- Proxmox VE
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Open Broadcaster Software OBS
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Facebook és Messenger
- Zuckerberg Trumppal együtt szorítja vissza a cenzúrát, válaszolt az EU
- eBay
- Crypto Trade
- Windows 11
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
-
IT café
Windows XP kérdések és válaszok
Új hozzászólás Aktív témák
-
oliver7777
tag
Igen, amiatt kell az xp, mert egy régi program lenne futtatva a gépen. Kizárólagosan ez lenne a funkciója a gépnek.
Virtuális gépen én is gondolkodtam.
Saját gépemen (win7 ultimate 64 bit) ki akartam az xp módot próbálni, hogy működik-e, tudom-e futtatni a programot, de a telepítés mindig megszakad hibaüzenet nélkül (az xp mód telepítése).
Virtuális gépet még nem próbáltam sose. Esetleg tudtok programot ajánlani, esetleg leírást, hogyan kell megcsinálni? -
oliver7777
tag
Sziasztok!
Van egy Asrock D1800B-ITX alaplapom 2x2 Gb Rammal. Minden integrált (proci, videókártya).
Xp-t szeretnék rá telepíteni, de telepítés közben kékhalál, acpi.sys hiba.
Próbáltam pendrive-ról, optikai meghajtóról több féle xp verzióval (gyári, buherált, home, professional stb.), mindig kékhalál.
Utánaolvastam. Kivettem az egyik ramot hátha az a baj. Le is teszteltem, nincs hiba. Ugyanúgy kékhalál.
Próbáltam telepítéskor F7-et, akkor tovább megy, de kicsit később kékhalál.
Mi lehet a probléma? Van esetleg valami tipp?Köszönöm
-
oliver7777
tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy az svchost.exe (nem scvhost.exe, tehát nem vírus) 100%-on használja a CPU-t.
Találtam egy leírást a problémára:
http://www.digitalis.hu/tudasbazis/art00007.php
Ez használ is, de újraindítás után megint fennáll a probléma.
Valaki tud javasolni végleges megoldást?Köszi!
-
oliver7777
tag
Windows Xp Home nem enged bejelentkezni, azt írja ki, hogy nincs aktiválva. Rákattintok, hogy aktiválom, akkor kiírja, hogy aktiválva van (ami egyébként igaz). Nyomok egy OK-t, visszadob a bejelentkezéshez, ott megint panaszkodik, hogy nincs aktiválva. Ilyenkor mit lehet tenni?
Az XP szűz nincs rajta semmi, nincs frissítve, nincs internet rákötve, ugyanis egy egyszerű éttermi program fut csupán rajta.Köszi!
-
oliver7777
tag
A kovetkezo problemam lenne:
Windows xp inditasakor a betolto kepernyo utan nem tortenik semmi, feketeseg.
Probaltam csokkentett modban rendszer-visszaallitast, de nem orvosolta.
Valaki tud segiteni, hogy mivel probalkozzak?
Koszi! -
oliver7777
tag
Na akkor az egészet elölről
Windows XP Professional volt a gépemen, az egyik partíciómon amin volt kb 120giga hely létrehoztam egy 40 gigás partíciót (EASEUS Partition Masterrel), erre telepítettem a Windows 7 ultimate-t.
XP bootolásakor hal.dll hibáját jelzi, rákerestem neten és ez a boot.ini hibájából szokott fakadni (egyébként javítottam a hal.dll-t is, ami nem oldotta meg a problémát).
XP telepítőjéről belementem a javításba és próbálkoztam a bootcfg /rebuild paranccsal, de hibát jelez sérült fájlrendszer miatt.
(nem tudom van e jelentősége, de xp-ben "c" volt a xp meghajtója, és "d"-ből vágtam le a win7 parcticiójának a helyet (maga a partíció win7 telepítésekor lett létrehozva), ezen kívül még "e" és "h" meghajtóm volt,
ez win7ben most úgy néz ki, hogy win7 meghajtója "c", xp-é "d", ezenkívül pedig "e" és "h" van, viszont azt a partíciót nem látja amiből win7 partíciója le lett vágva,
xp telepítőjének javítójában pedig "e" xp meghajtója "f" pedig win7-é)hibaüzenet után megpróbálkoztam a felajánlott chkdsk paranccsal ->nincs eredmény
chkdsk /p paranccsal ->nincs eredmény
majd chkdsk /r paranccsal is, ez utóbbi után kiírta, hogy javított néhány hibás fájlt, de bootcfg /rebuild parancsra ugyanazt a hibát írja.Eddig jutottam, most ott tartok:
1. hátha tudja valaki, hogy bírható rá, hogy működjön a bootcfg /rebuild parancs
2. ha más nem, arra van lehetőség, hogy a win7-et formatálni, és ezután régi XP-t rábírni a működésre, mert az XP lenne a fontosabb?
3. win7 telepítőjéről boot-olva nincs lehetőség bootcfg /rebuild -hez hasonló parancs futtatására? Mert ha jól sejtem ennek az lenne a lényege, hogy megkeresi a gépen lévő windowsokat, és létrehozza hozzájuk a boot.ini-t.Előre is köszi!
Most már elrakom magam holnapra, bár nem lesz nyugodt álmom, mert nagyon felidegesített. Nem értem, hogy mi/miért sérülhetett az xp-ben, vagy csak a partíciók keveredtek össze, de mi a megoldás?
-
oliver7777
tag
Közben megtaláltam, hogy telepítő cd-ről, javítást kell elindítani, ott meg bootcfg /rebulid
Csak az a baj, hogy én xp-m extended edition (bocsi tudom hogy itt nem szabad ilyenről írni), és rögtön a partíció választással indul, tehát nem tudok javításra menni.
Valamilyen más úton el lehetne érni a javítást? Próbáltam eredeti xp professionallal, de annak meg el sem indul a telepítője.Köszi!
-
oliver7777
tag
Sziasztok!
Feltettem Windows 7-et meglévő XP-m mellé, de amikor az XP-t akarom indítani, akkor azt írja ki, hogy hiányzik ez a fájl:
<Windows root>\system32\hal.dll
Mi lehet a probléma, mit lehetne csinálni?Köszi!
-
oliver7777
tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy meglévő xp-m mellé tudok telepíteni windows 7-et úgy, hogy választani tudjak indításkor, hogy melyik induljon?
Windows 7 az xp-hez képest csak memóriából használ többet, tehát csak e tekintetben "terheli le" jobban a rendszert?Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
• Tilos a warez
• Tilos az OFF!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 1190 Ft-tól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest