Új hozzászólás Aktív témák

  • Peethy

    őstag

    válasz llaszlo #11525 üzenetére

    Abból kell kiindulnod, hogy a Biblia nem természettudományos tankönyv. Vannak dolgok, amik nem levezethetőek belőle, vannak amik pedig igen.
    A világ teremtésének a története azért van hét napos szimbolikával leírva, mert olyan zsidóknak készült, akik abszolút megkérdőjelezték a hetedik nap (szabbat) szentségét, és a pihenés napjának létjogosultságát. Ez itt egy szimbolikus rendszer része. Gondolj csak bele, nem lehet az ember által ismert 24 óra, hiszen az első három napon nem is volt égitest az égen, annak a megteremtése gyakorlatilag a végtelen időben egy véges idő megteremtését jelképezte.

    Mert eléggé belterjes egy populáció lett volna. Sőt ez igaz Ádámra és Évára is. Ők kezdtek el szaporodni és utána az ő gyerekeik tovább és tovább? Ez elég undorító lenne.
    Érdemes utánanézni, hogy még a kr. e. 1. évezredben, Nagy Sándor után a ptolemaida uralkodók is mind vérfertőző házasságban éltek, és ez a korban nem csak az ő uralkodói osztályukra volt igaz, hanem általánosan elterjedt forma volt. Kleopátra, az ismert egyiptomi uralkodónő, Caesar szeretője is egy ilyen vérfertőző házasság gyermeke volt.
    Mint említettem, a Biblia nem megy bele ilyen kérdésekbe, ugyanakkor a genetikusok egy lehetséges válasza, hogy az ember génállománya akkoriban jóval tisztább volt, sokkal kevesebb mutációval. Ha meg akarsz érteni egy régi szöveget, félre kell tenned a mostani gondolkozásod és át kell gondolnod, hogy régen miben volt más, mint most.

    Vagy melyik istenben higgyek? Miért pont keresztény legyek? Azért, mert ők vannak a legtöbben? Ez nem magyarázat. Minden vallás más istenben sőt van amelyik többen is hisz.
    Ha egyáltalán szeretnél hinni, ha van benned egy egészséges istenkeresés, akkor Isten fog szólni hozzád. Ez biztos. Utána pedig nem lesz kérdés, hogy ki a mi Teremtőnk, ugyanis aki nyitott szívvel tesz egy lépést felé, ő 100 lépéssel közelít hozzá. Ez nem tudományos, hanem személyes tapasztalat.

    (#11528) D1Rect: Az elszakadás akkor történt, amikor az ember istent akart játszani és evett a jó és gonosz tudásának a fájáról. Ha érdekel, kifejtem, hogy mi ez.

    Az, hogy nem bólogatok gondolkodás nélkül a Biblia minden sorára nem jelenti azt, hogy "nem jelent semmit Isten szava"...
    Isten teljes elkötelezettséget vár. Nem azért van a Biblia, hogy válogassunk, mi tetszik és mi nem. Ő nem egy általános istenkép szaváról, hanem JHWH, a Biblia Istenének szaváról beszélt. És a kettő nem ugyanaz.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák