Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )
Új hozzászólás Aktív témák
-
mekker
őstag
válasz Doky586 #49305 üzenetére
Minden alaplap más, más funkció a BIOSomban szerintem nincs, ami ehhez kötődne.
@asound
nevezd át a mappát nevét valami nagyon egyszerűre, talán segíthet.Данное сообщение (материал) создано и (или) распространено иностранным средством массовой информации, выполняющим функции иностранного агента, и (или) российским юридическим лицом, выполняющим функции иностранного агента.
-
mekker
őstag
Köszönöm, tényleg a BIOS-ban volt a gubanc (0-3 ports native mode, vagy hasonlót át kellett rakni legacyra Giga lapon)
Данное сообщение (материал) создано и (или) распространено иностранным средством массовой информации, выполняющим функции иностранного агента, и (или) российским юридическим лицом, выполняющим функции иностранного агента.
-
mekker
őstag
Újraraktam a Win7-et SSD-re váltás miatt, és most a bizt. hardvereltávolítók "el akarja" távolítani a két meghajtót is. Hogy tudom ezt letiltani?
Данное сообщение (материал) создано и (или) распространено иностранным средством массовой информации, выполняющим функции иностранного агента, и (или) российским юридическим лицом, выполняющим функции иностранного агента.
-
mekker
őstag
170%-os nagyítás van beállítva, és van egy program, aminek nem látszik az alja. A kompatibilitási beállítások, tálca eltűántetése nem segített, DPI-t nem akarom állítgatni. Mit lehet tenni még?
-
mekker
őstag
Üdv!
Out of Range errort ír ki a monitor, a tetves Windowst meg nem lehet VGA mode-ban indítani, mert az F8-ra a boot menüt hozza ki az alaplap.
Idegbajt kapok az egésztől.Megoldódott (F5 rendszerválasztó - F8 spec opciók)
[ Szerkesztve ]
-
mekker
őstag
válasz LonGleY #48286 üzenetére
Talán a vírusirtó lehetett az, de még le kell tesztelgetnem. (ez egyébként másik gép, bár az SSD jogos)
-
mekker
őstag
Üdv!
Az lenne a gondom, hogy sokszor eléggé irreszponzív a felület. Például megnyitok egy jobbklikk menüt az asztalon, és tölt a kerék, de például a tálca ikonoknál, vagy egy txt Wordpados megnyitásán is el tud gondolkodni. Nem tudom mi okozhatja. Vírus valószínűleg nincs a gépen, esetleg a Torrentkliens, a böngésző, vagy a vírusirtó még amik ludasok elhetnek.Данное сообщение (материал) создано и (или) распространено иностранным средством массовой информации, выполняющим функции иностранного агента, и (или) российским юридическим лицом, выполняющим функции иностранного агента.
-
mekker
őstag
válasz mekker #46658 üzenetére
Regedit>> HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop\WindowMetrics >> új karakterlánc (new string)
Neve MinWidth, értéke: 200-300 közöttit érdemes beállítani, aztán kijelentkezés.
egyébként a legtöbb felületes dolgot itt lehet beállítani:
HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop\WindowMetrics
HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop\[ Szerkesztve ]
-
mekker
őstag
válasz szabonagyur #46657 üzenetére
Az megvan, de egy ~20-30%-kal szélesebbre szeretném csinálni a helyfoglalókat, hogy kiférjen a címe (pl. zenelejátszó, böngésző). Most váltottam vissza Win 10-ről, és ott meg a böhöm hosszú helyfoglalókat szoktam meg.
Tehát ezt akarom szélesíteni:Данное сообщение (материал) создано и (или) распространено иностранным средством массовой информации, выполняющим функции иностранного агента, и (или) российским юридическим лицом, выполняющим функции иностранного агента.
-
mekker
őstag
Hol tudom beállítani, hogy szélesebbek legyenek az ablakok "helyfoglalói" a tálcán?
-
mekker
őstag
válasz LonGleY #44683 üzenetére
Ez nem egy Win10 specifikus dolog, W7, W8-ról olvastam hasonló kérdés-válaszokat, de mindegy akkor próbálkozok máshol..
-
mekker
őstag
Üdv!
Win10 bétát használok, és most elkezdte azt csinálni, hogy induláskor kiadja ezt az üzenetet
Asztal nincs (valamikor egy pillanatra felvillan az eredeti asztal), explorer.exe újraindítás után behozza az asztalt rendesen.
A C.\win\sys32\cfg\sysprofiles-ból nekem hiányzik a desktop mappa.
[link] Ezt a megoldást néztem, de nálam nincs ott backupos mappa regeditben, csak ezé az egy fióké, meg pár másik S... mappa.
sfc /scannow sem tudta a hibát javítani.
Ami okozhatta szerintem:
-klónoztam az egész Windowst másik merevlemezre
-valami bug
-alvás/restart/szabálytalan leállás közben gubancolódott össze[ Szerkesztve ]
-
mekker
őstag
válasz mekker #42444 üzenetére
Közben megoldottam, a dátumot resetelte, és azzal volt baja a hitelesítésnél...
-
mekker
őstag
Tápkikapcsolásos lekapcsolás óta hálózati problémák vannak a Winnel. A három böngésző a https-titkosított oldalaknál panaszkodik (pl. Google, Youtube), illetve a Dropboxnál szintén (nem jelentkezik be).
Mit kéne csinálnom?Данное сообщение (материал) создано и (или) распространено иностранным средством массовой информации, выполняющим функции иностранного агента, и (или) российским юридическим лицом, выполняющим функции иностранного агента.
-
mekker
őstag
Nagyon köszönöm, működött! Ezek a parancsok mit csinálnak pontosan?
Egyébként nagy kuka ez a free Avira, már nem először bizonyította, hogy annyit ér csak, mint egy bolhás kutya. Malwarebytes, meg 360IS leszedett vélhetőleg mindent.Данное сообщение (материал) создано и (или) распространено иностранным средством массовой информации, выполняющим функции иностранного агента, и (или) российским юридическим лицом, выполняющим функции иностранного агента.
-
mekker
őstag
Egy vírus után takarítgatom a gépet, Malwarebytes+Avira elvileg kiszedett mindent (mondjuk Avira nem sokat ért), meg kézzel törölgettem a többit, de valamiért most nem tudom használni a netet.
Egyik újraindítás óta semelyik program nem tudja használni a netet, pedig a wifi megy a telefonról is, illetve cmd parancssorból is működik a pingelés.
IE nem indult, így azt újraraktam, reseteltem többször is a beállításait és valami registrys bugfixeket is kellett csinálni. Így sem működik a net se Mozilla, se torrent, se dropbox stb.
Tűzfalat is ki-be kapcsoltam, az se segített. IE-ben, Firefoxban sincs proxy beállítva.[ Szerkesztve ]
-
mekker
őstag
Új hdd,m van 7200.14, de az előző is csinálta ezt:
energia gazdálkodásnál minden ki van kapcsolva, csak a monitor kikapcsolása nem. Fél óra múlva, amikor visszaültem, nem akart magához térni. Ez mitől lehet??
Hdparm megoldhatja?(vagy nem is hdd propléma?)
Hdd alaplap ran win telepítés új.
Sztem a vga, hdd energiagazd., vagy a Win okozhatja.Данное сообщение (материал) создано и (или) распространено иностранным средством массовой информации, выполняющим функции иностранного агента, и (или) российским юридическим лицом, выполняющим функции иностранного агента.
-
mekker
őstag
válasz szabonagyur #40781 üzenetére
Most csináltam egy 50 giga körüli rendszermeghajtót, azon bőven elfér a Win, minden mást meg átraktam D:\-re. Ha 2-3 hónapon belül nem akadnak problémák a programokkal, akkor marad így, ha mégis lenne valami, akkor visszatérek a hagyományos módszerre.
-
mekker
őstag
válasz szabonagyur #40777 üzenetére
Épp az a lényege, hogy Windows mappa C-n van, minden más meg másik partíción...
-
mekker
őstag
Üdv!
Win 7-et akarok újratelepíteni egy 500Gigás (465GiB) merevlemezre úgy, hogy ne kelljen túl nagy rendszerpartíciót csinálnom.
Registryben át tudnám helyezni a Users mappát és a Program Files(x86) (, Program files, Program Data) mappákat a nagyobb partícióra. Lehet ebből problémám?
Így hagynék egy 50Gigás partíciót a Vindóznak és az agresszív dolgoknak(1-2 driver, program), amik feltétlen C-re akarnak települni.
Hogy tudnám ezt már telepítés közben megcsinálni? Bár ez nem olyan fontos nekem.Szerintem ez így sokkal praktikusabb lenne, mert nem kell linkelgetni, 2 felé telepíteni, kelleténél nagyobb partíciót csinálni, csak nem tudom, hogy okozhat-e ez rendellenes működést.
[ Szerkesztve ]
-
mekker
őstag
válasz pendre54 #36734 üzenetére
Hát egy i5 750-es procim van, szóval nagyjából hasonló kategória.
Most akkor kipróbálom az 5%-os limitet, köszi a választ!Данное сообщение (материал) создано и (или) распространено иностранным средством массовой информации, выполняющим функции иностранного агента, и (или) российским юридическим лицом, выполняющим функции иностранного агента.
-
mekker
őstag
Az energiagazdálkodásban nagyjából mi az ideális alsó proci órajel-limit(%)?
Azt szeretném főképp, hogy alapon, ha csak böngészek, videót nézek, ne fűtse feleslegesen a gépet és halkabban járon a venti.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
• A topikban Alapelveink értelmében tilos a warez témák tárgyalása!
• Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Bestbuy játékok
- Futás, futópályák
- Nubia Flip 5G - kagylót, jó áron
- Háztartási gépek
- E-book olvasók
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest