- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Idővel bárkinek lehet saját Waymo robottaxija
- Tényleg megbüntette az Apple-t és a Metát az EU, jön a megtorlás?
- Hálózati / IP kamera
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Windows 10
- Bitcoin topic
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- ASUS routerek
- Mikrotik routerek
-
IT café
Mielőtt kérdeznél, kérlek, olvasd el az alábbi összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tylerddd
veterán
Biztosan túl naiv a kérdés, de ma már annyi ilyen jogi fa**ság van. Olyat lehet csinálni (nyilván igen), hogy egy műsorszolgáltató a saját csatornáján "kisajátít" egy tartalmat? Konkrétan a Spíler és a Digi Sport esetében értem a felosztott Premier League közvetítésket. Ez akkora gyökérség, hogy a Digi elviszi a jobb meccseket. Mondjuk azt nem tudom, hogy más szolgáltatóknál elérhető a Digi Sport 1-3 vagy csak a Diginél?! Vagy lenne ezeknek online szolgáltatása előfizuért!
-
gregory91
senior tag
Amint a jelenlegi holdak eléri a tervezett élettartalmat vagy ha úgy alakul a hold sorsa akkor fellőnek egy újat az űrbe.Jelenleg a legújabb a Thor 7. Az intelsat 10-02-re nem sok van hátra ezért költöztetek onnan számtalan tp-t.
-
Formaster
addikt
válasz
rosszcsont88 #10795 üzenetére
100GB/s? Kingofsat-on elnézve kb mindegyik TP 40-70Mbps közötti értéken van terhelve, gondolom megvan a miértje. Szerintem 100Mpbs csatolók vannak a holdon belül, ezeket sem akarják maxon járatni. Valamint nem csak mi használjuk a holdat, rajtunk kívül még pár országnak érkezik innen a sugárzás.
(#10796) csab2: Szerintem ennyire nem borús a dolog. Ha az egyik szolgáltatónak nem éri meg, akkor majd eladja az előfizetői tábort a másiknak. Mint ahogy a UPC-t is felvásárolta a Canal. A canal meg majd valószínűleg bekebelezi a Digit is, de a diginek szerintem még mindig hatalmas a románai tábora. Én úgy gondolom az elkövetkező 20-30 évben még nem kell attól tartani, hogy ne lenne igény a DTH-ra, az viszont kérdés, hogy technikailag hogyan oldják meg, ha a hold bemondja a fuccsot, kifogy az üzemanyagból. De mire mindez lezajlik, már mindenütt tombolni fog az 5G, és senki se akar majd tányért tartani a tetőt, kábeleket vonszolni a házon keresztül kasul.
-
csab2
veterán
válasz
Formaster #10794 üzenetére
Akkor is van egy előfizetői szám, ami alatt már nem éri meg üzemeltetni a szolgáltatást. Az rendben van, hogy valamennyi csökkenést a többi országban lévő előfizetők miatt még elvisel mondjuk a UPC Direct, de ez biztosan nem menne a végtelenségig.
Csak azért pedzegetem ezt a témát, mert nem nagyon biztatóak ezek a számok. Nálunk csak DTH szolgáltatást lehet igénybe venni meg az Antenna Hungária féle Mindig TV-t, de ott is hasonló mértékű a csökkenés.
Tudomásom szerint például a Telekomnál olyan helyen, ahol van vezetékes (IPTV) szolgáltatás már nem is lehet előfizetni a DTH-ra.
A többi amit írtál, szerintem az is a DTH "kipusztulását" vetíti előre. -
Formaster
addikt
A UPC 800e kelet európai előfizetőt adott át a Canal+ nak. A Diginek sem csak a magyar piac van. A kihelyezett eszközöket gyakorlatilag kifizettetik veled, a feladás és a műhold költségek pedig az össz előfizetői számra oszlanak el. Amit piac specifikusan ki kell gazdálkodniuk, az az ügyfélszolgálat, nyilván kevesebb előfizetőhöz kevesebb ügyfélszolgát raknak.
Az iptv-re való átállás balkáni térségekben még csak csipkerózsika álom, amíg normális kábeltévét sem tudnak sugározni a háztartások kb 1/4-ében. Így is hatalmas számokról beszélünk, közel 700e DTH előfizetés jut 3.7M háztartásra. Arról nem is beszélve, hány háztartás osztozik a beltéri egységeken.
A jogos kérdés valóban az, hogy mi lesz a kapacitás növeléssel, a TP-k élettartamával és az üzemanyaggal. Miután ezek elfogynak, lesz-e még értelme újabbat fellőni, hozzákapcsolni, vagy átállni teljesen más holdra. A 4K még azért messze van, de 2030-ra már azzal is kell számolni.
A megoldás szerintem a meglévő műholdcsoport bővítése lenne, ha lehetséges. Így feljuttatható további üzemanyag, korszerűsíthető a rendszer, azonban a műhold üzemeltetőjén múlik, hogy lát-e még ebben üzleti lehetőséget.
Az is elképzelhető, hogy az elkövetkező 10 évben a DTH igazi mélyrepülésbe kezd és megmarad az ún. "csóró" opcióként. Valamivel mindig a többi szolgáltató árai alatt maradnak és kézben tartják azt a piacot, ahol nincs kiépült kábel hálózat.
De nyugatot elnézve, itt sem halt meg a DTH. A német és svájci helyzetet látva, itt is van rá igény, pedig aztán főleg svájcban piszkosul jól ki van építve a telekommunikáció. Mégis vannak régiók, ahol nem megoldható sem a normális internet, sem a kábel eljuttása.
-
csab2
veterán
Szerintetek nálunk mekkora az az előfizetői szám ami mellett még megéri DTH szolgáltatást nyújtani?
Végeztem egy kis számítást.
Az elmúlt 5 évben 19%-kal csökkent a Digi előfizetőinek a száma (312 023-ról 251 478-ra), 23%-kal a UPC Directé (284 127-ről 219 457-re) és 27%-kal a Telekomé (305 824-ről 222 581-re). (5 év alatt összesen 208 458 előfizetőt veszített a magyar DTH piac.)
Feltételezve, hogy ez a csökkenő tendencia marad a következő 5 évben, akkor 2025 júliusában és 2030 júliusában a következő számok várhatóak:
Digi - 203 697, illetve 164 995
Telekom - 162 484, illetve 118 613
UPC Direct - 168 982, illetve 130 116
Természetesen ez a számítás csak teoretikus, de benne van a pakliban egy ilyen mértékű csökkenés. A műholdas szolgáltatás költséges, aki teheti az IPTV felé tereli az előfizetőit. A HD adások iránti igény egyre nagyobb terhet jelent a szolgáltatóknak. A műholdak transzponderei végesek, a bérlésük drága. És akkor még nem is beszéltem a 4K adásokról...
Szóval szerintetek meddig rentábilis a DTH nálunk?
Az adatok a dtvnews.hu oldalról származnak. -
tylerddd
veterán
Üdv! Újra kellett húznom a telóm és nem tudok Androidon belépni a UPC Direct Now alkalmazásba. PC-n Chrome-ban be voltam lépve, de semmi hasznosat nem találtam a fiókban, kiléptem és már oda sem tudok visszalépni. A Chrome elmentette az e-mail & jelszó párost, ezért nem is értem. Ugyanezzel itt be tudok lépni. Viszont nem emlékszem, hogy a Now-ba is ez az azonosítás kell?! E-mailt és jelszót kér, ennek kell lennie.
Most megváltoztattam még a linkelt oldalon sikeresen a jelszót, a Now-ba mégsem enged be ezzel. Nem értem ...
-
Debilon
addikt
válasz
rosszcsont88 #10781 üzenetére
a legjobb, hogy ez már egy cserélt box, fóliából kibontva, előttem bontottat ki a dobozt a forgalmazó, elmondása szerint, az utolsó ilyen boxok egyik volt nála, még kivárok egyelőre működik, bár kikapcsolás után 1 óra mínuszban van a kijelzőn a pontos idő az aktuálishoz képest, de már egy jó ideje az előző is folyton ezt játszotta
amúgy ez csendes amikor meg a venti, az előző ami cserélve lett az konkrétan zúgott, meg minden, nagyon hangos volt, de az annyira készen lett, hogy "hideg" indítással sem kapcsolt be
-
tylerddd
veterán
Helló! Ma néztem a UPC oldalát, látom (nekem) új csomagok vannak. Plus HD-m van, HBO-val és második beltérivel, hűségem lejárt és fizetek 8k-t, amit kezdek nagyon sokallni. Van-e valami lehetőségem a korábban ajánlott felhívom őket és verem az asztalt, hogy lemondom az előfizetést dolgon kívül?! Köszi!
-
Debilon
addikt
válasz
rosszcsont88 #10776 üzenetére
remek, mert amúgy eddig nem volt gondom ezzel a típusú box-al, de ilyet már nem adnak, csak valami humax vagy mit ami felvevős lenne
kártyacsere gondolom nem játszik?
jelen pillanatban is csak start update felirat és villogó led.. azt hiszem ennek a boxnak is annyi..
gondolom, ha most áramtalanítom akkor végleg a mélybe döntöm a kis lelkét
-
Debilon
addikt
üdv!
ez már egy kicserélt DSR8111 box, random lefagy, olyankor az óra 21:47-et mutat konstans mindig
kb 1 hónapja cseréltettem ki hasonló hibával (melegedett mint állat, tűzforró lett, lefagyások, csatorna szörf közben lefagyás majd újraindulás kis idő múlva)
most megpróbáltam a bekapcsoláskor "balra nyíl" kombóval, de már vagy 5 perce csak "START UPDATE" felirat a kijelzőn, és a piros "REC" led villog kb. másodpercenként
van valami ajánlott saját beltéri, ami felvevős és nem heroin áron van?
nem vagyok sat vadász, elég ha a direct bejön aztán kész, nem kell tányérforgató, meg különböző extrák. -
Skuzzy
csendes tag
Sziasztok, az Epic Drama-t lelőtték?
ikt419: Kártya téma: dupla csak kártyára váltottam. Az ügyfélszolgálaton találomra adott kettőt használtat egy kupacból, az egyik ilyen freesat-os a másik még a régi kinézetű. Aztán elvileg berögzítik a kártya számokat az ügyfél alá, de nekem utána még a telefonos ügyfélszolgálattal kellett futnom egy kört, hogy tényleg működjenek. Valami frissítést/aktiválást küldött ki rájuk. Azt mondta, mindegy, melyik csatornán van, 20 perc múlva ment a kódolás kb. Ugyanilyen modulba működött utána mindkét kártya. -
ikt419
friss újonc
-
vpanangin
senior tag
válasz
ikt419 #10767 üzenetére
Ezt a modult nem ismerem, de a matricán levő feliratok ugyanazok mint az én Skylink-es modulomon, úgyhogy valószínű, hogy a célnak megfelelhet.
A TV-n automatikus csatornakeresést választottál?
Többször találkoztam olyan gonddal, hogy a TV automatikus csatornakeresésnél a DIGI csatornáit kereste le és hiába látta a felhasználó pl. az RTL Klubot, az nem a UPC RTL Klubja volt. Más a két szolgáltató kódolási rendszere (javarészt).
-
ikt419
friss újonc
Sziasztok! Na, nekem is sikerült beszereznem egy Irdeto kártyát a UPC Directhez, vettem CI+ modult is, bele a tévébe, a csatornák megtalálva, viszont E30-4 errort kapok, a csatorna jelenleg nem elérhető címen...
MyUPC-n kártya frissítés többször is, változás nélkül.
Most akkor tényleg kártyát kell cseréltetni? Pedig olyan szépen el lett magyarázva, hogy mire van szükségünk, hogy lehetetlen, hogy ne értették volna. Nem is kaptunk beltéri egységet, mert tudták, hogy smart tv-be kell. Miért nem mehet minden csak úgy simán, ahogy le van írva???
-
csab2
veterán
Megkaptam az RTL Most+ aktiváló kódomat.
Hurrá. -
Adama123
aktív tag
Elérhető az RTL Most+ a UPC Direct előfizetői számára
2020. szeptember 9-től a UPC Direct ügyfelei számára is elérhetővé válik az RTL Magyarország prémium videós szolgáltatása, az RTL Most+.
Az RTL Magyarország csoportjába tartozó CLT-UFA HBD-vel kötött megállapodásnak köszönhetően az RTLII HD és a Film+ HD bevezetése után, szeptember 9-től az RTL Most+ műsorkínálata is elérhetővé válik a UPC Direct előfizetői számára.
A dinamikusan fejlődő RTL Most+ platform - amelynek felhasználói bázisa megduplázódott az év második negyedévében és folyamatosan tovább emelkedik - legfőbb célja, hogy a telekommunikációs cégek és kábelszolgáltatók kínálatát a modern tartalomfogyasztás igényei szerint bővítse, egyedi élményt nyújtva ezzel a felhasználóknak.
Az RTL Most+ platform exkluzív tartalmakat kínál; a televíziós premiereket megelőzve nyújt lehetőséget a sorozatok megtekintésére, vagy éppen az egyes szériák kizárólag ezen a felületen láthatók. Az RTL Most+-on élőben, HD minőségben követhetők az RTL Magyarország csatornái, valamint a felhasználóknak lehetősége van chromecast használatára is.
Az RTL Most+ kód igénylése és használata nem jár plusz költséggel a UPC Direct előfizetői számára. A My UPC Direct fiókkal rendelkezők szeptember folyamán automatikusan megkapják az RTL Most+ platformra való belépéshez szükséges kódot a My UPC Direct fiókhoz regisztrált email címükre. Akik még nem éltek a regisztráció lehetőségével, azok a My UPC Direct regisztrációt követő napokban kapják meg az RTL Most+ kódot emailben. A My UPC Direct a szolgáltató önkiszolgáló ügyfélportálja, amelyen keresztül az ügyfelek online intézhetik ügyeiket. Az ide történő regisztráció ingyenes és további előnyökhöz biztosít hozzáférést.
A UPC Direct előfizetőinek az RTL Most+ platform exkluzív tartalmakat kínál; a Drága örökösök záró évadának első részét, már szeptember 18-tól megnézhetik a sorozat rajongói, majd a közönségkedvenc epizódjai a televíziós premier előtt egy nappal már megtekinthetők lesznek az online platformon. A 22:00 órától elérhető hírösszefoglalóban, a késő esti híradó előtt értesülhetnek a felhasználók a legfrissebb eseményekről. Itt tekintehetik meg a Hazai Extra tartalmakat is; a Viasat3 műveletlenségi vetélkedőjének első négy évadát és a Feleségek luxuskivitelben első és második évadát. A pop-up csatornán látható a Spektrum Home interaktív, játékos személyiségtesztje, a Dombóvári István vezette Tesztbeszéd. Az RTL Most+ Hazai Extra kínálatában népszerű színészek által jegyzett rövidfilmek is megtalálhatók, mint a Reviczky Gábor, Pokorny Lia, Lengyel Tamás szereplésével készült A taxis, Törőcsik Franciska, Máté Gábor, Mucsi Zoltán, Mácsai Pál alakításával az Elszámolnivaló, valamint a Vércsék, Feltámadás, Liga és a Házikaranténban című rövidfilmek. -
Tomolyat
friss újonc
Kaon co3600 kikapcsolás után villog a piros led mitől lehet?
-
humigabi
aktív tag
válasz
castiels #10755 üzenetére
Az ÁSZF legfrissebb változatában pedig ez áll:
" Egy előfizetéshez legfeljebb
négy mediabox (amelyből legfeljebb kettő eszköz lehet műsorrögzítő funkcióval ellátott – DVR - mediabox), a
Szolgáltató által biztosított mediabox nélküli előfizetés esetén pedig legfeljebb kettő Dekódoló kártya igényelhető.""Alapcsomagok (Alap szolgáltatások) Havi előfizetési díjak – bruttó (Ft)
1.) Közszolgálati csomag* 1.000 Ft
2.) Medium TV 5.200 Ft
3.) Medium HD TV 7.600 Ft
4.) Plus TV 6.240 Ft
5.) Plus HD TV 8.740 Ft
6.) Alapcsomagok mediabox nélkül (kizárólag smart kártyával) Az alapcsomagok bruttó havidíjának 1000 Ft-tal csökkentett mértéke
"Ha benne vannak ezek a legfrissebb ÁSZF-ben. akkor feltételezem, meg is lehet rendelni.
-
humigabi
aktív tag
válasz
Plusz még ez is ott van. Ezt miképpen értelmezed?
"Médiaboxok esetén kérjük, vedd figyelembe, hogy az alap beüzemelés díja 2 médiaboxig 8000 Ft*, melyért cserébe kiszállást és profi, minőségi, megbízható szolgáltatást kapsz. Szerelőnk ilyenkor egy előre egyeztetett időpontban kimegy hozzád, felszereli a kültéri egységet, vezetékkel összeköti a kültéri egységet és a médiaboxot, a boxot összekapcsolja a tévéddel, majd felprogramozza és megtanítja a kezelését számodra. Még több infóra van szükséged a beüzemelésről?"
De ez a 2 smart kártyára nem vonatkozik, tehát csinálhatsz mindent magad (beszerzés, beszerelés, beállítás).
-
humigabi
aktív tag
válasz
Szia!
"Összesen 4 médiaboxot smart kártyával vagy 2 smart kártyát rendelhetsz.". Médiaboxot csak smart kártyával párosítva adnak, ha jól tudom. A "vagy 2 smart kártyát" azt úgy értelmezem, hogy kapsz két smart kártyát és médiaboxot nem, aztán intézd a többit ahogy akarod. Nekem az idézett szöveg ezt jelenti.
-
humigabi
aktív tag
válasz
castiels #10752 üzenetére
Valószínű a megrendelés menetében tudod kiválasztani:
"HÁNY KÉSZÜLÉKEN NÉZHETEM AZ ADÁST?
Egyszerre több tévékészüléken szeretnétek élvezni szolgáltatásunkat? Könnyedén megtehetitek további smart kártya és médiabox igénylésével! Összesen 4 médiaboxot smart kártyával vagy 2 smart kártyát rendelhetsz. Médiaboxok esetén kérjük, vedd figyelembe, hogy az alap beüzemelés díja 2 médiaboxig 8000 Ft*, melyért cserébe kiszállást és profi, minőségi, megbízható szolgáltatást kapsz. Szerelőnk ilyenkor egy előre egyeztetett időpontban kimegy hozzád, felszereli a kültéri egységet, vezetékkel összeköti a kültéri egységet és a médiaboxot, a boxot összekapcsolja a tévéddel, majd felprogramozza és megtanítja a kezelését számodra. Még több infóra van szükséged a beüzemelésről?" -
castiels
addikt
Lehet még csak kártyás előfizetést kötni? A honlapon nem nagyon találom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tőzsde és gazdaság
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Milyen videókártyát?
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Futás, futópályák
- Elektromos cigaretta 🔞
- További aktív témák...
- ASUS Dual 4070 OC 12GB GDDR6X - Garanciális 2027 januárig
- B W PS PX8 jó áron eladó
- ÁÁÁ NE NÉZD MEG! A szórakozás, és a multitasking csúcsa, Lenovo Yoga 9i //3 OLED Modell Ajánló//
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Xbox Series X 1TB - 2 kontroller + 3 játék szabadon választható
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Intel i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AX-370 R5 1600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Zalman S3 EVGA 500W
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest