- Elon Musk meghatározóvá teszi a SpaceX-et Olaszországban
- Trump is bejelentett egy 20 milliárd dolláros adatközpont-fejlesztést
- Nem minden chipért kapkodnak, leépít az egyik japán chipgyártó
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- CES 2025: robotokat tréningez az NVIDIA, és összeállt a Toyotával
- Milyen routert?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- Linux kezdőknek
- Reklámblokkolók topikja
- Hálózati / IP kamera
- Mozilla Firefox
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Elon Musk meghatározóvá teszi a SpaceX-et Olaszországban
- Programozás topic
-
IT café
Windows XP kérdések és válaszok
Új hozzászólás Aktív témák
-
hegegabi80
addikt
Win XP elindulásakor az alábbi hibaüzit írja ki:
strtdb80.exe alkalmazáshiba. A ... hibát talált ezért az alkalmazás leállt.
Valami ilyesmi. Próbáltam neten rákeresni erre az exe fájlra, de nem találtam semmi értelmeset. Találkozott valaki már ilyennel? Rendes hivatalos win, munkahelyi gépen van.
-
hegegabi80
addikt
Mármint az everest az SPD-nél?
Modul neve Kingmax KLED48F-B8KU6
Sorozatszám Nincs
Modul mérete 1024 MB (1 rank, 8 banks)
Modul típusa Unbuffered DIMM
Memória típusa DDR2 SDRAM
Memória sebessége DDR2-1100 (550 MHz)
Modul szélessége 64 bit
Modul feszültsége SSTL 1.8
Hibafelismerési módszer Nincs
Frissítési gyakoriság Csökkentett (7.8 us), Self-RefreshMemória időzítések
@ 555 MHz 6-7-7-25 (CL-RCD-RP-RAS) / 32-71-5-9-5 (RC-RFC-RRD-WR-WTR)
@ 400 MHz 5-5-5-18 (CL-RCD-RP-RAS) / 23-51-3-6-3 (RC-RFC-RRD-WR-WTR)
@ 333 MHz 4-4-4-15 (CL-RCD-RP-RAS) / 19-43-3-5-3 (RC-RFC-RRD-WR-WTR)Enhanced Performance Profile
Profil neve High Frequency
Optimális teljesítmény profil Igen
Memória sebessége DDR2-1100 (550 MHz)
Feszültség 2.0 V
Memória időzítések 6-6-6-18 (CL-RCD-RP-RAS)
Row Cycle Time (tRC) 32T
Command Rate (CR) 2T
Write Recovery Time (tWR) 8TJa még egy kis +0.2V feszt is adtam neki. Viszont ha biosban az optimális beállítást töltöm be, akkor 1066-ra hozza ki. Még is kifagy a win. Viszont így visszaállítva eddig semmi gond.
Jelenleg két ilyen 1 GB memória van benne, most akarok még kettőt venni hozzá, aztán majd 64 bites win 7-et telepíteni. -
hegegabi80
addikt
Egyenlőre megoldódott a proci csere utáni win lefagyás. Ugyebár eddig a D915 proci mellett 800 Mhz-en ment a memória. Beletettem az E7200 procit, a memória átállt 1066-ra. Most visszavettem 800-ra és eddig még nem fagyott le (kopp-kopp).
Pedig éppen ezért vettem bele 1066-os memóriát, de úgy néz ki csak 800-on fog tudni menni. Ez érdekes. -
hegegabi80
addikt
válasz Panthera #41622 üzenetére
Az optimalizált állítást már próbáltam, de semmi. Én nagyon a win xp-re gyanakszom. Mivel amikor cseréltem cpu-t és bekapcsoltam gépet, kiírt egy üzit. Amit korábbi cserénél nekem nem írt ki. Valami olyasmit, hogy a CPU beállításai megváltoztak, visszaállítom defaultra? Itt mindegy volt mit válaszoltam, igen vagy nem. Újraindításnál ismét megkérdezte, majd jött a fagy.
[ Szerkesztve ]
-
hegegabi80
addikt
válasz Panthera #41620 üzenetére
Elvileg bios jó kell legyen, mert a listában az oldalon FB-t ír, nekem FC van ami kicsit későbbi, de nem a legfrissebb. Az FDc béta a legfrissebb.
Van egy 20 GB-os winyóm, azon megpróbálkozom majd. De előtte még a biosban a memót is állítgatom kicsit, adok neki feszt vagy leveszem a MHz-et, hátha még az kavar be. Aztán jöhet live linux, majd a külön hdd-s telepítés. Nagyon remélem, hogy már a linuxnál kiderül, hogy minden ok és csak újratelepítés kell neki, és jó a proci.
[ Szerkesztve ]
-
hegegabi80
addikt
válasz petakpa1 #41613 üzenetére
500 W-os táp van a gépbe, és a D915 proci pedig többet fogyaszt mint az E7200. Így ez kilőve. Csak most nem igazán akarnék újra telepíteni. Először az kellen csak, hogy biztosra tudjam, hogy jól működik a proci. Aztán ha tényleg kell neki, akkor XP helyett kapna egy win 7-et.
-
hegegabi80
addikt
Hali!
A kérdésem a következő. Van egy Gigabyte EP31-DS3L alaplap, benne egy Pentium D915 proci, a gépen pedig XP. Na most kicseréltem a procit egy E7200-ra. Bios ok, win betölt, aztán kb 10 perc után lefagy a win. D915 vissza és semmi gond.
Elvileg proci cserélnél ne kell wint újra rakni, vagy még is? Vagy rossz, hibás a proci? Bár akkor gondolom be se töltene.
Esetleg Live Linux alatt nézzem meg müxik-e?
Egyéb tanács?
Új hozzászólás Aktív témák
• Tilos a warez
• Tilos az OFF!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Újévi kedvező ár!
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- World of Warcraft Mists of Pandaria Collector s edition
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- NORTON 360 for Mobile! 1 eszköz, 1 év! DOBOZOS, BONTATLAN!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest