Új hozzászólás Aktív témák
-
féldekás
aktív tag
válasz
elessar #5753 üzenetére
Köszönöm, a gyártó oldalán lévő kezelési útmutatóban megtaláltam.
A 106-os a nagy lánghoz egy kicsit kicsi lesz úgy tűnik. A többi rendben van ezek alapján: [kép]
Viszont ha azt mondjátok maradhatok a tisztításnál is, lehet célszerűbb a méretek miatt.
Ha cserélném a fúvókákat, kell valamit még állítani a tűzhelyen? Mert ez esetben szakemberre bíznám. -
flegga92
senior tag
válasz
elessar #5496 üzenetére
Ezeket néztem, de a hozzá adott csaptelep annyira nem tetszik. Ha jól tudom ez úgy működik, hogy a meleg víz megnyitásakor a csaptelep engedi a hideg vizet a bojlerbe, és úgy jön ki a meleg víz. Ha lehet is ilyet kapni elég csekély választékban. Az Aristonnak is van 5l-es bojlere 30e körül ami nyomás alatt megy.
Illetve mindkét esetben le kéne szedné a mosdókagyló alatti szekrényt és másikat csináltatni amiben elfér a bojler is. -
Veron
addikt
válasz
elessar #3465 üzenetére
kb. 1 napja jónak tűnik a radiátor. Leszedtem-visszatettem a termofejet, légtelenítettem újra, iszapleválasztóból kiszedtem a koszt. Remélem, így is marad!
Viszont az egyik (egy másik) radiátor süvít, kivéve, ha a termofejet kissé zárom - amit nem szeretnék. Azt mondta a szaki, hogy az alsó golyóscsappal ne szabályozzak, ez esetben marad a termofej és alatta a 6 állású és hatszög szabályzó (ez lenne a torló?). Utóbbit már levettem 6ról 3ra de még mindig süvít, mint az állat. Mit tehetek ezzel?
-
Veron
addikt
válasz
elessar #3343 üzenetére
Akkor egyéb ötlet híján a következőket teszem.
1. a kazán max teljesítményét leveszem 24 kW-ról
2. a torlószepeleket csavarhúzóval zárom kicsit
3. elgondolkodom az Amicon a Tado helyett@gyvince: Amico V2 vagy Super Amicod van? a csúcs új, még csak Olaszországban kapható 100e Ft-os ára elég húzós. Kellene neki vagy 4-5 év mire behozná az árát.
-
Veron
addikt
válasz
elessar #3335 üzenetére
akkor ez a torló, vagy az a termofej alatt találom?
@gyvince: nincs Amicom, csak Tadoval próbáltam. Ezt a gépészek bekötötték kábelen, azóta ne nyúltam hozzá, nem is tudom, hogy másképp kell-e bekötni "openthermesen".
örülnék az Openthermnek, mert akkor a külső hőmérséklet-figyelés meg lenne oldva.ezek szerint az Amico nem on/offként működik, ez biztos? akkora ziccert hagyott ki az Immergas, hogy semmilyen távelérésre nem képes.
a külső hőmérséklet-figyelés mennyire hasznos? jelenleg nincs, csak barkácsolással lehetne megoldani, hogy legyen, mivel gondolom egy kábelt kellene behúzni kintről a kazánig.
-
fornettisuti
veterán
válasz
elessar #1145 üzenetére
Nem használok semmit, a fürdő ajtó is nyitva van mindig, egész nap szellőztetve van, elég alacsony a lakásban a páratartalom ~30%.
Nem szélirányfüggő a sárgulás?
Ezt nem értem.Amikor jo a láng akkor éri a thermo elemet, amikor sárgás, akkor mar csak álló a láng akkor már nem éri el.
-
Nixon18
senior tag
válasz
elessar #1031 üzenetére
Igen, én is így olvastam.
De lehet, hogyha már amúgy is le kell engedni a radiátort ki lehetne cserélni egy olyanra, ami függőlegesen szerelhető és/vagy valami okos szelep.A másik kérdésem az lenne szintén radiátorszelepekkel kapcsolatban, hogy ezek nem úgy működnek, hogy minden fokozathoz van egy hőmérséklet-érték, ami alapján saját magát kapcsolja ki és be?
Mert a lakásban csak egy szelep működik úgy, hogy ha 1-esen van, akkor csak akkor fűt, ha nyitva van felette az ablak.
A többi folyamatosan fűt ha nincs letekerve teljesen. -
Ming Cseng
csendes tag
Köszönöm a gyors választ!
Komplett csapot akart velem cseréltetni, ezek szerint jól döntöttem, hogy elhajtottam!
Megnéztem mi az a termoelem, nekem fekete már és el is hajlott.
Ill. mikor elengedem a gombot kattan is valami mögötte, tehát a mágnes se az igazi.
Rendelek egyből 2 mágnest, mert a sütő gombot is rezegtetve lehet csak elengedni különben kialszik. Aztán majd beszereli olyan, aki látott már ilyet....
Új hozzászólás Aktív témák
- Eszpresszóképes kávéfőző 15 bar nyomással
- Kona Hei Hei 26"-os szuperkönnyű versenykategóriás összteleszkópos mountain bike eladó
- Raktáron! Új, 11kW-os, type2-es, 3 fázisú, 3x16A-es fali töltő, dobozában, 2 év garanciával!
- Használt Stadler Form hideg párásító ingyenes szállítással
- Hatalmas szerszámcsomag Új!!!!!!!! Továbbértékesítésre is!+néhány ajándék CSERE IS!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest