Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
kezo0
addikt
válasz MaCS_70 #102471 üzenetére
Na, ez hasznos infó, mert akkor végképp nem tudom, hol keletkezhetett a hiba. Mert ha már a hazai stúdióba eleve ilyen kép jött be Triesztből, és ezt látták a kommentátorok is, akkor érdekes, hogy nem jelezték a nézőknek, hogy nem az M4 miatt van a hiba. Amikor szörnyen színhibás kép jött az első kézi-VB meccsekről Egyiptomból, akkor is siettek elnézést kérni, és bemondani, hogy sajnos ők is már eleve ilyen képet kapnak kintről.
Szóval ha az M4 stúdiójában még nem jelentkezett ez a szétesés, akkor a Voda jeltovábbítása során keletkezett?
Jó lenne tudni, hogy más szolgáltatóknál mi volt a helyzet, mert most ránéztem a fb-on a meccsről szóló híradásokra, és a sok-sok komment között egyetlen egy sincs, amiben a közvetítés minőségét kifogásolta volna valaki... Hm.Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
kezo0
addikt
válasz MaCS_70 #102465 üzenetére
Egy érdekes adalék. Anyám is nézte a vízilabdát, nála egy régebbi 40”-os FHD-s Sony tévé van, és azt mondja, semmi probléma nem volt a képpel. Pedig ő érzékeny rá, ha kockásodik valamelyik csatorna, mert mindig panaszkodni szokott rá nekem...
Mindeközben én egy 55”-os Pana OLED-en néztem, és nálam ugye bizonyos jelenetek rendszeresen szétestek. De pl. közeli képek, időkérés stb. sosem, akkor mindig tökéletes volt a kép. Csak a nagytotálnál, amikor nagy vízfelület látszott, és gyorsan mozgott rajta valami (pl. az úszó játékosok, vagy a kézről kézre járó labda, szóval ilyenkor kb. mindig), akkor blokkosodott sz.rrá.
Nem lehet, hogy csak a tévém képfeldolgozó algoritmusa nem tudta kezelni az említett képeket?Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
Gzu73
tag
válasz MaCS_70 #101751 üzenetére
én csak hozzáadtam az adataimat a thunderbird-höz és adott automatikus beállítást.
Csak az volt a baj, hogy chello-val írtam az e-mail címem, így pedig a bejövő kapcsolatra azt írta nem biztonságos, mert nincs titkosítás. szóval ezt töröltem.
Upcmail-t írva az e-mail címhez, más konfigurációt ajánlott, ezzel már jó lett minden.
Mondjuk a bejövő levelező kiszolgáló portnak a 993-t adta, nem a 143, mint te. -
Toth_Jani
őstag
válasz MaCS_70 #101396 üzenetére
Megnyitod az oldalt:
RTL Most, nézd meg kedvenc műsoraidat - amikor neked jó!
Megkeresed ezt a képet:
Majd ide beírod -
Piftuka
veterán
válasz MaCS_70 #100991 üzenetére
"mert eszembe sem jutna ilyen szolgáltatói mailcímet használni."
Nekem eszembe jutott.
Most kaptam ezt a levelet:
"Szeretnénk újra felhívni a figyelmedet, hogy 2021. március 1-jén a Vodafone vezetékes internet szolgáltatáshoz kapcsolódó e-mail fiókok és a hozzá kapcsolódó Webmail (e-mail webtárhely) szolgáltatás megszűnik.
Ennek oka az, hogy a Vodafone Magyarország számára a UPC márkanév és a hozzá kapcsolódó márkák használati joga hamarosan lejár. A márkanevek kivezetése miatt a levelezési szolgáltatásunkkal egyidőben az általad használt (@upcmail.hu, @chello.hu, @monornet.hu vagy @upctelekom.hu végű) e-mail cím is megszűnik."Amellett, hogy elmennek a bús, büdös fenébe, meg kell jegyeznem, hogy most először küldték. Nem pedig "újra"...
Mikor kommunikálták ezt ki legelőször?
Persze mindegy ...
Az átvételt követően ígértek szépeket, ipari mennyiségben kaptam a részletes kérdőíveket, és elhittem, hogy majd jobb szolgáltatást nyújtanak, mint a UPC. Még sajnáltam is őket az "örökségük" miatt.
Egyébként az ő levelező szolgáltatásuk kifejezetten jó, stabil és gyors volt. Kimondottan örültem neki, hogy 5 domain-t is regisztrálhattam.
Az elmúlt 20 évben az egyetlen levelező szolgáltatás volt, amivel kapcsolatban nem volt probléma. A "Freemail" és "Gmail" email címeimmel sok gond volt.
Nagy kár, hogy nem a pár hónappal ezelőtti szerződéshosszabbításnál közölték mindezt...!
"Aquila non captat muscas."
-
cocka
veterán
válasz MaCS_70 #101138 üzenetére
saját eszköz nélkül tudjak tévéadást felvenni,
Lassan ott tartunk, hogy modemből is saját kell, routerből már mindeképp, ha rendes wifit akarsz, meg vezetékes telefonból már eddig is saját kellett. Végül is a médiacard is egy ilyen határmezsgye a saját vs. nem saját eszköz közt. (köztes megoldás)
1985-ben már elég sokan nézték a nyugati adókat (Sky Channel, Super Channel, EuroSport, MTV, ORF, Sat1, PRO7, stb.),
Tényleg. Ezekre emlékszem, de hogy ez kábelen jött-e vagy antennán arról fogalmam sincs. Az tuti, hogy 80-as évek vége, 90-es évek eleje volt. Amiket felsoroltál azokra emlékszem, az ORF-ot kivéve. De az RTL-t szerintem kihagytad. Később jött be a 3Sat meg a ZDF.
ha belegondolok, hogy van aki ezután született és nem is érti miről beszélek,
Vagy pont akkor! 5-6 évesen nem azzal voltam elfoglalva, hogy földhurok kell-e HBO-hoz meg hogy csillagpontos-e már a rendszer stb...
-
sacaboy
tag
válasz MaCS_70 #101145 üzenetére
Az első műholdas csatornák a Sky Channel, Super Channel és a TV5 volt. A német adók amit írtál, 1988-ban (Sat1) és 1989-ben kerültek fel műholdra. A Sky ch 1985-ben, a Super channel 1987-ben került európában műholdra.
Toshiba Satellite L850-1H4 - Apple iPhone 11 - Apple iPad AIR 3
-
kabelmania27
Topikgazda
Soros rendszeren is tiszták voltak a csatornák?
hypno skate: Rádió adások is voltak a kábelen vagy csak tévéadások voltak? Thunderbird könnyen kezelhető.
-szabi-: Üdv! Elvileg modem üzemmóddal is használhatod a boxot. Amennyiben a tévében van CI+ modulfogadó és dvb-c tuner kérhetsz médiacardot is.[ Szerkesztve ]
-
hypno skate
senior tag
válasz MaCS_70 #101151 üzenetére
A Vodafone komolyan gyúr arra, hogy flip számára ügyfélkört generáljon.
141 tv csatorna, mezítlábas internet és vezetékes telefon 4500 Ft-ért hűségidő nélkül a Telekom hálózat egy komoly területén. Ennyi eegy csomó embernek bőven elégA vegetariánus ősi indián szó. jelentése: ''Béna vadász'' TELEFONSZÁMOM a profilomban
-
MODERÁTOR
-
hypno skate
senior tag
Bizos hogy volt kábel tv.
Én azért szerettem, amikor a majdani anyósoméknál voltunk Székesfehérváron 1984-'85-ben, mert egyebek mellett az ORF1 - 2 ment a városi kábel tv-n ahol nyomták az Enterprise űrhajó kalandjait.
Aztán amikor 1986-ban csepelre költöztünk, már ott is volt kábeltv.
Ha jól emlékszem akkoriban soros hálózatra volt kötve a kábeltv. Vagy 5-6 év kellett (vagy 10), hogy az egészet átszereljék csillagpontosra. A HBO vételéhez egy dekóder kütyü kellett, ami úgynézett ki mint egy földhurok leválasztó.
Azért ha belegondolok, hogy van aki ezután született és nem is érti miről beszélek, ha ilyesmi szóba kerül...A vegetariánus ősi indián szó. jelentése: ''Béna vadász'' TELEFONSZÁMOM a profilomban
-
cof
veterán
válasz MaCS_70 #101138 üzenetére
De a hibát akkor is magadban kell keresned, mert nem néztél alaposan utána. Itt a topikban már téma azóta mióta megjelent még IP-vel, nem tudom hogy te mikor csatlakoztál be, de te is megjelenés után nem sokkal úgy emlékszem.
Én is tisztában voltam már az elején a korlátozásokkal ahogy egyre több infó napvilágot látott itt a topkiban, hogy ilyen nekem nem kell soha az biztos. Szerencsére van alternatíva, ott a kártya.
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
viktorhu
veterán
válasz MaCS_70 #101135 üzenetére
1985-ben alapvetően nem volt kábeltévé az országban, egyes lakóközösségekben megvalósult a koax végigvezetése szürkegazdasági keretek között, főleg miután a műholdvétel drága mulatság volt, és így lehetett a sky channel költségeit megosztani a panellakások között. Talán Nyíregyháza lehetett kivétel, ők úttörők voltak ebben. Magyar csatorna összesen kettő darab volt, 85-ben még talán a városi tévé kísérletek se mentek nagyon. A tipikus tévévétel nonpluszultrája a tetőantenna volt, amivel akár csehszlovák tévé adásait is fogni lehetett.
-
cof
veterán
válasz MaCS_70 #101134 üzenetére
Kaptad mert belementél, tehát elfogadtad. Érdekes akinek itt elromlott a Cisco vagy másik régebbi BOX ugyanolyat kapott. Addig nemet kellett volna mondani, aztán had ketyegjen a ködbér, nem teljesítés miatt. Könnyen adtad magad.
[ Szerkesztve ]
-
hypno skate
senior tag
válasz MaCS_70 #101125 üzenetére
Nekem a gmail-lel csak annyi gondom van, hogy piszkosul nem áll kézre.
(Ahogyan egyébként a nagyon modern és korszerű böngészők sem, de az más tészta)
Már barátkozom azzal, hogy Thunderbird felületre irányítom az egészet a webes felület helyett, de ahhoz még kell egy kis lelki felkészülés.[ Szerkesztve ]
A vegetariánus ősi indián szó. jelentése: ''Béna vadász'' TELEFONSZÁMOM a profilomban
-
viktorhu
veterán
válasz MaCS_70 #101127 üzenetére
Ja oké, ha a felhőbe rögzítésre gondoltál, az tényleg teljesen 1985. Most is felveheted VHS-re az adást, biztosan nagyon szép lesz Itt Budapest környékén bejött az MTV1 és az MTV2 mellett valamelyik szovjet csatorna is, mert az itt lévő szovjet csapatotknak sugározták, emlékszem, hogy az orosz csatornán műsorzáráskor öt percen át sípoló hangot adtak, hogy felébresszék azokat, akik elaludtak a tévé mellett, hogy kikapcsolják éjszakára, ne pazarolják a szovjet munkások által előállított áramot.
-
cof
veterán
válasz MaCS_70 #101127 üzenetére
Én konkrétan a tévéműsorok felvételére gondolok. 1985-től idén novemberig, azaz 35 évig tetszőleges műsort fel tudtam venni.
Én most is. Kukázni kell a VTV BOX-ot, kérsz egy kártyát veszel hozzá egy saját STB-t és probléma megoldva. Aki meg sajt maga kérte a VTV BOX-ot az elsők között, mert neki azonna kell minden újdonság, hát magára vessen.
[ Szerkesztve ]
-
viktorhu
veterán
válasz MaCS_70 #101123 üzenetére
Igen, wap nélkül tisztára 1985-ben érzem magam, főleg az ED3.1 meg a VTV teljesen nyolcvanas évek. Nem arról van szó, hogy ti ragaszkodtok kilencvenes évekbeli megoldásokhoz? Csak fogom a fejem, amikor emberek még mindig titkosítatlan smtp-t használnak, és keresik a trükköket, hogy mit kell beállítani, hogy átjusson a szolgáltatói tűzfalon.
Arra meg évek voltak felkészülni, hogy upcmail nem lesz, mert kivonul a upc az országból, szóval ha meg is tartják, akkor is a cím megváltozott volna.
-
BaLee
addikt
válasz MaCS_70 #101118 üzenetére
Anno még jó megboldogult enternetes időkben én is voltam olyan balga, hogy elkezdtem használni az előfizetéshez kapott postafiókot, mindent oda regisztráltam aztán csak a szívás volt vele, hozzá lettél kötve a szolgáltatóhoz, majd jöttek a felvásárlások, nem tudom megtartani a régi email címemet, meg fog változni aztán valahogy mégis működött tovább de több év huzavona után rászántam magam és átköltöztem gmailre, de ezt akkor egyszerűbb megcsinálni amikor még a régi fiókodhoz is hozzáférsz. Csak elhatározás kérdése.
-
Livius
őstag
A nagy ADSL fellendüléses korszakban a csomagok marketing része volt az is, hogy melyik kisebb-nagyobb csomag hány e-mail fiókot ad a usernek, mennyi tárhellyel. Ez ami most történik a Vodánál, hogy szinte minden örökölt cuccban csak a megtakarítást és fapadosságot keresik parasztvakító köntösben (pl VTV box) az szimplán egy pofátlan leépítés, és csak az extraprofit maximalizálása. És mellette még van pofájuk inkább bevállalni azt is, hogy az ilyen e-mail megszüntetéssel kiröhögtessék magukat szakmai vonalon, hogy még erre se képesek a vezetékes net szolgáltatásban új belépőként.
Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, MSI GeForce RTX 4060 Ti 16GB VENTUS 2X BLACK 16G OC
-
gduck
addikt
Kb. ez a történet:
A Vodafone szeretett volna portfóliót bővíteni vezetékes NET és TV szolgáltatással. Így most van nekik egy VTV box, meg vezetéses NET. Ez az alap felállás, ettől többet nem akarnak!Megteheti? Sajnos igen! Igazából továbbra is "csak" egy mobil szolgáltató!
-
inf3rno
nagyúr
Nekem apámat érinti. Már egy ideje agyaltam, hogy lefoglalok egy családi domaint email szolgáltatással, azt hiszem most jött el rá az idő. Egyébként másnak is azt javaslom, hogyha fontos neki az email fiókja, akkor ne menjen ingyenes szolgáltatóhoz. Nem adnak semmire garanciát, egyik napról a másikra megszűnhet a fiók, és nem lehet számonkérni rajtuk.
Buliban hasznos! =]
-
gduck
addikt
válasz MaCS_70 #100983 üzenetére
Nem is haragudjál, de pl. jövő évben másik városba költözöl, ahol nem elérhető a
UPCVodafone szolgáltatás. Mit fogsz csinálsz az e-mail címeddel? Semmit!Ez a UPC-s email címhez ragaszkodás, teljesen értelmetlen! Nekem is minden azon volt, nem örültem neki, de ennyi. Megoldható? Meg
Ettől még nem vagyok birka Ezek a dolgok az életben TELJESEN lényegtelenek
[ Szerkesztve ]
-
hypno skate
senior tag
válasz MaCS_70 #100993 üzenetére
Pedig tök egyszerű a dolog.
A gentlemen's agreement hungarikum verziója szerint "...ne figyeljenek oda arra, amit mondok, egyetlen dologra figyeljenek, amit csinálok..." És ez a dolog ebben a társadalomban egyébként nagyszerűen működik.
Lehet hogy a Voda csak a helyi viszonyokhoz alkalmazkodott?A vegetariánus ősi indián szó. jelentése: ''Béna vadász'' TELEFONSZÁMOM a profilomban
-
LouiS22
veterán
válasz MaCS_70 #100993 üzenetére
Te meg értsd meg végre: 2019-ben mondta. Ekkor még hivatalosan nem is voltak egy cég, csak megtörtént a felvásárlás, zajlottak az ilyenkor szükséges folyamatok. Volt bármilyen változás, ami hátrányosan érintett közben? Nem.
Idén tavasztól az "övék a bolt". 2020 őszén meg bejelentették, hogy egy szolgáltatást (ami már az övék) megszüntetnek. Szívük joga, ha üzletileg így látják jónak.
Nem mondta akkor (2019-ben)egy szóval sem (nem is mondhatja, az lenne az igazi felelőtlenség), hogy az idők végezetéig minden úgy fog menni, ahogy az korábban (UPC időszakban) is volt (nagyon béna példával élve azt sem mondták soha sehol, hogy az idők végezetéig lesz DVB-C szolgáltatásuk).
[ Szerkesztve ]
Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!
-
cof
veterán
Gyerekes az, ha egy szóban elhangzott valamire hivatkozunk. Ráadásul te egy cikkre hivatkozol, amit 3. fél írt akár saját megfogalmazással gondolom nem videós interjúban hangzott el.
De a mérvadó a szerződésed, szerintem ott sincsen leírva, hogy az e-mail szolgáltatás az garantált szolgáltatás.
De tényleg nem akarom folytatni tovább ezt a meddő eszmecserét.
[ Szerkesztve ]
-
cof
veterán
válasz MaCS_70 #100988 üzenetére
Engem nem érint a dolog, akkor sem érintett volna ha még UPC-s lennék, mert soha nem használtam a szolgáltatásukat.
De arra alapozva perelni, hogy elhangzott a 'megígérjük' szó, hát eléggé gyerekes. Én is hányszor kaptam már ígéretet az életben jesszus...
Piac, pénz, diktál. Teher lett nekik és így döntöttek. Senkinek sem küldtek ki írásban, hogy megígérjük nem lesz soha változtatás a szolgltatásban.
Most majd lehet azért is perelni mert megszünnek az SD-HD duplikált csatornák is.
[ Szerkesztve ]
-
LouiS22
veterán
válasz MaCS_70 #100988 üzenetére
Egy apró gond van: te egy harmadik fél cikkét veszed hivatkozási alapnak, ami ráadásul nem a lentebb is linkelt cikkből származik, hanem a 2019-es felvásárlás utáni bejelentésből idéz a vezértől. Azaz az akkori állapotot tükrözi. A mailbox megszűnése pedig a jelenlegi, 2020. végi, gondolom üzleti döntés.
Azt pedig kizárólag a Vodafone és a Liberty jogászai tudhatják, hogy pontosan mi szerepel a szerződésekben, ki mit és meddig vállalt. Ezek pedig jobbára az üzleti titok kategóriába tartoznak és nemigen szoktak nyilvánosságra kerülni.
[ Szerkesztve ]
Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!
-
LouiS22
veterán
A felháborodásod láttán kezdem azt hinni, hogy te vagy a levélíró ügyvéd.
Mutatsz egy nevet, elérhetőséget, bármit az említett ügyvédhez? Naponta olvasni olyan cikket, ahol bárki azt mondja, hogy vizsgálja a jogi lehetőséget, stb., meg azzal fenyegetőzik, hogy akkor ő most téged beperel. stb. Aztán valahogy az esetek döntő többségében nem történik semmi. A hivatkozott cikkben is az alábbi mondat szerepel: "bírósági pert is kilátásba helyezett", mert őt felháborította ez az eset (hogy jogos-e vagy sem, azt nem tisztem eldönteni, nem is ennek szólt a komment- Szigorúan személyes véleményem amúgy egyezik az előttem szóló CoF-éval), de ha segítesz egy névvel, telefonszámmal, esetleg leírással a perközösségről, akkor boldogan fogom leírni azt, hogy elnézést ,ha megbántottam (megbántottalak) az önérzetét az ügyvéd úrnak, asszonynak.
A fentiek hiányában viszont kitartok az álláspontom mellett.
[ Szerkesztve ]
-
cof
veterán
El kell engedni ezt a dolgot, én sem értem ezt a felháborodást. Mindenkinek jobb lesz. Akárhogy perelnek egyszerűen nem nyerhetnek, egy szolgáltató sem köteles e-mail szolgáltatást fenntartani.
1. A szolgáltatónak egy teherrel kevesebb.
2. Én sem leszek a szolgáltatóhoz láncolva az e-mail cím miatt, és nyugodtan válthatok ha megjelenik egy jobb/kedvezőbb árú szolgáltató, esetleg ha elköltözöm olyan helyre ahol nincs UPC az sem probléma.
Korrekt módon adtak elég időt mindenkinek a változtatásra, nem egyik napról a másikra kapcsolták le a szolgáltatást.
[ Szerkesztve ]
-
bzs73
őstag
válasz MaCS_70 #100572 üzenetére
Mindegy végül is, nem vagdosom a régi tetőröl lejövő kábelt, veszek egybe csatlakozóval, és akkor biztos jó lesz, nem sok kell, 2-3 m. Az a vicces hogy pont azért kértem szereld magad csomagot, hogy ne terheljem őket, mondom csak összedugom, nem nagy cucc, most mehetek elosztót venni, csatlakozókat, meg kábelt. Az már megint más hogy ha kérek szerelést akkor mindez ingyenes, így pár ezer ft biztos lesz megint a kiadás, de most hívtam őket, azt mondta a bemondó hogy nagyon sokat kell várni, hívjam máskor őket. lehet ha már bemegyek, akkor először próbálkozok vodás boltba, hátha ott segítenek, kérek szerelést. Jól megszívtam.
If a second or you are the first to lose.
-
MiZo1990
aktív tag
válasz MaCS_70 #100486 üzenetére
"átkényszerített"
Nyilván pisztolyt fogtak a fejedhez, hogy azonnal válts VTV-re vagy különben...Valamit nem lehet és onnantól kiderül, hogy eddig mindenki azt csinálta.
(Nem lehet felvenni mindent, mindenhonnan? De én állandóan, minden szembejövő szemetet felveszek! Nem lehet boltba menni X és Y között? De én csak és kizárólag akkor tudok menni!)Mindegy is, részemről költői kérdés volt, mert tényleg lerágott csont itt és mégis két hetente kb. mégis előjön.
Valaki nem is olyan rég megosztotta itt a Liberty Global vadi új, csili-vili jövő TV-jét. Lengyeleknél már lehet is kérni, teljesen IP alapú, 50 órát lehet felvenni, amit 3 hónapig nézhetsz vissza.
Ismerős?
A Horizon is eljutott ide (így vagy úgy), ennek is lecsorgott volna ide valami korcs verziója, ha nem veszi meg a magyar UPC-t is a csúnya, gonosz Vodafone. -
cof
veterán
válasz MaCS_70 #100471 üzenetére
Nem egy nagy beruházás egy DVB-C BOX, 10$ Aliexpressről, és olyan apró vagy még kisebb mint a VTV BOX. Bárhova el lehet rejteni. Sajnos ilyen irányba megy a jövő, hogy az ügyfél egyre jobban ki van szolgáltatva a szolgáltatónak.
[ Szerkesztve ]
-
-
blakey
titán
válasz MaCS_70 #100355 üzenetére
RTLMost oldalán a Profilom alatt. Ha minden igaz, akkor ezen az oldalon.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz MaCS_70 #100020 üzenetére
Kapnod kellett, nekem is küldtek valamikor év elején.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
cocka
veterán
válasz MaCS_70 #99955 üzenetére
Ő fel akar venni a tévéből, visszanézni a felvételeit,
Akkor talán jobban járna saját felvevőeszközzel, mint a UPC-féle szerencsétlenkedéssel. Felhős lószar meg HDD-re rögzítés, amit még másik boxon se tudsz visszanézni, nemhogy PC-n.
Bár azt a VHS korszak szülte alapvető igényt, hogy tudjál tévézni miközben másik csatorna műsorát veszed sajnos ez sem teljesíti. Hacsak nincs több eszközöd, amin keresztül eléred a Horizon Go élő adását, de tudtommal a Horizon Go is csak legfeljebb x eszközön működik. Tippre 3, de amúgy nem tudom a pontos számot.nincsenek rajta dedikált gombok.
Jól láttam, hogy a vodás trágyán pont három fizetős szolgáltatás kapott dedikált gombot? (fejből nem emlékszem pontosan de talán: HBO GO, Netflix, Amazon Prime)
Ha van okos TV-je az embernek, az kiválthatja ezt a TV felvétel funkciójával,
Az okostévé mire vesz fel? Van akkora belső tárhelye, hogy nyakra-főre lehessen bármit felvenni? vagy illeszthető bele HDD, esetleg SSD? Mert a pendrive meg a memóriakártya még mindig nem a megbízható kategória ilyen célra. Az árukról és a tárhelyük méretéről nem is beszélve. Rendszeresen nagy mennyiség rögzítésére még mindig a HDD való.
Az USB-s felvételt meg egy szoftverfrissítéssel le tudják tiltani ha akarják.
Ezért kell saját eszköz, erre is.
A felvett anyagban történő tekerésnek a tiltása
Saját eszköznél ez sincs.
-
sziszi-fuszi
senior tag
válasz MaCS_70 #100020 üzenetére
Hát kitartás az kell hozzá. De én nem szoktam foglalkozni a dumával, amit nyomnak közben. Lerakom a telót az asztalra és ott van amíg fel nem veszik. Egyébként én nem használom ezt amire te ácsingózol. Tévét se nagyon nézek a magyarokat meg pláne nem! Két reklámot összeköt egy kis műsor. Nekem még e-mailben küldték meg a kódot.
Mi alá kell írás?
-
inf3rno
nagyúr
válasz MaCS_70 #99993 üzenetére
Nekem olyan volt, hogy egyik napról a másikra nem működött az oldal miután új apache verzióra váltottak. Kiderült, hogy a régiben a PHP máshogy kap egy headert vagy környezeti változót vagy ilyesmit, szóval olyan fél óra alatt sikerült megtákolni. Mindenesetre azért jó lett volna, ha nem utólag kellett volna sebtiben javítani, mert elég stresszes tud lenni. Szerintem már nincs sok értelme az ilyen külföldi tárhelyeknek, domain szolgáltatóknak, mert a magyar is elég olcsó. Talán ha nagy mennyiségben csinálja az ember, akkor esetleg.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
sziszi-fuszi
senior tag
válasz MaCS_70 #100004 üzenetére
Egyetértünk. Bár konfigolás után, egy üzleti előfizetéssel, minden további nélkül elmegy nagyon nagyon sokáig minden probléma nélkül. Nekem van saját, Exchange, és abból sem régi. Mondjuk saját levelezőszerver üzemel nekem több, mint két évtizede. Így egy kicsit más a hozzáállásom a dologhoz.
Mi alá kell írás?
-
vargalex
félisten
válasz MaCS_70 #100001 üzenetére
Ugyan nem próbáltam, de szerintem Message Filterrel simán megoldható automatikusan is.
[ Szerkesztve ]
Alex
-
viktorhu
veterán
válasz MaCS_70 #99990 üzenetére
Nem ahhoz kell érteni, hogy végignyomkodja valaki a next-next-next gombot egy mail szerver alkalmazáson. Hanem hogy ne használjanak szabad prédaként spamszervernek, másrészt meg hogy ezt el is higyjék róla a különböző cégek webszerverei, és ne utasítsák vissza a tőled jövő leveleket. Az MX record ip címe a legkisebb probléma, azt a dinamikus ip szolgáltatók megoldják neked (vagy ők is adnak neked évi pár dollárért mail hostolást). Én biztosan nem vacakolnék vele magamnak, játékból persze jó poén, de ha munkához kell, jobban megéri másra bízni fillérekért.
-
viktorhu
veterán
válasz MaCS_70 #99985 üzenetére
Saját mail szervert hozzáértés nélkül nem ajánlott üzemeltetni, ráadásul ahhoz már tényleg üzleti előfizetés kellene.
Egy csomó domainregisztrátor kínál ingyen alap mail hostingot, komolyabbhoz ott a zoho (pl. activesync támogatással), még komolyabbhoz meg fizetni kell pár dollárt vagy eurót havonta, de ez már nagyon messze van attól, amire átlag felhasználónak szüksége lenne.
-
Clever0
senior tag
válasz MaCS_70 #99958 üzenetére
"A matavnet-es címeg egyébként titokban működtek szépen tovább."
- Úgy emlékszem, hogy megkaptad az axelerós fiókba a matavnet-es leveleket egy ideig. Ez a normális. Utána lehetne automatikus levelet küldeni a feladónak, hogy változtassa meg a cél címet az újra, ami a régiből kikövetkeztethető."A levelek megtartásával mi a gond? Simán megcsinálod egy asztali mailkliensben."
- Nem használok asztali klienst. (Az Outlook Express-t szerettem, mert minden csoportot külön fájlba mentett.)
- Bármelyik programot választanám erre, az is befejezheti egy nap és nincs rá garancia, hogy azt a formátumot egy másik program beolvassa. -
sziszi-fuszi
senior tag
válasz MaCS_70 #99927 üzenetére
Jogász szemmel gyönyörű a megfogalmazás! Szerintem idéztek valami dokumentumból, mondjuk az ászf, egy korábbi ki nem adott verziójából. Ami a nyelvtani részt illeti egyetértünk.
Szerintem egyszerű az ok. Annak idején - a 90-es évek első felében -, amikor indult a publikus internet szolgáltatás kicsiny hazánkban, akkor nem igazán volt sok e-mail szolgáltató. Nemhogy kugli még más is csak alig akadt. Így maradtak a szolgáltatói e-mailek. Onnan váltani pedig a legtöbb embernek (ugye akik akkor fiatalok voltak és nem informatikus vénájúak, vagy szakmájúak, mára idősek) ez a legkényelmesebb mód.
[ Szerkesztve ]
Mi alá kell írás?
-
blakey
titán
válasz MaCS_70 #99896 üzenetére
Fura, azonnal, normálisan megjelenik az oldal. Próbáljátok ki az OpenDNS-t, hátha.
-
blakey
titán
válasz MaCS_70 #99887 üzenetére
Fura, mert nálam bejön Vodafone hálózatból.
-
ArthurShelby
addikt
válasz MaCS_70 #99860 üzenetére
14napon belül elállhatsz a upc-nél (ok már vodafone) indoklás nélkül az új szerződéstől (hiába kötöd személyesen, ott is mikrofonnal felveszik, kb ugyanaz, mintha telefonon kötnéd, mármint régen így volt).
Itteni tapasztalatok alapján ahogy olvasom várj egy kicsit, és aztán majd helyre áll (esetleg üfsz zaklatása).
(nálam 3-án módosul az 500as 1000res netre, már félek előre...)A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz MaCS_70 #99858 üzenetére
Elvileg ha 14 napon belül vagy elállhatsz az új csomagtól, hivatkozhatsz arra, hogy a letöltési sebesség kb olyan mint az előző csomaggal.
Amennyiben van vezetékes telefon előfizetésed próbáld meg arról felhívni hátha felveszik.
Ha router 192 kezdetű ipcímet kap akkor router módban van a modem.[ Szerkesztve ]
-
-
félisten
válasz MaCS_70 #65564 üzenetére
Apró érdekesség: a Samsung telepítője bezzeg működik, azaz a Samsung telefonok bloatware-jei remekül frissülnek. Csak a Google Play Store nem, és az sem teljesen süket, hiszen megtalálja a frissítéseket, és működik maga az alkalmazás, csak éppen a letöltés nem indul meg.
Ilyen hibát házon belül szerintem nem tudok csinálni...
Ami viszont nem tiszta: ha a routeren keresztül OpenVPN-kapcsolatot létesítek a család egy másik, szintén Asus routerével úgy, hogy magát a netet is onnan kapja (a WAN IP szépen át is vált az ottani, nem UPC-sre, a sávszélességről nem is beszélve...), akkor a logikám szerint nem jelentkezhetne a hiba -- és mégis...
Tehát ott van valami furcsaság, ahol magát a netszolgáltatást kapom, és rohadtul nem értem, hogy VPN-kapcsolatnál ez hogyan fordulhat elő.MaCS
[ Szerkesztve ]
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
z67
őstag
válasz MaCS_70 #43845 üzenetére
Ugyanez történt velem, ezek után jött a végleges visszaigazolás, hogy egy hónap ingyen utána havi 1490,-. Azonnal lemondtam. Majd visszamentem és készítettem képernyőképet, ami ment a UPC Facebook falára. De legalább látom nem egyedi hiba. Viszont így megkaptam, az ígért áron.
-
félisten
válasz MaCS_70 #43839 üzenetére
Nem lehet, hogy szimplán összeomlott a UPC ügyfélszolgálati rendszere?
Megpróbáltam megrendelni a MyPrime-ot, a weboldalon 0 Ft-ért betette a kosárba, aztán a megrendelést érdeklődésként jelezte vissza, amiről kaptam is egy mailt, amiben jpg-formátumban szerepel a kosár tartalma a 0 Ft-os MyPrime-mal.MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
BRIKLY
veterán
válasz MaCS_70 #27642 üzenetére
Nem az a gond. A jel átmegy, laptop veszi is rendesen (igaz,telefon és tablet kevésbé).
A gond az,hogy gagyi a routerem,és a 60 megás netből csak 20-at tud átadni wifin.
2 routert csak azért írtam,mert ennek a powerline-nak az árából simán kijön,és ha az egyik szobából a másikba átadnám egy másik routernek a jelet,az szerintem tökéletesen venné,és akkor ott is erős jel menne tovább a laptopnak/mobilnak,stb.De egyikre sincs pénzem..se 2 routerre,se powerline-ra.
Nem tudom mi lenne a legjobb,és legolcsóbb megoldás..
A lényeg röviden,tömören: 2 szoba,egyikben van a modem,és a router. Azt innen nem viszem el,mert az asztali gépnek mindenképp kábelen akarok netet adni,nincs wifi kártyám,meg nem is kell,mert macera,főleg ha hozok egy gépet javítani, mindig átpakolni...
Másik szobában van a laptop,és ott használunk gyakrabban mobilt,tabletet netezésre. Oda kéne a jelenleginél jobb net.Ami eszembe jutott most hirtelen: Veszek egy sima vezetékes routert, meg egy gyorsabb wifiset. Vezetékes marad itt a modem mellett,arról kaphat az asztali netet, és lan-on át a másik szobába a wifi router. hmm,sőt,még a jelenlegi router is megmaradhat itt,akkor tuti lesz mindenhol jel..
Na mindegy, ez már kicsit off, ha van tanácsotok annak örülnék,aztán megpróbálok csendben maradni.
(#27666) kabelmania27: Ez már eldőlt, lebeszéltetek róla!
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz MaCS_70 #27147 üzenetére
Pontosan! Annak az eszköznek a MAC címe számít, ami az IP-t kapja! Bridge módban ez a saját router, annak hiányában közvetlenül a PC, router módban pedig maga a HGW, de ennek ugye nem tudod megváltoztatni a WAN MAC címét! Ha saját routert használsz, a HGW pedig bridge módban megy, akkor még csak cserélgetni sem kell az eszközöket, mert ugye SOHO routerekben is alap funkció a MAC cím módosításának lehetősége, tehát átírsz egy karaktert, és máris kapod az új IP címet!
Új hozzászólás Aktív témák
● Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
● Olvasd el az összefoglalót!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Mobil szolgáltatások ITT!
- Gaming notebook topik
- PlayStation 5
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Eredeti játékok OFF topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Villanyszerelés
- Alaplap-proci probléma
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest