- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Ezt érdemes elolvasni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
válasz Szellem. #24897 üzenetére
Meguntam. Minden új kiadásnál gyökeresen más kezelőfelület, mindent újra megtanulni, hogy mi hol van. Plusz a cégben sem bízok meg és a rendszerbe ültetett AI funkciók (pl. Recall) is nekem aggodalomra adnak okot.
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
-
CirrMee
addikt
válasz Szellem. #24397 üzenetére
Tényleg gáz.
Itthon 4 gépen fut, abból kettő ráadásul nem is támogatott. Rokonok javítás/átépítés miatt nálam járt gépeit nem is említve. Ha az gáz, hogy hiba nélkül teszi a dolgát mindegyik, akkor legyen mondjuk gáz.“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
Geth
veterán
válasz Szellem. #24399 üzenetére
Tipp. Neked 1000-es nvidia-d van, nekem és a kollégának 3000-es.
Találtam olyan thread-et is ahol jelentős javulásokat tapasztalnak 24H2-vel, de jellemzően modernebb vasakon. Magasabb GPU és CPU kihasználtság, microstutter megszűnése, stb.
1000-es nvidia-val nemcsak Nálad tette be a kaput, remélhetőleg lép majd az nvidia is valamit.[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz Szellem. #24378 üzenetére
A Windows Update csak és kizárólag akkor ajánl fel új funkciófrissítést, ha maradéktalanul megfelel a PC a rendszerkövetelményeknek. Ha nem fel meg, meg eleve trükközéssel lett telepítve a Windows 11, akkor viszont nyilván nem.
A rendszerkövetelményeknek megfelelő PC-ken először csak választható frissítésként ajánlja fel a Windows Update a funkciófrissítést új verzióra és nem telepíti automatikusan. Az utóbbit csak akkor szokta, ha az adott verzió a támogatása végéhez közeledik.
Az előbbiek alapján belátható, hogy még az utóbbi esetben sem feltétlen kell az új funkciófrissítést külön halasztani, hiszen csak választható frissítésként ajánlja fel a Windows Update.Ha mindenképpen a funkciófrissítés halasztása a cél, akkor Pro kiadástól beállítható a funkciófrissítés célverziója, ne ajánljon fel a Windows Update a jelenleginél újabb verziót, stb.
-
Szellem.
nagyúr
válasz Szellem. #24246 üzenetére
Sajnos egy dolog oldotta meg visszatérés a 23H2-re. Mindent kipróbáltam amit olvastam, de semmi nem használt. Az MS Community fórumon és nagyon sok bejegyzés van több oldalon keresztül, hogy aki áttért a 24H2-re sokaknál elszáll a COD Dirctx hibával. És a probléma érinti az intel/nvidia és AMD platformokat is sajnos. Nem sikerült jól ez a frissítés sem.
-
Beaumont
aktív tag
-
aktív tag
-
félisten
válasz Szellem. #21944 üzenetére
Akkor próbáld, amit norba69 javasol, csak ahhoz lehet, hogy előtte újra fel kell varázsolni azt az Asus szoftver-t, mert egyébként lehet, hogy nem fogja megtalálni...
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
félisten
válasz Szellem. #21940 üzenetére
HiBit Uninstaller Portable
Elindítod, eszközök menü/Helyi menü kezelő a listában megkeresed ezt a ArmouryCrate "valamit" és kiveszed előle a pipát. Ha nem lenne elég, akkor -ahogy Csorbi is írta- keresni kell a registryben...[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
VikMorroHun
őstag
válasz Szellem. #20961 üzenetére
Nekem egyszer egy Windows frissítés okozott kék halált (pl. Netflix nézegetés közben), mert - mint utólag kiderült - az új verzióval már nem volt kompatibilis az SSD illesztőprogramja. De mire ez kiderült...
- Jövőre az összeomlás után várható az ingatlan árak esése? - Ha egy ingatlan összeomlik, akkor annak általában jelentősen csökken az értéke.
-
félisten
válasz Szellem. #20962 üzenetére
Marad a teszt, az utolsó minidump-ben, az egyértelműen Nvidia okozta...
Nem kellemes az ilyen hiba, de ez van, kitartás![ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Szellem. #20958 üzenetére
Ha más esetben nem kapsz BSOD-t, csak ennél az egy bizonyos játéknál (nem írtad melyik az), akkor nyilván azzal kapcsolatban kellene keresni a hibára a google-l, hátha dob valami értelmes megoldást, pl.
gamename stack_command .cxr .ecxr .kb
Lehet maga a játék bugja, új masinánál rossz driver, túlhúzás, RAM probléma (BIOS nem jól kezeli, nem jól van beállítva ), videókari/driver stb stb, szóval sok minden...
UI: Ez nem víruskergető probléma, csak azért, mert a bucketid AV előtaggal kezdődik, az AV az Access Violation rövidítése ez esetben (egy pl. modul engedély nélkül/nem megfelelő engedéllyel vagy módon akart hozzáférni egy "függvényhez" stb stb...)
-
Csorbi
addikt
válasz Szellem. #20958 üzenetére
Lövésem sincs. Ezért mondtam, hogy próbáld meg átgondolni az elmúlt időszak AV telepítéseit/eltávolításait/frissüléseit, és lecsekkolni őket hogy maradéktalanul lekerültek-e a gépről (gyártó általában ad ki hozzájuk eltávolító tool-t.) mert úgy tűnik ütközés történt.
-
King Unique
titán
válasz Szellem. #12725 üzenetére
Specify Hibernation File Type as Full or Reduced in Windows 11
Szükség esetén megoldható a hibernációs fájl méretének csökkentése (és saját felelősségre akár kikapcsolása is ha biztosan nem használja a felhasználó a hibernálást), de ha van kellő méretű szabad lemezterület a C rendszerpartíción, akkor felesleges piszkálni. A "930GB-ből 885GB szabad" és a "Tegnap este még 885 GB volt a szabad, ma reggel 875GB" alapján van, vagyis továbbra sem világos miért ekkora probléma ez a -10 GB.
"De ha ez nem normális működés, akkor meg kerestem a megoldást"
De, nyilván ez a normális működés, hogy lefoglalhatja a Windows a RAM méretével megegyező méretű lapozófájlt és hibernációs fájlt, + függhet a méret attól is, hogy milyen szolgáltatások vannak bekapcsolva és használva, dinamikusan csökkentheti és növelheti is a rendszer a lefoglalt méretet, stb.
Full 40% of physical memory hibernate, hybrid sleep, fast startup
Reduced 20% of physical memory fast startup[ Szerkesztve ]
-
Geth
veterán
válasz Szellem. #12730 üzenetére
Én a következő információkkal tudlak segíteni:
- kiírás előtt kidobálhat belőle dolgokat, ennek nem néztem utána
- tömörítve tárol, tehát ténylegesen foglalhat kevesebbet a lefoglaltnál, mert nem lehet előre látni mennyi lesz tömörítve, viszont (általában) nem baj hogy többet foglal le előre, a folyamatos allokáció egyes esetekben (pl. HDD) sokat dobhat amikor ki is kell írnia
- a foglalás mérete állítható 40% és 100% (RAM) között, így a tömörítés miatt akár egy viszonylag kihasznált állapot is beleférhet egy csökkentett méretbeHa kisebbre veszed, és tömörítéssel együtt sem fér bele, szerintem egy bsod-t kapsz jutalmul.
Bennem még az merült fel, hogy itt mi a konkrét probléma, vagy pedig éppen most készülsz-e kreálni egyet.[ Szerkesztve ]
-
svgyula
addikt
válasz Szellem. #12730 üzenetére
Szia! Az a méret nem állandó! Régebben kellett még egy-két játéknál mókolni, hogy egyáltalán elinduljon, most már felesleges.
Nem tudom mi az amit minden indításkor betölt a rendszer nálad? Nekem konkrétan most megnézve a 16GB-Ram 22%-on van nyilván minden alkalmazás működik. A swapfile->nincs semmilyen mókolás 16Mb!!
Pagefile->semmilyen mókolás 1GB! A firefox 13db és 670MB foglal....... De nyilván nem vagyunk egyformák
A képek: Csak azért, hogy lehet így is működtetni mókolás nélkül![ Szerkesztve ]
Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
viperabácsi
addikt
válasz Szellem. #12726 üzenetére
Szerintem ez megmagyarázhatastlan , mint az , hogy jelenleg a gépemben ( adatlapomon ) van 2x 8 gb ram win 11 megeszi böngészés közben 60-65 % -át a ramnak , ha kiveszem az egyik modult akkor annak eszi a 70% -át
Tehát egyszer kell neki kb 10 gb ha csak 1 8 gb-s ram van akkor meg elég 6 gb ??Az Űr veszélyes hely , főleg , ha a két füled között van !
-
King Unique
titán
válasz Szellem. #12705 üzenetére
A pontosan mi mennyit foglal és lemezterület felszabadítása témában lásd egy másik válaszban leírtakat, ahol adott a lehetőség pl. TreeSize Free programmal megnézni mi mennyit foglal, valamint szükség esetén különféle módszerekkel lemezterületet felszabadítani.
Egyébként egy bruttó (SI) 1 TB-os SSD az a -10 GB azért nem akkora gond, ha pl. 50-100(+) GB lenne, akkor lenne inkább téma."Sajnos hiába adom össze a számokat, nem jön ki a lefoglalt végeredmény!"
Persze hogy nem jön ki, ha a beépített fájlkezelőben történik, ahol alapesetben a rejtett és védett rendszerfájlok megjelenítése biztonsági okokból be sincs kapcsolva, meg NTFS fájlrendszer lévén nem feltétlen van minden rendszermappához, azok tartalmának listázásához hozzáférési engedély (példa).
[ Szerkesztve ]
-
HARDVERAPRÓD
válasz Szellem. #12705 üzenetére
Szia.
Vagy indítsd el a total commandert, rendszergazdagént, beállítások/általános beállítások/képernyő menübe pipáld be a látszik a rejtett.... opciót állítsd be, majd állj rá a kíván meghajtóra, és nyomd meg a SHIFT+ALT+ENTER billkombót egyszerre, így kiadja a mappaméreteket is. Jah meg a beállítások/általános beállítások/Fájlablak menüben a méretkijelző és a fejléc/lábléc opciónál a dynamic (xxk(M/G) legyen.Vagy a TreeSize Free progival nézd meg mi mennyit foglal.
-
svgyula
addikt
válasz Szellem. #12606 üzenetére
Eszközkezelő->nincs semmilyen driver ami nincs/nem jól működik? Ezekre még tippelnék mert ha valamelyiket nem tudja a rendszer megfelelően kezelni akkor az is akadályozhatja a kikapcsolást. Ami még megfogja torrent kliens, böngésző, stb. Általában nálam ha nem tud leállni azt jelzi(általában ) Kezd el az automatikusan induló ilyen olyan cuccokat bezárni leállítás előtt. akkor meglesz a ludas! Ráadásul ha a tiszta telepítés után is felkerül/hiányzik akkor adtál a sz@nak egy jó nagy pofont......
Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
svgyula
addikt
válasz Szellem. #12599 üzenetére
Van rengeteg fent a neten egy lehetséges vizuális megoldás.
-
Csupingo
veterán
-
félisten
válasz Szellem. #10663 üzenetére
Köszönöm az ötletet!
Elég lelkes lemezkarban tartó vagyok, de most sajnos nem segített a "rendszerfájlok törlése" mindenestül lefuttatása. (Pedig közben ékes lorem ipsum fohászokat is mormoltam...)
Köszönettel: MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
válasz Szellem. #10545 üzenetére
Igen, ilyenre nem emlékszem én sem. Plusz le is van írva, ha kikapcsolja, visszakapcsolni csak úgy tudja - mondjuk ilyen feltételek mellett ez logikus - ha újból tisztatelepítést hajt végre.
A kérdés ami felmerült bennem, hogy ez miért nem a Windows 11-gyel debütált? Vajon azért, mert utána jutott eszükbe, vagy azért, mert fejlesztés alatt volt, de a 11-et ki akarták tolni mindenképpen tavaly.
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
King Unique
titán
válasz Szellem. #10389 üzenetére
Mármint ha lemezterület felszabadítása a cél, akkor a Windows 10-hez hasonlóan kb. ugyanazok a lehetőségek a Windows 11-nél is, az utóbbinál is van lemezkarbantartó, Tárterületsegéd, stb.
Viszont ha csak pár GB "tűnt el" és van a C meghajtón elég szabad terület, akkor nyilván nem feltétlen kell túlzásba vinni a "tisztogatást". -
King Unique
titán
válasz Szellem. #10350 üzenetére
• Alapértelmezetten igen és utána automatikusan törli a rendszer a Windows.old mappát, de a 10 nap akár módosítható is 2 - 60 nap közötti értékre, lásd egy másik válaszban leírtakat.
• Ha a Windows 10—►
Windows 11 in-place upgrade előtt készült a Windows 10-ról komplett rendszermentés képfájlba, akkor később nyilván akármikor van lehetőség 1:1-ben visszaállítani a mentésből a Windows 10-et
• Egyéb módon is kipróbálható a Windows 11, nem csak a Windows 10—►
Windows 11 in-place upgrade opció.[ Szerkesztve ]
-
AtHoS
nagyúr
válasz Szellem. #5332 üzenetére
Sziasztok!
Telepítettem Asus X570-E Gaming + 5800X kombóra Win11 pro-t MS oldaláról letöltött Win11_English_x64v1.iso-ból v3.20.1929 Portable RUFUS-al készített penről indítva a gépet.
Rufus-nál a pen készítésekor felugró ablakban ezeket engedélyeztem
A Win telepítése, aktiválása rendben megtörtént, de annak ellenére, hogy UEFI-ben fTPM Firmware TPM-re és Secure Boot Windows-ra van állítva Valorant játék indításakor ez a hibaüzenet jön elő
Ezt okozhatja a fenti RUFUS custom beállításokkal készített telepítő használata?
Közben jött infó, hogy a képen látható hibaüzenet orvolása: win+r -> tpm.msc és itt clear tpm (TPM-eszköz törlése) alkalmazása
Így a Vanguard védelem továbblépett, de ezt követően az inpoutx64.sys-el is gondja volt a Vanguard-nak, de ezt netes infók alapján a .sys fájl törlésével orvosolni lehetett és így már rendben elindult a Valorant játékA .sys-es problémát is okozhatta a spec rufus telepítő vagy ez ettől teljesen független jelentkezett?
Szerk.
Csak azért írtam válaszként, mert Vanguard-ra keresve ráakadtam a hozzászólásodra, de közben kiderült, hogy nem a COD Vanguard-dal van probléma, hanem a Vanguard játékvédelemmel[ Szerkesztve ]
read-only mode on the forum
-
jonnyjoker01
veterán
válasz Szellem. #8999 üzenetére
Ezt a fáljt mindig létrehozzák a chromium alapú böngészők letöltéskor. Ha végzett a letöltés, akkor automatikusan kéne törölnie. Ha megmarad ez a fájl akkor normális esetben azért történik, mert megállítottál egy letöltést vagy valamilyen okból megszakadt. Azért hozza létre a böngésző, hogy folytatni tudd a letöltést és ne kelljen újra elkezdeni előről.
Így ez kicsit furcsa, ha velem történne ilyen akkor először is ellenőrizném nem ragadt-e be valami a böngészőn belül a letöltések menüben, ha nem akkor böngészőadatokat törölnék és ha így sem jó akkor komplett újratelepíteném az egészet.
Ahh nem a friss nézetben voltam, ez így kicsit régi nem tudom megoldódott e már
[ Szerkesztve ]
Üdv. Johnny
-
Szellem.
nagyúr
válasz Szellem. #8351 üzenetére
Jelen esetben csináltam egy Windows 11 Repair Installt. Gép ujraindul, majd Edge Beállítások visszaállítása alaphelyzetbe és Edge újraindít. pcforum.hu beír és bejön az oldal. Windows Update telepíti a KB5013943 frissítést, gép újraindul, majd pcforum.hu oldal nem jön be. Na akkor most mi van? KB5013943 eltávolít, gépet újraindít, Edge böngészőadatok kiürít majd pcforum.hu oldal megint működik.
-
Spec
őstag
válasz Szellem. #8349 üzenetére
Nekem ez olybá tűnik, hogy nem nálad van a gond, hanem webserver oldalon van valami szűrés, blokkolás, aminek az eredményeként ezt a "hash" jelet kapod vissza. Lehet, hogy van valami IP tartomány szűrés, vagy bármi, amibe valahogy belekerültél, és ezért blokkol az oldal, és csak ezt a #-t jeleníti meg.
"They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine
-
King Unique
titán
válasz Szellem. #7556 üzenetére
Ha megvan még a Windows.old mappa, akkor közvetlenül vissza lehet állni az upgrade előtti Windows-verzióra, vagyis Windows 10-re.
Ha már nincsen meg és mentés sincsen, akkor viszont szívás és alapesetben nem lehet visszaállni az előző verzióra. Vagy max. esetleg megpróbálni a meglévő Windows 11 alól futtatva az upgrade-ehez hasonlóan a downgrade-et a Windows 10-es MCT-vel / ISO-val / telepítési adathordozóval, aztán vagy működik, vagy nem. + Telepítési adathordozóról bootolva még a "rátelepítés" lehet opció, ahol ha megjelenik a meglévő C partíciót kijelölve a screenshoton lévő üzenet, akkor bekerül az előző Windows a Windows.old mappába, nemrég másnak sikerült így, vagy az előbbi módszerrel, nem részletezte.
A fontos fájlokról az előbbiek jó esetben sikeres alkalmazásától függetlenül eleve legyen biztonsági másolat másik meghajtón, meg pláne ha mégsem jönne össze a downgrade![ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
válasz Szellem. #7286 üzenetére
Ez irdatalan nagy baromság volt szerintem, hogy oda rakták. Miafaszértkellett???
Ott van minden középen, erre az egyik ikont kihajítják szélre.
Ráadásul, ha ráhúzom a zegeret, akkor megjeleníti a widget panelt, a képernő bal szélén, csakhogy, én az 1. monitoron húzom rá az egeret, erre ő nagy okosan a második monitor bal szélén nyitja meg az ablakot...
Asszem most kapcsolom ki azt a vackot. -
King Unique
titán
válasz Szellem. #7265 üzenetére
Mivel az újabb Windowsoknál a 4.8-as .NET eleve preinstalled/inbox, ezért érdekes lenne újratelepíteni, a 3.5-ös verziót szokás külön telepíteni ezekkel a módszerekkel. Ha a 4.8-as a szolgáltatásoknál esetedben nincsen engedélyezve, akkor meg értelemszerűen be kellene kapcsolni.
Ha az előbbi rendben, de továbbra sem működik a telepítés, akkor a Windows 11-nél javítási céllal pl. repair install jöhet szóba, aztán vagy / vagy. Bár ha a KIS 21.3 jól működik ugyanazon Windows 11 alatt, ellenben a 21.5 nem és a 4.8 .NET kikapcsolt állapota a gond, akkor nem feltétlen arról van szó hogy a rendszer lenne annyira szétcsesződve, hanem lehet inkább az új programverziót nem tudták rendesen optimalizálni, ami ugye 3rd party AV témában nem újdonság.[ Szerkesztve ]
-
Csorbi
addikt
-
niof
addikt
válasz Szellem. #5969 üzenetére
Amúgy a témához. A PCfórum cikkében úgy írják, kitaláltak (feltaláltak) egy új színt. Nem tudom, hogy ez rossz fordítás, vagy tényleg így írták, de azért ez meredek kijelentés. Új szín!
Azért szóljanak a fizikusoknak is, hogy lemaradtak valamiről!Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
-
Jack Oneill
veterán
válasz Szellem. #4721 üzenetére
Sziasztok!
A start menü főkapcsoló probléma nálam is jelentkezik! Tiszta telepített rendszer, vadiúj gép, első start menü főkapcsolóra klikkeléskor, nem jelenik meg a további funkció, de bevillan egyet a fenti kereső sáv. Utána már bármikor megy rendesen, csak az első kattintáskor csinálja nekem is. -
Csorbi
addikt
-
King Unique
titán
válasz Szellem. #4712 üzenetére
Értem.
Az a visszaállás elvileg csak 10 napig opció és utána automatikusan törli a W11 a Windows.old mappát, ezért is jobb, ha inkább komplett mentés van a W10-ról.
Ha gond van a rendszerrel, akkor adott a repair install lehetősége is a személyes fájlok és telepített alkalmazások megtartásával, nem feltétlen csak a clean install jöhet szóba. -
King Unique
titán
válasz Szellem. #4695 üzenetére
Csak ennyi?
1. lépésként ha esetleg még nem történt meg, akkor teljesen naprakészre kellene frissíteni a rendszert, újraindítani párszor, aztán utána újra megnézni a működést.
A lemezkarbantartónál normál esetben valóban nem feltétlen kellene 45 mp-nek eltelnie rendszergazdaként futtatva még Windows.old mappa megléténél sem feltétlen, de előfordulhat akár kivétel is. Ha nem cél visszaállni W10-re, akkor lehetne törölni a "felesleget", majd W11 restart és utána megnézni újból. Ha utána már nincsen ekkora fáziskésés, akkor elvileg a korábbi Windows-telepítés, Windows.old mappa miatt lehetett.
Egyébként a KIS nincsen telepítve, anélkül kipróbálva is ez a helyzet?[ Szerkesztve ]
-
Csorbi
addikt
válasz Szellem. #4703 üzenetére
Értem, de már azóta ketten is írtuk hogy ezt csinálja, majd el fog múlni a visszaállítási határidő lejárta után. A haverod még vissza tud állni, vagy neki már csak a fájlok maradtak meg? Ez a nem mindegy...
Vagy csak félreérti, és nem arról beszél neked, amiről te neki"Ha elindítom Rendszergazdai jogok nélkül azonnal a képembe robban." - Stimmel
"Ha rendszergazdaként, akkor ez a kép azonnal bejön:" - Stimmel.
"Amikor ezt leokézom 45mp-t kell várnom ennek a képnek a megjelenéséig:" - Stimmel
"Amikor ez bejött, akkor nem számol sokat. A két kép közötti idővel van gondom." - StimmelTeljesen ugyanígy működik nálam is. Szerintem nincs itt semmi látnivaló, mint szabeska írta, nála is így volt, el fog múlni. Hogy Win10 alatt nem csinálta....? Szívük joga ezt átvariálni egy új OS-nél.
[ Szerkesztve ]
-
Csorbi
addikt
válasz Szellem. #4700 üzenetére
Azért, mert ebben benne van a Rendszerfájlok törlése funkció is alapból, ha adminként futtatod. Futtasd NEM adminként, úgy gyorsan fog elindulni még akkor is, ha lokális rendszergazda a fiókod.
Szerintem látható a különbség.
#4701 szabeska: mert nálad törlődtek a korábbi verzió visszaállításhoz megőrzött fájlok 2 hét után, amíg ezek megvannak addig számol sokat.
[ Szerkesztve ]
-
MzperX07
tag
válasz Szellem. #4675 üzenetére
Én nagyon féltem, hogy annyi galiba lesz, mint egy win10 tavaszi/őszi frissítéskor. Ellenben kellemesen csalódtam. Ugyanúgy működik a Kaspersky free, az afterburner, a rivatuner, a böngésző/videolejátszó nem állítódott át gyárira és a beállításaim sem. Szóval két nappal később töröltem is az old mappát. (Pedig még O&OSU10 is volt fent, annak beállításai is mind megmaradtak).
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz Szellem. #4656 üzenetére
Igen, nem véletlenül linkeltem azt a hozzászólást mert az jól szemlélteti, ahogyan most ez is. Meg pl. egy Windows alól indított in-place upgrade is lehet sikertelen egyes külső AV-k miatt és előtte valóban javasolt lehet eltávolítani, ahogyan pl. egy rendszer-visszaállításnál szintén lehet ilyen gond.
Egyébként kösz a megerősítést! -
King Unique
titán
válasz Szellem. #4540 üzenetére
"Az lenne a kérdésem, hogy MAcriummal klónoznám a kisebbik particót a nagyobbra, azaz a Windows 10-es particót megszüntetném"
... Talán inkább egyik fizikai lemezről a másikra és nyilván nem szimplán 1 db partíciót, hanem a Windows BIOS/ MBR és UEFI/GPT telepítési módjánál létrejött kicsi rendszerpartíciókat is.
"vagyis a nagyobbik ssd-n a helyet visszanövelném a klónozás előttire. Hogyan tudom ezt megtenni?"
Már a klónozásnál megtehető a Macrium Reflect esetében, kiterjeszthető már akkor a fennmaradó lemezterület. Utólag, Windows alatt viszont csak 3rd party particionáló programmal lesz megoldható a kiterjesztés a C után lévő WinRE partíció miatt (példa).
akkor a dual boot automatikusan megszűnik, vagy hogyan tudom kikapcsolni, megszüntetni?"
Nem derült ki, hogy közös rendszerindító menü vagy elszeparált megoldás van, de a megszüntetés nyilván úgy megy, hogy törölni kell a másik Windows indítóbejegyzését és partícióját / partícióit (példa).
[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
válasz Szellem. #1014 üzenetére
Hát ezzel csak 100%-ban egyet érteni tudok.
Egyrészt aki, a védettség hiú ábrándjával, bőszen töltöget törőkódokat, ukrán hacker oldalakról az ne csodálkozzon, bármi védi a gépét, másrészt nekem ugyan tényleg nincs rálátásom a mai vírusirtókra, de ifjú korom sztárjai, (NOD, Panda, mittomén) koránt sem adták azt a védelmet amit bele képzeltek az userek, és/vagy levakarhatatlanok voltak a gépekről. kb. több bosszúságot okoztak mint ami hasznot remélhetett tőlük az ember.Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
Új hozzászólás Aktív témák
- ZIDOO médialejátszók
- Politika
- Otthoni időjárás-állomás
- Okos Otthon / Smart Home
- Megkapta a friss grafikus vezérlőpultot az új Arc meghajtó
- Windows 11
- Autós topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest