- Ezentúl Indiában készülnek majd az USA-ban árusított Apple iPhone-ok
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Hiába a nagy ígéretek, sok az aggasztó kérdés az Intel jövője körül
- Vámfélelmek közepette próbálhatták ki a Nintendo-rajongók a Switch 2-t
- Bitcoint követelnek a svájci jegybankba
Új hozzászólás Aktív témák
-
Danci007
csendes tag
Tvnetwork volt. Mivel LAN-net van a házban, gondolom nem lakásonként kötözgették át, csak a bejövő vonalat. Azt meg hogy pontosan mikortól változott a szolgáltató, nem tudom, mert én nem ott lakom, a lányom meg nem figyelte/jegyezte meg. A számla szeptemberre szól. Egyéb infóm nincs, de nem volt nagy felhajtás.
-
Ed Rush
csendes tag
Már látom lelki szemeimmel a 200, majd 400 forintos admin díjat kiszámlázva.
Majd pedig a korlátozott szolgáltatás visszakötésének 4 320forintos díját...Ne légy a saját pénztárcát ellensége, bár ez a Te döntésed.
Jogutódnak jogutód, az átvett területen, de nem ebben!!!
Pénzügyileg teljesen független egymástól a két cég... -
Ed Rush
csendes tag
Szia!
Nem akarlak elkeseríteni, de ne is reménykedj...
A korábbi megbízás a Network-nél élt, ez meg már Digi, a két cég nem ugyan az, emiatt fogják ismét kérni tőled, hogy aktiváld náluk...
Majd pár hét után érkezik egy kedves levél a postaládádba, hogy a csoportos beszedés megbízás hiányában nem teljesül.
Nincs menekvés, be kell menned!
-
Ed Rush
csendes tag
De sajna itt még nincs vége a történetnek, ugyanis, ha a Diginél nem töltesz ki egy megbízást, akkor a bankfiókodnál nem fog végbemenni a csoportos beszedési megbízás a Digi felé.
Pár héttel később, meg majd jön egy levél, hogy megbízás hiányában nem tudták levonni az összeget.
Tehát nem csak a banknál, hanem a Diginél is jelezni kell!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Talán Digi az egyetlen, akinél ezt külön meg kell tenni...No comment...
-
Lala6
őstag
Tudom, mindig hülyeséget mér
Ez a másik nekem nem indult el...Új infó, az ügyfélszolgálaton mondták, hogy minden régi TvNetwork előfizetőnek majd új szerződést kell kötni a digivel, ha lejár a tvnetwork hűség. Ezzel egy időben átkötik a kábeleket a digi hálózatára. Tehát kb. 1 év múlva kikapcsolják a tvnetwork hálózatát azokon a helyeken, ahol kiépítette a digi a sajátját.
-
sonique
őstag
Tonyk
Nem, a digi nem megveszi, hanem megvette a tvnetworköt. Szóval már múlt időben beszélünk róla lassan már vagy 3. hónapja.hat ez erös félreértelmezés
Nem vette meg a tvnetworkot
a vétel akkor lettvolna esedékes ha tözsdei csomagja 33% fölé esik és ekkor vételi ajánlatot kell tennie de ez nem következettbeehelyett a szolgaltatási területeket vasarolta meg
de infrastrukturát Nem
igy csak azok a helyek jöhettek szoba ahol már van vagy épp kipités alatt van a Digi hálozataa többit mas cégek vettek meg
Nem kebeleztebe a tvnetworkot a digi semmi ilyen nem történt
a cég most is szolgaltat cirka mint egy alválalkozo -
Killing
addikt
Akkor miért lehet még elérni Szegeden a netjüket? Legalábbis a honlapjuk szerint. A digi meg baszik kiírni a saját lapjára hogy már itt is elérhető.
De akkor most érdeklődök a technikai részletekről. Ez a LAN net (80/25) kábeltv-s hálózaton jön, vagy egy másik, külön kiépített hálón? -
snemeth
aktív tag
A diginek jószerivel még saját hálója sincs, kiépítés alatt van.
De legalább állandóan szarakodik a net. Plusz ezzel van tele a routerem logja. (A dátumot ne nézzétek benne.)
Apr 7 02:34:02 OpenWrt daemon.warn dnsmasq-dhcp[1564]: DHCP packet received on eth0.2 which has no address
Apr 7 02:34:06 OpenWrt daemon.warn dnsmasq-dhcp[1564]: DHCP packet received on eth0.2 which has no address
Apr 7 02:34:14 OpenWrt daemon.warn dnsmasq-dhcp[1564]: DHCP packet received on eth0.2 which has no address
Apr 7 02:34:24 OpenWrt daemon.warn dnsmasq-dhcp[1564]: DHCP packet received on eth0.2 which has no address
Apr 7 02:34:29 OpenWrt daemon.warn dnsmasq-dhcp[1564]: DHCP packet received on eth0.2 which has no address
Apr 7 02:34:30 OpenWrt daemon.warn dnsmasq-dhcp[1564]: DHCP packet received on eth0.2 which has no address
Apr 7 02:34:31 OpenWrt daemon.warn dnsmasq-dhcp[1564]: DHCP packet received on eth0.2 which has no addressPár másodpercenként jön ez a szar. Ma reggel pl. egész kevés volt, de amúgy folyamatosan villog a WAN led, pedig általam generált forgalom nincs is rajta.
-
"ez sem változás? , mert hogy ezek nincsenek most.
1+1 TV, ARTE, Bloomberg TV, CNN, Deutsche Welle, ERT, M6, France 24, ProTV International, RAI Due, RTL II, Playboy TV (23-05-ig), Private Spice (23-05-ig), SUPER RTL"Most csak fejből futom át, de eközül a sok, rettentő fontos és valóban nélkülözhetetlen csatorna közül jópár most is van nálunk (az ERT meg a France 24 az biztos, mert meg is jegyeztem magamban a múltkor mikor lapozgattam a csatornákat hogy mekkora érdekesség hogy France 24 és angol nyelvű). Ja, mondjuk nálam DVB-C-n jönnek ezek az adót.
De mondjuk hozzátenném hogy pl egy Rai Uno az nyilván egy érdemi változás lesz.
Engem ezek a csatornák igazából nem érdekelnek. Ami most megy, én azzal is teljesen elvagyok, sőt pl kifejezetten tetszik a két HD-s ismeretterjesztő csatorna. A család nyivákol nálam mindenféle régi csatornák miatt, de ismerve magam, amíg úgy kb nekem tetszik a dolog, addig úgyse fogunk váltani.
-
snemeth
aktív tag
Felhívjuk figyelmét, hogy amennyiben csoportos beszedési megbízással rendezte eddigi számláját a TvNetWork Nyrt. felé, abban az esetben új, DIGI ügyfél azonosítójának birtokában kérjük keresse fel számlavezető bankját, hogy TvNetWork Nyrt. előfizetési díja a továbbiakban ne kerüljön levonásra folyószámlájáról.
Mondjuk el kell rajta gondolkozni, mire leesik az embernek, hogy arról van szó, hogy az új digis azonosítóval lehet majd menni a bankfiókba. Az meg nyilván csak akkor lesz, ha szerződés is lesz a Digivel.
-
zsolt501
nagyúr
-
kispéé
senior tag
Hát a JimJam eltünése nálunk is nagy gondot okoz, a gyerek nagyon szerette, ez a mostani bebe tv egy rakás sz*r, dedósoknak való, semmi tartalom. Meg úgy általában az egész kiosztás is rossz, nagyon gagyi a minőség is, M1-en a focimeccs hihetetlen gyenge, nem tudom kivenni hogy ki kicsoda, arcokat se látom tisztán, a pályán a vonalak recések, nagyon le vannak konvertálva
Mit tegyek, menjek UPC-hez, az jobb? (Ott van JimJam) -
Tonyk
veterán
Azt a bud*s, tet*ves, rabló román életbe bele.
2010.07.21-től újabb csatornalefaragások: http://www.digikabel.hu/files/downloads/Csatornakiosztas%202010.07.21.web.xls -
zsolt501
nagyúr
"Tájékoztatjuk, hogy a jelen értesítést követő 15 napon belül van lehetősége jogkövetkezmények nélkül felmondani jelenlegi TvNetwork Nyrt.-vel kötött előfizetői
szerződését. Amennyiben ezen határidőn belül nem kerül sor az előfizetői szerződés felmondására, úgy ráutaló magatartással a szolgáltató-váltás és az ahhoz
kapcsolódó előfizetői szerződés módosítás elfogadásának minősül. "Igen ám csak ebbe elég erősen szokott belekötni a fogyasztóvédelmi hatóság.
A levelüket egyébként én is megkaptam, és túl sok benne a félre érthető közlés és ez nagyon zavaró, mint írtad a csatorna lista is a TV-n igen eltérő ez nagyon megtévesztő és félrevezető.
Pont ezért a húzásaik miatt fogom a meglévő szerződésem felmondani, a poén meg az hogy nem csak én hanem több ismerősöm is ezt tervezi mert nagyon megy a fogyasztó megtévesztése.
A poén az hogy az internettel kapcsolatban meg semmi infót nem közöl a levél, csak a kábeltévét és a telefont szajkózza, pedig az is fontos lenne hogy mi lesz ez után.Egyébként tv szempontjából én megtaláltam a nekem megfelelő csatornakínálatot egy másik szolgáltatónál csak sajnos az műholdas tv és lehet ez miatt újra kábeleznem, igaz volt már ennél a szolgáltatónál előfizetésem de akkor még nem volt tökéletes a program kínálatuk, ami időközben szerencsére megváltozott.
Aki még nem döntött ez ügyben ajánlom a figyelmébe a UPC Direct műholdas szolgáltatását.Itt a csatorna kiosztása[link] és még árban is elég elfogadható arrol nem is beszélve hogy itt van felvevős box, ami szintén hasznos lehet.
-
snemeth
aktív tag
Megváltoztatták a csatornakiosztást az ÁSZF-ben a Digiére és így már valóban változatlan.
Nem lehet, hogy ha nem csinálsz semmit, akkor az ráutaló magatartásnak minősül és ennyiért kapod, ha meg felmondod a TvNetworknél és bemész a Digihez és új szerződést kötsz, akkor meg a Digi minden más helyen érvényes díját fogod fizetni? Persze ez is csak akkor igaz, ha nincs rabságod.
-
club1
veterán
Van egy routered mondjuk xy szolgáltató hálózatában. Megváltozik az IP-je. A router rögtön bejelentkezik a dyndns.com-hoz, és jelenti az új IP-t. A dyndns.com fogadja, beállítja a saját DNS-ében. Ez a része eddig megvan kb. 5 másodperc alatt. A kérdéses 5 perc vagy akár fél óra az, hogy a routeredhez rendelt névhez tartozó új IP eljusson az összes ISP DNS kiszolgálójához. Magyarországon pl. a második legnagyobb ISP 3600 másodpercenként frissíti a DNS-ét, ha ebből a hálóból próbálod meg elérni a megváltozott IP-jű routeredet, akkor legrosszabb esetben (ha az előző IP-t mondjuk pont egy újabb dyndns.com-os ügyfél kapja) még 59 percet kell várjál a sikeres feloldásra.
-
Dzsolo
senior tag
Sziasztok,
Hozzánk is jön a Digi a TvNetWork helyett a lépcsőházban kiépítettek egy új rendszert...... (szerzősésünk fel van mondva) a fix IP illetve dyndns miben külömbözik? Mondjuk én úgy vettem észre ugyanazt a 64 csatornát adja majd mind a TVNetWork adta illetve a netet is csak olcsóbban 400Ft-al, nekem nincs választási lehetőségem mert a T-kábel van még a lépcsőházban (neve VidaNet) olyan meg volt annó na az drága és gagyi is.
-
attilav2
őstag
De legalább zone reality lesz!
Meg sok fajta discovery. Ha az átálláskor is ez a kiosztás marad, ez egyáltalán nem biztos.
A tvnetworkon is volt reality, sajnos levették.
A digitális adások viszont továbbra is kódolatlanul jönnek majd!
Legalábbis a digi honlapján az van h nem kódolják, így mindenki olyan készülékkel nézi amilyennel akarja.
Az érdekelne hogy megszüntetik e a pppoe rendszert és mac alapján jelentkeztetnek majd fel
tudtok erről valamit ? Mert a digi lanos hálózatain így van ha jól tudom. A logika azt diktálná hogy maradjon a jelenlegi hálózat/rendszer, mert ez lenne a legolcsóbb nekik.
Mi itt a csanádi utcában nem kaptunk még semmit hogy át kéne szerződni. De egy barátom már kapott levelet a digitől a város másik végében.
Nem értem mit kell ezzel ennyit szarozni, egyszerűen cakli pakli át kellett volna venni az egészet és értesíteni mindenkit egy időben akár emailben hogy mostantól a digi hozza a számlát, és hogy meddig lesznek még a tvnetworkos csomagok, és mikor lehet lehet újraszerződni vagy visszamondani, nem tudom miért jó nekik ez a ködösítés. -
akivan
csendes tag
Ahahha ,nincs is a networknek mar lassan szolgáltatási területe.
Adsl -es ügyfele egy darab nincs, kár ide irogatni ez ügyben.Ja hogy van meg par szaz ember erintö signetes takolmánya az egy dolog,majd le lesz bontva az is.
Szeged meg az összes terület el van adva ,ébresztő!Nyissatok uj topikot. -
sonique
őstag
már bocs de ha adsl em lenne nem itt kéne rég hozza szolnom mert semmi köze honapok ota a céghez ..
nincs is mas net már a cégnél mint lannet és coaxnem a UPC nem volt drága
soha nem is volt bekötve csak a tv része
mert akkor még interware adsl em volt mikor jöttek halozatot épiteni
és tvnetwork lett a net késöbb a tv is hogy ne 100 felé fizetgessek ...szoval nem azért mert drágállottam
jelenleg a hazban UPC és a tvnetwork van és rézdroton ami a T töl lehetséges ..nem kell itt az észt osztani marhaságok alapján
-
sonique
őstag
az indulat az 2honapja volt mostmar valakire rá fogom boritani az asztalt holnap ..
milyen adsl milyen föbérlö ?!?!?
miröl beszélsz ?itt coax van és sehol nem lehet szét nézni ..
no support, no szakértelem, ez a tvnetwork
soha nem volt joés lehet leszaro a 300gb korlatot de elöfizetek a upc re
amig onna volt a tv nem volt gond a képpel .. a tvnetworknél avval is sok gond vanolcso a tvnetwork de szar is ugyan ez a digire is igaz
be kell latni 3 ft bol nem lehet jot csinalni és ez mindenre igaz
szarbol varat épiteni nem lehet csak masik szar kupacot -
sonique
őstag
en csak szarul jarhatok azt már latom ha ez marad ha szar névtelen uj lesz
a net az FOS a tvnetwork meg egy szar cég
honapok ota jeletkettem be a hibat hatha
mostanaban nem is érdekelt márde az nonszensz hogy egy 30mb os spyware update
20 perc alatt nem jol le mert max 100k val jön a 10mbit es net
a tvnetwork meg szarik már mindenki fejére a faszomkivan már a sok szar szemét magyar céggel akik harácsolni tudnak de rendesen szolgaltatni NEMnem is baj hogy eladtak
de inkabb ment volna csödbe
és ne sirjon senki hogy ö tv networkot akar mert egy fos az egésztv-t meg nezek akárhol
-
zsolt501
nagyúr
66 adó az alap de digitális rendszeren az azért jóval több, mert a rádió adókat is megnyirbálják, vagyis rádió adókkal együtt több mint 100 adó van, nekem most 109 adó jön a rádiókkal együtt, vagyis jóval nagyobb a különbség a Digi és a Tvnetwork árai között a kínálatot ne is részletezzük.
-
Bevallom.. tegnap nem mentem el érte,mert volt itthon még egy valag csekk.. úgy voltam, összeszedem, megírom őket, és majd ma elmegyek velük.. és akkor elhozom.. fél 8kor már nem rohantam vissza..
Ma meg kipihentem magam.. mert holnap reggel 4kor ébresztő, és irány tiszafüred.. de máris megyek a postára, meg még pár dolgot elintézni.. este megírom mi van volt benne -
snemeth
aktív tag
Mindenképpen a digi eredeti csat. kiosztása marad, tehát egy rakat, a tvnetwork hálózatán lévő csatorna megszűnik. Netről még nem volt info.
Köszi a választ!
A digi-féle csatornakiosztást én nem bánom, mert szegény megboldogult Tvnetworknél a Discovery csatornák száműzése külön csomagba nem okozott túl nagy örömet nekem. Meg a helyükre berakott magyar vackok sem. De mivel minden fillérre szükségünk volt akkoriban és úgyis le kellett mondanunk a kábeltévét, ez még segített is a döntésben.
Nagy kár, hogy ez lesz a vége. Aztán itt ez a számomra felettébb bosszantó dolog: nem lehet internetutalványt a neten "befizetni". 2010-ben még van ilyen!
-
sonique
őstag
az hogy a digi halozat atvételle mi lesz az
kb nyilt titok volt idáig is
mivel a debreceni mintára fog lezajlanimindenkinek digis csomagjai lesznek
ez nem is kérdés már a kérdés inkább az e-kábel nevü szolgaltato
mert erröl semmi info nincs
a pr-telecom pl megtartja a csatorna kiosztast a netsebességet és az árakat is
és minden box és kartya hasznalhato tovabb
a hüségszerzödéseket is viszik tovabb allitolag
és ugye az árak is maradnak .... -
zsolt501
nagyúr
Ahogy nézem a Digi és a befektetői nem túl nagy üzletet csináltak, ha csak nem ez az egész nem valami pénz mosás nagyban, viszont annyi biztos hogy ez a terület nem túl nagy hasznot produkált az utóbbi pár évben, viszont nekünk felhasználóknak jó volt.
Nem igazán tudom hogy a vezetés mikor szúrta el a dolgot és mivel hogy ennyire nem termelt hasznot a cég, mert azért nem kis ügyfél körrel rendelkeztek itt szegeden legalábbis.
-
Ahab77
tag
Kicsit keveslem az időt. Legalábbis egy hírlevelet vagy a honlapon egy közleményt nem ártana kitenni. Tegnap voltam az irodába, mondták nem tudnak semmit. :-) Aktuális lenne a hűségnyilatkozathosszabbítás lassan, de így nem tudom van-e értelme. Nem hinném, hogy a DIGI bármit is átvállana.
-
-
zsolt501
nagyúr
Bizony, nekem UPC Direct szolgáltatásom volt jó ideig ez előtt, csak ott akkor elég gyenge volt a kínálat, viszont nagyon megbízható volt. A T-Home műholdas kínálata kicsit hasonlít a tvnetwork kínálatára, viszont elég drágák a mini csomagok, ha viszont nem kell a mini csomag akkor ők a legolcsóbbak ár és kínálatarányában.
-
zsolt501
nagyúr
Nem tudom, de mióta biztosra vehető a Tvnetwork széthullása, azóta a műszakiak is szarnak a munkájukra. Nekem Áprilisban lejár a hűségem, és ezek után erősen gondolkodóba ejt a dolog hogy maradjak egy ilyen minőséget produkáló szolgáltatónál.
A legrosszabb a dologban hogy a digitális szolgáltatás esetén a prémium csatornák minősége is kezd igen problémás lenni az adás kiesésekről nem is beszélve.Remélem olvassa valami fejes is néha az ide beírtakat, és lép az ügyben mert így bizony elég sok ügyfelet el lehet veszíteni, akár hűség időn belül is, mivel a szolgáltató nem teljesíti a szerződésben lévő kötelezettségeit.
-
tuser
aktív tag
Nem annyira komplex feladat, de állíts be pl. egy torrent lkiensen unlimitedre mindent ( kapcs. számát is ). SMC webfelülete lehal, de kiroutolja. Linksys vagy leold, vagy volt már hogy a DHCP tojta össze magát ( ezek a leglátványosabbak ). ZyXEL még mindig megy ( PPPoE + titkosításnál kicsit belassul ), TP-Link belassul, de még válaszképes marad.
Komplex feladat ? Mondjuk a fenti se piskóta ( pedig manapság elég általános ), de mondjuk két ATA közti hívásátadás, vagy mondjuk előhívóval vagy automatice hívásirány kiválasztás ? Most ne a 8956834975648 KWD -s Cisco cuccokat említsd ( lévén home user a végpont ), hanem a szimpla SOHO eszközökre koncentrálj.
Minden esetre mielőtt mindkettőnket kivágnak ( lévén ez a TNW és nem pedig a Linksys topic ), linkelj egy fórumot ahol folytathatjuk
.
-
tuser
aktív tag
Erre szokták mondani hogy tapasztalat
Nem mondom ( majd ha megfizetik
) hogy mindenki vegyen ATS vagy ZyXEL eszközt, csak ha nem akarsz sok fejfájást, kerüld a Linksys cuccokat ( no gari ( 1 év az szinte semmi ), no support )
.
Mindazonáltal nem kizárt hogy valakinek akár ezer évig is elmenjen ( Wartburg se mind rohadt szét
), de egy kicsivel komolyabb/komplexebb feladattól már hanyattesik
.
-
zsolt501
nagyúr
Nekem is ilyen tapasztalataim vannak idáig nem volt vele gond a másfél év alatt, és bizony keményen van használva az internet felé havi 2-3 TB a forgalma a belső hálózatot nem is számolva. Az tény hogy nem a gyári szoftver van rajta.
Viszont lassan cserélni fogom, mert kezd a net felé a sebességét kinövöm, és ezért lassan kelleni fog a Gigabites routert is beélesíteni. -
tuser
aktív tag
Volt már szerencsé(tlensége)m épp elég Linksys routernek nevezett valamihez ( WRT54GP2, WRT54GL, ... ) és eddig egyetlen egyet se láttam ami hiba nélkül működött volna ( egy idő után wifi lehal, telefon néha nem működik ( nem visz át egyik irányba se hangot ) holott már létrejött a kapcsolat ( másik fél felvette ), ha leesik PPPoE -ról tojik rá ( vagy kihúz-bedig, vagy scripttel telneten újrahúz ), leszakad a WAN ( normál DHCP ) nem mindig veszi észre, ... ) . SMC jó hálókártyákat gyártott .... Miért nem maradt meg annál. Pl. a VBR7004 -esből 5/5 esetben lehalt a webes konfig ha kicsit jobban eleresztette a user a forgalmat.
Viszont hál Istennek eladásnál lehet számítani az ilyen fanboyokra
.
Elején ( mivel anno noname márka volt ) én is fenntartással fogadtam, de TP-Link -el eddig nem sok gondom volt ( DSL modem, 54 MBit router, 108 Mbit router, 3x MIMO router, MiniPCI és PCI wless hálókari, ... ). Mindegyik teszi szépen a dolgát
.
ZyXEL -nek kiváló supportja van ( nem szöszölnak hogy honnan van a cucc, profin segítenek, ellenben Linksys kb. "vegyél drágábbat paraszt" style ), de szerencsére eddig egyszer volt rá szükségem, az infók nagy része elérhető közvetlen a honlapjukról is magyarul.
ATS ( Allied Telesyn ) -el nem sokat találkozhat a vérpistike ( nem kapni a médiamárktban kilóra ), inkább ISP szint, de ha sikerül szerezned egyet ( felszámolás/kiárusítás/... ), kiröhögöd a Cisco gyermeteg eszközeit
.
Na mindegy. Nem flameet akartam gerjeszteni, csupán segíteni
.
-
tcsfm
tag
Direkt megvan az 50/25, neztem.
Amugy ossz vissz 3 gep lenne, kb 15 szallal.
266-os a proci, nah ezt sem értem, doksi valoban 200at mond, ezt meg az sdm...lehet firmware-t kellene cserelni, mert meghulyult?
Btw csak azt nem ertem, pppoe pass-t megadtam, ip-neg. pipa, chap pipa, mi a frasz kell meg? -
tcsfm
tag
wow, egyre jobb. nah te tapasztalt ember, pls magyarazd el nekem, butanak, mit valaszoltal arra, hogy egy ciscot probalnek ice-hoz beloni?
"(megjegyzem a ciso-ról szó sem volt az írásomban, javaslom olvass és értelmezz.)"
Pont ez a baj, akkor mi a f****ert kotekszel?
A kerdes a cisco.
Igen, visszaolvastam. -
-
Tonyk
veterán
Megcsináltam (mert kellett) a 2010. január 12-i állapotú szegedi ktv kiosztást, akit érdekel (lehet a csatorna megnevezésekben vannak elírások, de a lényeg hogy megvan)
(66db adó)
S05 DUNA AUTONÓMIA
S06 VÁROSI TV
S07 ATV
S08 RTL KLUB
S09 TV2
S11 MOVIES 24
S12 VIASAT3
S13 RTL2
S14 EUROSPORT
S15 SPEKTRUM
S16 VIASAT HISTORY
S17 VIASAT EXPLORER
S18 TVPAPRIKA
S19 HÍRTV
S20 TV6
S21 LIFENETWORK
S22 OZONENETWORK
S23 CNN
S24 ECHOTV
S25 SPORT1
S26 MINIMAX
S27 PAX
S28 VITALTV
S29 MGM
S33 FISHING&HUNTING
S34 TV5
S35 HÁLÓZAT TV
S36 STORY TV
S37 VIVA
S38 SPORTKLUB
S40 POÉN
S41 JIMJAM
C05 DUNA
C06 M1
C08 M2
C09 NÓTATV
C21 DOQ
C22 DAVINCI
C24 MUZSIKATV
C25 COMEDY CENTRAL
C27 SOROZAT+
C28 CARTOON NETWORK
C29 MTV
C30 ANIMAL PLANET
C32 ---
C33 MUSIC TV
C34 FASHION TV
C35 NATIONAL GEOGRAPHIC
C36 HALLMARK
C37 COOL TV
C41 NICKELODEON
C43 REFLEKTOR TV
C44 TRAVEL CHANNEL
C45 FILM+
C46 KÍNAI TV
C47 VH1
C48 RTL
C49 XXL
C50 EUROSPORT2
C51 SPORT2
C52 AXN
C53 DISNEY
C54 DISCOVERY
C55 ZONE
C56 KIDS CO
C57 FILM+2 -
zsolt501
nagyúr
Az ADSL rendszerrel vesztett annak idején a legtöbbet a Tvnetwork, bele sem kellett volna vágnia ebbe, mert túl nagy falat volt az nekik, hogy ott még fejleszteni is tudjanak...
Volt is balhé annak idején belőle mikor a Tvnet ügyfeleit átvették és kiderült hogy túlvállalták vele magukat. -
Persze, ebben igazad van, én csak azt akartam ezzel mondani, hogy milyen baromságokat tudnak mondani az ügyfélszolgálatokon, anélkül, hogy bármilyen fogalmuk lenne a jogszabályi környezetről...
Egyébként meg simán lehet terás forgalmat legálisan is bonyolítani. Pl. videóanyagot vágsz otthon "bérmunkába". A nyersanyagot letöltöd a megbízó szerveréről, a kész anyagot pedig visszatöltöd rá...
-
A különböző szolgáltatók, különböző ÜSZI-jein elég nagy baromságokat szoktak mondani...
Senkinek semmi köze hozzá, hogy mekkora adatforgalmat bonyolítasz, max a "Fair Use Policy"-re hivatkozva lekorlátozzák a következő számlázási periódus kezdetéig a sávszélességedet, de nem adhatják át 3. félnek ezeket az információkat.
Ilyen adatokat csak ügyészségi végzésre adhatnak ki szerintem, azt pedig csak "bűncselekmény alapos gyanúja" esetén... -
maszat
senior tag
Nálunk kábeltelefon van. Koax-on jön a kábelTV és telefon is (De nem lepődnék meg ha mindenhol az országban így csinálnák). A telefont Arris Touchstone TM601B modem segítségével szolgáltatják nálunk, amit ingyen adnak a szolgáltatáshoz. Csak egy mezei analóg telefonra van szükség, amit a modembe kell dugni.
Bici:
A TV és a telefon koax kábelen jön itt panelban. Viszont az Internet UTP kábelen. Családi ház esetén nem tudom, hogy bajlódnak-e két vezetékkel, vagy csak koax-ot használnak. -
Köszi!
Azért kérdeztem a kábelezést, mert a házunkban még semmilyen kábel nincs a falban, és a kábelcsatornáról meg hallani sem akarunk. Ezért érdekelt a dolog. Gondolom, falat vésni nem fog a szerelő...
Tehát, ha jól értem, akkor elég minden szobába egy kábel, és azt egy splitterrel kettészedni?
Ha több szobában játszom el ugyanezt, akkor hogy választom szét az egyes szobákba menő kábelt? Simán egy passzív T elágazóval, vagy kell valami külyü, ami elosztja?
A telefont még meglátom, az kevésbé fontos. -
Igazad van, nem voltam elég pontos.
Internetet, telefont, és kábelTV-t is szeretnénk.
A Tv digi, vagy analóg mivoltát még nem tudom.Máshogy kell vezetni a kábelt egyiknél, és másiknál? Időtálló vezetékezést szeretnék, de egyelőre elég az analóg TV is,mert a TV-nk analóg.
Azért gondoltam külön kábelekre szobánként, mert egy a netnek (LAN?), egy a TV-nek, hacsak nem jöhet a kettő ugyanazon a kábelen. A telefont összesen egy db hordozható készülékkel oldanánk meg.Köszi!
-
zsolt501
nagyúr
Ez is igaz internet szempontjából hogy ahol nincs alternatíva ott bizony igen pofátlanok a szolgáltatók, de remélem hogy lassan ez is fog majd változni, igaz az is hogy mindig is lesznek olyan települések és falvak ahol soha nem lesz alternatíva vagyis második vagy harmadik internetes szolgáltató (itt a mobil internetet nem említeném konkrét alternatívaként, mert bizony a hálózati lefedettség és a mobil internet sebessége városokon kívül még gyerek cipőben jár a pingröl nem is beszélve és ez maximum levelezésre is kisebb böngészésre elég de nagyobb dolgokat el kell felejteni).
Ha a TV-s szolgáltatásokat is nézzük akkor már más a téma mert bizony ott már más a helyzet ott már bizony nagyobb a választási lehetőség ott valószínű áremelésre nem kell számítani mivel van még egy darabig az analóg rendszer, a DVB-T, aztán ott van a tányéros tévé a DVB-S ahol most jelenleg 3 szolgáltató is van aztán ott vannak a kábeles szolgáltatások pl. koax kábelen van ugye az analóg szolgáltatás és a DVB-C is ez ugye területenként változik mert ez sem mindenhol elérhető, és lehet még említeni az IP-TV-t is ami elérhető ADSL rendszeren és optikai hálózaton is már (T-HOME), és legutoljára említhető még a DVB-H rendszer is ami a legkisebb felhasználói tábort érinti (ez a szolgáltatás bizonyos mobil telefonokkal vehető igénybe).
Szóval ami az egyik oldalon valószínűleg negatívan fog változni (internet), addig a másik oldal nagy valószínűséggel (szerencsére) ár emelkedéssel nem fog járni.
Ha meg az internet sebességét nézzük akkor bizony bizonyos területek városok és falvak mindig is elfognak maradni, vagyis inkább le fognak maradni a nagyobb városoktól, mert vagy olyan a területi adottság vagy a felvásárló erő olyan hogy nem hozná be csak igen lassan a fejlesztés költségét, ami bizonyos esetekben igazolható is, de vannak olyan esetek amik erősen megkérdőjelezhetőek.Szóval elég vegyes év elé fogunk nézni a jövőben.
-
Szerintem is..
Kell egy router.. abba menjen ami bejön LAN kábel.. a router megfelelő részén beállítani a belépési adatokat.. User meg pass ha jól rémlik.. aztán állandó kapcsolatot vagy egyből csatlakozik,.. vagy ahogy írja bejelöl.
Ezáltal a router jelentkezik fel a hálóra.. majd routerbe a többi gépet.. ott meg internet varázsló.. állandó net.. vagy hogy is van...oszt csok..A lényeg,hogy router
Új hozzászólás Aktív témák
- nJoy Cadu 1000VA / 600Watt / 2026.07 garancia/ Usb management / Line-interaktív / 2aksi / Schuko
- Intel Xeon Processzor E5-2680 v4
- HP Compaq 8000 Elite USDT Klasszikus teljesítmény, minimalista dizájn!
- FSP HEXA+ 400W Megbízható Erőforrás a Stabil PC Működéshez!
- Macbook pro 14" m1pro 16/512, szép állapotban,kiegészítőkkel, dobozával.
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- BESZÁMÍTÁS! Asus ProArt OC RTX 4070 OC 12GB GDDR6X videokártya 3 év garancia 27% áfa
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 7900XTX 24GB Videokártya!
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest