- Sorra büntethetik Európában az Apple-t az egyik biztonsági eszköze miatt
- Más országok tech-cenzúrájától tart az USA
- Beperelték az Apple-t a karbonsemlegesnek mondott okosórák miatt
- Javították a hibát: erőszakos tartalom árasztotta el az Instagram hírfolyamokat
- 200 milliárd dolláros AI-adatközpont-birodalmat építhet a Meta
-
IT café
A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
donceleger8
őstag
Sziasztok!
Van egy Lenovo G505-ös laptopom eredeti windows 8-al, amit win 8.1-re frissítettem. Mindig rendesen karban tartottam, tehát cache, meg temp ürítve stb.... De mindig előjön egy olyan dolog, hogy iszonyatosan belassul. Nem játszok rajta, nem nézek filmet vele, egyedül utorrent fut rajta folyamatosan. A lassulás pedig olyan szintű, hogy pl a Chrome böngésző megnyitása is percekbe telik neki. Rendszerindítás után közvetlenül is!
Feladatkezelőben azt látom, hogy a memória kihasználtsága 94-97%. 4GB memóriám van, amiből 3,5 használható, de 3,3 ki is van használva. De a felhasználó fül alatt csupán 410 MB-ot látok, viszont 96% kihasználtságot és át is vált piros jelzésre! Csak egy felhasználó van a gépen. Ha itt 410 MB-ot ír ki, akkor a teljesítmény fül alatt miért 3,3 GB??? Őszintén szólva nem is látom, mi használja ki ennyire.
Az előbb csináltam egy újraindítást. Megnyitottam a feladatkezelőt és figyeltem. A memória 20%-al nyitott, majd folyamatosan felkúszott 96%-ra, kb 5 perc alatt és azóta is ott tanyázik. Illetve indulásánál a merevlemez pedig kb 5 percig 100%-on volt. Azóta az lement 25-50% közé.
Nem értem mi foghatja meg ennyire a gépet rögtön indítás után, de ez nem tettszik nekem, hogy egy böngésző sem képes megnyílni. Pedig nem is egy gyenge gépről van szó.
Valaki tud valamit javasolni?
Új hozzászólás Aktív témák
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Milyen autót vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Linux kezdőknek
- Ukrajnai háború
- Motorolaj, hajtóműolaj, adalékok és szűrők topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...