- Az EU Trump ellenére sem változtat a big tech elleni szigoron, nincs visszalépés
- Elon Musk kezébe adnák az amerikai TikTokot
- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
- Egy hibás appfrissítés miatt távozott a vezérigazgató
- Csoportos keresetek tömegeit zúdítják a tech cégekre a britek, az Apple az első
-
IT café
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cyberneko
tag
válasz sirzollee #21098 üzenetére
Ez epitett vizes topic, szoval itt egybevizet senki sem hasznal, nem ertunk hozza, stb.
1. 100W tdp-je van a procinak, szoval szerintem az a huto keves hozza rendesen.
2. Paszta mindenhez kell.Az 1 pont tenyleg ilyen: Ranezek, es kicsinek tartom a radiatort dolog, szoval azert kerdez ra a megfelelo topicban. (Link a elso hozzaszolasban. ^_^ )
-
Cyberneko
tag
válasz sto1911 #21097 üzenetére
Vagy amit en csinaltam regebben, a ventit rakod kintebbre, kotegelovel, es akkor nem lesz utban memoria.
Bar, ahogy elneztem, egy venti azert igy is rengesen elfer a proci folott.
(Vagy jobban megnezve... nem.)Szoval, en az egesz radiatort "kotoznem kintebb" a helyedben, es ugy kapna ventit.
(Amugy nem. En valojaban kivagnam a haz tetejet, es ugy raknam feljebb az egeszet. Mert ha jol latom, a belso keret folott meg van egy teljesen fuggetlen teto, ami eltakar mindent .
(Mondjuk, nem tudom ez milyen haz, es ezzel mennyi helyet nyernek, de ha eleget, akkor nekiallnak. ) -
sirzollee
tag
Hali!Érdeklődnék:van egy AMD A10 5800K procim és vennék hozzá egy Corsair Hydro Series H75 hűtőt.
1.jó választás e?
2.kell e paszta hozzá?
Válaszokat-tanácsot köszi szépen![ Szerkesztve ]
-
sto1911
veterán
válasz Cyberneko #21096 üzenetére
Akarnek ra ventit, csak nem fer be Lehet csak siman kotegelovel felhuzok ra egyet, tobb, mint a semmi. Ez a rendszer mar regen megvan, pont azert vettem, hogy az autos ocsmany radiatort kivaltsam egy szep kompakt hutessel. Csak amig ott mukodott venti nelkul a 10x nagyobb felulet miatt, itt mar nem :S
-
Cyberneko
tag
válasz sto1911 #21095 üzenetére
A terheles alatti 70-80C° proci azert gaz igazabol, mert az nalad azt jelenti, hogy a viz kozben ~60C° Namost, az nem az a hofok, ami hosszu tavon jot tesz a pumpanak. (Bar nagyobb tartaly esseten fozhetsz benne tojast ^_^)
De az ott tenyleg azert van, mert a radiator nem szellozik rendesen - de azt irtad, nem akarsz ra radit, es kesz. (Ettol fuggetlenul, tesztelesnek igazan kiprobalhatnad. Bar, ha most a 30+ fokban "csak" 70-80C, az nem is "annyira" veszes. Normalisabb idoben az "csak" 60-70. .)A nb kinezetere meg a google biztos dob valami kepet.
-
sto1911
veterán
válasz Cyberneko #21094 üzenetére
Vajon az NB hogy van lefogatva? Van korulotte keret? (Nem vagyok most otthon, hogy meg tudjam nezni) Egy VGA-t mar sarkaztam le, ha ez is olyan, akkor lehet nem merek nekiallni :S
Terheles alatt a proci is felugrik 70-80-ra, ez is zavar (bar gondolom ekkora radi mellett normalis) :S De nagyon banom, hogy elotte nem mertem rendesen
[ Szerkesztve ]
-
Cyberneko
tag
válasz sto1911 #21093 üzenetére
Nem tudom, hogy beszaradt-e a paszta, de semmi mas nem indokolja az ennyire magas homersekletet, mert legmozgas azert van a hazban, meg ha nem is idealis.
Ugyhogy ezert irom, hogy esetleg az lehet a ludas.
Esetleg a rajta levo bordat lecserelni valami hatekonyabb darabra.
(A szarnyas csavarokbol latom, nem okoz problemat a dolgok szemelyre szabasa -
sto1911
veterán
válasz Cyberneko #21092 üzenetére
A rendetlenseg csak azert van, mert tegnap este raktam ossze a vizet, es csak teszteles folyik. Ha vegleges marad szep lesz
A nagy venti levegoje eleri a NB-t, azzal a resszel nincs gond, de szetvagni nem fogom a hazat
Masfel-ket eves a lap, ennyire beszaradt volna a paszta?
-
Cyberneko
tag
válasz sto1911 #21091 üzenetére
Hat ez... erdekes.
Szerintem oldallap nelkul az a nagy venti szepen kavarja a levogot, de mivel a gepbol ott tavozik a levego ahol akar, huteni nem nagyon hut - legalabbis a fenti radiatort biztos nem.A osszevissza belogo kabelek sem tesznek jot a hutes hatekonysaganak.
De ez mind nem indokolja a nb annyira magas homersekletet.
Tehat, en leszednem a bordat, es ujrapasztaznam.
(Es ettol fuggetlenul tennek ventit a radiatorra, hogy legyen ott legmozgas) -
sto1911
veterán
Igy nez ki a setup:
Most reggel raktam be egy, a hazhoz adott ventit a haz vegebe, de nem sok levegot kavar. A nagy venti miatt nem volt szivem szetvagni a haz oldalat
Van egy baromi nagy radiatorom is, valami autobol van, lehet azt visszakotom ra, ugyanis nem fer be venti a radiatorra, lentre vastag, es szerintem a tetejere is.
Kerdes: ha visszateszem a leghutest, mennyiben lesz elfogadhato a NB homerseklete?
-
KAMELOT
titán
válasz spanglee001 #21088 üzenetére
NB az okés....hűteni kell léggel, de a többi cucc ahhoz képest, hogy víz van rajta szerintem sok.
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
spanglee001
addikt
válasz KAMELOT #21087 üzenetére
Sajna azt fújatni kell, ez van hiába vizezed akkor is fújatni kell az NB-t, másképp megfő mégha jó hőfokokat mutatnak is a programok belülről ég el, konkrétan kb a hőszenzort hűtöd vÍzzel ott.
mivel az alatta lévő chipset vrm ram stb, nem fém kupakos\tetejű ezáltal nem lesz jó a hővezetés, így értelmét veszti oda a blokk
Én már elégettem egy drága lapot
Egy tuning versenyen is nyertes, tehát valami felmutatott ember tanácsa ez, akkor vélhetően ő tudja mit beszél
nálam is az NB felmegy 80 fokra elvileg 150-ig van hitelesítve, akkor noproblemnetezős pécék eladóak néha :D !!!!44!4!!négy
-
sto1911
veterán
Az NB-re gondolod vagy a radira?
@Cyberneko: a lentebbi hofokokkal viszi. Nem teljesen passziv, mert fujatok befele oldalrol egy 25cm-es ventivel levegot, az vegulis atmegy a radin, de nyilvan csak szellocske
+ugye azert szereztem vizet, hogy ne legyen sok venti a gepben
[ Szerkesztve ]
-
sto1911
veterán
válasz szacsee #21080 üzenetére
Nincs venti (lehet holnap teszek), de a north bridge-en a gyari hutes van, ahhoz nem nyultam. Azt vagom, hogy ekkora holeado kepesseggel nem lesznek minusz fokok, de a NB aggaszt egy kicsit. 20 perc UT3 utan most 95 fokos.
Nem hiszem, hogy egyebkent levegos lenne, semmi hangja nincs, a radiban sem hallottam csorogni a vizet
[ Szerkesztve ]
-
szacsee
nagyúr
válasz sto1911 #21079 üzenetére
Radin van venti?
Ha igen tekerd fel, ha nincs tégy rá, de innen úgy tűnik, hogy kevés a hőleadó, vagy levegős a rendszer, de az is könnyen megesik, hogy kicsi a radi. Kb olyan, mintha az nb-t melegítené a víz. Aidában ne stresszeld a gpu-t és ha melegszik a gpu hőfok, akkor kevés a hőleadó oldal, vagy valami bibi van....[ Szerkesztve ]
-
sto1911
veterán
Hali, most szereltem ossze a vizemet, es lenne kerdesem. Elotte nem monitoroztam a hofokokat, de most nezegetem egy ideje, es az eszaki hid jelenleg 80 fokos, idle olyan 60 korul. A CPU most 55 korul, GPU 76, par perce allitottam meg a 17 percig tarto Aida stabilitastesztet.
A setup annyibol all, hogy CPU + GPU blokk, egy 25 centis venti oldalt, olyan 400 RPM korul, es egy dupla radiator a haz tetejebe epitve, venti nelkul.A kerdes az annyi lenne, hogy mennyire magasak ezek a hofokok, ill. a NB mennyire birja? Normalis ez a hofok neki? A hutes mukodik, mert mindegyik blokk es a radi is melegszik, meg latszik azert, hogy elkezd hulni szepen egy ido utan.
Leggel vajon mennyi lenne?
Meg annyit, hogy a stressz teszt alatt a CPU beallt olyan 80ra, a GPU 95, a NB olyan 92 korul jart, amikor leallitottam.
[ Szerkesztve ]
-
Henk
veterán
Egyik fórumtárs kérésére futtattam egy Linx-et 10 percig. Azért nem tovább mert szinte azonnal, az 1 percben elérte ezeket a hőfokokat és utána már nem is ment feljebb, meg nem is akartam feleslegesen kínozni. Proci alapon (3,8 Ghz) legmelegebb mag 75 °C, ventik 1200 rpm-en mentek a radikon. Tisztán látszik, hogy annyira szar a pasztázása, hogy hiába van rajt víz nem sokat hoz rajt. Az teszt ideje alatt a vízhőfok 1 fokot emelkedett az idle-hez képest.
-
válasz mackosajt #21069 üzenetére
Nah, enyém volt Csokiii slim 360 radija, én csak dobtam rá szilikon gömböket és feküdt szépen a ház tetején. Viszont nem látszott szétbarmoltnak a menet, ráadásul mindkét ldalon, minden menet tönkrebarmolt lenne? Nem tudom, nem hiszem. Nincs köztes valami csavar méret?
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
MiklosSaS
nagyúr
-
seniman
veterán
válasz Csokiii #21071 üzenetére
Próbáld meg azt amit én.Csak ügyesen kell méretezni a lemezcsavart.Az M4-re fúrás is opció lehet,csak nem biztos,hogy akkora csavar átbújik e a ventin.De ezt típusa válogatja.Ha menetfúrás alatt betolsz egy nagyobb lemezt a lamellák meg a fül közé,nem hiszem,hogy átlövöd.Előfúrni úgysem kell neki,ha már amúgy is tág.
PSN:seniman77-----> https://psnprofiles.com/seniman77
-
Csokiii
aktív tag
Akkor lehet itt is sufni lesz, vagy óvatoson nagyobb menet lesz vágva bele bár ezt kétszer is átgondolom nehogy fürdés legyen a vége a vicc hogy a tápcsavar jó bele de a ventit még mindig fel kell fogatni.
[ Szerkesztve ]
-
mackosajt
addikt
kötegelő, szigetelő, ducktape
hasznos kellékek otthon és autóban egyaránt
http://www.opelforum.hu http://hkv.hu "Zuzuval társalogni olyan volt, mint sajtreszelővel rejszolni. Enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas." by Ford Fairlane
-
BlackPriest
őstag
válasz seniman #21067 üzenetére
nekem a hátsó radi egyik fele jó, azzal fel tudtam fogatni, a másik fele szét van barmolva, szép tükörragasztóval van fent a venti, vibráció 0, nem is esik le
Bogár nélkül lehet élni, de minek?!_______________________________________________ Elnézést, hogy nem illik bele a véleményem a világképedbe.
-
Csokiii
aktív tag
Beszereztem egy 360as slim radit ha minden igaz magicool. Csak egy problémám van vele hogy ugye kb az összes radiba M3as csavar megy, de ebbe simán belecsusszan viszont az M4es meg nagy bele lehetséges hogy 3.5es kell bele. A magicool honlapján aztírja m3 kell bele
[ Szerkesztve ]
-
szacsee
nagyúr
válasz ViZion #21052 üzenetére
Na agyaljunk kicsit.
Anno a D-Tek Fuzion V1-el Loadban 46°C-os különbség volt a proci és a vízhő között.
A vízhő viszont 3-4°C-al volt melegebb hosszú terhelés után is mint a szobahő.
Pár kérdésem lenne, mert mostanában nem nagyon követtem a témát:
- a mostani CPU blokkok delta-T tekintetében hogy állnak (vízhő vs. kupak), mert ha ugyanolyan teljesítményűek mint a D-Tek kb, akkor fölös vizeznem, mert a Thermalright Archon is lehűtötte ennyire... max ha telepakoltam volna ventivel akkor lépett volna meg a víz, de nagyon.
- a gyári radik (Mostra, G-Changer) hogy állnak kis és közepes fordulatszámú ventivel... 360-as radi pl egy procival 800-as ventivel milyen vízhőmérsékletre tud hűteni (szobahő és vízhő közti delta T-re lennék kíváncsi)Szerintem a leg ideálisabb, ha valakinek van helye, hogy ha csinál az asztal mögé egy kisebb állványt, amire rak egy passzív radit ritkább lamellákkal (~350-440mm magas 50-60mm széles és 4-500mm hosszú radi bőven elég erre a célra) és mellé egy 360-as radit felrak ventikkel amivel jó hőmérsékletre le lehet húzni a vízhőt és mellesleg a passzívról is lelengetné a meleg levegőt. A passzívnak IDLE van szerepe, hogy hűtse a rendszert normálisan amíg nincs terhelve a CPU vagy a GPU. Amint megkapja a terhelést (normális ventivezérlő, vagy alaplappal esetleg thermoelem ) pl 35°C fölé menne a vízhőmérséklet bekapcsolná az aktív radin a ventit.
Így gyakorlatilag el lehet érni azt, hogy IDLE néma géped legyen (net, film alatt), játék alatt viszont lenne hűtési teljesítmény, akkor úgy is vagy szól a hangszóró, vagy füles van a Useren.
Véleményetek, javaslatotok?Első két kérdésemre, ha tudjátok a választ ne tartsátok magatokban, no meg még lenne szivattyúval kapcsolatban kérdésem:
DDC-t és a +-t hogy lehet felismerni, illetve mennyit érdemes adni érte?
Kösz előre is a válaszokat! -
MiklosSaS
nagyúr
Jol van. Ki fogom egyszer probalni, ha mar ennyire dicseritek.
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
válasz Cyberneko #21056 üzenetére
+1
Amióta ilyen takarékosak a procik, azóta észérvekkel nehezen indokolható a víz. Viszont mivel helikopterek vagyunk, kell a víz és kész. Szerintem a 486 óta vágyom vizes gépre... akkor is lesz, ha valami celeron ULV lenne a prockóm.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz ViZion #21054 üzenetére
ez a baj hogy ez a kombot nem cserelnem mar le. Kupakolni nem szeretnem, megyen 4.4-et ugy hogy jatek kozben nem eri el a 60 fokot es a ventik a radin max 800-an porognek.
Most akkor jozan paraszti eszel, mi kell ennel tobb ?
-
válasz MiklosSaS #21053 üzenetére
Kapja be Neked a fűnyíró!
Ha jó a kupak+paszta, akkor sokat. De itt az Intel userek majd megmondják. Csendes lenne!
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
válasz szacsee #21051 üzenetére
Nem hiszi el nekem. Pedig nem kibaszásból mondom a Mo-Ra radit. A PC háza többe került, oldalára ráhekkelné, halk lenne és tuningolhatna, ahogy léggel még soha. Mert nagy tuning guru ám, csak szerény kicsit. Meg kopasz. Pedig Sassss...
-
-
NorDezs
senior tag
-
bandi0000
nagyúr
Van valami írás, összefoglaló stb? Ami szerint tudnék egy kicsit a témába tájékozódni, mert mindenki dobálózik a szavakkal és nem értem Vagyis most már amiket találtam kezd összeállni a kép, de azért jó volna valami jó írás vagy akármi
Xbox One: bandymnc
-
hash99
senior tag
válasz adatfalo #21037 üzenetére
Hát ott pont az van hogy full cover blokk nincs csak az univerzális szutykok.
Amúgy egy 270x-et amin dcII van véleményem szerint fölösleges vizezni ha csak helyhiány cf miatt nem muszáj de egy új fc blokk rá kiteszi a kártya bolti árának kb. 60%-át...
[ Szerkesztve ]
-
mrbig25
őstag
válasz Pro™ Gamer® #21038 üzenetére
Erre csak univerzális blokkot lehet tenni.
EK választék, univerzális blokkokból....
-
adatfalo
senior tag
-
F e Z o
veterán
válasz Pro™ Gamer® #21035 üzenetére
Akkor most melyik?
(#21037) adatfalo : Csak GPU, nem FC blokkok.
[ Szerkesztve ]
H2O über alles!
-
seniman
veterán
válasz Pro™ Gamer® #21033 üzenetére
DCII-es vagy referencia hűtésű?
-
mrbig25
őstag
válasz Pro™ Gamer® #21030 üzenetére
Itt egy komplett alapcsomag, ami mindent tartalmaz a CPU hűtéshez.
Hozzá egy VGA blokk.
Pluszba csatlakozók, mert az alapcsomagban annyi van, ami csak a CPU hűtéshez elég.Ehhez már csak 1L desztillált víz kell pluszba és használhatod is.
Később ha még bővíteni akarod -vagy alacsonyabb hőfokokat akarsz-, akkor a házad tetejébe még elfér egy 240-es radi.
[ Szerkesztve ]
...
-
seniman
veterán
válasz Pro™ Gamer® #21028 üzenetére
De melyik részét szeretnéd vizezni?
-
Pro™ Gamer®
csendes tag
Hol szerzitek be az ilyen típusú vízhűtést? Köszönöm a válaszokat van egy ilyen gépem és erre szeretnék venni:
Processzor: Intel Core I7 4770K 3,50GHz
Alaplap: ASUS SABERTOOTH Z97 MARK 2
Ram: CORSAIR 8GB Vengeance DDR3 1600MHz CL8 KIT CMZ8GX3M2A1600C8
HDD: 2Tb seagate (a pontos típusára nem emlékszem...)
VGA: ASUS R9290X-4GD5 R9 290X 4GB GDDR5 PCIE
Táp: XFX XTR Series 550W
Ház: CORSAIR Carbide Series Air 540 High Airflow
SSD: KINGSTON 240GB SATA3 2,5" SSDNow V300 SV300S37A/240GCsak sehol sem találok ilyeneket
-
iwu
addikt
hali,
bocs, hogy ide, de hátha itt kapok választ erre .
Fotók később a projektrőlajándék ló nem látja a fától a szódás a lovát...
-
szacsee
nagyúr
válasz ViZion #21020 üzenetére
Köszi, majd megpróbálom.
DDC vásárlásakor mire kell figyelni?
Fordulat ezeknél szabályozható valahogy?
Elvileg kipróbálhatom vízzel, így ha ott is figyelni kell valamire, azt is leírhatnátok.
Mennyit érdemes adni egy ilyen szivattyúért, ha korrekt a vevő és a szivattyú sem rossz?Mr.Petya: Láttam, csak hát nem az én keresetemnek való....
-
válasz szacsee #21019 üzenetére
festékbolt, Alkonek + Ioncserélrt víz. Semmi extra. 10 % körül mattult a cső, 5 % körül teljesen tiszta, nemrég cseréltem úgy fél évesen.
-
szacsee
nagyúr
válasz ViZion #21018 üzenetére
Kösz, ez jó előjel.
Tényleg vizispermákkal mi a helyzet?
Pár hónapja láttam, hogy talán épp Henk gépében voltak 2-3 hetes rendszerben.
Zsömi is látom belefutott a dologba.
Anno nálam is voltak trutyik amíg full cover blokkot használtam, bár az meg full réz volt szóval passz piros.
Valvoline Anti korró cumót vettem anno még Tatától, amíg nyomta a bizniszt... bár most is tolja.
Remélem a Phobya jó cuccot csinál, igaz ekkora rendszerhez elég. A passzív radi miatt 2,4 liter lötyi ment a rendszerbe és desztilláltatni kellett folyadékot, hogy elég legyen legalább egy betöltésre (gyógyszertárban 96%-os alkohol fizetése után akartam deszt vizet venni de nem adtak). Előbbi a DVD író fej pucolásához kellett, az utóbbi pedig a hűtésbe, de nem hitték el.[ Szerkesztve ]
-
válasz szacsee #21017 üzenetére
Nekem EK-DCP 4.0 van, az hasonló. Bő 1 éve üzemel és használtan vettem... Kutya baja.
-
szacsee
nagyúr
válasz SkyS1gn #21015 üzenetére
Passzív víznél is 1°C-on belül volt a kimenő és a bejövő víz hőfoka, igaz az egy 65x45x6cm-es radi volt.
Két körös rendszerem volt először, aztán váltottam 1 körre és semmi különbség nem volt a két variáció közt hőfokban.... csak annyi hogy a mosogatógép elé be tudtam rakni a D5-ről levett Y elágazást.
No meg egyszerűbb volt szerelni, bár ha valaki csapot szerel a 2 körbe akkor pl a VGA blokkot kiveheti anélkül, hogy a prociról leeresztené a vizet.sephi Az aláírásodban használt D5 az az amire gondolok? Hogy bírja? Idő vasfoga nem fog rajta?
Volt vele gond ennyi idő alatt? Kíváncsi leszek, hogy a Phobya mennyi ideig bírja majd... erről van egyáltalán tapasztalat?[ Szerkesztve ]
-
Henk
veterán
válasz SkyS1gn #21007 üzenetére
Ő, erre gondoltál vagy amit szacsee-nak linkeltem? Mondjuk ebbe is sok az x, de valahogy úgy gondoltam, hogy a cpu legyen az első majd a vga és így tovább. Bár ennek lehet semmi jelentősége. Meg a 3 radit is valahogy el akartam osztani.
szacsee: a ház amúgy teljesen rendben van, lehet nem az én igényeimet tartották szem előtt a gyártásnál.
[ Szerkesztve ]
-
szacsee
nagyúr
Phanteks ház is jól néz ki, kár hogy spóroltak az anyagon. Ha már ekkora házat összehoznak, akkor 2-3 cm belefért volna igazán.
Srácok még egy kérdés.
Nagyobb radim volt anno, mint ezek a kis játékok ezért nem tudok dönteni.
Pure Performance Kit-ből 240 vagy 360-ast érdemes venni?
360-ból tetszik a radi és a 260-as szivattyú, viszont nagy a tartály nekem, 240-hez a DC12 220 5V-on elvan a procival és a radival esetleg egy HF Fullcover, vagy Univerzális GPU blokkal?
Hőfokban mennyi különbség lenne a 240 és a 360-as közt (csak CPU hűtésnél)?
Jelenleg azon agyalok, hogy megveszem a 240-est és ha később lesz VGA blokk, akkor veszek mellé egy 280-ast. Ha sok a kettő, akkor eladom max a 240-est, bár radiból sosem elég... -
válasz MiklosSaS #21010 üzenetére
Akkor megéri. Nagyobb az jobb. Ha elfér. De nálad elfér.
-
-
válasz MiklosSaS #21008 üzenetére
Igen és nem. Igen, mert halkabban tudod hűteni. Nem, mert a kicsi is elviszi símán a kis procikád...
-
MiklosSaS
nagyúr
Erdemes lecserelni egy 360-as EK radit egy 480-as ugyancsak EK radira? Ha csak a processzor van hutve ?
-
SkyS1gn
félisten
-
Henk
veterán
válasz m0h0senator #20919 üzenetére
Összeraktam a gépet, belepaszíroztam mindent amit terveztem. Íme. A 38-as radi simán elfér felül, a 45-ös is elférne ha a lapomon nem lenne olyan magas a mosfet borda vagy mi az. Tehát ez szerintem főleg lap függő, hogy felülre mekkora radi fér.
szacsee: Fractal Arc midi R2-be előre 240-ből bármilyen vastag elfér akár push/pull-ban is ha kiveszed a hdd rekeszeket.
Ebben egy 240/54 van és van hely még bőven.[ Szerkesztve ]
-
szacsee
nagyúr
válasz bombibmw #21001 üzenetére
Akkor a 240-es lesz és ha kevés veszek mellé még valamit (280 Mosta).
Házak tekintetében mi a helyzet? Van olcsó (nem 40-50K-s) jó ár/teljesítmény mutatójú ház, amibe lehet pakolni 60/80-as radit normálisan?Melyik kitet veszed? (240, 360?)
Procit még el kell cserélnem és utána nálam is jön a Kit elvileg...[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik