-
IT café
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Agyzuzo
addikt
válasz
KIRA\/NOVA #33398 üzenetére
Köszi a tippet, megnézem és levadászom, mi ez.
Rasiel - megnézem ezt is.
-
Agyzuzo
addikt
válasz
davidsone #33396 üzenetére
Hát én már mindent el tudok képzelni, bitcoin mining vagy bármi egyéb...
Nincs valami olyan tool ami MINDEN process-t megmutat, valami in-depth cucc amiből kiderül mi a fene fűti így fel a procim látszólag idle állapotban? Kezd zavarni ez a dolog, főleg hogy ennyire jól tudják maszkolni... -
Agyzuzo
addikt
Néhány nagyon érdekes "fícsört" vettem észre a Windows 10-ben (sajnos nem tudom hogy csak az elmúlt upate óta, elképzelhető hogy korábban is így volt, de most vált látványossá), más nem tapasztalta esetleg az alábbiakat?
- Minden nap éjfél körül a CPU hőmérséklet felmászik 36-38 fokról 52-54 fokra idle állapotban. System Explorerrel nézem a processeket ami mindent megmutat, a CPU valóban 1-5% között ugrál, tehát semmi nem nyúzza jelentősen. Nagyjából hajnali fél3 körül a CPU hőmérséklet visszaesik a normál 36-38 fokra. Ez az 52-54 fok azért érdekes, mert ha valami erősebb CPU-igényes játékot játszom akkor is megáll a CPU 46-48 fok környékén és ott valóban látszik is, hogy melyik EXE terheli a CPU-t. Egyszerűen nem jövök rá mi a fene okozza ezt, ráadásul úgy, hogy se a Task Manager-ben, se a System Explorer-ben nem látszik...
Vírus nincs, Malwarebytes rezidensen fut a Win Defenderrel, teljes scan is volt már és viszonylag friss install (nem update-eltem, hanem tisztán telepítettem a Win10 Pro-t).- Ha használok valamilyen Metro appot (pl. Áruház) van hogy beragad a háttérbe a "System and compressed memory" process. Folyamatosan terheli a CPU-t 30-35%-on - ha minden programot kilövök és hagyom a gépet futni, akkor se tűnik el - kipróbáltam, 24 óra idle után is ott volt, ugyanúgy 30-35%-on terhelve a CPU-t, csak a restart segít a dolgon...
- Előfordul olyan, hogy egy program nem indul be elsőre (Adobe, Foobar, stb). Task Manager-ben fut az EXE, de nem indul el a program, ki kell lőnöm End Process-el, várni picit és újra megpróbálni, utána már OK.
Nem igazán tudom mi lehet ezek hátterében, ötleteket szívesen fogadok. Konfigom az adatlapomon.
-
Agyzuzo
addikt
Sziasztok,
Lehet nem kifejezetten Win10 issue, de hátha valaki tud segíteni...
A következő a helyzet: vettem egy 500 gigás SSD-t a régi 120-as helyett, hogy feltoljam rá a Win10 Professional-t. Szépen kikaptam a régi SSD-t és helyére betoltam az újat - a BIOS szépen fel is ismerte (ASrock Z77 Pro 4 legújabb UEFI BIOS-szal), viszont Boot Orderben egyszerűen nem tudtam beállítani az SSD-t (a régit engedte), nem jött fel a lenyíló menüben mint opció, csak az egyik HDD-m. Jobb híján telepítettem Pendrive-ról a Win10-et, a telepítő gond nélkül elfogadta az SSD-t célmeghajtónak, formázta is és feltelepült, automatikusan az lett a C meghajtóm. A gép működik, viszont okos módon a másodlagos vinyómra hozta létre a Boot mappát és a gyökérbe a 3 szokásos file-ját és a BIOS-ban továbbra se tudom megadni a boot orderben az SSD-t, csak a vinyót. A másik fura hogy magától fel se mount-olta ezt a meghajtót, csak a többit, nekem kellett betűjelet hozzárendelnem...
Kérdésem - mit lehet ezzel kezdeni? Létezik hogy a BIOS-om nem támogatja az 500-as SSD-t, vagy én nézek be valamit? Ha mégis, át tudom valahogy rakni a HDD-ről ezt a Boot mappát hogy ne onnan kelljen boot-olnom? Elég kellemetlen, mert ha azt a vinyót cserélem vagy bármi baja lesz akkor buktam a rendszerem is...
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- iPhone 16 Plus 128GB, Független, Újszerű, 100%, Garanciával!
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- iPhone 15 Pro Max 256GB, Újszerű, Független, 96%, Dobozával, Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest