- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- Tagadja az Apple, hogy eladta volna a Siri által begyűjtött adatokat
- Nagyon nem tetszik az NVIDIA-nak Joe Biden utolsó percre tartogatott terve
- Bejelentkeztek a TikTok amerikai ágazatáért
- Ilyen még nem volt: magát büntette meg az EU az adatvédelmi törvények miatt
- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- Elon Musk meghatározóvá teszi a SpaceX-et Olaszországban
- Linux kezdőknek
- Proxmox VE
- Linux haladóknak
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
-
IT café
A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )
Új hozzászólás Aktív témák
-
juharsirup
csendes tag
válasz King Unique #55000 üzenetére
A telepítő win 8-as, de multiverziós, tehát ha a 7-et választod, azt pakolja fel. De ez már warezesebb téma.
-
juharsirup
csendes tag
válasz Runner_fxr #54992 üzenetére
Én ugyanezzel szoptam az utóbbi napokban egy HP ProBook 450 G3 gépen. Úgy kerültem meg, hogy egy win8-ra oltott win7 telepítőt használtam. Előtte nem segített az sem, ha USB 3 drivereket integráltam. Viszont megmaradt egy hibája: a Conexant hangot nem tudtam telepíteni sehogysem. 3 napi próbálkozás után most adtam fel, win 10 lesz a gépen. :s
-
juharsirup
csendes tag
válasz King Unique #54989 üzenetére
Igen. Asztalin viszont nem hiszem, hogy csak 3-asai lennének. De a megoldás adott, linkelni is fogok tudni majd előre elkészített cuccocskát.
-
juharsirup
csendes tag
válasz Sidorovich #54984 üzenetére
Oké, akkor a megfejtés: a Windows 7 nem támogatja az USB 3-at alapból. Ha nem a kék szín alapján, akkor úgy tudod megállapítani az aljzatról, hogy melyik a 2-es és melyik a 3-as USB, hogy megnézed a mellette található ikont. Ha tartalmazza az SS (SuperSpeed) betűket, akkor a 3-asról van szó.
Megoldás #1: Integrálsz a telepítőbe az alaplapodhoz illő USB 3 drivert pl. NTLite-tal.
Megoldás #2: Vársz egy pár napot és lesz egy ismertebb release-ből januári integráció, ami már eleve tartalmaz USB 3 drivereket. Küldöm a forrást, ha érdekel és írsz privátot.
Megoldás #3: Van win8-ra oltott win7 telepítő is, de ez már bő egy éves, így ez annyira nem ajánlott az azóta megjelent tonna frissítés miatt.
[ Szerkesztve ]
-
juharsirup
csendes tag
válasz Sidorovich #54981 üzenetére
Benne van a kérdésedben: kösd USB 2-re a win 7-et, amíg telepíted! Utána, ha felkerül a chipset és az USB 3 driver, már menni fognak a 3-ban is (persze, egeret és billentyűzetet minek köt rá 3-ra az ember, amikor azok úgyis csak 2-esek...).
[ Szerkesztve ]
-
juharsirup
csendes tag
válasz SchumiBácsi #54974 üzenetére
Akkor a jövő hétig már kibírod. Érdemes frissen begyűjteni a drivereket, programokat, és nem letárolt verziókat használni. A cookie-k alapvetően nem veszélyesek, de nem baj, ha azt a fél tonnát letörölte. Az adatmentés kapcsán a minnél kevesebb, tisztább a jobb. A jelszó-változtatást sem véletlen írtam, azt amúgy is érdemes időnként megtenni. Szerintem sokkal több idő egy szétbarmolt windowssal szopakodni, mint újrapakolni azt. Nemsoká jön a januári integrált windows is, annál nem gond az sem, ha nem tudsz egyből ráfrissíteni.
[ Szerkesztve ]
-
juharsirup
csendes tag
válasz SchumiBácsi #54962 üzenetére
Szerintem a NOD32 nem egy remek darab. Mindenképp futtass egyebet, pl. SUPERAntiSpyware, Malwarebytes Anti-Malware Free, HitmanPro. Mindet tudod úgy telepíteni, hogy nem aktiválod a pro funkciókat, és kikapcsolod bármiféle próbálkozásukat az auto indításra és az aktív figyelésre (a HitmanPro azt hiszem, csak próbaverziós, de 30 nap bőven elegendő). Ezzel kapsz egy olyan keresőt, ami csak akkor fut, ha te indítod. A keresés után uninstallálhatók is.
Egyébként ha host fájlba, vagy egyebekbe nyúlkált bele valami, azt nem feltétlenül állítják helyre, és továbbra is az újratelepítés az egyedüli módszer arra, hogy megszabadulj attól, ami a jelenségeket okozza. Nem ördögtől való dolog indokolt esetben az újratelepítés, és ez most az. Utána pedig néznék valami normálisabb védelmet. De már az ingyenes Comodo IS (tűzfal + antivírus) is jó lehet. A gyanúsabb EXE-ket, amiket letárolnál (persze minek), inkább tömörítsd be!
[ Szerkesztve ]
-
juharsirup
csendes tag
válasz SchumiBácsi #54947 üzenetére
Nekem azért gyanús. Egy HDD-checket is nyomj szerintem, ha azon fut!
-
juharsirup
csendes tag
válasz SchumiBácsi #54945 üzenetére
Ezt a rendszert ne indítsd el újra! Bootolható lemezről vírusirtás, adatok szeparálása, tiszta újratelepítés, a visszaállított adatokon és a pendrivejaidon ismét vírusirtás, teljes jelszócsere minenhol különbözőre. Az új rendszeren rendes tűzfal és antivírus beállítása, és a netezési szokásaid átgondolása. Utána talán rendben leszel. A CCleaner pedig csak cache-eket töröl, nem védelmi program.
[ Szerkesztve ]
-
juharsirup
csendes tag
Vagy most jönnek ki a hosszútávú támogatással rendelkező Ubuntu-k áprilisban megint. Basszus, azon a HP-n, amivel majdnem egy hete szenvedek (a Win 7 végül nagy nehezen felment rá, de a Conexant drivert egyszerűen nem fogadja el), egyből vitt mindent. Nyilván, a szerencsétlen leendő tulaj nem akar próbálkozni nyomtatóval meg Linux alatt futtatott számlázóprogrammal, amit részben meg is tudok érteni. Pedig már rég át tudtam volna adni a gépet... A kipróbált, gyárilag HDD-n mellékelt win 10 három perc után kékhalálozott...
[ Szerkesztve ]
-
juharsirup
csendes tag
válasz Stooner #54869 üzenetére
Ennyi infó alapján nyilván nem. Az erre való topik itt található. Az oldal tetején olvasható téma összefoglaló alapján tedd fel ott a kérdésed!
Egyébként ha az adott típus hivatalos support oldalán találhatók Win 7-es meghajtóprogramok, akkor támogatva lesz. Ha nem, akkor nem teljesen biztos. Új gépeket ma már nem árulnak 7-tel, a telepítéshez mindenképpen matatni kell majd a BIOS-ban, és ahogy az én problémámból is látszik, az sem mindegy feltétlen, hogy milyen kiadást használsz a Windows-ból. Ha a telepítéshez kell help, írhatsz privátot nekem.
[ Szerkesztve ]
-
juharsirup
csendes tag
válasz Doky586 #54839 üzenetére
Nem derült ki, hogy mi okozta a problémát, mert végül úgy kerültem ki, hogy egy multiverziós telepítőt használtam, aminek win 8 az alapja. Így hiba nélkül, simán felkerült a 7 (max egy kicsit többet kell frissítenem majd). Előtte próbáltam olyat is, amibe beleintegráltam a HP-hoz illő USB3-as drivert, de azzal sem volt szerencsém.
[ Szerkesztve ]
-
juharsirup
csendes tag
válasz King Unique #54831 üzenetére
Na, erre én is, mivel retek 10-et igen durva fintorgások közepette vagyok csak hajlandó telepíteni. Mondjuk HP gépet is most vetettem akárkivel utoljára. Vagy így, vagy úgy, mindig probléma van a drivereivel.
[ Szerkesztve ]
-
juharsirup
csendes tag
válasz King Unique #54829 üzenetére
Vicces, hogy milyen szitokszó lett ez a mókolt dolog, és mindig kötelezően előhúzza valaki tarsolyból. Nem, nem az a gond (2015.nov-Kori). Próbáltam direkt MSDN-essel is. Az a gond, hogy jóval újabb a gép, mint amire a 7-eket még tervezték - annak ellenére, hogy driverek még vannak a 7-tel futtatott G3-akhoz, jó üzleti gép módjára.
Az egyedüli kérdésem, hogy milyen drivert hiányolhat, és abból honnan szerezhetnék be kitömöríthető formátumban. Anno azoknál a laptopoknál, amikre XP-t erőltetett volna az ember, csak egy SATA driver csomagot kellett pattintani a telepítőbe. Itt is hasonlóról van szó. Majd a másik topikban tán...
[ Szerkesztve ]
-
juharsirup
csendes tag
Üdv! Telepítenék egy frissített Windows 7-et, amit pendrive-ra Rufus-szal pakoltam ki, eddig semmi gond (ezerszer csináltam stb.).
A célgép egy (új) HP ProBook 450 G3, amin sikerült engedélyezni a legacy bootot, és letiltani a secure bootot. A telepítő így el is indul, viszont illesztőprogram hiányában nem tudok továbblépni. Tudnátok abban segíteni, hogy mit kéne a telepítőbe integrálnom, hogy ne legyen gondja? Amúgy a HDD-t M.2-es SSD-re cseréltem benne (látja a BIOS, ezzel sincs gond).
A legvégső esetben nyúlnék csak a Win 10-hez. :s
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
• A topikban Alapelveink értelmében tilos a warez témák tárgyalása!
• Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Gaming notebook topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- 3D nyomtatás
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Bluetooth hangszórók
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen notebookot vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- EAFC 25
- További aktív témák...
- NORTON 360 for Mobile! 1 eszköz, 1 év! DOBOZOS, BONTATLAN!
- World of Warcraft Mists of Pandaria Collector s edition
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Android / Server / Mail / stb.
- Microsoft Office Home & Business 2024 PC/Mac EP2-06638
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig