Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )
Új hozzászólás Aktív témák
-
Winnie The P
őstag
válasz #01682176 #35898 üzenetére
Igen egy HD6850 Gigy van a gépben, valamikor régen egy 9600Gt volt, de azóta volt mér op újratelepítés. Úgyhogy nem tudom mi a baj, mit hiányol?!
Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 5500|Arctic Freezer12|G. Skill 2*8 Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|SP Nvme 512 Gb|Seagate 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3|Philips 243V7|W11|
-
ruti
Közösségépítő
válasz #01682176 #32817 üzenetére
csatlakozom az előttem szólóhoz,
és esetleg az emlegetett böngészést is meg tudod gyorsítani Ramdisk-el (úgy tippelem h nincs SSD a rendszerben, legalábbis az adatlapján nem írja),
amihez megint csak nem árt a 4 GB, amiből le tudsz csippenteni, és ezután még mindig elég a 32 bites win7, ha csak a memóriacímzés a szempontSession Closed << BlueGift - Magyarország első digitális PC játék sorsoldája <> http://logout.hu/cikk/bluegift_logout_hu/teljes.html >>
-
mezis
félisten
-
-
amulet
senior tag
válasz #01682176 #30712 üzenetére
nem feltétlenül az újra particionálás a megoldás.
Vannak particio manager-ek, amik saját boot cd-vel rendelkeznek és képesek módosítani a particiós táblát, lecsípni, hozzáadni, stb...
Igaz nem 100%-os, azaz nem minden esetben tudja megcsinálni, de szerintem az újraparticionálás előtt meg lehet próbálni, ha nem jön be akkor mehet az újra particionálás. -
félisten
-
félisten
-
ottoyes
senior tag
válasz #01682176 #30519 üzenetére
..driver hiba lesz..vagy érintkezési gond...de lehet táp,ill. alaplap is...szép,ugye? Az előzőhöz:hálózat1.hálózat2,hálózat3...stb...nekem ilyeneket akkor osztott ki,amikor a modemmel megszakadt a kapcsolat,szolgáltatói hiba miatt.Mikor javították,akkor a 7-es új hálónak érzékelte.
kyul:a reg file-okkal csak óvatosan..
[ Szerkesztve ]
Ottoyes
-
Kcsabi
tag
válasz #01682176 #29760 üzenetére
Ha a végén lévő kis 12 MB részre gondolsz, az nem jelent gondot.
Nagyobb gond, hogy 38 GB nem elég egy WIN 7-nek.
70-80 GB-nyi területen érzi jól magát.
Le kellene menteni a D-n lévő adatokat, az egészet törölni és újra létrehozni és eltűnik a végéről a 12MB is
Akkor már nem logikai meghajtó lesz a D sem, hanem elsődleges partíció csak nem aktív, mert a C már az és egy vinyón csak egy lehet.
Ha XP-vel particionálsz elkerülhető a win 7 által létrehozott 100MB-os rendszertöltő létrehozása is.
Nekem sincsen. -
brd
nagyúr
válasz #01682176 #29743 üzenetére
Driver, vagy VGA-hiba, esetleg RAM, bár az más, súlyosabb gondot is okozna valószínűleg. Ha más hibát nem tapasztalsz, pl. játékok nem fagynak le, vagy az Aero nem hibázik (csíkok, fekete területek a képen), akkor ne foglalkozz vele.
[ Szerkesztve ]
The only real valuable thing is intuition.
-
PumpkinSeed
addikt
-
snowdog
veterán
válasz #01682176 #29603 üzenetére
Nem hiszem hogy ezt az oprendszer okozná, talán valamilyen forrásigényes program fut a háttérben. Ezt elég könnyen tudod ellenőrizni.
Weaver
Melyik böngészőt használod? A jelenség valóban arra utal, hogy kilépésnél törlődnek a sütik, amik tárolják a belépési kódokat is. -
SirAlo
aktív tag
válasz #01682176 #27583 üzenetére
Amugy olvastam hogy SSD-vel ajanlatos az AHCI-t bekapcsolni BIOS-ba, nem is lenne gond mert bekapcsolnam , viszont ha bekapcsolom minden rendszerinditasnal betolt a boot menun kivul meg egy ACHI cuccot is ami eleg sok ido... ezt nem lehet kikapcsolni benne ? Gigabyte GA-EP43-DS3L alaplap
-
TigerCat
nagyúr
válasz #01682176 #26455 üzenetére
Utánaolvastam kicsit, de legtöbb helyen az AC-ben lévő beállításokat ajánlották. pl. itt és itt
Tuti a kimenet kalibrálása lesz a ludas, esetleg keress rá google-ben erre. Sajnálom hogy nem tudok többet segíteni...[ Szerkesztve ]
♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
TigerCat
nagyúr
válasz #01682176 #26449 üzenetére
A driver kell neki, csak ki kell kapcsolni benne mindent. Az az igazság, hogy már rég volt ilyen gépem, nem biztos hogy jól emlékszem. Kimenetet kell megadni a felvételhez, ahonnan rögzítesz. Mivel leszedted a drivert, ez megváltozott. Eszközkezelőben nézd meg, a Windows felismeri-e normálisan. De mondom, ez csak tipp. Én itt kezdeném...
-
TigerCat
nagyúr
válasz #01682176 #26430 üzenetére
Volt Dell gépem IDT audióval. Az első volt, hogy letiltottam minden kiemelést, effektet, hangjavító bigyót benne. Mindezek után egész jó hangja lett... Esetleg így is teszteld le. Nem az aezsköz letiltásával, csak a kiemelések nélkül.
-
nagyúr
-
ledgeri
nagyúr
válasz #01682176 #22981 üzenetére
Amikor az előbb megnéztem a profilodat, akkor láttam, hogy pont annyi szakmai hsz-ed volt, mint ahény napja regeltél...
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
RootRulez
félisten
válasz #01682176 #22981 üzenetére
Inkább az egymagos proci lehetne a ludas, mint a 2GB RAM...
═════════════════════════════════════════
-
-
sfdrakex
nagyúr
válasz #01682176 #20244 üzenetére
W7-ben start menü, számítógépen jobb klikk/kezelés/lemezkezelés, zsugorítod a C meghajtót (50-60 gigát érdemes azért hagyni a W7-nek), a keletkező üres részen pedig létrehozol egy új partíciót. Nem bonyolult.
(#20240) tbalint3
Elmegy rajta, netezésre rendben van, mondjuk ha megoldható + 1 giga ram nem ártana, de menni fog így is. Használtam anno Vistát AMD Athlon 2500+ os gépen 1 giga rammal és egy geforce 5600-assal, használható sebessége volt.
[ Szerkesztve ]
Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!
-
snowdog
veterán
Még annyit hozzátennék, hogy a particionálás még progi programokkal is egy rendkívül kényes művelet. Ha valami rosszul sül el, akkor a HDD teljes tartalma megsemmisül. Ezért a művelet megkezdése előtt célszerű a HDD-ről egy tükörmásolatot készíteni.
Ez egy nagyon jó, és ingyenes program (Clonezilla) [link]
"Filesystem supported: (1) ext2, ext3, ext4, reiserfs, reiser4, xfs, jfs, btrfs of GNU/Linux, (2) FAT12, FAT16, FAT32, NTFS of MS Windows, (3) HFS+ of Mac OS, (4) UFS of FreeBSD, NetBSD, and OpenBSD, and (5) VMFS3 and VMFS5 of VMWare ESX. Therefore you can clone GNU/Linux, MS windows, Intel-based Mac OS, and FreeBSD, NetBSD, and OpenBSD, no matter it's 32-bit (x86) or 64-bit (x86-64) OS. For these file systems, only used blocks in partition are saved and restored. For unsupported file system, sector-to-sector copy is done by dd in Clonezilla."
-
snowdog
veterán
Szia!
A Win7 alatt csak látszólag van egy particíó, valójában kettő van, a második rejtett.Fel kell tenni egy profi particionáló programot (pl. PowerQuest PartitionMagic [link]), majd meg kell mondani neki mekkora legyen az a partíció amin a Win7 van, a maradék lesz az új partíció mérete. Vagy az új méretét adod meg, és a maradék lesz a Win7 partíció mérete. Arra figyelj, mivel a Win7 eleve két partíciót foglal le, ezen kívül még egy elsődleges partíció lehet.
[ Szerkesztve ]
-
sfdrakex
nagyúr
válasz #01682176 #20121 üzenetére
Ne foglalkozz a ram használattal, előtárazza a gyakran használt programokat, így azok a ramból indítva gyorsabban indulnak el. Viszont ha indítasz olyan programot aminek szüksége van az összes ramra, akkor üríti a ramban lévő dolgokat és odaadja annak az 1 programnak aminek szüksége van rá.
Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!
-
nagyúr
válasz #01682176 #20119 üzenetére
Az sem normális akkor. Sokáig használtam 32-es win7-et, de minden volt csak ingatag nem.
(#20121) gegszee : Fog is annyit enni, mert amiket használsz programot, azt előtölti. Azért van ilyen ram használatod + 64 bitnél még többet is eszik egy picivel. 32-vel is el lehet érni ezt simán.
Mondjuk ha FF vagy IE vagy mindegy milyen böngészőt használsz meg eheti az összes ramod. Én nálam van úgy, hogy képeket nézegetek ie10 alatt és a 4 gigából használ 3,6 gigát.[ Szerkesztve ]
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
nagyúr
válasz #01682176 #20117 üzenetére
Akkor a 32-es is elég. Azt hittem 4 van, mert voltak itt olyanok, akik ennyi ramnál 32-est használtak mert kevesebbet eszik. Közben meg ott volt 512/1 giga ram üresen mert nem látta a 32 a vram miatt.
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
nagyúr
-
nagyúr
válasz #01682176 #20113 üzenetére
1,1 - 1,3. De ez lényegtelen, mert annak adja a windows a ramot, aminek kell, Szóval a ramkezelése nagyon jó.
-
nagyúr
válasz #01682176 #20111 üzenetére
Igen, normális. Majd ha 1,5 gigánál áll meg, az lesz a jó.
-
vlevi
nagyúr
válasz #01682176 #20053 üzenetére
Ahogy korábban írták, nyugodtan mehet a 64 bites. Ha 2G RAM-od van csak, akkor meggondolandó, hogy lehet, hogy elég a 32-es is, mert talán több memóriát eszik alapból egy 64 bites rendszer (nekem is 2G van most, Win7x64 alatt, és néha mintha megszaladna, de pont most, amikor linkelni akartam 40% memórihasználatot mutat a task manager).
Ha 4G RAM van a gépben, akkor már nem nagyon szabad gondolkodni, menjen a 64. Anélkül ugyanis csak 4G RAM-ot tud a windows megcímezni, de abban a 4-ben benne van a videókártya memóriától a perifériáknak kiosztott címterületig minden, és kb 3.2 - 3.5G memóriát lát a rendszer.
Akkor nem javallott, ha valamiről előre tudod, hogy nem fog menni 64 biten. Mittudomén, van valami olyan hardvered, amiről mások már kiderítették, hogy gond van vele. De akkor szerintem már a 32 bites win7-el is baja van, és nem a 64 bit lesz a kizáró ok.Régen, még az XP idejében azért volt baj a 64 bittel, mert 64 bites XP nem létezett. A Windows Server 2003-at címkézték át 64 bites XP-nek, és ebből sok gond volt, de a Vista, a 7 és a 8 már rendesen, előre megtervezetten 64 bites, teljesen egyenértékű a 32 bitessel. Még az sem követelmény, hogy a driverek 64 bitesek legyenek, bár az nem hátrány. Nekem pl. az USB3-as kártyámhoz 32 bites driver van, de megy tökéletesen.
Csak hát az elmúlt 8-10 év beidegződése, hogy jajj vigyázat a 64 bittel, az már megvan, ezért félnek az emberek tőle.
Szoftverekből azonban egyenesen felesleges a 64 biteseket hajkurászni, még a Microsoft is inkább a 32 bites Office 2013 telepítését ajánlja 64 bites windowsra. Kivéve azok az alkalmazások, amik ténylegesen tudnak profitálni a sok memóriából. Mint pl. videóvágó szoftverek, képszerkesztők, satöbbi. De akkor már a gépbe is elkél a 8G, vagy több memória.De ez a szöveg, hogy "ne rakj fel 32 bitest, mert nem támogatott", ez kábé az autószerelőnél a dűzni belever a karterba kezdetű hablatyolással ér fel.
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz #01682176 #20057 üzenetére
Semmilyent. A 64 bites kezeli a 4GB felett is a ramot a 32 bites nem. Olvasnivaló.
-
brd
nagyúr
válasz #01682176 #19913 üzenetére
Haverod. Egyébként a Windows Live Essentials 2011 nevű förmedvény része, a M$ egyik olyan terméke, ami segít a RAM/CPU gyártóknak, hogy ne haljanak éhen. Nyugodtan lelőheted (kikapcsolhatod a szolgáltatást, ahogy írják az egyik linken), ha zavar, vagy eszi a CPU-t/RAM-ot.
The only real valuable thing is intuition.
-
-
vilmaboy
őstag
válasz #01682176 #19098 üzenetére
a felhasználói fiókod rendszergazda szintű, de ettől még nem vagy rendszergazda. nem ugyanaz a kettő. ha az lenne, akkor nem lenen futtatás rendszergazdaként opció stb... Nem tudom lesz e baja. Próbáld meg. Nem hiszem, hogy belejátszana valamibe is. Max csinálj biztonsági mentést előtte, ha nagy lenne a gebasz, akkor vissza tudd állítani. meg amúgy is kell mentés, ha jó a rendszer.
[ Szerkesztve ]
A világ legveszélyesebb dolga az, amikor a tudatlanság szorgalommal párosul!
Új hozzászólás Aktív témák
• A topikban Alapelveink értelmében tilos a warez témák tárgyalása!
• Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Boldog karácsonyt kíván a PROHARDVER!
- Asszociációs játék. :)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xbox Series X|S
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- GTA V
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Kés topik
- Politika
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 1190 Ft-tól!
- AKCIÓ! Microsoft szoftverek, vírusírtó szoftverek, egyéb szoftverek széles választéka!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest