Új hozzászólás Aktív témák

  • pete_21

    addikt

    Sziasztok!
    Adott egy HP laptop, amin eredetileg Windows 8 (valószínűleg 8.1) futott. Közben le lett frissítve Win10-re. Az utóbbi hónapokban nagyon belassult a gép, most a legújabb Windows 10 build van rajta. A lassúságon persze ez sem segít. :N
    A gépben Intel Celeron N2840 CPU van, 1 GB rammal. A gépet a háttérben futó folyamatok kb konstans terhelik. Főleg a Windows Defender háttérfolyamata, a System process, és a Szolgáltatások gazdafolyamata. Nem tudom, hogy a Systemet és a Szolgáltatások gazdafolyamatát hogy lehet kirészletezni, hogy pontosan mutassa, hogy mi terheli. Most pl. a Defender terheli a HDD-t 100%-osan, és nem tudom mit csinál, látszólag nem ellenőriz, és nem is frissít.
    Gondoltam rá, hogy a Defendert érdemes lenne lecserélni valami másra, pl. Avira, az talán kevésbé terheli a gépet. De lehet, hogy érdemesebb lenne újratelepíteni a gépet, mert ugye mivel Win8-ról indult a gép, egy Win10 újrahúzás jó döntés lehet. :)
    Amit nem tudok az az, hogy Media creation toollal érdemes-e újratenni úgy, hogy formázom a HDD-t? Viszont van egy Recovery (D:) meghajtó, ez akkor elveszne gondolom. Vagy elég csak a C-t formázni, és akkor megmarad a D: meghajtó? (ezen egyébként az eredeti Windows 8 van?)
    Vagy elég lehet a Gépházon belül a Helyreállítás funkció?
    Mit javasoltok, melyik lenne jobb megoldás?
    Köszönöm a segítséget!

Új hozzászólás Aktív témák