Hirdetés
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
pumi1980
tag
Kb 1 hónapja használom a vista64-et SP1-el (mellette xp32 is), leírom a tapasztalatokat:
általánosságban:
* driver gondjaim nem voltak (pedig van két TV kártyám is)
* Nero 8, Daemon Tools, PowerDVD ...Nod... Office, Firefox, Winamp, stb vagyis az általában xp-n használt programjaim mind működnek
* egyre több proginak van 64 bites verziója (Nod, ffdshow64, SmartFTP, ...)játékok:
* TDU, Gears of War, Frontlines-Fuel of War, ... kb ugyanolyan átlag fps mellet futnak vagy minimálisan(pár %) lassabbak
* minimum fps-ben lényegesen, (20-50%) alacsonybb értékek vannak vistán
* Crysis kb 25%-al lassabb
* a kép szerintem szebb (de ez lehet, hogy szubjektív)eddig a következő problémákkal találkoztam:
* Sajnos a Total Commander egyenlőre nem 64 bites, működik de vannak vele problémáim:
pl: átmásolok egy DVD iso-t LAN -on keresztül egy másik gépre, ott felmontolom de lejátszásnál elakad, kilép a DVD lejátszó progi, mintha hibásan másolná át az iso-t, simán az intézőből átmásolva minden OK.
* Nero 8.2.8.0 dvd image készítésekor elfogy a memória szép lassan ahogy az image fájl létrejön
* Daemon tools: megosztott mappából másik gépről felmontolt image használatakor elfogy a memória
* Windows Media Player 64 bit: nem lehet alapértelmezetté tenni, ha nem a Windows explorerből nyitom meg a fájlokat akkor a 32 bites WMP indul el
* egyes régebbi progik nem tudják kezelni a 64 bites illesztőprogramokat (ez nem a vista hibája de attól még nekem nem jobb)
* dx10: nem nagyon látok különbséget a dx9-hez képestpozitív dolgok:
* fagyás nem volt (de az XP is elég stabil)
* korábban már használtam több hónapig a vista-32-öt és nem kellett újrarakni egyszer sem, az xp nálam nem bírt ennyit soha.Szerintem a vista legnagyobb hibája az hogy az xp túl jó sikerült.
Nekem megfelelne egy jól támogatott 64 bites XP (a 4GB+ mem miatt) dx10-el (hosszútávon a játékok miatt kell dx10). -
pumi1980
tag
válasz
s7evcsenko #10550 üzenetére
OK! így már a BIOS is látja mind a 4GB-ot, köszi.
-
pumi1980
tag
most raktam a gépbe 2*1GB memóriát a korábbi 2*1GB mellé,
a Vista(32) +SP1! 4,0 GB-ot lát, ez azt jelenti hogy képes kezelni a teljes fizikai 4GB ramomat vagy ebből le kell vonni s a 8800GTS 320MB ramját+egyebeket?A BIOS 3007MB-ot lát (ASUS P5B-C2D 6400), az XP(32) is, a Vista(64) is csak 3GB-ot látott de az SP1 után az is 4,0 GB-t érzékel.
A kérdés lényege, hogy a Vista(32)-el teljesen ki tudom használni a ramot, vagy mindenképpen 64 bites oprendszer kell?
Új hozzászólás Aktív témák
•Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
•Tilos az OFF!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest