- Ezentúl Indiában készülnek majd az USA-ban árusított Apple iPhone-ok
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Hiába a nagy ígéretek, sok az aggasztó kérdés az Intel jövője körül
- Vámfélelmek közepette próbálhatták ki a Nintendo-rajongók a Switch 2-t
- Bitcoint követelnek a svájci jegybankba
Új hozzászólás Aktív témák
-
linus89
tag
ez mind szép és jó, de hogy bizonyos területeken még az internet szolgáltatás se működik normálisan, az röhejes.
arról nem is beszélve, hogy most már esténként nem csak itt szar, hanem úgy zusammen az egész hálózat bedugul, külföldre 100ms-el megnövekednek a pingek.
-
zsolt501
nagyúr
Egy elég érdekes cikket találtam a Tvnetwork terveivel kapcsolatban, szerintem elég érdekes hogy egy olyan területre próbál betörni ami eléggé lefedett.
[link] -
Breki
veterán
válasz
ROBERTOH #4792 üzenetére
Köszi, akkor e-mail-ban hiába kérem?
Igazából nem tudom sürgős-e csak mikor felhívtam őket a srác azt monmtha ha telefonon leadom a váltást az meggyorsítja.
Meg kiderült, hogy az a nyomtatvány amit kitöltőttem nem pont erre való, mert ez nem
ADSL csomagváltás, de mivel leírtam mellé részletesen levélben elvileg jó ígyis.De eddig semmi visszajelzést nem kaptam pin kód nélkül meg az ügyfélszolgálatos nem tudta elintézni nekem.
-
ROBERTOH
őstag
Ha sűrgősen kell, akkor a személyes ügyfélszolgálaton tudják pótolni, ha nem annyira (vagy nincs esetleg a közelben), akkor telefonon keresztül lehet igényelni, és kipostázzák.
r0by:
Ha lejárt a hűséged, és olyan területen laksz, ahol van icenet, akkor válthatsz rá. Egyébként a hűség lejárta előtti hónapban a számlán fel van tüntetve, hogy mikor fog lejárni a hűséged
Csomagok (ez kőbányai ászf-ből van):
Csomag ICE NET 10 ICE NET 15 ICE NET 20 ICE NET 30
Sebesség (kbit/s) max. max. max. max.
Letöltés 10Mbit/s 15Mbit/s 20Mbit/s 30Mbit/s
Feltöltés 10Mbit/s 10Mbit/s 10Mbit/s 10Mbit/s
E-mail cím (db) 1 3 5 5
Pf. Tárhely (MB) 500MB/cím 500MB/cím 500MB/cím 500MB/cím
Webtárhely (MB) 20 50 100 100
Megjegyzés Korlátlan számú számítógépre Korlátlan számú számítógépre Korlátlan számú számítógépre Korlátlan számú számítógépre -
zsolt501
nagyúr
Nem tudom mit fog lépni itt szegeden a a többi net szolgáltató mert akkor már jelentős lesz a sebességbeli lemaradásuk, jó kis árverseny lesz úgy látom csak stabilitás is legyen mert az elég rossz lenne ha valaki előfizet a 30/10-es netre és csak a felével menne, vagy a ping menne az egekig mert akkor elég sokan fognak menekülni.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
h_143570 #4788 üzenetére
Nem tudod mikorra lesz hozzávetőleg?
Remélem kitalál valamit a tvnetwork arra hogy ne a PPPoE rendszer maradjon mert ez eléggé megterheli most is a hálózatukat, mert amikor régen a MAC azonosítás ment FIX IP-vel nem is volt a hálózattal ennyi probléma, fölleg az ügyfeleknél a routerekkel. -
-
r0by
addikt
válasz
ROBERTOH #4785 üzenetére
Nos, nekem lejárt előző hónapban a hűségem, így most már ebben a hónapban a listás árat fizetem, tehát a 10K-t a 8.5K helyett. (király csomag, 10/2). Az egy dolog, hogy én nem nézem hogy mikor jár le, de egy scriptet írhattak volna, hogy ha lejár a hűsége hamarosan az ügyfélnek, akkor dobjon már egy figyelmeztető mailt. Tudom, ők így jobban járnak..
Szóval akkor én most elvileg válthatnék csomagot kedvezőbben újabb 1-2 évet aláírva?
Megnéztem volna az ICE csomagok sebességét, de sajna nem tudom leszedni a nesokára hatályos ÁSZF-t, amiben ez benne lenne. Hibás a zip: 2008.nov.25-től hatályos.
Valaki nem lenne meg véletlen? -
Breki
veterán
Akkor mit lehet tenni, ha valaki nem találja a pin kódját?
Kiderült nem jó ajánlatott küldtek, de az ügyfélszolgálatos srác ezt kérte.
-
klezzz
tag
Hali
Valaki nem tud olyan esetről, hogy meglévő hűségszerződésnél lehet-e újonnan bevezetett csomagokra váltani valahogy? Ugyanis a mostaninál 3-4x gyorsabb un.: icenet van és még olcsóbb is. Ez elég szemétség a régi ügyfelekkel, de már közeledik a digi csak nem elég gyorsan... -
kispéé
senior tag
Igazán nincs mit, belegondolni is rossz,hogy megveszi az ember és nagyot csalódik ebben a digitális szolgáltatásban. Kész szerencse,hogy kölcsönbe kaptam egy ilyet. Legyen egy kis talán? pozitivum is. Kaptam egy fülest,hogy a kép minőségén állítólag dolgoznak a szakik, magyarul talán várható a közeljövöben valamilyen minőségjavulás.Gondolom csodákra ne számítsunk LCD tv-n.Úgy tünik egy-két év múlva lesz csak érdemes visszatérni a témára...
-
Breki
veterán
Na kaptam egy levelet a tvnetwork-tól
a következő szöveggel
Hivatkozással Cégünkhöz beérkezett megkeresésével kapcsolatosan
tájékoztatom, hogy az Ön címén valószínűleg igénybe vehető 3G
szolgáltatásunk!Csatolva küldöm az erre vonatkozó akciónk feltételrendszerét!
Amennyiben további információra lenne szüksége, abban az esetben hívja
ügyfélszolgálatunkat az 1/890-0890-es telefonszámon, ahol esetleges
megrendelését is intézheti!és mellékeltek egy táblázatot ezzel a fejléccel.
A TvNetWork Nyrt
„2008 ősz”
akció feltételrendszere
Maverix kód: „2008 okt - ADSL 3G - meglévő”Időtartam: 2008. október 27.- visszavonásig
Hely: TvNetWork 3G ADSL szolgáltatási területek.
Ez jelentősen eltér a honlapon írt Adsl3G XL 15Mbit 6990 Ft 7990 F ártól
Ott ugyanis ezt írják
"Elsőként nem csak Új belépőknek, hanem ISP váltóknak is! Korlátlan Adsl 3G Internet már bruttó 1790 Ft-ért. "
"*A feltüntetett árak bruttó árak és az éves díj egy hónapra átszámított értékét tükrözik. A prepaid csomagoknál az éves díj előre, egy összegben fizetendő. "
Én ez alapján rendeltem meg erre küldenek egy kb 1500-al megassabb árat
Hogyis van ez?
-
linus89
tag
most már várom az adslt mint a messiást.
-
Breki
veterán
És az előtte lévőt cserélték?
Igazából nem tudom nekem a jelenlegi kinek a tulajdona még egyszer a szerelő hozta m ikor vmi hiba volt a régivel
Én beleírtam a szövegbe, hogy a jelenlegit szeretném megtartani
-
Breki
veterán
válasz
linus89 #4773 üzenetére
Köszi pont ilyen infókat vártam
A helyi matávos ismerősöm megnézte nekem a vonalamat erre ő ezt írta
"Szerintem az igazság valahol 10 és 15M között van. A drót hossza 1.67 km, ideális esetben szerintem mehet a 15M, de ha mégsem
akkor is ingyen visszaléptetnek a 10M-s csomagba."
Ezért filózok a 15 és a 10-es között, meg nem tudom pontosan mi van ha előre fizetem pl a 15-ös egy évre aztán visszaraknak esetleg akkor küldik vissza a különbözetet?
-
maszat
senior tag
Meg lett az LCD TV. Az analóg adás minősége a várakozásoknak megfelelően ronda. Azon már jobban meglepődtem, hogy a DVD lejátszó képe SCART csatin keresztül gyakorlatilag nem volt jobb az analóg adásnál. Olyan a képe, mintha egy eróziós szűrőn nyomnák át.
Próbaképpen rákötöttem TV-t a számítógépre 720p-vel. A DVD képe szebb lett. Ugyan nem észveszejtő a minőségbeli többlet (mert a DVD ennyit tud), de mégis jobban látszódtak a részletek. Pl: haj a fejen. (Így talán HDMI-s DVD lejátszón is szebb a kép.)
De a 720p-s HD nyomába sem érhetnek. Gyönyörű volt úgy a kép. Ezért mondhatom azt, hogy 82 cm-es LCD-re 720p bőven elég.A monológom után hozzád fordulok:
Köszönjük, hogy megosztottad velünk a Tvnetwork-ös STB tapasztalataid. Így nálam is jegelve lesz a dolog egy ideig.
-
linus89
tag
nekem nincs, de pár ismerősömnek van.
hazudnék ha azt mondanám hogy szar, vagy hogy tökéletes, az igazság a kettő között van...
nem tudom neked mire kell, de ha pl online játékra akkor eléggé blah. brutál nagy az interleaving(20-50ms) , és hiába kéred az üfsz-et hogy csökkentsék, nem nagyon foglalkoznak vele.
a sebesség azért viszonylag stabil, ha a vonalad bírja. ha nem, akkor ugye leváltanak kissebb csomagba(árat is csökkentik). ez azért nagy pozitívum.
amúgy a sebességet hozza az esetek többségében, bár tvnetwork hálózatáról van szó, ergo elég gyakran elfogy a külföldi sávszél(Na jó, nem fogy el, de nincs meg a teljes sebesség).
ha torrentezel elsősorban, akkor nem gond, hisz a sok peer miatt mindig meglesz a teljes sebesség.
a stabilitás eléggé vonalfüggő, mivel adslről van szó , de szerintem nincs vele gond.
viszont ár/sebesség viszonylatban verhetetlen ajánlat, ez talán kompenzálja a kissebb "hibákat".
-------viszont most a másik oldal
kábel.
eddig a sebesség és a ping volt siralmas, de most már loss is van. sőt.-.. 5percenként elmegy a net és ha van is, az oldalak fele nem jön be. most ott tartok hogy kidobom a modemet a kukába és felgyújtom a kábelt . ezt nem hiszem el, hogy ezért pénzt kérnek. ez egy akkora szar, hogy nem igaz. a tvnetes kábelem nem volt ilyen szar, pedig ott voltak érdekességek mivel mindenki ami a csövön kifér módszerrel lógott a hálón.
holnap első dolgom az lesz hogy lemondom az egészet, és nem érdekel hogy még nem kötötte be a datanet az adslt, inkább netezek mobilon mint még egy napot ezen. ez egy szánalom.
-
Breki
veterán
köszi
Akinek (3G) ADSL -je van itt, az meg van elégedve vele?
-
Breki
veterán
válasz
linus89 #4767 üzenetére
Köszi a válaszokat
Lehet nem jól tettem fel a kérdést.
Magát a rendszert tudom, hogy működik elvben
Inkább céggel szembeni tapasztalatok érdekelnének, mennyire megbízható aki így előre befizetett egy évet ilyen szolgáltatásra mennyire van vele megégedve stb.
Amúgy itt is fix ip cím lesz?
-
ROBERTOH
őstag
Ha a modemed nem bírja a választott sávszélességet, akkor neked kell beszerezned modemet. Ilyet tudsz venni számtech boltokban, műszaki boltokban (Media Markt stb.), de a személyes ügyfélszolgálaton is. Utóbbi helyen 5000Ft-ba kerül. A beszereléshez nem kell szerelő, mert csak a modemet kell kicserélned, tehát a kábeleket visszadugod a helyükre
-
linus89
tag
nem értem a kérdésed. az éves díj nem új dolog, több szolgáltató is rendelkezik ilyen opcióval. ha egyben ki tudod fizetni akkor érdemes mivel egyrészt olcsóbb másrészt 1 évig biztos nem fognak zargatni, kivéve ha csomagot váltasz közben.
a modemhez meg, huawei elvileg bírja a 20mbitet is, de a helyedben én inkább vennék egy dlink 380t-t. a tvnetwork 360R-t ad, ami nagyon gagyi. amúgy, ha mégis kérsz tőlük, akkor elpostázzák a modemet és kész. minek kell ahhoz szerelő hogy beüzemelje? rádugod a tápot, vonalat meg ethernetet és megy is.
-
linus89
tag
193.239.149.1 ping-statisztikája:
Csomagok: küldött = 50, fogadott = 48, elveszett = 2
(4% veszteség),
Oda-vissza út ideje közelítolegesen, milliszekundumban:
minimum = 21ms, maximum = 2740ms, átlag = 482ms -
zsolt501
nagyúr
Addig amíg párhuzamosan megy az analóg és a digitális hálózat (még egy pár évig) szerintem nincs értelme váltani mert a jelenlegi digitális szolgáltatás mind a két szolgáltatónál akit én személyesen ismerek (Tvnetwork, T-HOME) elég siralmas LCDTV-n, azt nem mondhatom hogy ez a kép hagyományos katodsugárcsöves tv-n is nézhetetlen mert kiesebb képátló esetén ezek a hibák nem jönnek ki látványosan.
Viszont az biztos ha ezek a szolgáltatók rövid időn belül nem tesznek érdemi lépéseket a minőség javítása érdekében akkor elég sok olyan ember fogja visszamondani ezeket a szolgáltatásokat akiknek LCD vagy Plazma tv-jük van. -
Breki
veterán
-
kispéé
senior tag
válasz
zsolt501 #4753 üzenetére
Na megkaptam ezt a tvnetworkös STB-t.Háááát...
Igazad volt, a képminőség botrányos,szinte az összes csatorna blokkos,recés,látszik,hogy alacsony a bitráta.Talán csak a színek színesebbek,élethűbbek.Eddig ennyi a tapasztalataim. Ja és van egy igen nagy bökkenő,hogy a STB távirányitója irányítja a TV-met is és a TV is az STB-jét, így oda-vissza.De nem is akárhogyan,ha az STB-n megnyomom a 2-es gombot akkor a TV hangerejét növeli,ha csatornát váltok akkor a kép profilokat váltogatja.Ha a TV-n megnyomom a hangerőt akkor az STB csatornát vált, tehát így össze-vissza, kész káosz. Ötletem sincs ,hogy választjam szét őket,tehát egyenlőre nálam jegelve lesz ez a digitális tv dolog pár évig...u.i: ez a cumó van nálam: [link]
ha minden igaz, ezt árulja a tvnetwork. -
-
ROBERTOH
őstag
Nem kell űrlap, elég leírni az ügyfélkódot, előfizető nevét/címét, hogy milyen szolgáltatásról van szó (ktv, net, telefon) és hogy milyen csomagra, mennyi hűséggnyilatkozattal, milyen fizetési móddal (csekk, átutalás, csbm) és milyen áron szeretnél váltani. Végére dátum és aláírás kell
A modemnél el van írva, mivel nem lehet bérelni, csak megvenni, de ha már van modemed, akkor csak bejelölöd, hogy nem kérsz.
Szerelő nem megy ki.
A duma igaz: ha nem bírja a vonalad, akkor kisebb csomagra váltanak, és aszerint számláznak. -
zsolt501
nagyúr
Szerintem várj egy két évet és lefog tisztulni a dolog mivel idehaza még mindig eléggé gyerek cipőben jár ez a dolog és minden igaz akkor a kábelhálózatokon is el fog terjedni az MPEG-4-es tömörítés valamelyik verziója mivel a jelenlegi MPEG-2-es tömörítés elég sok sávszélességet igényel ugyanazon felvétel továbbításánál ezért térnek már most is át a műholdas rendszernél és idehaza a földfelszíni DVB-T sugárzásnál is sz MPEG-4es sugárzásra mivel egy TP-en több adás is továbbítható.
MPEG-2 esetén SD-ben 12 továbbítható minőség romlás nélköl.
MPEG-4 esetén SD-ben 15-18-is továbbítható
A HD-t azért nem írom le mert ott kissé összetettebb a dolog. -
kispéé
senior tag
válasz
zsolt501 #4743 üzenetére
Igen,valamennyire jártas vagy a digitális analóg témában,ez nem gond. A gondom csak az, hogy egyáltalán nem ismerem a DVB-C és a többi dekódereket,hogy mit érdemes és mit nem érdemes venni.Pl.márka,tipus. A helyzet az ,hogy én sem számítok semmi különleges minőségjavulásra a dekóderrel,tehát annyira nem is erőltetem a dolgot. De szerencsére sikerült beszereznem kölcsönbe hétvégére ezt a noname tvnetworkos STB-t,így legalább ki tudom próbálni és tudok viszonyítani,hogy milyen. Ha valakit érdekel,akkor hétvégén írok egy pár soros beszámolót róla.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
shabbarulez #4747 üzenetére
"A kábelszolgáltatóknál nem jellemző az hogy újratömörítenék a tartalom tulajdonosktól érkező digitális jelet."
És miért ne lenne igaz.
Egyszer majd hasonlítsd össze a műholdas és a kábeles adás képminőségét javaslom és utána nyilatkozz olyanról amit szerintem te kissé félre értesz.
Már csak azért is mert a tömörítés nem csak a felbontás nagyságát érintheti hanem a képi információt is.
Az hogy a kábelesek nem tömörítenek ez barokkos túlzás jó ha kissé utána nézel a dolognak de szerintem elég ha összehasonlítod az analóg és a digitális kép minőségét, mert a digitálison látványosan kijönnek a tömörítésből adódó hibák.
Csak megjegyzésként nekem van műholdas és kábeles szolgáltatás is és ég és föld a kettő minősége, pedig mind a 2 digitális és elmondhatom hogy a műholdas előnyére.
Azt meg ne akard mondani hogy a kábelen nincsenek korlátok sávszélességben mert ez nem igaz sajnos ott is vannak gondok csak nem akkorák mint a műholdas rendszernél.
Azt hogy nem tömörítik már csak azért sem fedi a valóságot mert ott is vannak kapacitásbeli határok főleg addig amíg 1 kábelen megy az analóg tv a net, a telefon és a digitális tv is, mert ezek mind vesznek el helyet egymástól.Egyébként már maga a digital/analog konverterek is rontanak a kép minőségén.
De ha érdekel akkor egyszer csinálok felvételeket összehasonlításképpen hogy milyen a digitális és az analóg kép között a különbség egy azon csatorna esetén sőt még a műsor is ugyanaz lesz.
-
Breki
veterán
Na kaptam választ az ügyfélszolgálattól e szerint postán is meg lehet rendelni
"A csomagvaltas telefonon, postai levelben vagy faxon lehetseges."
Ekkor egy űrlapot kell az oldalukról letöltenem kitölteni és elküldeni?
Meg látok egy ilyet is a teknikai leírásnál
Eszközbérleti díj: a modem díja 5000 Ft (+1700 Ft szállítási költség)Ezt akkoris fizetem ha már van ADSL bekötve?
Hogy történik pontosan az átkötés kijön a helyi "matav"-os szerelő és megcsinálja helyben?És mi a helyzet ezzel az akciós éves árral érdemes ezt igénybe venni?
És ez a reklámduma mennyire igaz?
"Annyit fizetsz amennyit kapsz:
A TvNetWork Adsl3G szolgáltatásánál annyit fizetsz amekkora a tényleges sávszélességed. Azaz ha a megrendelt szolgáltatás sebessége nem éri el a csomagban ígért sebességet akkor ingyenes csomagváltással átteszünk abba a csomagba ami megfelel a vonalad műszaki paramétereienk és az annak megfelelő összeget számlázzuk neked.
A csomagváltás költsége 0 Ft!
Ha például Adsl3G XL csomagra fizettél elő, azaz 15 Mbit/s a letöltési sebesség, de a valóságban a vonalad miatt csak 5 Mbit/s sebességgel tudsz letölteni, ingyen módosítjuk a csomagodat Adsl3G M csomagra és az ennek megfelelő havidíjat fizeted. "
-
shabbarulez
őstag
válasz
zsolt501 #4743 üzenetére
Ez így nagyon nem igaz amit leírtál. A kábelszolgáltatóknál nem jellemző az hogy újratömörítenék a tartalom tulajdonosktól érkező digitális jelet. Az analóg jel forrása pedig dettó ugyanaz a tartalomszolgáltatótól érekező digitális jel, amit a fő vagy regionális fejállomáson konvertálnak át analógba és onnantól már úgy utazik a kábelen a jel.
Pl. a tartalom tulajdonosok jellemzően műhódon terjesztik az adóikat. Természetesen ez a digitális jel tömörített a tartalom szolgáltató által, ennek minőségéhez a kábelszolgáltatónak vagy egyéb más műsorjel elosztónak nem sok köze van, mind ugyanaz a forrást kényszerül használni. Ezt a jelet a kábelszolgáltatók jellemzően nem tömörítik újra, hisz van kellő kapacitásuk arra hogy változtatás nélkül is továbbítani tudják a rendszereiket a digitális streamet. Műhódos szolgáltatóknál is vissza lehetne lőni változtatás nélkül a jelet, de az óccsó Digi féle azért tömöríti újra hogy minél kevesebb transzponder bérlettel megússza a szolgáltatást. Ott az óccsó jelleg miatt esik áldozatuk a bitráta és kerül újratömörítésre a jel. Persze több helyet bérelve vissza lehetne küldni változtatás nélkül is a digitális jelet, de az árban is megmutatkozna és drágább lenne a szolgáltatás. Földfelszíninél dettó ugyanígy van, de ott korlátozott a sávszél kapacitás így ott még több pénzért sem lehetne többlet helyhez jutni, így ott spórolósan kell mindent kalkulálni hogy a rendelkezésre álló kapacitásokba beleférjenek. IPTV esetén meg a rendelkezésre álló adatátviteli kapacitások határozzák meg hogy szükség van-e újratömörítésre van sem.
A kábelesek jellemző nem szokták a jelet újratömöríteni, mert ott van elégséges sávszél kapacitás. Analógnál pedig ugyanaz a jel a forrás mint a digitálisnál, csak net a stb-d tömöríti ki, hanem a szolgáltató a fő vagy regionális fejállomásán és onnan már analóg jelként kapod meg.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
snemeth #4745 üzenetére
Amitől megtudnál szabadulni maximum a szellemkép.
Sajnos több digitális rendszer megfordult már a kezem között és idáig a legrosszabb képet LCD-tvn a kábeltévés digitális rendszer adta olyan mértékben hogy engem kimondottan zavart és itt ne csak a tvnetworkrol beszéljünk hanem a nagy T-Kábel szolgáltatása is ilyen digitális rendszeren.
Idáig a legszebb képet még a régi analóg műholdas rendszer biztosította amit sajnos lassan lefognak kapcsolni messze jobb képet adott mint a mai digitális rendszerek, sőt volt hogy jobb képe volt mint a mai HDTV-s műsorszórásnak ugyanazon felbontás mellett, mivel még a HDTV-s adásnál is észre lehet venni fűrészfogas széleket a képen ami a tömörítésből adódik mivel a ma fogható HDTV-s adásokat is tömörítik kissé vagyis nincs meg a megfelelő sávszélesség számukra ami a tömörítetlen képet tudná átvinni.
Sajnos a mai műholdas szolgáltatók is elég rendesen újratömörítik a képet lásd Digitv és UPCdirect HELLÓHD mind a három szolgáltató oly mértékben tömöríti a képet (hogy minél többet eladhasson) hogy az már igencsak az élvezhetőség határát súrolja, ami a legrosszabb hogy ezt a prémium csatornák esetén is eljátsszák. -
snemeth
aktív tag
válasz
zsolt501 #4743 üzenetére
Viszont a mai analóg adások is már sajnos a csatornáktól kapott tömörített anyag analógra történő átültetése ami miatt már ott is észre lehet venni a tömörítésből adódó problémákat.
Elgondolkodtató, amit írtál. Azért merült fel bennem is a set top box, mert hátha jobb a képminőség, mint az analóg esetében. De mivel analógnál is látható - egyik-másik csatorna esetében nem is kicsit -, hogy valahol, valamikor tömörítés történt, így nem látom túl sok értelmét. Maximum az analógra jellemző zajttól szabadulnék meg?
-
zsolt501
nagyúr
Megfelelő lenne ez a készülék de ez nem a DVB-C rendszerhez készült hanem a DVB-S rendszerhez ami műholdas és nem kábeltévés (de mibe kerül mert ami árat én találtam az 70000 Ft).
De mint írtam jelen pillanatban szerintem ne várj csodákat a digitális műsor szolgáltatástól, arról nem is beszélve hogy a tvnetwork nem is ad HD minőségű adásokat a rendszerén ha te HDTV-n nézed ezeket az SP csatornákat akkor csak egy felkonvertált képet fogsz kapni amit a készülék állít elő ami megint minőség romboló hatású.Szóval jelen pillanatban a HDTV-nek annyit értelme van hogy a házi HD-s videó gyűjteményt meglehet nézni ami még nincs agyon tömörítve. -
zsolt501
nagyúr
Az a baj hogy jelenleg nagyon kicsi a kínálat DVB-C készülékekből ami meg igazán nagy tudású még ehhez mérten elég drága.
A képminőséggel kapcsolatosan meg a probléma ott kezdődik hogy nagyon kevés (ha egyáltalán létezik) az a szolgáltató aki újratömörítés nélkül adná tovább az anyagot, szóval van egy eleve tömörített anyag amit a szolgáltatók kapnak valahogy és ezt ők sajnos még tovább tömörítik vagy útólag feldolgozzák ami miatt a kép tartalmilag sérül: veszít a képfelbontásából, szín mélységéből, kontrasztból, és a legrosszabb esetben szépen bekockásodik a kép a túlzott tömörítés miatt.
A másik hogy ha maga a csatornáktól is tömörítetlen kép minőség jönne ki minden szolgáltatóhoz, az szinte kivitelezhetetlen mivel ahhoz minden csatornához és szolgáltatóhoz közvetlen optikai hálózatot kellene kiépíteni ami külföldi adók esetén kivitelezhetetlen a költségek miatt, szóval sajnos ha te digitális adást akarsz nézni akkor meg kell elégedned a többszörösen újratömörített kép látványán ami igazán sosem fogja elérni azt a minőséget amit egy jól beállított analóg rendszerrel kaptál mivel ott szinte alig volt olyan hogy a szolgáltató újratömörített.
Viszont a mai analóg adások is már sajnos a csatornáktól kapott tömörített anyag analógra történő átültetése ami miatt már ott is észre lehet venni a tömörítésből adódó problémákat.
Remélem érthető voltam azok számára akik még nem igazán értik hogy miről is van szó ma a digitális és analóg műsor továbbítás esetén. -
kispéé
senior tag
válasz
zsolt501 #4738 üzenetére
Köszi az infokat! Ettől féltem,hogy a tvnetwork nem ad valami jó cuccot 9K-ért.
És esetleg tudtok olyat, ami HDMI-s és viszonylag korrekt áron van? Nem szeretnék sok pénzt áldozni erre,de azért noname-t se szeretnék venni. Csak már kicsit unom a analóg adás minőségét,mintha direkt lerontanák,hogy mindenki cserélje digitálisra....Ez pl. megfelelő lenne igaz? [link]
-
snemeth
aktív tag
Itt egy jó kis olvasnivaló a hozzám hasonló hozzá nem értők számára: [link]
-
zsolt501
nagyúr
Nos a mit ők árulnak STB-ok azon tényleg nincs HDMI.
Viszont te vehetsz olyan boxot amilyet akarsz csak conax-nak kell lennie mert a kártya amit adnak az conax rendszerű vagyis nem olyan mint a t-kábel rendszerében mert ott mást használnak.
Miután megvetted a boxot be kell vinni az ügyfélszolgálatra és ott állítólag bevizsgálják (csak tudnám mit vizsgál rajta).
Viszont érdemes egyeztetni egy szakival hogy milyen típust érdemes és szabad venni a tvnetwork hálózatára, nehogy meglepetés érjen.
Megjegyzem most már elég nagy kínálat van a kábeltévés STB-böl léteznek olyanok is amivel fel is tudsz venni és a felvett anyagot át tudod tölteni számítógépre minőség romlás nélkül illetve léteznek olyanok amin van USB illetve LAN kivezetés is na meg HDMI.Egyébként nem csak megvenni lehet tőlük az STB-t hanem bérelni is amíg nem veszel egyet magadnak.
Ha veszel érdemes olyat venni ami 2 tuneres vagyis 1 műsort nézel és közben vehetsz fel egy másikat gond nélkül.
-
-
kispéé
senior tag
sziasztok!
tvnetworkös set top box-szal van valakinek tapasztalata? Elő szeretnék fizetni rá,de nem mindegy,hogy milyen STB-t kapok, jó lenne ha min. hdmi-s kimenet lenne rajta.Ha valakinek már van ilyen,az légyszi írja már meg,hogy milyen tipusú a gép. -
linus89
tag
no gyerekek eljött a nap(vagyis a tegnapi) amikor azt mondtam hogy ez így nem mehet tovább.
elöszőr is kiküldték 2 hét után végre az adsl2 szerződést, de persze volt benne egy hiba, hívtam hogy javitsák. de az nem úgy megy, újra ki kell küldeni...
az még 2 hét.aktiválás minimum 2hét. tehát összesen másfél hónap. mondom nem, köszi, akkor nem tartok rá igényt - ennyit nekem nem éri meg várni, ráadásul nekem a ping nagyon fontos (és a stabilitás), ez pedig nem a TVNetwork érdeme. (Min. 25ms-es interleavinget lőnek be ADSL2 mellé
)
ergo, lemondtam. utána átkapcsoltam a műszaki osztályra, mert ha maradok kábelnél akkor legalább legyen jó.
beszéltem velük, de hülyének néztek, aztán persze jött a "majd utánanéznek a műsaki kollégák" lerázó duma.
hát, jól utánanéztek, mert a mai nap már kora délután óta katasztrófális a net. jelenleg a mobilnetem jobb sebességet illetve pinget ad. csak egy kis ízelítő:
Csomagok: küldött = 200, fogadott = 200, elveszett = 0
(0% veszteség),
minimum = 12ms, maximum = 3240ms, átlag = 252msúgyhogy szépen rendeltem egy Datanet adsl-t, részemről leszerepelt a tvnetwork. majd 1 év múlva elmegyek a szomszédhoz megnézni hogy javult-e a helyzet, bár nem csodálkoznék ha semmi sem változna, mert mint mondtam korábban, ez nem most kezdődött, már kora nyár óta érződik hogy a plafont nyaldossa a sávszélesség az itteni körzetben, és aztán jött az emelés....
-
zsolt501
nagyúr
Itt van az a kép amin látható a fel és a letöltési sebességem.
Elég jól látszik hogy a fel és a letöltési s rendesen megvan.
Ezt a sebességeket a Linksys WRT54GL mérte DD-WRT szoftverrel. -
zsolt501
nagyúr
válasz
luciferk #4726 üzenetére
Egyet értek luciferkkel mivel háló kártya probléma már nálam is volt hiba oka hogy nem ment rendesen a net volt olyan hálókárty (alaplapi) ami totál hibás volt állandóan eldobta a kapcsolatot hiába volt hozzá friss driver annak ellenére is rossz volt kénytelen voltam venni bele egy másik háló kártyát.
Viszont router is okozhat hibát mert nekem 1hónap alatt két routert is vissza kellett vigyek a boltba mert hibásak voltak és szakadt a net, volt hogy óránként volt szakadás. -
luciferk
senior tag
válasz
plesman #4706 üzenetére
Hmmm.. ez érdekes, mivel 3G-s vagy, a központban a DSLAM a tvnyetwork tulajdona így tökéletesen letudják monitorozni folyamatosan akár 72 órát is, hogy milyen a vonalad ha lenne szakadás azt látniuk kéne. Nem lehet, hogy nálad a modemed vagy a routered vagy esetleg a hálókártyád viccelődik veled?
-
zsolt501
nagyúr
A routerrel most mértem a feltöltési sebességem (torrent esetén)
Mint látjátok alapvetően 2Mb/s fölött van folyamatosan majd csinálok 1 letöltőset is.
Ez a mérés Szeged gyíkutcára vonatkozik. -
-
Breki
veterán
válasz
ROBERTOH #4719 üzenetére
De amiatt nem tudom lehet-e
"Azon ügyfelek tudnak váltani akik legalább egy éve előfizetőnk, illetve nincs díjtartozása"
Én egy éve még tvnet előfizető voltam és nem tudom a twnetwork minek számolja.
Meg egyáltalán, hogy hogy válthatok, ha már egy sima érdeklődő emailre se válaszolnak P
-
-
-
Breki
veterán
válasz
h_143570 #4710 üzenetére
Az nálam nem lehetséges Tolna Megyében nincs irodájuk
A helyi telefonos ismerőstől rákérdeztem a vonalamra menne-e a 15
ő ezt válaszolta miután utánnanézett"Szerintem az igazság valahol 10 és 15M között van. A drót hossza 1.67 km, ideális esetben szerintem mehet a 15M, de ha mégsem
akkor is ingyen visszaléptetnek a 10M-s csomagba."
-
Breki
veterán
Igazából ez érdekelne
A gyakori kérdéseknél Adsl3G csomagok ezt írják
"Jelenleg is TvNetWork ADSL szolgáltatást veszek igénybe, én is válthatok ADSL 3G-re?
Természetesen igen. Több előnye is van a váltásnak, ezért javasoljuk is, hiszen a jelenlegi ADSL előfizetésénél magasabb sávszélességek közül választhat, kedvezőbb feltételekkel. Azon ügyfelek tudnak váltani akik legalább egy éve előfizetőnk, illetve nincs díjtartozása."Namost minket a tvnettől vettek meg akkor most lehetséges ilyenre váltani?
-
maszat
senior tag
Péntek este elment a net (Lannet előfizetés). Nagyon nem lepődtem meg a dolgon, mert néha előfordul. A router chap:fail-t jelzett. Másnap sem javult a helyzet, így a routert kikötöttem, hogy közvetlenül a PC csatlakozzon. Hátha a router a ludas, aminek persze kicsit esélyét láttam. A Win 691-es, user/pass hibát dobott. A router logja alapján kb ezt vártam.
Hétvégén próbáltam hívni az ügyfélszolgáltatot, de nem vették fel. Igaz, nem erőltettem a dolgot, mert nem akartam várni egy csomót, mire felveszik. Meg bíztam benne, hogy megjavul a hétvégén. Nem így lett, így hétfőn újra hívtam őket. Felvették. Mondtam, mi a bajom. Jóemberrel egyeztettük a felhasználónevet, jelszót. Újra beírtam őket a kapcsolathoz, hátha segít. (A pppoe kapcsolat még régebbről maradt benn a gépben, de úgy rémlett, hogy jól lehetett vele kapcsolódni. Ezért nem tűnt túl valószínű hibának.)
És működött. Kérdésemre az üfis ember mondta, hogy a Win néha megkavarodik. Fura - gondoltam, mert nem túl életszerű az, hogy csak úgy elállítódik a jelszó. A routert ezután visszaraktam. Persze tutott csatlakozni, jó volt a jelszó is. Így pláne nem hittem a Win hibájában.Mellékesen jegyzem meg, hogy két hete módosíttuk a csomagot Dámára. Múlt héten még nem emelték a sebességet. De nem volt gond, mert arra számítottam, hogy novemberre lesz aktuális a dolog. Üfis mondta, hogy hónapforulón van csomagváltás, szóval minden rendben volt.
Így végre újra volt net. Ezután esett le a tantusz. Gyanús volt, hogy pont péntek éjfél körül ment el a net, ami az október és november hónapok közötti válátás. Rájöttem, a rendszer cseszte el a dolgot akkor éjfélkor.
Nem értem, miért folytat az ügyfélszolgálat Nesquick politikát (Igyál még egy pohárral és fogd rá a nyuszira). Teljesen nyilvánvaló, hogy az üfis látta a hibát és miközben a user/pass-t egyeztettük, addig ki is javította azt. De mégsem említette egy szóval sem, hogy nem a Win-nel van a hiba.
Mellékesen szólva azóta másik IP-címet kapok, pedig a szerződésben a régi szerepel. Ha jól gondolom továbbra is fix IP-m van, így lesz még egy köröm az üfivel.
-
linus89
tag
eszem megáll, komolyan...
megkaptam az adsl2 szerződést, szépen átnéztem, hát a telefonvonal tulajt elírták, mert nem én vagyok hanem az anyám.
felhívtam őket hogy javítani kéne, mondják jó, majd akkor küldenek egy javított szerződést.
gratulálok. akkor erre is várhatok 12 napot.
-
plesman
csendes tag
Sziasztok
XVi kerületi kertvárosi meztelen ADSl 3G 5MB-os előfizető vagyok, még TVNET-es.
Amióta a TVnetwork átvette a Tvnet-es ügyfeleket azóta minden nap 3-4 órára nincs internetkapcsolatom, főleg esti órákban hétvégén pedig délután felé
Elég megbízhatatlan a rendszer, amilyet korábban a TVnet-nél nem tapasztaltam.
A Tvnetwork áltla vállalt éves átlagos 97- %os rendelkezésre állás nálam olyan 70-75 %-os
Mit lehet tenni, többször votl már 72 órás vonalvizsgálatom, többször telefonáltammár be a központba jelentem nekik hogy nem megy a rendszer, amit bent ők is megerősítettek, és újraindították a rendszert
Kezd elegem leni velük, ilyen helyzetben ugyan jó lennem sávszélességet emelni náluk, de iylen megbízhatatlan szolgáltatónál csak megszívnám.
Mi lehet a gond? Távol lehetek nagyon a központtól?
Egyáltalán bárki tapasztalt ilyen leállásokat a XVi ker-ben?
-
linus89
tag
1 órája leültem játszani picit online, eleinte semmi gond, 30as ping, aztán nézem, 120... mifene..
Csomagok: küldött = 50, fogadott = 50, elveszett = 0
(0% veszteség),
minimum = 8ms, maximum = 370ms, átlag = 52msamúgy bocs ha kicsit zavaró az állandó panaszkodásom , dehát muszáj kiadnom
mindenesetre megjött az ADSL2 szerződés, most erősen gondolkodom hogy mi legyen.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Xbox tulajok OFF topicja
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Konzol Screenshot
- Nők, nőügyek (18+)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- nJoy Cadu 1000VA / 600Watt / 2026.07 garancia/ Usb management / Line-interaktív / 2aksi / Schuko
- Intel Xeon Processzor E5-2680 v4
- HP Compaq 8000 Elite USDT Klasszikus teljesítmény, minimalista dizájn!
- FSP HEXA+ 400W Megbízható Erőforrás a Stabil PC Működéshez!
- Macbook pro 14" m1pro 16/512, szép állapotban,kiegészítőkkel, dobozával.
- AKCIÓ! MSI B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB Rampage SHIVA FSP 500W
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix OC RTX 3070 8GB GDDR6 Videokártya!
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest