- Synology NAS
- Sweet.tv - internetes TV
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mesterséges intelligencia topik
- Media Player Classic és Home Cinema (MPC-HC)
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Csak aprópénzre büntetné az Apple-t és a Metát az EU
- Milyen routert?
Új hozzászólás Aktív témák
-
4D4M
senior tag
Most konkrét példát szeretnél elemezni vagy általánosan? Könnyebb lenne ha az előbbi lenne a helyzet. Fenykepekkel.
A két szekunder oldali szivattyú hathat egymásra, de ezért kell rövid szakaszokkal és nagy atmerokkel operálni. Nem olyan jelentős a hatás, mint amennyire akár egy kondenzációs kazán hőcserélő lenne ami sorba kötve 1m3/h-ban maximalizalja a térfogatáramot. Míg egy mezei padlófűtés 2m3/h-tol indul.
-
twine
veterán
Az az igazság hogy a hozzá nem értésem miatt az a "romantikus" elképzelés volt a fejemben, hogy a hidrofor tartály épp azért jó, mert fix nyomást tudok vele elérni, és közben a szivattyú ki be kapcsolgat úgy, hogy én ebből valójában semmit nem érzékelek,,,
Ehhez képest a gyakorlatban az van, hogy a felpumpált 2,5bar, folyamatos locsolás közben lecsökken 1,5bar-ra, és ugy marad. és csak akkor növekszik a nyomás, ha elzárom a vizet.Ez valószínűleg az én tájékozatlanságom és talán nem a készülék hibája. Csak azért írtam le, hogy ha esetleg felmerülne, hogy ha locsolni akartam "nagyobb" nyomással, miért vízművet vettem, és miért nem egy szimpla szivattyút....
Vagy a tartályba kellene még levegőt fújni?
-
Dudee
senior tag
Itt van egy kis cikk a hidrováltóról, ha érdekel.
[link]nekem is kevert fűtésem van, most lesz kazáncsere. Az szerelő nálam is két zónaszeleppel jött, viszont két külső szivattyúval, és hidrováltóval.
a terv vége az lett - még nem épült meg - hogy a zónaszelepek mennek a levesbe, és az evohome reléi fogják kapcsolni a szivattyúkat.
-
Real_Necro
veterán
A zónaszelep és a kazán közötti csöveket majd néha nézd meg, mikor indul a felfűtés és a kazán már nyomná a meleget, de a zónaszelep még nem nyitott ki. Mondjuk lehet a kazánnak is akkora tehetetlensége, hogy mire eléri a hőfokot, addigra régen nyitva a szelep.
Ugyanezt akkor is, amikor leáll a fűtés, azaz a szelepek zárnának le, de a kazán még megy. Bár nem látszik, az is lehet, hogy a kazán szivattyújának utánfutásakor (ha van) még nyitva tartja a szelepeket. Közelebbről kellene látni a működést, hogy véleményt lehessen alkotni róla. -
Caldera
aktív tag
"ha csak az emeletre kellet meleg, akkor is tolta a padlófűtésbe" pontosan leírtad a kapcsolás problémáját.
Ahogy írtam a keverő egység primer oldalának nyomás mentesnek kellene lenni (neked nyomás alatt van a kazán szivattyújától ha minden nyitva van). Rendszert úgy tervezünk, hogy minden kör el tudja látni egyidejűleg a feladatát, és nem boruljon fel a hidraulika, ha egyidejűleg kell működni. Ezt hidro váltóval kellett volna megszüntetni, és egy szivattyút feltenni a radiátoros körre. A termosztátoknak a szivattyúkat kellene ki/be kapcsolni attól függően hol van fűtési igény (nem zónaszelepekkel "bohóckodni"). Nem került volna többe.
Ha úgy gondolod, hogy ez így jól van és számodra kielégítően működik, ám legyen. -
Caldera
aktív tag
Ha szakember csinálta a fűtést MaCS_70-nek akkor alap, hogy az 55°C-os vizet nem engedjük a padlófűtésbe, vagy csak egy kontár volt. Kép nélkül mit lehet tanácsolni? Valószínűleg csak el van ágaztatva a kazánból kijövő cső a radiátoros kör és a padlófűtés osztó felé. Szét kell bontani az egészet, kell bele egy hidraulikus váltó, egy szivattyú a radiátoros körre és egy keverő egységet a padlófűtési osztóra. A Tiédnek is ez a baja, a keverő egység primer oldalának nyomás mentesnek kellene lenni. Inkább hidrováltót és még egy szivattyút vett volna a szerelő a zónaszelepek helyett.
-
twine
veterán
Sziasztok ismét!
A "hibajegyet" lezárom, megoldódott a problémám.
Megnéztem pár videót a neten és kiderült számomra, hogy van a szivattyú közepén egy csavar amivel ki lehet mozdítani az ilyen "letapadt" állapotból a szivattyút... Szinte erőt sem kellet kifejteni, érezhetően "kipattant" a "tapadásbol"a csavar megmozditásával, és azóta üzemszerűen teszi a dolgát!
Üdvözlettel
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest