Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Pörp

senior tag

válasz JJános #7586 üzenetére

Túl sok dolog nem világos nekem ebben az egész vallás, Isten dologban. Sok kérdés, kérdéses dolog. Ha azt veszem alapul hogy az emberi faj alapjában véve kíváncsi természet, szeretne sok dolgot tudni, a miértekre választ kapni, és ha igaz hogy Isten teremtette az embert, akkor Isten teremtette ilyen kíváncsi, akadékoskodóvá is. Ha olyan hatalmas Isten, semmibe se kerülne neki mindent egy csapásra mindenkinek világossá, és egyértelművé tennie. Ehelyett rébuszok vannak mindengol, lásd Biblia ki hogy értelmezi, történetek leírások, de kevés konkrétum. Ezért az egész kb olyan nekem, mint egy "játék", fejtsd meg címmel, csak azt nem tudom mire jó, ha a végcél ezek szerint az lenne, hogy jobb legyen az ember, jobban teljesítse az Isten intelmeit, kívánságait, akaratát. Nem értem miért nem egyszerűsíti le ezt az egész évezredek óta tartó vitát, találgatást a személye körül. Egyszerűen ha látja hogy ennyire "hülyék" vagyunk, hogy nem értjük, nem érezzük, stb, akkor lehet hogy valami más módszerhez kellene nyúlnia nem? Azon kívül sok ember a vallásnak szenteli életét, annak él, kutatja, keresi Istent stb. Most akkor azt akarja Isten hogy éljünk, vagy azt hogy egész életünkben vele foglalkozzunk?

Pl. aki nem ért bizonyos foglalkozásokhoz, elmegy, elmondják neki, megtanítják rá stb. Isten dolgában meg az ember megszületik, nevelik a szülei, felnő, aztán hirtelen számonkérik, hogy hát de te nem hiszel Istenben, nem ismered, nem érted, mindezt úgy hogy oktatás, segítség semmi. Sok ember azt se tudja hogy épp bűnt követ el, mert nem tudja hogy nem tudja...

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák