Aktív témák
-
tusi74
őstag
Próbáld meg ezt a deb csomagot feltenni. Ezzel nekem hibátlan:
AMsn deb csomag -
tusi74
őstag
Firefox-szal nekem így néz ki:
Google képernyő -
tusi74
őstag
Nekem Ubi alatt minden stabilabb, gyorsabb. Meg is kérdezte ma valaki, hogy már kész is? Mondom persze. Tényleg olyan, mintha vettem volna egy új gépet.
Nem is értem, hogy a Vistánál az alapfunkciók (net, skype, levelezés stb.) miért kell erőmű. Ha valaki játszik, más kérdés, na de munkavégzéshez?
-
tusi74
őstag
Nektek bejön a www.ubuntu.hu?
-
tusi74
őstag
válasz
ngabor2 #4478 üzenetére
Köszi, nézegetem, bár nem sokra jutottam. Óh, én nem aprózom el. Mostmár lassan 2 hete egyszer sem fagyott le. Ma lefagyott egyszer, de akkor csontig. Eddig az összes fagyásom csontig volt. De olvastam a fórumokat, vannak még akik arra panaszkodnak, hogy az Ubi néha csontig fagy. Egyébként mostmár szabályos fájdalom visszamenni a Vistára. Azok a lassú frissítések, az állandó winyó reszelés.
-
tusi74
őstag
Van arra valami lehetőség, hogy utólag megnézzük, hogy mitől fagyott csontra az Ubi? Értsd még a bill is elszállt. Csak a reset gomb működött. Van valami log fájl erről?
-
tusi74
őstag
válasz
Cathfaern #4431 üzenetére
Nekem ezek a beállításaim. Simítás, és hinting maximumra állítva.
A betűbeállítások:
Ubuntu-s betűkA Firefox-os betűknél: Az alapértelmezett a sans serif 16, és a haladó beállítás:
Firefox-os betűkMsttcorefonts feltéve. Nekem most nagyon tetszik, lehet valakinek van szebb kombináció.
-
tusi74
őstag
válasz
Cathfaern #4428 üzenetére
Na ezeket átnézem, köszi.
Vladi! Köszi!
Azóta nem síránkozok, mióta belőttem tisztább hangúra a Skype-t, m int a Win-en , illetve a betűk szebbek lettek, mint MS alatt. Igaz ezeket a beállításokat kinyomtattam, hogy ne kelljen őket bűvölni. Már jelenleg ott tartok, hogy igaz, hogy kezdőknek, de már én segítek, hogy Ubuntuban, mit hogy a www.ubuntu.hu fórumán.
-
tusi74
őstag
Ja ja.
Vagyis inkább dual-bootosnak. De pl. a Gimp-et nagyon megszerettem. Képet már csak azzal szerkesztek. Már az a furcsa, ha a Paint Shop Pro-ra vissza kell mennem. Már csak az Abbyy miatt van Win-em.
Ami igazából a Linuxhoz láncol, az a sebesség. Olyan, mintha új gépet vettem volna. Nem mindegy, hogy reggel 5 percig bootol a gép, vagy 2 percig.
Mondjuk nekem megvan az az előnyöm, a most kezdőkhöz képest, hogy bár most van először huzamosabb ideig fent Linux, de alapvetően kezelési problémám nincs vele, mert a közelemben mindig volt Linux, csak mindig a szoftvereket vártam. Illetve egy pár ZH-t megírtam parancsokból, igaz az sem tegnap volt. De a parancssor, nem idegen. Egyedül a mai napig ez a sudo-zás a furcsa. Bennem még az van, hogy átjelentkezés-->root stb. Ez még mindig szokatlan, de egyébként menni fog ez. Már csak egy OCR kell, és repül a Vista a levesbe.
-
tusi74
őstag
Én pedig úgy jártam, hogy feltettem az Ubit úgy egy hónapja és sohasem fagyott. Aztán valami miatt újra kellett tenni, és ugyanazokkal a beállításokkal kilépett a Firefox utalás közben. Tök jó. Aztán kigugliztam, hogy a 115-ös bug-os és visszadwongradeltem a 48-ra, azóta atomstabil.
-
tusi74
őstag
Szívesen. Akár a flashplugin-nonfree-vel tetted fel, akár az Adobe telepítőjével, mindenképpen az r115-ös kell, hogy fent legyen, mert mindkét módszer azt csinálja, hogy az Adobe-tól lehúzza a legfrissebb flasht.
Tehát, ha mostanában telepítetted, szinte biztos, hogy a 115-ös van fent. Nekem azonnal megoldotta a gondot a downgradelés az r48-ra.Csak egy a lényeg, hogy minden libflashplayer.so-t cserélj le, ami a gépeden van, mert ha csak az egyik helyen is a friss marad fent, akkor egy az, hogy összeakadnak, kettő, ugyanúgy összeomlik.
[ Szerkesztve ]
-
tusi74
őstag
Nekem is összeomlott az OTP, mindaddig, míg a következőt végig nem csináltam:
Feltettem Synapticcal a flashplugin-nonfree csomagot, az mégiscsak az Ubuntu-ra van gyártva. Majd sudo nautilus paranccsal root jogokkal bementem a /usr/bin/flashplugin-nonfree könyvtárba, és az ott levő libflashplayer.so-t kicseréltem egy régebbi verzióra történetesen a 9.00 r48-asra.
Ha te az Adobe oldalán levő telepítővel tetted fel a flash-t akkor nem ebbe a nonfree-s könyvtárba, hanem a /usr/bin/firefox, vagy /usr/bin/mozilla-firefox vagy ahová kérted a telepítést, oda tetted fel. Történetesen, akkor onnan kell kicserélni.
Ehhez a 48-as release-hez már elég nehéz hozzájutni, így ahogy megszereztem, fel is töltöttem a rapidshare-ra.Lehet, hogy a r67-es kiadás is jó, csak én a 48-asat találtam meg a neten. A 115-ösrül meg több helyen olvastam, hogy elég bug-os.
[ Szerkesztve ]
-
tusi74
őstag
válasz
Neil Watts #3772 üzenetére
34 leszek 1 hónap múlva.
Viszont 1-2 nick mellé írt évszámból, meg hozzászólásokból kiderül, hogy itt sok a nagyon fiatal. Pl. akinek a nickje mellett 1988 van, az gondolom 20 éves. Ebben a korban én is ilyen voltam. De amikor jönnek a dolgos munkásévek, akkor bizony a kísérletező kedv elmegy, mert csak határidő van, meg befizetni való. És mire észhez térsz, már ki is égtél. Már nem okoz örömet, hogy kikeresd fórumból, hogy mit kell csinálni, hogy... , mert egész nap csörög a mobilod, mert hajt az idő....
Szívből kívánom, hogy Ti ne váljatok ilyenné, és maradjon meg a kísérletező kedvetek, és nyitottság az új iránt.
[ Szerkesztve ]
-
tusi74
őstag
válasz
Neil Watts #3762 üzenetére
Ha Te fikázásnak érzed, amit írtam, akkor a lényeget abszolút nem értetted meg.
Miért írjam át a szoftvert? Ennyi erővel ha valamit használni akarok, írjam meg? Legközelebb, elém dobják a kocsi karosszériáját, meg a motort, aztán építsem meg az autót, ha menni akarok vele?
-
tusi74
őstag
Igen, ez a pontos kifejezés. Illetve amiért meg nagyon haragszom, a csúnya betűk. Ezen semmiféle freetype bűvészkedés nem segít, arra pedig nagyon hárklis vagyok, hogy a betűk szépek legyen, ha már van egy bazi drága monitorom, nehogy már egész nap ronda betűket bámuljak. Na mindegy, nem veszem tovább el a kísérletezők kedvét, 1-2 év múlva visszatérek a kérdésre. Addig meg használom a régi progijaimat.
-
tusi74
őstag
Hát pedig olvass utána, keress, kimondottan Ubuntu-t népeszerűsítő cikkeket. Ne csak magyar oldalakon, hanem bármilyne más oldalon is. Ahol hasonlítgatják a 2 rendszert.
Minden ilyen cikknek az a vége, a levont konkluzió, hogy amit meg lehet csinálni XP/Vista alatt, azt Ubuntu/OpenSuse alatt is.
Aztán az ember elhatározza, hogy belevág. Felteszi egy partícióra, bekonfigolja, hogy legalább egy kicsit emberi legyen (pl. ráerőlteti az Nvidia drivert), amitől lesznek ugyan szép effektek, de a betűk bűnrondák maradnak. Kínlódik a betűk beállításával, ilyen-olyan kombinációkat kipróbál, freetype-pal szenved, de a betűk ugyanolyan ronda "szőrösek".
Majd keresgetne magának szoftvereket, de a választék 0. Pl. a TheBat! helyébe valami alternatívát, hogy ne csak olvasási igazolást tudjon kérni, hanem kézbesítésit is. Ez sokszor vitás esetekben nagyon fontos, ha tudom bizonyítani, hogy az e-mail odaért. HOgy elolvasta-e, más kérdés, de ha odaért, én le vagyok védve. Ja bocsi, az Evolution, Thunderbird ezt nem tudja.
Majd jönnek az exkluzívabb programok, ja ilyen tudású itt nincs. és bizony ilyenkor az ember eléggé átverve érzi magát.Természetesen előnye is van. Vírus, biztonság stb. szempontjából, nagyon nagy előnye. De ha nem tudod a hétköznapi életben ezt az előnyt pénzzé változtatni, akkor ez az előny mit sem ér. Akkor inkább beruházol egy Kaspersky-re, és reménykedsz, hogy talán mindened megmarad épen.
[ Szerkesztve ]
-
tusi74
őstag
Igen, csak a jobb rendszerből, célszoftverek nélkül nem lehet megélni.
Szerintem itt is egyszerű a képlet, pénz, pénz pénz. Erről szól az egész. Viszont, mindaddig az MS lesz az egyeduralkodó, míg nem lesz bő szoftver tárház a Linux disztribekhez.
Lehet itt szép eszméket gyártani, meg "szeretni" az op. rendszert, de a valóság egy kicsit más. Főleg azok számára, ahol az op. rendszer is csak egy eszköz. A user-nek mindegy, mi a neve az op. rendszerének, Vista, vagy Ubuntu disztrib. őt egy érdekli, hogy segíti-e őt a boldogulásban, vagy sem. Egy bizonyos kor után egy op. rendszernél is csak a költség és bevétel számít. Mennyit lehet nyerni egy migrációval? És itt már az eszméknek vajmi kevés szerepe van.
[ Szerkesztve ]
-
tusi74
őstag
Persze, hogy nem, de legalább idővel megtalálnék benne mindent.
Ez jó hír a Google fejlesztése. Persze, nem akarom mostmár az Ubuntut legyalulni, elfér, de elég nagyot csalódtam. Főleg abban, hogy mennyire propagálják, hogy mennyire ugyanazt tudja, mint az MS termékek, aztán azért kiderül, hogy vannak még fehér foltok rendesen.Az más kérdés, hogy érdeklődő középiskolásoknak, egyetemistáknak jó terep. Ha több időm lenne, nekem is lenne kedvem benne heggesztgetni, valószínűleg néha hétvégente foglalkozok vele. De egyelőre munkára nem tudom használni. Sajna.
[ Szerkesztve ]
-
tusi74
őstag
válasz
ngabor2 #3746 üzenetére
Végre valaki megértette amit írtam. Nem fikázni akartam a Linuxot, hanem egyszerű tényeket közöltem. Igen, még a GIMP-et sokat nézném, valszeg mindent megtalálnék benne, ami a PSP-ben benne van.
Inkább csak arra akartam felhívni a figyelmet, hogy erre azért jobban fel kellene hívni a figyelmet, melyek azok a területek, ahol a Linuxnak még fejlődnie kell, hogy igazán megérjen arra, hogy az ember teljes mértékben váltani tudjon.
-
tusi74
őstag
Igen, mind megvan eredetiben, alapban nem használnék illegális szoftvert. Nem kevés pénzt költöttem szoftverekre, általában közvetlenül a gyártótól veszem meg bankkártyával, így olcsóbban kijövök, mintha mintha magyar forgalmazótól venném.
Igazából épp a költségeim csökkentése miatt akartam átállni, de még mindig nem az igazi. Megint várok 2 évet hátha addigra a Linuxhoz is elkezdenek profi felhasználásra szoftvereket kiadni.
Ja és nem vagyok Microsoft imádó. Ha valaki azt mondaná, hogy a Linuxhoz van az Abbyy Finereadert, és a Paint Shop Pro-t egy az egyben kiváltó szoftver, és hosszútávon olcsóbban jönnék ki, akkor váltanék.
Mindenki propagálja, hogy a Linux így ingyenes szoftver, meg úgy. De arról senki nem beszél, hogy az ingyenért milyen minőség jön.
Nem a Linux kezelésével van bajom, meg mindent megcsinálok, ami kell, csak mire kibogarászom, hogy hogy kell az egy csomó idő. Azalatt pedig nem pénzt keresek.
[ Szerkesztve ]
-
tusi74
őstag
Én pedig pont az ellenkezőjét érzem. Mindenhol azt olvastam, hogy az UBUNTU-val ki lehet váltani a WIN-t. Ez nem igaz! Ha valaki csak netezget, annak talán, de pl. aki rendszeres OCR-rel visz be több 100 oldalt, azért annak az Abbyy utána GOCR olyan, mint a 21. századból a 19. századba. A GIMP-pel nem lehet ugyanazt megcsinálni, mint a Paint Shop Pro-val. A Skype hol megy, hol meg nem. Az Evolution vagy a Thunderbird tudása közelében sincs a TheBat!-énak.
Nem beszélve a bűnronda betűkről. Majd kifolyik tőlük a szemem. Pedig már minden beállítást kipróbáltam.
Egyszerűen jó, jó ez az UBUNTU, de jelenelg sokkal fapadoabb, mint mondjuk az XP, vagy a Vista.
Én nem vagyok egy nagy buherátor, nekem nincs időm a munkám mellett órákat vadászni, hogy lehet valamit megoldani. Doksikat olvasni, fórumokat bújni. Nekem célszoftverek kellenének. Profi OCR, profi képszerkesztő, tiszta hangú telefonszoftver, mert rengeteg telefonhívást bonyolítok Skype-out-tal.
Nem vagyok egy WIN fan, és a szándék megvolt, hogy váltsak. A teljes múlt hétvégét rászántam, hogy átálljak, de rá kellett jönnöm, hogy nincs még mindig elég szoftver.
Azt el tudom képzelni, hogy egyetemisták, középiskolások , programozók buherálják, fordítgatnak stb. de egy az egyben win kiváltásra még mindig nem alkalmas. Anno 2-3 éve néztem a SUSE-t, Mandrake-t, akkor is azt mondtam, hogy jó, jó, de még nem alkalamas váltásra. De még most 2008-ban sem.
Most az UBUNTU-hoz is nagy reményeket fűztem, de ez még mindig nem az igazi.
-
tusi74
őstag
Keresgettem itt a topicban, de nem találtam a választ, lehet, hogy vaksi vagyok. Hogy lehetne megcsinálni, hogy az Ubuntu 7.10-ben ugyanolyan szépek legyenek a betűk, mint Win-be. LCD monitorom van. Ubuntuban bárhogy is állítom, látszanak a képpontok. Pedig még az élsimítást is bekapcsoltam.
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- Melyik tápegységet vegyem?
- Ukrajnai háború
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen okostelefont vegyek?
- 3D nyomtatás
- One mobilszolgáltatások
- Autós topik
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás