- Androidos fejegységek
- Gaming notebook topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Egérpad topik
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Aktív témák
-
cocka
veterán
válasz
boborján2 #133742 üzenetére
Elég egy frissítés vagy szerver oldali változtatás és lehet hogy semennyire sem fog menni a másik technológián.
Meddig óhajt a vodkafon még ebben az állóvízben maradni? Talán a TV-t kivéve évek óta ugyanazt adja. Netes sebességek nem változtak, optikát csak "haszonélvez", sajátot nem épít. Mire vár, hogy majd a Digi segít neki?
Ahhoz képest, hogy szűk 1 éve egy cég kezében van a két szolgáltató, nem sok semmi történt a szolgáltatások fúziója terén. -
cocka
veterán
válasz
Adams84 #133739 üzenetére
Én csak a 2-es pontot "tartottam be". A többire őszintén szólva nem is emlékszem, hogy ilyesmikre szükség lett volna.
Nálam olyan tartós megoldás, hogy ha jön is egy firmware update, akkor megpróbál visszaállni, de utána már hiába kezd el koax után hisztizni, mikor megkapja a koaxot, akkor is csak a csatornák kb. hatoda jön be.
-
cocka
veterán
válasz
MiZo1990 #133735 üzenetére
koax nélkül nem fogja tudni telepíteni a Vodafone TV-t a kiérkező technikus.
Illetve folytassuk azzal, hogy nálam technikus se járt. MPL-es ipse hozta a csomagot, amiben a VTV box volt. Kutya nem kérte.
Az viszont igaz, hogy koax nélkül nem telepíthető a VTV box. Mert szoftveresen óbégat, hogy nincs antennakábel. Nem tudom azóta javítottak-e a szoftverén, de az azért elég vicces, hogy akkor is végigszenvedi a keresést, ha nem talál antennakábelt.
-
st6969
őstag
válasz
kabelmania27 #133732 üzenetére
-
Moonwolf
senior tag
válasz
Adams84 #133725 üzenetére
A szerződést elrontotta az ügyintéző és így nem e-Pack os lett, direkt kértem hogy úgy legyen, de a szerződést ahogy visszaolvastam postai befizetés lett megjelölve...
A weboldalon a mostani díja a NET L-nek 5990 ft, -500 ft hogyha neten rendeli meg az ügyfél. Ez a mindenféle kedvezmény nélkül (e-Pack nélkül) meg 6990 ft ami azt maximális ár amit fizetni kell az ügyfélnek. Na a kedvezmények ebből a 6990 ft ból jönnek ami az e-Pack nélküli ár (eddig így volt, a szerződésen is). Ugye?
-
st6969
őstag
válasz
gduck #133727 üzenetére
"volt(UPC) területen is megy, KOAX NÉLKÜL, kis trükközéssel.
"
Ez érdekelne egy kicsit részletesebben (akár privátban is, ha itt nem szabad)
Mit tegyek, hova forduljak? A lakásban jelenleg nincs semmilyen előfizetés (az én nevemen van a városban egy másik címen, ha ez számít bármit is). -
Adams84
aktív tag
válasz
cocka #133723 üzenetére
Szerintem az általam beszúrt számlalevél részlet 2. oldalát csak olyan ügyfelek kapták meg, akiknél a mindenkor aktuális számlákon a havidíj kedvezmények részletesen fel vannak tüntetve (mínuszos tételként). Ez jellemzően az újabb, maximum 2-3 éve (újra)kötött szerződésekre igaz, ahol a Vodafone a listaárat számlázza ki, majd ebből egy plusz számlasorban levonják a havidíjkedvezmény(eke)t. [kép] [kép]
Akinek aránylag régi díjcsomagja van, az szerintem nem kapott ilyen értesítést, mert ott kizárólag a kedvezménnyel csökkentett ár látszódik a számlán… -
st6969
őstag
válasz
cocka #133714 üzenetére
"De a szolgáltatás igénybevételéhez nem árt ha van a koaxhoz egy modem is. Gondolom akkor a modem az előszobában van."
Igen, ott lesz (még nincs, mert még csak most akarok szerződést kötni...gondolom, csak adnának egy modemet). Nemrég vettük a lakást, és az előző tulajnál Vodafone volt (semmilyen eszközt nem láttam, gondolom visszaadták, csak rengeteg koax kábelt mindenhol). Ezt a kábelt hagytam meg az előszobáig.
Az előző lakónál bent volt a szobában is (de megszüntettem), ebből gondolom, hogy itt a "tv-ig koax" megoldás van ezen a lakótelepen
Szóval, vagy fúrok (amit nem akarok), vagy Telekomot viszek be (azt se akarok) -
cocka
veterán
válasz
Adams84 #133719 üzenetére
Az általad linkelt kép első oldala szó szerint ugyanaz a januárin nálam is, a 2. oldal viszont egyszerűen NEM LÉTEZIK. (nálam)
Helyette van egy a vodafone szerint 6 oldalnyi szöveg. Szerintem meg 16 oldal.
Sikerült fél óra alatt kifésülnöm. Mert azt hinnéd csak copy-paste, de rohadtul nem.
-
Toth_Jani
őstag
válasz
Adams84 #133719 üzenetére
Ez melyik havi számlán van (volt), mert én átnéztem és nem tűnt fel??
De ezt hiányolom, az Inflácios táblázat megvan, de azon a számlán még vagy 3 oldal apróbetűs tájékoztatás van olyan csomagokról is amihez semmi közöm, ez az összefoglaló nincs rajta.
A másik mitől előnyős a 15%, az már nem is emelés?? ( Jó tudom a 4iG féle Infláció számitás miatt.) -
Adams84
aktív tag
válasz
Toth_Jani #133718 üzenetére
Minden bizonnyal a mostani árakon emelnek 15,4%-ot. Annyi a különbség, hogy tavaly a kedvezményeket nem emelték meg ugyanennyivel, ebben az évben viszont a kedvezményeket is korrigálják.
A tavalyi emeléstől eltérően most valóban nincs tételesen (külön egyedi táblázatban) feltüntetve a számlán, hogy konkrétan mennyi lesz a havidíj az emelés után, viszont a kedvezmények emeléséről készült egy szép egyéni táblázat (legalábbis nálam). 😆 [kép]
Ez ilyen formában nem túl konzekvens, de akár lehet az is a cél a Vodafone részéről, hogy azt higgye az ügyfél: a 6 oldalas extra-apróbetűs tájékoztatóban szereplő listaárakat kell majd fizetnie. (Ahogy ez a fajta értelmezés vélhetően Oraculus fórumtárs esetében is megtörténhetett.) -
Toth_Jani
őstag
válasz
Adams84 #133713 üzenetére
Remélhetőleg a mostani áron emelnek 15,4%-ot, és nem az számlán közölt árakat akarják bevezetni. Mert akkor gyorsan váltami kell mobilnetre, és egyéb TV-re.
2021 végén éve előre közölték a számlán hogy mi várható az előfizetési díjban, most meg majd meglátjuk miután már az emelt számlát megkaptuk. -
cocka
veterán
válasz
Oraculus #133705 üzenetére
A Vodafone márciustól megváltoztatná a szolgáltatás csomagom típusát
Megváltoztatná, ha hagyod vagy meg fogja változtatni, ha akarod, ha nem? Mert ez óriási különbség!
A jelenlegi UPC féle TV HD Plus -> TV HD Családi csomag lesz (jelenleg havi 3.820 Ft fizetek, márciustól 7.890 Ft lesz).
A jelenlegi UPC féle Internet L -> Net L csomag lesz (jelenleg havi 3.600 Ft fizetek, márciustól 5.990 Ft lesz).
Ezt a standard ÁSZF-es árak alapján sakkoztad ki vagy konkrétan beleírták a számlalevélbe mondjuk pl. táblázatos formában, hogy a te egyedi kedvezményeiddel együtt is ennyikre fog emelkedni a továbbiakban a szolgáltatások díja? Mert ez sem mindegy!
-
cocka
veterán
válasz
MiZo1990 #133701 üzenetére
DVB-C szolgáltatást adnak ex-UPC területen.
Úgy fogalmaznék, hogy DVB-C szolgáltatást IS adnak.
Szerintem már inkább az a fontos DVB-C/net kombó ügyben, hogy van-e az ex-UPC területen Trékom optika is. Ha van, akkor vélhetően jön az egész neten is. Természetesen maga a net csak koaxon keresztül.
-
cocka
veterán
válasz
st6969 #133700 üzenetére
Vodafone-nak van-e olyan eszköze (mediabox?), amihez csak LAN kábel kell és HDMI-n keresztül csatlakozik a tv-hez?
Van. Úgy hívják Vodafone TV médiabox.
a koax kábel csak az előszobáig van becsatornázva.
De a szolgáltatás igénybevételéhez nem árt ha van a koaxhoz egy modem is. Gondolom akkor a modem az előszobában van.
-
MiZo1990
aktív tag
-
Oraculus
tag
válasz
garga01 #133707 üzenetére
Szia.
Köszönöm.
A kábelek elvileg rendben vannak, a kiépítés óta nem nyúltak hozzájuk. hogyan állapítható hogyha nincsenek rendben?
A Vodafone szerelők (lakásba való) beengedése nélkül, önállóan is elvégezhető a modem cseréje/telepítése és a kábelek állapotának ellenőrzése?
-
Oraculus
tag
válasz
NoOne1976 #133706 üzenetére
Szia.
A jelenlegi UPC féle TV HD Plus -> TV HD Családi csomag lesz (jelenleg havi 3.820 Ft fizetek, márciustól 7.890 Ft lesz).
A jelenlegi UPC féle Internet L -> Net L csomag lesz (jelenleg havi 3.600 Ft fizetek, márciustól 5.990 Ft lesz).
Sajnos jó drága
Digi nem opció mert újra kellene kábelezni.
Telekom nem opció mert nincs TV szolgáltatásuk nálunk. -
Oraculus
tag
Sziasztok!
A Vodafone márciustól megváltoztatná a szolgáltatás csomagom típusát és annak díját.
Jelenleg (hűség nélkül) még a UPC féle (TV HD Plus + Internet L + Nonstop S vezetékes telefonon) szolgáltas csomagom van, amelyekhez egy Compal CH7465VF Modemet, egy CI+ Mediacard és egy hármas 3DSS3U típusú splitter adtak, kötöttek be koax kábelen keresztül.
A UPC modemhez egy TP-Link TL-WR940N (450 Mbps vezeték nélküli N router) és egy ZyXEL NAS542 készülék van kötve.
Érdeklődnék ha a Vodafone féle Gigabite Net szolgáltatást választok és ehhez a D3.1 modem készüléket kell használnom, a modem cseréje mellett ki kell cserélni a splittert és újra kell kábelezni a lakást is, vagy minden maradhat a régi (kivéve a modem)?
Köszönöm.
-
lajafix
addikt
Üdv február végén lejár a net + TV +vezetékes telefon szolgáltatásom.
utóbbi kettőt lemondanám, csak a net kellene, szerintetek mennyire nyitott erre a Voda és miért nem látok lemondás opciót a netes ügyfélszolgálaton?
Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Androidos fejegységek
- Ömlenek majd az iPhone-ok az indiai futószalagokról
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- AliExpress tapasztalatok
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Gombászkönyvek egyben
- BESZÁMTÁS! Dell Optiplex 7050 SFF asztali számítógép - i7 7700 16GB RAM 256 SSD Intel HD 630 Win10
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Új ASROCK A520M PG Fèlkonfig - Ne hagyd ki! 0% THM-RE is!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest