-
IT café
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
profit
tag
Újratelepítettem egy Windows 10 tabletet. Körülbelül 10 újraindítás után még mindig nem indul az Image fájlt tartalmazó pendrive nélkül.
Meddig lesz szükség a pendrive-ra? Normális, hogy nem indul be nélküle? Újraindul többször a logoig eljutva.
21GB helyet kapott a Windows rendszer. 15 alatt foglal, és most az első nagyobb frissítést indítaná. Kevesli a helyet, 8GB szabad helyet szeretne. Így nem lesz jó? -
adika4444
addikt
válasz profit #72952 üzenetére
Szia!
Szerintem amikor először bejön az asztal már utána el kéne hogy induljon a drive nélkül. Újratelepítést próbáltad már?
Egyébként a 21 GB hely nagyon kevés lesz neki, ha 32 GB-os a tablet akkor mehet neki a teljes tárhely de optimálisabb ha minimum 40--50 GB helyet kap. Persze utóbbit csak akkor, ha alapból van annyi hely a tabon
üdv, adika4444
-
profit
tag
válasz adika4444 #72954 üzenetére
Az IM Magic Partition Resizer-rel még csak újra sem kellett indítanom, kapott 37GB helyet. Egy 32GB tableten sem kap többet... Az eredeti ötlet az volt, hogy legyen 20GB, amit a Windows és Android is lát majd.
Eredetileg felment a Win10 14GB helyre is. Igaz, semennyi szabad helye nem volt.
Már nem akarom újratelepíteni. Utazom... Aggasztó, hogy kéri az image-t.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Hol tudom kikapcsolni az óra mellett a billentyűzet nyelvének kijelzését ?
-
Orlin
addikt
Másnak is érkezett ma összesítő frissítés?
A Microsoft oldalon hol tudom megnézni mikor milyen frissítés ékezett-érkezik?Köszi!
[ Szerkesztve ]
LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
törölt tag
Sziasztok!
Felraktam a legújabb frissítést . Néha gondol egyet a rendszer és a gép újra indul . windows 10 alatt.
Windows 7 -nél még ilyen problémám sose volt.
Ilyen jó sikerült a Microfosnak legújabb update
-
-
törölt tag
Még szeretnék kérdezni: hol és hogyan tudom állítani az asztali ikonok nevének méretét/betűtipusát ?
[ Szerkesztve ]
-
cucumber87
tag
Tegnap vettem meg életem első 4ks tvjét. És gépre kötve azóta csak szenvedek.
onnan néznék filmet is és ugye ott van HDR releasek is akadnak már. Először is ha bekapcsolom képernyő beállításokban win10 alatt a HDR módot, a betük olvashatatlanná válnak a színkezelés tragikus. Fogalmam sincs mit orvosolhatnék. Továbbá tegnap próbáltam de totálisan szétesik a kép HDR nélkül is kb két perc után. Mintha a gép nem tudná meghajtani. Mi lehet a gond elvileg a konfigomnak bírnia kéne ugye?
Cooler Master MCS-S400-KN5N-S00 Silencio S400 FSP 550W HYDRO GE 550 AMD Ryzen 5 3600X MSI B450M MORTAR MAX Kingston 2x8GB HX432C16FB3K2/16 3200MHz DDR4 HyperX Fury Black Samsung 250GB 970 EVO Plus MZ-V7S250BW M.2 PCIe Be quiet! Pure Rock BK009 XFX GTS Radeon RX 580 8GB TripleX Edition
-
mpo
veterán
-
cucumber87
tag
Samsung TV topicban ? Úgy hogy sonyt vettem? És ott már beszóltak hogy offolok
Cooler Master MCS-S400-KN5N-S00 Silencio S400 FSP 550W HYDRO GE 550 AMD Ryzen 5 3600X MSI B450M MORTAR MAX Kingston 2x8GB HX432C16FB3K2/16 3200MHz DDR4 HyperX Fury Black Samsung 250GB 970 EVO Plus MZ-V7S250BW M.2 PCIe Be quiet! Pure Rock BK009 XFX GTS Radeon RX 580 8GB TripleX Edition
-
mpo
veterán
Működik a gépem gond nélkül.
Az alaplapom GA-Z170-HD3P (rev. 1.0)
Proc.: I5-6400 2,7GHz
A BIOS jelenleg F21.
A legújabb BIOS F22e (2018/01/11)A Windows 10 Home naprakész.
Felrakta-e valaki az F22e BIOS-t és működik ezek után?
Ha érted, akkor már elavult.
-
mpo
veterán
válasz cucumber87 #72973 üzenetére
Látom megtaláltad a Sony topikot.
Nem tudtam, hogy Sony.[ Szerkesztve ]
Ha érted, akkor már elavult.
-
cucumber87
tag
De onnan már elküldtek, ide
Tiszta okmányiroda
[ Szerkesztve ]
-
profit
tag
válasz Doky586 #72970 üzenetére
A BIOS boot sorrendben négy tétel van, a pendrive előbb, mint a hdd. De ezeken állítani nem lehet.
Van egy BIOS primary boot, amin lehet állítani, de eddig szintén a gép maga állította be. Mit adjak meg itt?
Közben okét adtam egy biztonsági update-re, és vagy egy órája tölt és telepít egy "legújabb Windows verziót" a háttérben, mert azt írja, az kell ehhez a biztonsági update telepítéshez. Már mennem kellene, utazom.
A másik gépet hétfőn vettük, keddről péntekre úgy tűnik, frissített már eleget. Ez a gép az egész út alatt frissíteni fog? -
Blue Thunder
senior tag
válasz profit #72979 üzenetére
Olyan nem létezik hogy biosban ne lehessen állítani annál a négy tételnél hogy a hdd legyen elől, kizárt. Akkor nézd meg a HDD priorításnál hogy ott a hdd vagy a pendrive van elől. Sőt nagyon sok lapnál már van olyan is hogy boot override vagyis mint legtöbb gépnél az F8, a bootolást tudod gyorsban beállítani hogy akkor épp miről bootoljon.
Szerk. Most néztem hogy tablettről van szó, de gondolom itt is csak lehet ezt....ha nem akkor tévedtem
[ Szerkesztve ]
Telefonszámom: 06-30-6-570-800 +++ Ha írok PM-et tisztelj meg azzal ha bent jársz hogy válaszolsz!!!
-
mpo
veterán
válasz cucumber87 #72978 üzenetére
Előbb-utóbb kapsz választ, addig is:
[link]Ha érted, akkor már elavult.
-
nagyúr
Üdv mindenkinek.
Aktuális frissités (1709-es build) után a következőt tapasztaltam 2 nap elteltével:
CPU terhelés, ciklikusan, olyan szinten, hogy az akad minden, még a kurzor mozgatása közben is.
A terhelést kiváltó folyamat:
SCEWIN_64.exe
Ez mi lehet, virus ?
visszaállitottam 1607-es buildra, igy nem jelentkezik a probléma.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
winbox
senior tag
Sziasztok! Bocsi, hogy ide írok, de szerintem a megoldás ugyanaz lehet, mint a Windows 10-nél. Tehát egy olyan problémám lenne, hogy van egy Windows Server 2016-om egy alaplapi és egy pci hálózati kártyával. A két hálózati kártya külön hálózaton van, teljesen más interneteléréssel. A gond csak az, hogy nem az alaplapi az alapértelmezett és nem azt használja a gép internetelérésnek. Tudtok ebben segíteni?
kép1 kép2 -
profit
tag
válasz profit #72955 üzenetére
Blue Thunder: megnézem, amint békén hagy a Windows automatizált telepítés helyetti lufivá növés. Borzasztó lassú, most tart 94%-nál az install.
A Windows a 14GB eredeti mérete mellé felvett még 14GB-ot a C: meghajtón, így már 28GB.
Emellett megtöltött egy szabad táron 8,5GB helyet.Minek kell neki összesen 37GB hely, és ezt miért nem a 37GB saját meghajtóján intézi, miért pakol gigabájtokat más tárra?
Ez nem lehet normális folyamat... Ez csak egy tablet...
-
YASKATIR
senior tag
Masnal is elofordult az, hogy a naptar beragadt januar 14-en? Mar volt ujrainditas, a februari osszegzo frissitest is feltettem, de a naptar ugyan ugy januar 14-en maradt a start menuben. Ellenben, ha megnyitom, akkor mutatja a valos datumot
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ma úgy látszik kérdezgetős kedvemben vagyok, vagyis inkább az új op rendszert próbálom szokni.
Meg tudná-e mondani valaki, hogy bár a boot elég gyors, a wd biztonsági központ ikonján azonnal megjelenik, hogy védett a rendszer, a tényleges védelmi rendszer ikonja csak fél perc múlva töltődik be. Akkor is 3 másodpercre azt írja, hogy kérem várjon töltődik, aztán vált okéra....
Van rá mód, hogy megtudjam hol csavarog ennyi ideig az az ikon, vagy nem kell vele foglalkozom, hisz a defender már azonnal kiírja, hogy oké ?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz #73959936 #72988 üzenetére
Kérdezd az MS-t... Nálam eddig egyetlen windowsban sem jelent meg azonnal a védett állapot... Mindegy, hogy 7,8 vagy 10... Még 16 gb ram és ssd mellett sem... A kutyát nem érdekli.
Ha baja van akkor úgy is szól."Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
törölt tag
-
profit
tag
válasz Doky586 #72992 üzenetére
44GB lett volna neki összesen fenntartva, de most rákalózkodott mind a 64-re. Szerinted ez már nem "olyan is", mégis az igen-igen lassú módszerrel frissíti magát... 90 percet jósolt a folyamatnak, a sötét hátteres, körbepöttyös részének.
Hogy fog ezek után visszazsugorodni a Windows mérete? MS Office fent volt, így összesen 14GB volt eredetileg.
[ Szerkesztve ]
-
trufa12
addikt
Sziasztok mi lehet a megoldása annak h fel megy a win10 de a végén az utolsó beállításoknál nem tudok tovább lépni mert sem egér sem Bill.775os gépről van szó. Asus P5KC lap
Az élet olyan mint a motor, ha nem megy akkor be kell rúgni..
-
trufa12
addikt
válasz Blue Thunder #72996 üzenetére
Nem tudok tovább lépni nincs se cursor se billentyűzet nem reagál.. Bekellene ugye állítani a Windows t h magyar még stb és így nem megy
Az élet olyan mint a motor, ha nem megy akkor be kell rúgni..
-
Angel2014
addikt
Na hazaértem ..beléptem...kikapcsoltam amit mondtál ...újraindítottam és lett 2 fiókom egy fényképes ami korábban volt és egy kép nélküli ...a windows továbbra is jelszót kér, de az hagyján ...azt írja a jelszó helytelen, nem megy tovább a windows,persze beírom akkor tovább enged.
[ Szerkesztve ]
Csak a Weider ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- PC játékok
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Eredeti PC CD-s és DVD-s játékok, a 90-es és 2000-es évekből
- Assassin's Creed Shadows és Ubisoft+ Cassics előfizetés szoftvercsomag (INTEL promóció)
- Grand theft auto 2 Pc ( Gta 2)
- Grand theft auto - San andreas ( + térkép)
- Assassin's Creed Shadows és Ubisoft+ Classics 6 hónapos előfizetés egyben (promókód)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest