Új hozzászólás Aktív témák

  • MaCS_70

    félisten

    válasz viktorhu #101142 üzenetére

    1985 novemberében szabadult ki a videomagnó a vámáruraktárból. (Akkoriban ez volt az eljárás, a vámolás 3-4 hónapig tartott. Azon imádkoztunk, hogy karácsonyra legyen meg.) Miután meglett, azon voltunk egy kicsit kiakadva, hogy csak 16 csatornás volt a tunere, és egy csomó kábelcsatorna nem fért el rajta.

    Kábeltévé szerintem egyébként 1985 nyarától volt nálunk, amire abból következtetek, hogy szeptemberben vettük a Videoton Infra Color tévét a 16 csatornahelye miatt (tévéből ez volt a maximum elérhető). Előtte Color Star volt, 4 programhellyel, amit a kábeltévé miatt hangoltattunk át PAL-ra.

    Azt nem tudom, hogy máshol milyen volt a kábeltévéhelyzet, de a gimnáziumban 1985-ben már elég sokan nézték a nyugati adókat (Sky Channel, Super Channel, EuroSport, MTV, ORF, Sat1, PRO7, stb.), amire dátumhoz kapcsolódó konkrét emlékeim vannak. Ment a felvételek csereberéje ezerrel...

    Azt egyébként tényleg tudom, hogy nálunk a szomszéd csókos társasház miatt volt kábel, de errefelé ez nem volt ritkaság.

    MaCS

    [ Szerkesztve ]

    Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

Új hozzászólás Aktív témák