Új hozzászólás Aktív témák
-
mcll
senior tag
Köszi. Igen azt észrevettem, azaz törölni kellett az előző párosítást, mert nem jelent meg a net beállítás. Most megjelenik, kapcsolódik is, de nincs net. Nem tudom a telefonszám helyére mit kell írni? Vagy oda semmit? A telón be kell kapcsolni a mobilnetet? Mert én úgy értelmezem hogy nem, azaz majd a DUN fogja azt elindítani. Habár azt se értem, hogy most gprs kapcsolatot akar, vagy HDSPA is jó.
-
Imifej
senior tag
Azt elfelejtettem írni, hogy ha előtte már párosítva volt a 2 eszköz, akkor szüntesd meg a párosítást, és utána párosítsd újra ezzel. a trial verzió nem tudom működik e korlátlanul, ha kell a teljes verzió, írj privátban e-mail címet, és átküldöm. A szolgáltatónál azt írja, hogy mindegy miket írsz be nem számít igazán.
-
mcll
senior tag
Köszi. Leszedtem a BlueDUN-t (a trialt), mindent úgy csináltam ahogy mondtad. Annyival jutottam előrébb hogy végre be tudom állítani a dial up networkingben a kapcsolatomat. T-Mobile-om van, csak nem tudom mik a beállítások.
Ezt próbáltam, de továbbra sincs netem. Kapcsolódik a telefonhoz ugyan, de ha megadok egy linket az operában,csak homokórázik, majd eldobja és írja hogy ellenőrizzem a kapcsolatom. -
PLaci58
addikt
A csatlakozásilag kompatibilis azt jelenti, hogy mindkettő mini USB dugóval rendelkezik
A TMC vevő felismerésénél a lényeg, hogy milyen azonosítót küld a vevő a PNA felé (VID/PID).
Ezt a szoftverben tárolják, magyarul egy egyszerű szoftverfrissítéssel megoldható lenne a dolog -
mcll
senior tag
Volt pár levélváltás a GNS-el, amiből a lényeg:
"...Eine zum RTA3000 TMC Anschluß kompatible GNS TrafficBox-FM9 haben wir leider nicht serienmäßig. Die müßten wir anfertigen. Diese GNS TrafficBox-FM9 verwendet das GNS-Protokoll..."
Magyarul:
"...Az RT3000 TMC-vel - csatlakozásilag - azonos FM9 nincs sorozatszerűen raktáron, ezt el kell készítsók. Ez a GNS TrafficBox-FM9 a GNS protokollt használja...""...Also die Trafficbox-FM9 ist kompatibel mit Wayteq x960bt. Richtig?
Teilweise. Wir können Ihnen eine GNS TrafficBox-FM9 anfertigen, welche vom Anschluß kompatibel zu Ihrem Wayteq x960bt ist. ...""...Tehát az FM9 kompatibilis a Wayteq x960bt-vel, igaz?
Részlegesen. Mi egy olyan FM9-et tudunk készíteni, ami csatlakozásilag kompatibilis a Wayteq x960bt-vel...""...Wieviel würde das Versandkosten nach Ungarn sein?
Ungarn ist für uns Euro-Zone 3 d.h. die Versandkosten betragen 36 € inkl. MwSt. (Gesamtkoten: 44,90 € inkl. MwSt. + 36 € inkl. MwSt.)...""...Mennyi lenne a szállítási költség Magyarországra?
Magyarország a mi szemszögünkből a 3-as euro zónába esik, így a szállítási költség 36 EUR (Áfával). (Összköltég, 44,90 EUR (Áfásan) a készülék és 36 EUR a szállítás)No hát a levelezésünkből az a lényeg. Tehát csatlakozásilag kompatibilis, de hogy a Wayteq rendesen látni is fogja-e az egy másik kérdés. Ezt a Wayteq hamarosan tesztelni is fogja (kaptam tőlük egy igéretet erre), remélem pozitív lesz a válasz. Addig viszont várok.
-
Imifej
senior tag
most próbáltam, egyből ment.
Elindítottam telón, a BlueDUN-t. Nyomtam, egy Start Service-t. Navin párosítod, majd párosított eszközöknél kiválasztod a telefonod. zöld nyíl, majd a profil listábol a telefonos hálózatot. jobb oldalt aztán a körbe nyilak. nálam eztán a listából a Telenor,majd APN: Online Phone number: 0620.......... ok. connect -
Imifej
senior tag
Egy kis érdekesség: [link]
-
PLaci58
addikt
1, nem minden telefonon megy;
2, DUN= Dial Up Network (betárcsázós internet).
A PNA indítaná a hívást a telefonon keresztül. A Wifi és egyéb net átküldésére szerintem kell valami program a telefonra, ami a netet átküldi BT-re. Biztos van olyan telefon, ami ezt tudja (Wifi megosztás BT-n). -
mcll
senior tag
Hát nem tudom, nekem nem jön össze sehogy a netkapcsolat a PNA-n. Kapcsolódik a telóval, le is szedi a telefonkönyvet, de netet nem ad. Leszedtem DUN proggit is, úgy sem. Az is mindegy hogy a telón éppen WiFi vagy telefon előfizetéses net van aktiválva. Szóval passz, nem tudom hol rontom el, vagy mit nem állítok be, vagy éppen mi van rosszul beállítva. Ezért lenne jó egy leírás ami lépésenként leírja hogy kell ezt beállítani.
-
mcll
senior tag
válasz
edeleny #3581 üzenetére
Internetet DUN-al, Blutooth-on keresztül, mondjuk a mobilod netjét használva tudsz a PNA-ra varászolni. Bár nekem nem sikerült. Összepárosodott a telóval, telón net ok, de a PNA-n sehogy sem lett netem. Foggalmam sincs miért. Mondjuk ha valakinek ez sikerült megírhatná pontosan hogy megy ez (Android 4.2).
-
-
mcll
senior tag
Meg is jött a válasz a Wayteq-től:
Hi, Laszlo ,
before we did not choose GNS solution , but according to their technical spec ( provided by GNS ) ,it should be ok .
if you want to sure it , you can wait for our test result , we're waiting for the FM9 sample for testing .thanks,
WT-ServiceTehát azt írják hogy a műszaki paraméterek (melyet a GNS kiadott), állítólag megfelelőek. Most kapnak egy teszt FM9-et amit tesztelni fognak. Remélem pozitív lesz a végeredmény.
Szólok ha lesz újabb infóm.
Üdv
Laci -
edeleny
őstag
Hivatalosan milyen Navi program menne rá ami frissül is?
Nemhivatalosan van egy két programom, de az elmúlt években már szinte csak Androidra jönnek ki dolgok!
Nem lehetne valahogy Androidot varázsolni rá?
-
PLaci58
addikt
Vigyázz vele, mert én úgy jártam, hogy összedugtam az autóban és nem működött, de egy idő után észrevettem, hogy nem is tölt a készülék (nem világított a LED). Kiderült, hogy a Waytwq töltők az USB 4. lábát (ID) testre zárják, ezzel jelzik a készüléknek, hogy ne indítson USB adatkapcsolatot. A GNS-ben ez a láb meg a tápra van kötve, hogy indítson, ráadásul végig viszik a TMC vevőn és a töltő bemeneten is megjelenik. Igazán elvághatták volna azt a vezetéket, mivel a töltő felé semmit nem kell jelezni
A röhej az, hogy elvileg a YF romok is ismerik a GNS-t más készülékekben. Ahogy kérik a TMC előkészítést. -
mcll
senior tag
válasz
PLaci58 #3570 üzenetére
Igen, ezen csodálkozom én is. Fura hogy ezt a Wayteq szerviz mondta. Amúgy a neten semmi infót nem találok arról hogy a mi Wayteq-ünkhöz mi más lenne jó még (az RTA-n kívül persze). Visszaírtam nekik, várom a válaszukat.
Amúgy nekem is van még egy ilyesmi GNS-em, ami megmaradt az Airis-ből, de persze nem jó a Wayteq-hez. Rá se bagózik. -
PLaci58
addikt
-
mcll
senior tag
A TMC-vel kapcsolatban némi új infó:
Mint tudjuk az eredeti TM vevő és antenna (RTA-3000) már egy ideje nem kapható. Ezért írtam a Wayteq hivatalos szervizének (service@wayteq.com) hogy van-e valami más megoldás erre a problémára. Ma reggel ezt a választ kaptam tőlük:
Hi, Laszlo ,
sorry for late reply , RTA-3000 was stopped-production .
please try GNS FM9 ( sold in your market ) if it's ok to match with your device ?thanks & b.rgds,
WT-ServiceBár még csak most kezdtem keresgélni ezt a GNS FM9-et de úgy látom ez se kapható már. Esetleg valakinek tapasztalata ezzel a vevővel?
-
Outlander
addikt
válasz
PLaci58 #3567 üzenetére
Persze, ezeken már végigmentem... ráadásul ezeréves blaupunktal meg egy noname 960-as koppintással sem csinálják az adott autók...
Wayteqen volt már firmware és "navi-program" frissítés is... egyszerűen a masterek és a wayteqek nem akarnak együtt dolgozni...
Mondjuk még másik töltővel nem teszteltem, még azt esetleg megnézem...
De ha másnem, akkor gps csere lesz...
-
PLaci58
addikt
válasz
Outlander #3563 üzenetére
12V-osak az autók?
Elvileg csak egy bizti van a szivargyújtó áramkörében, az nem zavarhat semmit.
Ilyen hibajelenséget okozhat kontakthiba (Renaultnál nem kizárt tapasztalataim szerint).
Esetleg meg lehet próbálni valami szivargyújtó elosztót közbeiktatni, hátha, vagy csinálni másik szivargyújtó aljzatot.
Gondolom az autók töltése rendben van, nem bikáztak róluk másik autót (dióda hiba). -
PLaci58
addikt
Az Igo fórumban hamarabb tudnak segíteni
1, Áthúzott hangszóróra kattintva kikapcsolja a hangot;
2, Piros pont: útvonalrögzítés (felvétel) indítása);
3, Bluetooth: BT be-kikapcsolása, csak akkor működik, ha meg van adva az Igonak a BT program helye!Az 1 és 2-nek működnie kéne, a 3 beállítás kérdése.
-
emre33
addikt
Sziasztok!
Igo 8.3
Alábbi képen is látható 3 ikon-t hogy lehet aktiválni?
1: Áthúzott hangszoró? mire jó? Miért van áthuzva?
2: piros pont. mire jó?
3: bluetooth: Át van huzva. miért? Wayteq x960bt a készülék.Kösz!
-
Outlander
addikt
Sziasztok!
Volt a topik történetében valakinek olyan anomáliája hogy
Szivargyújtóról csak annyit tölt, h ha leveszed a gyújtást, akkor egyből kikapcsol, de másik autóban jó.
Újraindulgat, fagyogat, remeg a kép... kikapcsol..Ezt 2 db 960-as, meg 1 db 950hd is csinálja, 2 db renault masterban (mind a 3), az egyik autó fél éves, a másik 1 éves...a gps-ek 2-2,5 év körüliek,
Minden okés, tehát jó a töltő, jó a csatlakozó, jó a gps... de mégis bajok vannak.Nálam meg nem csinálja... illetve ezt 1-2 hete kezdték csinálni... tehát elötte 0,5-1 évig jók voltak a masterekben is...
Teljesen tanácstalan vagyok...nálam nem jön elő, ügyfélnél előjön.. de mindenkinél minden ok.. az egyik 960-as volt a szervizben, nem találtak semmit sem.... rá 2-3 napra megint jelezték a sofőrök, h valami nem jó.
Most már csak emberi bénázásra tudok gondolni.... de azért megkérdezem, hogy volt-e már hasonló, lehet valami technika ördöges téma... vagy nem tudom.
-
snowdog
veterán
válasz
radamsky #3560 üzenetére
Ne gondold hogy olyan sokat veszítesz vele. Nekem a kocsi navijában beépített TMC van, és azzal sem megyek sokra. Most jöttem meg egy hosszabb osztrák, német útról, és annak ellenenére hogy rengeteg helyen volt útjavítás, sehol sem jelzett. Bár a TMC maga működik, mert máshol voltak jelzések, az útvonalamon egy se. Szóval ne bánkódj miatta, ha végül is nem kapsz TMC vevőt.
-
radamsky
senior tag
mit össze nem vadászok egy tmc antenáért
egyszerüen sehol se kapni, még használtan se -
hojos
aktív tag
válasz
Iginotus #3553 üzenetére
"Mi az a GPSpara?"
Csatlakoztasd a PC-hez a PNA-t Adatátvitel módban. A TFAT meghajtón alap esetben lennie kell 4 db. .bin fájlnak (gpspara0.bin, gpspara1.bin, stb). Ezeket töröltem és úgy csináltam egy gyári visszaállítást.
Szerintem egy próbát megér mielőtt visszaviszed. -
csferke
senior tag
Sziasztok!
TopMap Magyarország (Hungary_83_NNG_2013.09_131121) térképekhez van-e valakinek kamionos (ftr) térképe?
Megköszönnék egy feltöltést -
PLaci58
addikt
-
Iginotus
addikt
Olyankor mit tudok csinálni, ha a Status: invalid? Lát 12 műholdat is mind zöld de mégsem tudja meghatározni, hogy hol vagyok. Eddig ment egy hete csinálja ezt. Igóval sem talál magára.
elmondom eddig mit csináltam amik nem segítettek:
- a készülék reszet gombbal
- default beállítások vissza ikonnal
- igo teljesen ujra húzása (usb-vel látható memória törlése) GPSparas adatokat is!Jelenleg kint van az erkélyen, és lát 11-12 műholdat de status: invalid.
Tippek? Vagy vigyem vissza garanciába? (Még nincs egy éves!) -
snowdog
veterán
válasz
gabor_01 #3544 üzenetére
Korábban egy másik topikban írtam a két verzióról (2.0 = ui_igo8 és 2.4 = ui_igo9). Nem azonos skineket használnak. [link]
Mivel skinekről van szó, azokat az iGO topikban ki lehet tárgyalni. A program Wayteq gépekre legálisan nem telepíthető, ezért itt meg tiltott téma. Tehát jobban jársz, ha a gép megnevezése nélkül ott veted fel a problémát. Abban a topikban lehet a skinekről értekezni. [link]
-
PLaci58
addikt
válasz
gabor_01 #3536 üzenetére
Én találtam ilyet Dimka skinben :
;--Csl
<var cslShowHF=1 registermodel permanent>
<var cslShowMP3=1 registermodel permanent>
<var cslShowBT=1 registermodel permanent>
<var cslShowFind=1 registermodel permanent>
<var cslHaPath="\ResidentFlash2\YFAPP\Setting\Volume.exe" permanent>
<var cslFePath="\ResidentFlash2\YFAPP\Setting\Backlight.exe" permanent>
<var cslMP3Path="\ResidentFlash2\YFAPP\Player\\MP3.exe" permanent>
<var cslBTPath="\ResidentFlash2\YFAPP\BlueTooth\BluetoothV4.exe" permanent>(common\ui\model_variables.ui)
Mindennek megvan a helye
-
hojos
aktív tag
Skin helyett alternatíva lehet (szerintem nagyon jó alternatíva) az ux. Plajos beépülő moduljai nagyon jók, remekül kezeli a Bt-t, FM-transmittert, stb.
-
DM43
őstag
válasz
gabor_01 #3532 üzenetére
Én meg kicsit félreolvastam a kérdésedet - csodálkoztam is, hogy miért akarod a navi program helyett a BT-t indítani. Az előző válaszom (az ini fájl szekesztése) erre vonatkozott.
Emlékeim szerint a sys bejegyzések csak bizonyos skinek használata esetén voltak szükségesek és hatásosak. -
gabor_01
senior tag
-
snowdog
veterán
válasz
gabor_01 #3528 üzenetére
Amit PLaci58 írt az a Primo-n belüli eléréshez szükséges, és tudomásom szerint működött (amikor még valaha próbálkoztam vele, akkor működött). Persze a Primo-ban is be kellett állítani, hogy tudja kezelni a külső programokat. Sőt még az is lehet, hogy direkt ehhez való skint kell használnod. Annyira régen foglalkoztam vele, hogy már csak halvány emlékeim vannak róla. De ha ezt szeretnéd elérni, akkor a többiek segíteni fognak. Csak pontosan fogalmazd meg mit akarsz csinálni.
-
DM43
őstag
válasz
PLaci58 #3525 üzenetére
Persze betallózni az útvonalak ismeretében sem lehet.
Viszont meg kell keresni a \ResidentFlash2\YFAPP\Index.ini fájlt, ahova kézzel be lehet írni. Emlékeim szerint a [DefaultSetting] szekcióba kell beírni valahogy így:
GpsPath = \ResidentFlash2\YFAPP\BlueTooth\BluetoothV4.exe -
hojos
aktív tag
válasz
PLaci58 #3525 üzenetére
Ezek szerintem nem változtak. Tudomásom szerint régebben az Ebook változott.
Pár készülékhez az elérési utak, itt is megtalálhatók. -
DM43
őstag
válasz
gabor_01 #3522 üzenetére
Be tudja az tallózni a belső memóriát is (persze csak akkor jelenik meg, ha van ott futtatható program), csak az a bibi, hogy a BT program (meg az összes egyéb gyári) egy rejtett partíción van és az így nem látható. Ennek az eléréséről pl. itt olvashatsz: http://gpsforum.hu/node/60
-
gabor_01
senior tag
Segítsetek, ha tud valaki.
Hogyan tudom kiolvasni a készülék saját bluetoth programját és átmásolni az SD kártyára?
Vagy elküldené nekem valaki.
A navi program indítaná, de nem tudja betallózni, csak az SD kártyát. -
gabor_01
senior tag
Köszönöm !
A régi X950 -em is ugyanezt csinálta, 5-ből 1-szer visszakapcsolva nem talál hódat.
Na még vizsgálom a helyzetet... -
mcll
senior tag
válasz
gabor_01 #3516 üzenetére
Na az imént bekapcsoltam, és rögtön a Navi progi ugrott be, tehát legutóbb (egy hete kb) valószínű készenlétbe kapcsoltam ki ezek szerint. Lehet hazaérvén csak kinyomtam a főkapcsolóval... A lényeg hogy a holdakat kb 5-10mp alatt betöltötte úgy hogy nem csináltam semmit. Most úgy állítottam le, hogy a Naviben a kikapcsolánál nem a leállításra klikkeltem hanem a "kis ikonra" küldtem el, majd a főkapcsoló megnyomása után a "készenlét"-et választottam. Majd később bekapcsolom és megnézem.
-
gabor_01
senior tag
Mitől lehet az, hogy készenléti módból feléledve egyáltalán nem lát műhódat a ketyere. Nem mindíg, de sokszor előfordul. Más típusú Wayteqnél is ez van. Maga készülék lehet a ludas, mivel a gyári kezelőfelületről nézve a GPS infót...
Csak a ki-be kapcs téríti észhez. -
huncutka1029
addikt
válasz
anonym1s #3507 üzenetére
TFT kijelző, nem IPS, ezt mindenki tudja, gyengébb a fényerő.
Ezért árul a Wayteq hozzá napellenzőt, met sokat javít a láthatóságon. Primoval lassú: Na szóval hivatalosan nem futtatható rajta az IGO szoftver.
Az innen onnan beszerzett kókányolt Warez programokkal meg tudjuk hogy instabil. Tovább nem is részletezem, nem is lehet ezen a fórumon.
a telefonnal történő összehasonlítás nem releváns, mert azok A-GPS-t használnak, amik a körzeti adótornyokkal kommunikálnak, és onnan pozicionálnak, majd utána töltik le a GPS holdak adatait. -
mati12
senior tag
Érdeklődni szeretnék,hogy valakinek sikerült-e már Navigont telepíteni erre a készülékre. Van nekem egy hivatalos Navigon készülékem is de csak 4.3-as kijelzővel,ezért gondoltam megróbálom erre a készülékre áttelepíteni.
Természetesen nem jártam sikerrel. Nem tudom létezik-e valamilyen keretprogram ami futna az x960bt-on is és akkor csak a térképeket kellene átmásolnom,hátha úgy működne a dolog. -
anonym1s
őstag
Sziasztok.
Eleg sok jot olvastam errol a geprol, ezert vettem egyet apamnak. Neki tetszik, de en csalodtam benne.
Kijelzoje fako es a fenyerejet sem mondanam jonak, hanem eppcsak elfogadhato. Igo primoval eleg lassu, es a gps vevoje sem valami bika. 10 emeletes panalhaz 7. emeleten kizarolag az erkelyen talal holdat, amint bejovok onnan, azonnal elveszti a kapscolatot. Galaxy s2 telefonom ugyanott talal jelet es veszti el mint az x960. Talan nehany masodperccel hamarabb befogja a holdakat az x960 mint az s2, ez egy hajszalnyi elony de minden masban elmarad az s2-tol. Termeszetesen nem lakasban akarom hasznalni, ez csak egy teszt volt arra hogy megtudjam, jobb e a gps vevoje mint a telefonome. A terkep nelkuli verzio megeri a 20ezer ft-os arat annak aki tud heggeszteni ra egy primot, de tobbet nem. Kivancsi lennek hogy a sygic-al mennyire gyors, de azt nem talaltam letolthetot, fizetni meg nem fogok erte addig amig nem latom hogy gyorsabb es jobb mint a primo.Ja, edigitalnal vettem, es a doboz nyitva volt, nem volt rajta semmilyen ragaszto szalag. Elado azt mondta ez ilyen gyarilag, de nekem fura hogy nincs leragasztva egy uj keszulek doboza.
-
SzalaiG
addikt
Hali!
Melyik modell lehet e készülék utódja?
-
törölt tag
Sziasztok. Olyat csinál a készülékem,hogy ha töltőn van,és eléri a max. Szintet,akkor átvált a led zöldre pirosról, viszont ha újra merülni kezd a használattól, továbbra is zöld marad a led,és nem tölt. Ha kihúzom a töltőt,majdújra bedugom,akkor átvált pirosra és tölt. Többször előfordult már,hogy kikapcsolt a készülék,annyira lemerült, pedig be volt dugva a töltő,és zölden világított a led. Valakinek valami ötlete?
-
snowdog
veterán
Valamit félreértettél. Vagy a kérdés nem volt pontos, mert én úgy értettem, hogy nem internetről van szó.
Pontosan melyik bekezdésre gondoltál? Mert ott TMC-ről én nem látok semmit. Egy telefon rádióvevőjének TMC kódját nem lehet BT-n keresztül elérni. Ahhoz előbb ki kellene dekódolni.
Új hozzászólás Aktív témák
- OLED monitor topic
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Facebook és Messenger
- Skype topic
- Tomb Raider IV-VI Remastered teszt
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Windows 11
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Viccrovat
- További aktív témák...
- Archer AX23 AX1800 v1.20 Kétsávos Wi-Fi 6 Router
- Lenovo ThinkPad X395 - Ryzen 5 PRO 3500U - 8GB - 256GB
- Fujitsu Celsius R920 Szerver/Gamer 2x Xeon e5-2670 256GB Ram, 10TB tárhely, FirePro 8GB GDDR5 VGA
- HIHETETLEN! DE ÚJ DOBOZOS LAPTOPOK AKÁR FÉLPÉNZÉRT FÉLÁRON !!! ///////// FÉLPÉNZES LAPTOP //////////
- Nagyszerű állapotú, dobozos ASUS Prime Z270-P
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ZBook Fury 15 G7 - i9-10885H I 32GB I 1TBSSD I 15,6" 4KDreamColor I Cam I W11 I Gar
- iKing.Hu - Samsung Z Flip 6 - Silver Shadow - Használt, szép állapot
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest