellel kell az alaplaphoz csatlakoztatni, hogy e célból tápot kapjon. Egy PCI-os wifi-illesztő nem fog önállóan (CPU, driver és oprendszer) nélkül routolni, dhcp-n címeket kiadni meg egy másik LAN-interfészről netet osztani. Azért ahhoz egy kicsit több kell, mint egy vacak periféria. Többek között magát a megosztást is az oprendszerben kell engedélyezni, lásd az MS vonatkozó weboladát.
    "Pl szedheti USB-ről is a naftát."
    Most őszintén, láttál te már olyan PCI-os wlan-kártyát, aminek USB-n keresztül lehetett tápot adni? De mint írtam, azon felül, hogy a standby-táp önmagában is problémás PCI-nál, még ha meg is lenne oldva, az sem jelentene semmit.
    "Valahogy tuti megoldották."
    Hol és ki? Ezt kérdeztem az előbb is, valami link?
    Kieg.: hogy gyakorlatiasabbak is legyünk, ugyan nincs köze a fentiekhez, de az általad felhozott Linksys WMP200 kártya árából azért már tisztességes routert is bőven kapni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák