Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
westlake
félisten
A hír minden bizonnyal az előző buildre vonatkozik, nem pedig a mostanira. Már 10-én is írtak a hibás frissítésről. Gondolom ennek forrása pedig az itt is említett dolog. A mostani build (.863) 14-ei (16-án publikálták). Nyilván a hír a korábbi buildre vonatkozik, nem pedig egy olyanra, amit a jövőben adtak ki. Fogalmazhatnék úgy is, hogy a .863-as build kiadása a legjobb bizonyíték arra, hogy a korábban említett problémát már elhárították. Tehát teljesen normális, hogy a legutolsó builddel nincs probléma. Viszont így már értelmet nyert számomra, hogy a Microsoft szerverén már miért nem elérhető a .712-es build. Feltételezem, ez az, amivel problémák voltak és pont emiatt szüneteltették az újabb RP bild(ek) kiadását.
"UPDATE 6/7: We are temporarily pausing the rollout of Windows 11, version 24H2 to the Release Preview Channel. We will resume the rollout in the coming weeks."
Más: a .863 hivatalosan RP csatornás build, de a normál csatornán is terjesztve van.
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
vlevi
nagyúr
Találtam Dev ISO-t, azt letöltöttem, feltelepítettem, és most 25120.1010 verzión vagyok.
Állítólag van újabb, de a Windows Update most sem áll a helyzet magaslatán
Ezt úgy tudtam megoldani, hogy ráböktem a szüneteltetés 1 hétig-re, és utána rögtön a frissítések folytatására.
El is kezdte letölteni, amit talált.[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
Ryzen5-3600, B450 chipset, Asus alaplap.
UEFI-ben be kellett kapcsolni a TPM-et, és már települ is a 11.
ami alapvetően lehetetlen, mert azt mondták korábban, hogy a 10-es lesz az utolsó Windows :)
De, nem baj, újra kell kezdeni, ami elb....tak a 10-esben, azt mostmár illene tényleg rendberakni :) -
pzstm
Topikgazda
AMD is nyilván, ez az intelre vonatkozott:
Windows Processor Requirements Windows 11 Supported Intel Processors | Microsoft Docs
Windows Processor Requirements Windows 11 Supported AMD Processors | Microsoft Docs
iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!
-
pzstm
Topikgazda
párhuzamosan másik branchben már rég csinálták ezt
27-én még több dolog kiderül, és jó eséllyel utána hivatalosan is ilyen buildet kapunk insideren már
iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!
-
törölt tag
A nem insider nép így is csak jövőre fogja látni többnyire. És ez még mindig csak a start menü. Gyakorlatilag ősszel az almás rendszeren előbb látni a fluent designt teljes(ebb) pompájában, mint Win10-nél. Azt is olvastam az Edge csapattól, hogy náluk bizony nem lesz.
Az szerintem pozitív idén is a H2 csak egy kisebb frissítés "enablement package" lesz, mert láthatóan nem bírják az öt éve eltervezett évi két nagy frissítés tempót. (csupa bug a 2004 is még hónapok után is)(#2300) weiss: ne vedd készpénznek amit írok, mert nem insiderezek, úgy tudom még insider tesztelők között is válogatnak A/B tesztekkel. Valakinél bekapcsolják az újat, valakinél még nem. Ahogy a Settings/Gépház fejlécét.
-
-
törölt tag
Mint amikor behozták Win+Tab nézetbe a csempés idővonal előzményeket 1803-ban. Szart se ér, azóta darabos fos a taskview animáció és a csoda idővonalat az új böngészőjük se támogatja és egyébként is hatékonyabb az Edge-en belül keresni az előzményeket. Excel, Word stb. is ha megnyitod ott az összes recent file. Explorerben is a gyorselérés részen ott van minden nemrég megnyitott fájl. Az adott program tálcaikonján jobb klikk jump list-ben is ott van. Tehát csak parasztvakítás volt az idővonal és még azt is szarul adták ki.
Egyébként tudnám kritizálni az Apple rendszer külalakját is, pl. a dock, ablakok és widgetek "sarkánál" a túl nagy sugarú lekerítések nem tetszenek, egyesek számára elhiszem túl vékony betűt használnak, lehet valakinek túl sok ez a szivárvány színes-szagos áttűnés effekt, power user első dolga a dockot elrejteni. Viszont legalább egységes! Win10-ben megnyitok öt dolgot, öt féle külsőt kapok, és nem a legacy dolgok miatt, hanem aközött is amit az elmúlt öt évben toltak az arcunkba új, friss, modern szavakat dobálva.
Persze van egységesség Win10 tálcán, start menüben is: kék Mail ikon, kék Calendar, kék Photos, kék To Do pipa, kék Onedrive felhő (tálca jobb szélén persze más), kékes Edge (ha Chromium megújulás miért maradt meg a romlott név?), kék People, kék Films&TV, kék Your Phone... A nagy kékség (Apple dockon minden ikon egyedi, gyorsan felismerhető)
Az ismert kék brand Word, Onedrive, Skype és Outlook négyesen kívül a többi nem indokolja, de ezek még a Get help ikont is kékre színezték, hadd olvadjon minden össze. -
pzstm
Topikgazda
próbáltam most egy pendrive-al ezt de hibátlanul ment ugyanúgy mint eddig
gondolom szerencsém van a masinámmal. Bár 1 HP, két Dell és egy Surface masinán is ilyen build van és senki nem panaszkodott
-
vlevi
nagyúr
Hát, még nem tökéletes az az USB3, sőt, lehet, még rosszabb lett.
Amikor bedugom, akkor meghajtójelet kap, de a file rendszert nem ismeri fel. 10-15mp múlva eltűnik a meghajtó a sajátgépből, aztán megint megjelenik, de csak a meghajtó betűjele, filerendszer nélkül.
Sőt, egyik alkalommal még a billentyűzet, és az egér is elsötétült, mintha a teljes USB-t kiütötte volna...
USB2-be dugva természetesen tökéletes. -
pzstm
Topikgazda
hála égnek nekem nem jött elő.
amúgy ez a fast ring közel sem az amit a 2004-ben kiadnak majd végegesnek, ezt ugye tavaly óta mióta megvariálták a dolgokat tudjuk
-
-
westlake
félisten
-
addikt
Én is letöltöttem már, de nem volt időm felrakni, majd hétvégén. Ha beválik, tényleg folyamatosan követi a Chromiumot, működni fog a sync ugyanúgy, mint a Google accountoknál és minden Chrome plugin működik, tuti átállok. A kiszivárgott dev build fent van, az egész jónak tűnt.
-
westlake
félisten
-
addikt
Ma nem lesz új:
Hello Insiders! It's #BugBash week and we were hoping to release yet another release for you to preview, however we found a bug and the build we were considering won't be released. Bummer! We'll share more later in the week if we end up with a different candidate. Cheers!
-
pzstm
Topikgazda
Minden keresest is aztal cainalok mikrofon es webcam nelkul is....gmailrol, facebookrol, twitterrol, betpincerrol sot prohardverrol is erdemes leregisztralni magad.
-
BiP
nagyúr
Nagyon régen szöveg volt. Aztán kitalálták, hogy elég a népnek az ikon is.
A hamburgerre nyomva lehetett kibontani. Most meg már az összes ikonra kinyílik, sőt, rá se kell nyomni.(#1871) vlevi: bakker tényleg
De ha belemész, akkor újra fehér. Csak az első szint fekete. (nálam legalábbis).
(sose tűnt fel, nálam be vannak mappelve, így ezt a nézetet pont sosem látom) -
BiP
nagyúr
Igen, ezt írtad.
Azon gondolkodom, hogy ez most változott-e? Mert feltűnt, hogy kicsit mintha máshogy viselkedne, talán az előző buildtől kezdve. Mert most automatikusan kinyílik, és mintha korábban vagy rákellett nyomni vagy többet kellett várni, hogy kinyíljon. De már nem emlékszem. (emiatt meg nem teszek fel egy korábbi buildet )De amúgy kb. mindegy, mert ha gombot akarsz nyomni, akkor úgysem a listát böngészed, ha meg a listát akarod görgetni, akkor meg a menü nem nyílik rá.
Nekem az a fura benne, hogy nem fedésben nyílik rá. Tehát nem olyan széles a start menü, mint a programlista, hanem pár pixellel rövidebb. Gondolom szándékos, de olyan sután néz ki.[ Szerkesztve ]
-
addikt
Lehet bug, mert én is úgy emlékeztem, hogy már rég kikapcsoltam, mégis tegnap működött... Vasárnap leszek újra desktopon, majd megnézem, most nem nyomok egy wake-t rá emiatt 150 km-ről (amúgy is hulladék az új bios a Gigán, néha nem jut túl a poston, de muszáj vagyok ezt használni, mert csak ezen megy stabilan a 4 modul 3600-on... )
-
pzstm
Topikgazda
A Closer Look at the New Windows 10 Light Mode
Szerintem kifejezetten kellemes és sokkal jobb mint a Dark mód már most....persze pár helyen még kellene csiszolgatni.
De nekem nagyon szimpi. Éve óta vágyok világos tálcára
-
Dumi86
senior tag
Kizártnak tartom hogy tartják Jóval előbb,akár jövő héten is jöhet már. Nem fognak ezen ülni még 3 hétig az tuti.
Mobil: Samsung Galaxy A41 DS (2020) Android 12.0 PC: Asus K31AN , Samsung 8GB DDR3L Ram , Crucial BX500 480GB SSD , Gigabyte 720 GT 1Gb , Windows 10 Home 21H2 (19044.2075) OEM , Vivaldi 5.3.2679.61 , Eset Nod32 Antivirus 15.2.11.0
-
addikt
Nem léphetsz át addig skip aheadre már, amíg ki nem jön az RS4. Az utána jövő RS5 builddel lesz újra lehetőséged, így próbálnak több insiderrel tesztelni az aktuális builden.
Amikor mindig szétválik az aktuális és a következő RS build tesztelése, akkor tudod utoljára választani a skip aheadet, ha résen vagy, vagy épp azon voltál
-
Milestone2
nagyúr
Szerintem azért mert nem mindig lehet váltani...
...azaz nem amikor Te úgy döntesz, hanem amikor ők engedélyezik...
(Ha baromságot írtam, majd jön a javítás)
PM is ment.[ Szerkesztve ]
Lényegében megszűntem létezni. Az adataimban található e-mail címen még egy darabig elérhető vagyok...
-
vlevi
nagyúr
Nekem nem akar jönni a skip ahead
Fast ringen vagyok, átállítottam skip ahead-re, és kiírta, hogy éppen zárva vannak.
Azért lehet ez, mert éppen most meg az "élesen" is az átállás az RS3-ról RS4-re, és nemsokára sima insider lesz az RS5?Itt, hiába választom a skip aheadet, ha elmegyek erről az ablakról, és visszalépek, akkor már nem a skip ahead lesz kiválasztva
-
westlake
félisten
Talán a Redstone 2-nél nem volt olyan "játék", mint a Redstone 3-nál. Kiadtak egy látszólag RTM buildet, aztán három nap múlva meg jött egy újabb build, amiben megint volt vízjel, meg lejárati dátum. Szerintem most nem fogják megint eljátszani ezt.
Nyilván a komolyabb újitásokat már az RS5-be pakolják.[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
addikt
Én szeretném Cortanat használni, ahogy a Google Asszisztenst is (PC-n is), magyarul, de továbbra sincs esély egyikre sem, pedig rég elég tökéletes beszédfelismerő rendszert használ mind a Nuance, mind a Google magyarul. Nyilván Cortanahoz csak az előbbit tudná licenszelni a Microsoft, ha egyáltalán akarná (és mondjuk nem belső megoldást fejleszt).
-
vlevi
nagyúr
Az előző post óta is megcsinálta ezt kétszer.
A monitort nem ébreszti fel, csak a power LED-en látom, hogy nem alszik, nem villog a power LED, hanem folyamatosan világít, és a HDD LED is villódzik. Aztán megint elalszik.
Az előző preview verziók valamelyike is csinálta ezt, talán a 17083-al nem volt ilyen gond, de úgy rémlik a 17074-el igen.
A "rendes", nem insider verzióval nincs ilyen gond, az alszik, mint a tej, akár egész nap.
De ez így nem jó.Ezt talátam:
"PS C:\WINDOWS\system32> powercfg /lastwake
Wake History Count - 1
Wake History [0]
Wake Source Count - 1
Wake Source [0]
Type: Wake Timer
Owner: [PROCESS] \Device\HarddiskVolume4\Windows\SystemApps\ShellExperienceHost_cw5n1h2txyewy\ShellExperienceHost.exe"[ Szerkesztve ]
-
addikt
Még restart előtt vagy már restart után?
Amúgy van egy ilyen ismert hiba, de mondjuk az nem 100%-nál:
We have observed seeing longer-than-normal delays during install at the 88% mark. Some delays are as long as 90 minutes before moving forward. Please be patient as the install will complete successfully.Nálam csak az első belépéskor gondolkodott kb. 2-3 percig, de utána minden rendben volt.
-
netpeti98
addikt
Ha elolvasod a forrásként említett cikket, akkor ott teljesen másról van szó, mint amit a PC Fórum kihozott belőle. Kicsit olyan mintha elolvasták volna a WindowsCentral cikket, aztán kiszínezték volna egy kicsit, csak pont a lényeg veszett el.
A cikkben két dologról írnak:
-Ír a korábban említett Windows Core OS-ről, aminek lényege, hogy egy modulárisabb alapja legyen a Windows 10-nek, így könnyebbé téve a különböző eszközökre készült változatok fejlesztését (pl. PC, Xbox verzió). Erről a HWSW is írt korábban.
-Ami új a cikkben az a Polaris nevű projekt. Ez a jelenlegi információk szerint egy olyan Windows 10 változat lehet ami a Windows Core OS-re és a CShell-re épít, a hagyományos win32-es komponenseket teljesen nélkülözve. Tehát nem a jelenlegi feltételezések szerint nem Windows 10 utódról van szó, hanem csak egy változatról.Persze ezek még csak a kiszivárgott információkra építenek.
[ Szerkesztve ]
-
pzstm
Topikgazda
csináltak jó pár dolgot, van ebnne újdonság is, Edge is komolyabb ráncfelvarrást kapott. De ez nem is meglepő, nemsokára ráfordulnak az utolsó egyenesre a srácok
-
pzstm
Topikgazda
majd nézz kicsit utána, egészen más került bele, mint ami anno Win8-ban volt....az más kérdés, hogy a Te számodra fontos funkció ugyanúgy működik, sőt mondhatni még jobban
RS3 kell annak a OneDrive-nak amúgy
-
addikt
Biztosan lesz újdonság 1-2 hónapon belül, mert elvileg szeptemberben jön a következő nagy frissítés.
Én Virtualboxban futtatok Insidert angolul, a magyar éles rendszereken bár be van kapcsolva, de még egyszer nem töltött le insider buildet (naívan várom, mikor kerül be a magyar build a körforgásba). Éles, napi szinten használt rendszernél amúgy is felesleges, csak ha tesztelni akarsz, akkor jó (volt már, hogy nem működött a start menü vagy a hálózat, szóval csak kíváncsiságból nem éri meg felrakni)
-
pzstm
Topikgazda
A szó amit keresel a Creator's update vagy alkotói frissítés...
A 1607 pedig augusztus 2-án vált elérhetővé, az alkotói frissítés hivatalos, pontos dátuma pedig még nem került bejelentésre.
-
vlevi
nagyúr
Most próbáltam ki, úgylátszik sikerült megoldani az alvási problémát.
Jöhet ki a véglegesHabár, nem tudom, hogy fogok-e valamit is használni az újdonságaiból?
Game mode, ha be van kapcsolva, akkor zavaró, hogy állandóan, minden fullscreen alkalmazáshoz be akar jönni a game bar, meg a streamelés, ...
Tudom, kapcsoljam ki. Ki is fogom de akkor meg minek?
Mert, ha kikapcsolom, akkor abban a néhány esetben, amikor jól jönne, pl. a videórögzítés, akkor be kell mászni a controlpanelbe, és bekapcsolni a game bar-t. Ha ki van kapcsolva, akkor ui. a Win+G nem hozza elő.
Emiattt nálam sajnos az lesz a sorsa (már előre látom), hogy, mivel állandóan útban van, előbbutóbb kikapcsolom. -
Bakicsak1van
csendes újonc
Nekem, ha a sleep gombkombóval állítom le akkor kilép mindenből, de ha a startmenüből akkor minden megmarad (az épp lejátszott zene is). Ha nem próbáltad még, akkor próbáld menüből altatni, hátha...
Az áruház nekem sem megy...
Próbáltam a kijelentkezést is, az mintaszerűen műxik, a zene sem szakad meg, megy a hangerőszabályozás is gobkombóval (laptopon, kijelentkezve).
[ Szerkesztve ]
-
pzstm
Topikgazda
kipróbáltam sleepet, nálam nem reprozható. Feedbackelj.
Hivatalos blog known issue részét elolvastad? ismert probléma, van workaround, bár nem minden appnál oldotta meg nekem.
Következő buildben ha minden igaz megjavul, anélkül, hogy bármit csinálnál vele.
Nem neked szól, de tényleg nem olvassátok el a hivatalos blog known issue részeit legalább?
-
vlevi
nagyúr
Kipróbáltam, megint megtörtént
Ez így használhatatlan, nem hagyhatom itt a gépet alvásban 5 percre, mert kikapcsolással ébred újra.
De mégsem teljesen kikapcs, mert hamar bejön, de üres mindenKicsit más. Áruházzal lehet valamit kezdeni? Nem tud letölteni semmit, és emiatt az appok nem működnek.
[ Szerkesztve ]
-
junior11
veterán
Na beléptem az Insider Fast ring-be az MS fiókommal, de jelenleg a rendszer nem talál semmilyen új frissítést, kb. mennyi időnek kell eltelnie, hogy elérhető legyen számomra a 15031-es build? Ebben már benne van az új Windows Defender Security is?
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
vlevi
nagyúr
Nnnna, nagynehezen, a reset pc után letöltődött, most megy a preparing instal....
Már az iso letöltésén gondolkodtam, de a ms oldalán ez még nincs kinn, csak a 15025 build. Gondolom ez még fastringnek szamit, azokbol sosem volt iso, csak a lassuakbol.
Mostmármindegy, települ. -
-
netpeti98
addikt
Az asztali alkalmazások is becsomagolhatóak és feltölthetőek egy ideje az Áruházba, és a legtöbb esetben nem igényel jelentős plusz munkát a folyamat. Sajnos jelenleg nem sok fejlesztő élt a lehetőséggel, pedig kényelmes lenne, ha a legtöbb népszerű alkalmazást letölthetnénk az Áruházból.
Mondjuk ezzel leginkább a asztali felhasználok járnak jól, mert a érintőképernyőre optimalizált UI a fejlesztő feladata lenne (ha már említetted a tableteket). Bár nem lehetetlen, mert az Office 2016 felülete is megváltozik tablet módban (itt most nem az áruházas mobil Office appokra gondolok)
[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
Mondjuk ez érdekes lehet:
Gyakorlatilag hivatalossá vált az x86 emulálása ARM-on
A Microsoft a Qualcomm új rendszerchipjeire hozza el a funkciót, ami átformálhatja a piacot.
Másik cikk : [link]
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest