Új hozzászólás Aktív témák

  • vlevi

    nagyúr

    válasz miresz #5769 üzenetére

    "Gyengébb gépekre?"
    Nem tudom, mire gondoltál, de olyan már nincs. Windows7-ből volt egy starter edition, ami csak arra volt jó, hogy az egymagos atom netbokkra fel lehessen valamit telepíteni, miután a winxp forgalmazása megszűnt. Windows 8 óta nem volt ilyen kiherélt változat. Itt a "Core", vagy a sima Windows8 is tulajdonképpen teljesértékű windows. Azok a szolgáltatások hiányoznak belőle, amiket úgy általában otthoni átlagfelhasználó nem használna amúgy sem. Domain bejelentkezés, bitlocker, satöbbi. Utána kell nézni.
    Vagy a WindowsRT-re gondolhattál, de azt nem hiszem. Amúgy az már kimúlt. Nem lesz már több ARM processzoros asztali gép, vagy laptop (sima surface), így az a windows változat értelmét vesztette. Egyedül a telefonokra készített Windows10-ben megy tovább az ARM vonal.

    "Srácok ennyivel a megjelenés előtt win7/win8 mennyire volt bughalmaz?"
    Hát, lehet, hogy az idő megszépíti a dolgokat, én a Win7-re emlékszem, és arra, hogy az első publikus bétája óta használom, és soha semmi nyűgöm nem volt vele.
    A Win8 is üzemképesnek tűnt, így elsőre, azt csak azért nem használtam, mert nem tetszett meg a koncepció.
    Win10-ről viszont kénytelen vagyok rendszeresen visszamászni win7-re, mert totál üzemképtelenné gyilkolja le magát.

    Ebben persze tényleg benne lehet az is, hogy a win7/8-ból tényleg nem volt ennyi különböző teszt build. Azokat nagy valószínűség szerint biztosan stabilabb változatban adták ki a széles nagyközönségnek.
    Játékokat kiadnak Early accessben (Assetto Corsa, Project cars 2-3 évig így volt elérhető), vagy amióta pl. az AMD-nél is divat a béla csataliszt driver kiadása, sokan azthiszik, hogy azt is lehet használni élesben. Hát, nemkéne. Mert, amíg megy, addig jó, de nincs rá garancia.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák