- Ezentúl Indiában készülnek majd az USA-ban árusított Apple iPhone-ok
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Hiába a nagy ígéretek, sok az aggasztó kérdés az Intel jövője körül
- Vámfélelmek közepette próbálhatták ki a Nintendo-rajongók a Switch 2-t
- Bitcoint követelnek a svájci jegybankba
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Fedora Linux
- Ubiquiti hálózati eszközök
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Mikrotik routerek
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Linux kezdőknek
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Béta iOS-t használók topikja
- Synology NAS
Új hozzászólás Aktív témák
-
TIT
veterán
Én nem látok náluk Lan netet csak szar adslt!
-
ROBERTOH
őstag
Egész jó ez a 20/10-es, leginkább a feltöltés
-
h_143570
addikt
Jo kerdes, bar mielott neki allsz a mutetnek probald ki router nelkul is hatha megsem a kondik.
A router topicja -
pane
tag
Nos, DTH kikapcsolásra semmi változás. Szétszedtem és összeírtam az elektrolitokat, de egyik sem púposodik. Célszerű mind kicserélni vagy csak a nagy kapacitásúakat amik a tápnál helyezkednek el?
-
h_143570
addikt
Nem, viszont az utobbi par hetben az egyik nepszeru torrent kliens DHT-ja elkezdet tobb kapcsolatott nyitani mint szokott. Egy masik topicba is elojott ott egy kicsit okosabb volt a router igy egy nem gyari fw-vel megoldodott. Nem biztos, hogy nalad ez a gond, de egy probat meger.
Mindenesetre erdekes, a kerdeses tipus egyideju kapcsolat tabaljat rendszerint nem szokta tudni beteliteni a DHT/torrent.
A masik, hogy a kerdeses tipusnak szerencse fuggvenyeben 1-5 evig terjedo elet tartalma van ami sorran a kondik eloregednek rajta. Az szinten hasonlo problemakat tud okozni.
Ha a DHT nem oldja meg akkor atmenetileg probald ki router nelkul is.
-
pane
tag
Eddig én sem panaszkodtam. Szegeden UTP kábelos. Mostanában amikor háttérben fut a torrent nem tudok böngészni. Iszonyúan lelassul az oldalak megnyitása. . Ez még egy hete nem így volt.
-
Cho Simba
tag
Nekem most ICENET 25/10 van, de az ábra szerint tuningos. Főleg hogy még töltök is fel közben
Panelben lakom, LAN kábelen jön, nem a kábelTV-s koaxon.
Meg vagyok elégedve vele. Régebben voltak kimaradások rendszeresen, de most már jóideje nem volt. -
tsabeeka
csendes tag
egy elég érdekes tvnetworkös problémám van. teljesen jó a net, jön rendesen. kivéve, hogy amikor bizonyos oldalakat megnézek, akkor az megszakítja olyan 1 percre a netkapcsolatot (csak az én gépemen, másik gépen közben megy tovább). aztán betöltődik félig, majd ráfrissítek, megint megszakad 1 percre, utána ráfrissítek harmadjára és már megy is. ha fél óra múlva nézem, akkor újra kezdődik a herce-hurca. ez mitől lehet? :S
-
Killing
addikt
Sziasztok!
Icenet 50-ről van valakinek tapsztalata? Paneles kábelTV-s hálózaton igénybe lehet venni? -
Shodan
őstag
Sziasztok!
Nálatok bejön a _core?
Minden más trackerről tudok tölteni le-fel, csak erről nem.
pingelni sem tudom.
Se nagy gépről, se ipodról.
Viszont 2 havernak is működik minden, korlátozták vagy mi a franc van?
(pont cfos beállítasal próbálkoztam ,azóta nem megy szóval most nem tudom hogy csak véletlen egybeesés vagy ez okozta)
most bejött fogalmam nincs mitől
-
DarkByte
addikt
válasz
h_143570 #6080 üzenetére
A router -en a legfrissebb firmware volt eddig is, szóval ez kilőve
Átnézem a beállításokat kicsit, de tartok tőle nem ez fogja megoldani. Azt mondja lakótársam hogy egyik barátjánál ahol ugyanígy LAN net van tökéletesen működött a router. Szolgáltató oldali gondra tippelünk, csak hát nem igazán akarnak foglalkozni a dologgal. -
DarkByte
addikt
válasz
h_143570 #6078 üzenetére
A router frissítést jó hogy írtad ugyanis pont erről a fajta router -ről van szó.
A Windows 7 PPPoE hibát olvastam már máshol, de nem próbáltam még kicserélni. Ezt szerintem akkor most már majd csak akkor próbálom ki ha az első nem vezet megoldásra.
A MAC cím klónozást én is értelmetlennek láttam, így hogy ment a laposomon is időközönként ezt ki is lehet zárni (nem is tudom minek írtam be végül is
). Az IP cím megint, mivel DHCP osztja úgy is.
Köszi, jelentkezem majd a részletekkel!
-
h_143570
addikt
válasz
DarkByte #6077 üzenetére
A problemad tobb reszbol all.
A routerek eseten a routernek tamogatnia kell a PPPoE MD5 CHAP szabavnyt. Ez rendszerint fw frissitesel megoldhato. Ha a meg mindig a Repotec IP-509et adjak kkor az FW a kovetkezo helyrol erheto el.
http://www.repotec.com/default.asp?pagename=ADSL_Modem-Broadband_Router/RP_IP509.htmA neten talalhato infok szerint a W7 PPPoe drivere sajnos hibas, bar allitolag dolgoznak rajta. Kerulo megoldaskent a Vista PPPoE driveret ajanjak felrakni. Az alabbi linkent talalhato a leiras.
http://www.windowsreference.com/windows-7/error-651-with-pppoe-connections-in-windows-7/Ha esetleg gondjaid lennek az angolal.
1, at kell nevezni a raspppoe.sys a c:\windows\system32\drivers konyvtaraban masra.
2, majd felul irni a Vistaba levovel, ha nem lenne meg a cikk vegen, a hozaszolasok elott van egy letoltesi link hozza.A MAC klonozas PPPoE kapcsolatoknal ertelmetlen mivel a felhasznaloi nev es jelszoval tortenik az azonositas. Az IP cim piszkalas ugyszinten maceras mivel a router a halozati beallitasokat a szolgaltato DHCP szervertol kapja.
-
DarkByte
addikt
Sziasztok!
Nem régiben váltottam albérletet és az új albérletben TVnetwork LAN-net van, mostanság váltottak át rá az itt lakók kábelnetről. (Csillag térhez közel a Szilléri sgt. mentén) A nagy helyzet az hogy eddig nem sikerült megosztanunk, illetve még PC -n is alig sikerül csatlakozni. Az egyik srácnak x64 -es XP -je van, eddig nála működik a legnormálisabb, vagyis igazából rendben, illetve Linux alatt működik még a csatlakozás, de az jelenleg csak az ő gépén van. Az én laptopomon jön még össze olykor a dolog, de ez is kb. az esetek 60% -ában (Windows 7 RC-1 32bit) és ha fel is csatlakozik csiga lassú, a csomagok felét elhajigálja. Ennél még az otthoni HSDPA netem is jobb. A harmadik srácnál 32bites XP van, szintén a laptopos próbálkozásaim gyakoriságával működik.
A megosztást kipróbáltuk az én SMC WiFi router -emmel (SMCWBR14-G2) illetve a sajátjukkal (ennek most hirtelen nem tudom a nevét). Mindkét esetben PPPoE -t állítottunk be, nevet, jelszót beírtuk. WAN led világít, villog, tehát forgalom van. A router log -jában csak annyit látunk hogy Sending PADI.. és ez a végtelenségig. Notin még időközönként a PPPoE Error 651 ami előjön. Hívtuk már az ügyfélszolgálatot, nem tudtak mit mondani a hibára. Egyelőre gondolkodunk rajta hogy hívunk szervizt de állítólag ha nincs gond a kiszállás díja 6k.
Ötleteket előre is köszönöm!
-
Slyer
senior tag
nos... betelefonáltam, azt mondták megnézik mi lehet a gond. azt mondták, hogy gyenge a itt felénk a hálózat, és hogy egy gyengébb csomagra kéne előfizetni, mert a 8 mbit esélytelen itt felénk... mondom ok, kb 1 éve ugyanígy kinnt voltak, érdekes, akkor ezt még nem mondták..... aztán csináltak valamit, kicserélték a szárőt meg a modemet, és most 6-7mbit fele van a letöltés... viszont ha letöltök, akkor 700-al jönnek a dolgok, pedig a speedtest 5,76-öt ír... mind egy, azért azt mondom ez a sebesség elviselhető... köszi mindenkinek a tanácsokat, asszem maradok a tré-onlájn-nál
-
sonique
őstag
elöszöris varj szeptemberig mert akkor emelik a sávszélességet a fatávnál...
és a meglévöknél nem csak az ujelöfizetöknél....de elötte nyugodam jelentsd be hogy szar a neted szakadozik sok a loss
és hasznalhatatlan nyogodtan hazudozz ..
kivizsgálják és lehet hogy utána nem lesz problémaés siman hozd szoba hogy ha nem csinaljak meg bejelented az NHH nál mert kritikán Aluli a szolgáltatás....
légy kreativ ...
-
henesa
aktív tag
Üdv én mikor lemondtam a t-s netemet már másnap ki is lőtték a tvnetwork meg több mint egy hét mulva ért oda ezt kalkukáld bele a múgy meg mint volt T-s szerelő mondom neked ha a 8 megás így megy neked akkor a másik is így fog ha nem rosszabbul megy majd. a még nagyobb sebesség meg sehogy sem
-
Slyer
senior tag
egyébként ha szolgáltatót váltok mi a legésszerűbb módja a dolognak? először a t-onlinet hívjam fel hogy szeretném lemondani, vagy az új szolgáltatót hogy oda szeretnék menni?
-
Slyer
senior tag
Begyorsult a netem azt a mindenit!
-
h_143570
addikt
válasz
Badman 4ever #6065 üzenetére
Elofordul a 9/7 is szep eredmeny. A DSL technologiaknal rendszerint a fel es letoltesi sebeeg 16:1 aranyba szokott lenni, orulok, hogy ezt a 3G eseten sikerult drasztikusan feljavitani.
-
h_143570
addikt
válasz
Badman 4ever #6063 üzenetére
A 7/9 ADSL eseten szvsz nagyon is jo eredmeny. Foleg a 9 az ami igazan durva.
-
h_143570
addikt
válasz
Badman 4ever #6061 üzenetére
A fel majdnem duplaja a le sebesegnek, ilyet is ritkan latni.
-
zsolt501
nagyúr
Ne keverd a LAN netet az ADSL nettel mert a két technológia totálisan más, és még összehasonlítani sem sok értelme van.
Az hogy ő egy ADSL előfizető amit a T töl kap az azután sem fog változni ha átjön a tvnetwork-hoz mert a tvnetwork a T-töl bérli a hálózatot, és sajnos a T mostanában igencsak szemétmódon biztosítja sok esetben a hálózatot.
Szóval ha neki most sz@r az internetje az a szolgáltató váltással még nem fog megoldódni sőt, szerintem még rosszabb is lesz. -
zsolt501
nagyúr
Nos azt ne is várd hogy gyorsabb lesz mert maga a vonal ugyanaz marad vagyis ugyan az a szar ami most is szakadozik az hogy átmész a tvnetwork-hoz semmit nem fog változtatni csak az hogy kinek fizetsz de továbbra is a T hálózatát fogod használni, ami ahogy írtad igencsak rossz max ha átmész a tvnetwork-hoz akkor még rosszabb lesz de olcsóbban.
Nem akarlak semmire sem rábeszélni de ADSL szinten biztos hogy nem fogsz jól járni a szolgáltató váltással főleg úgy hogy a kapcsolat már most is finoman kifejezve sz@r. -
Slyer
senior tag
hát sajnos felénk lan nem nem köthető be, az lenne a legjobb... nem vagyok hajlandó szívni a T-vel, mert undorító. engem nem érdekel hogy miért lesz gyorsabb a netem, csak gyorsabb legyen, bár mondjuk ennél nem nehezebb... jólvan srácok, köszönöm az infókat, hasznosak voltak! majd írok hogy mi lett a vége...
sziasztok.
-
ANW2
tag
Szia!
Én azt mondom válts meg vagyok elégedve teljesen a tvnetworkel bár én szegedi vagyok. Elvileg 10/10-es netem van bármikor mérem mindig megvan ez a sávszél:
A trészar meg elmehet a busba rohadt egy banda nagyon megszivattak
de most erre nem térek ki. Úgyhogy hajrá váltsd le őket!
-
-
-
zsolt501
nagyúr
Ne tedd semmi képen mert ez is ugyan az mint a T, vagyis a tvnetwork a T-Home tol bérli a hálózatot és ez azt jelenti hogy semmi más különbség nincs ADSL téren sőt sok esetben még rosszabb a helyzet mert sokszor a T szívatja az ő hálózatát használó kis vagy egyéb szolgáltatókat.
-
Slyer
senior tag
Sziasztok! már olvasgattam a fórumot, és láttam pozitív, és negatív tapasztalatokat is. gondoltam ide többségben azok írnak, akiknek volt valami negatív tapasztalata, akinek működik rendesen, az nem ír ide.
azért gondoltam megkérdezlek titeket, hogy érdemes e váltanom t-online netről tvnetworkre. jelenleg 8 megás adsl-es t-onlinem van, dehát förtelmes... naponta többször leold, magas ping, a 8 megabitből megkapok 3-at 4-et!! gondoltam kipróbálom ezt az adsl3g-t itt tvnetwork-nél. egy pár kérdés: mennyire megbízható? az ígért sávszélesség megvan? (akikkel eddig beszéltem, azt mondták hogy több is van...) válaszotokat előre is köszönöm, sokat fogtok segíteni! Sziasztok.
-
bagyulajuve
addikt
köszi a segítséget
router reset volt és újrainstall, majd a DNS-t átállítottuk haverom xp-je alatt és működik -
-
sonique
őstag
válasz
bagyulajuve #6042 üzenetére
start menu /halozat/helyi halozati kapcsolat/
tcp/ip protokol a listában megkeres /legalul/ clik rá
utána tulajdonságok
az ablak ami megnyilik
manuálisan beirod a DNS-t amit irtam vagy akarmi mast és OK -
sonique
őstag
válasz
bagyulajuve #6037 üzenetére
hasznald a 4.2.2.4 et nem gyors de amikor meg akarod nézni attirod ..
aztan majd észreveszi a dns valamikor hogy nem ott van már az oldal ... -
TIT
veterán
Én max 10/2 Lan netet látok náluk 10ért az elég szar!
-
sonique
őstag
válasz
sonique #6036 üzenetére
Tvnetwork DNS kiszolgálo
ping www.nemzetisport.hu
Pinging www.nemzetisport.hu [195.56.165.41] with 32 bytes of data:4.2.2.4 DNS
ping www.nemzetisport.hu
Pinging webdynamic.emgmedia.hu [88.209.249.90] with 32 bytes of data:szoval a DNS nem frissült még ..
ugyanez a helyzet az interware és t-online dns el is ... -
sonique
őstag
válasz
bagyulajuve #6035 üzenetére
nalam nem igy néz ki
inkabb DNS probléma lessz ez ..
-
válasz
bagyulajuve #6032 üzenetére
-
simondr
senior tag
válasz
bagyulajuve #6032 üzenetére
hi all!
"és ugyenez van a szintén tvnetworkös haveromnál."
igen,én vagyok Gyula ezen haverja.
ha tudja valaki a megoldást kérem értesitsen minket, bármilyen javaslatot (router konfigurácios beállitások, egyéb hálozati beállitások stbstb ) is szivesen fogadunk hátha vlmelyik segitüdv
-
bagyulajuve
addikt
Sziasztok!
Tvnetworkös vagyok és a nemzetisport online nem akar frissülni mióta megújult (kb 1 hete) és ugyenez van a szintén tvnetworkös haveromnál. Viszont a munkahelyemen megjelnik az új verzió és tökéletesen működik, ott nem tvnetwork van. Ha valaki megnézné a nemzetisport.hu-t és tájékoztana a legfrissebb hír dátumáról, vagy esetleg egy screenshot-ot feltöltene, akkor azt nagyon megköszönném.
Előre is köszi a segítséget!
üdv -
Máté94
addikt
Nem tudja valaki,hogy hol érhető el Szegeden Lannet?
-
zed01
őstag
Tehát azt mondjátok hogy múlt hónap 13-tól, 30-ig nem voltak képesek rendezni a csillapítást a vonalamon ami miatt egy modemes időket idéző lett a net sebessége az teljesen normális és máshol is előfordul? És az is normális, ha nem mondok fel lehet még most sem lenne normális internetem és az is előfordulhat másol? Ki tudja mikor javították volna meg. Tudjátok nekem nincs birkatürelmem, ilyet velem nem lehet eljátszani. Különösen annak fényében hogy a T-Kábel tripla kedvezménnyel a majdnem dupla annyi sávszél kerül annyiba mint a TVNetworknál a régi sávszél. Elégedett vagyok a T-Home internettel, a T-Home telefonnal (digitális), és a T-Home kábel TV-vel is. Ha van jó seeder, 960 kb/s-al tudok tölteni, a régi nettel sosem ment 640 fölé és azt mondja a T-Home ügyfélszolgálatos a telefonban hogy a jövő hónapban bevezetik a piacra a 80 megás kábel internetet, gondolkodom azon hogy előfizetek rá.
Egyébként olvasgatva a fórumokat nem láttam még leírva hogy bármelyik szolgálató ekkora hibát csinált volna az ügyfél kárára mint ezek. Ne legyetek elfogultak. A TVNetwork egy szemét sz@r cég.
-
sonique
őstag
válasz
donpedro13 #6026 üzenetére
nekem most is 1,8-2mbit el megy felfele nem hiszem hogy korlatozas lenne
nappal is ilyen volt ... -
sonique
őstag
válasz
donpedro13 #6024 üzenetére
utorrenten a kapcsolt forced modra a titkositást ha igy gyorsabb akkor valami korlatozas van rajta
-
donpedro13
csendes tag
Hali!
Úgy 2-3 napja nem igazán akar felfele menni torrenten a dolog. ICEnet 20-am van, eddig semmi probléma nem volt. Speedtest szerint is minden zsírkirály. Nem tud valaki arról hogy esetleg p2p korlátot vezettek be? -
Nekem a Trékom és az UPC csinálta ugyanezt.
Hozzánk nemrég jött a TvNetwork, és eddig tökéletes a szomszédok visszajelzései alapján. Én is váltok, mert a Té féle ADSL spárga enyhén szólva katasztrófálisan igénytelenül van kiépítve - egyfolytában szerelik, de jó még sosem volt.Szerintem, nálad valami súlyos ügyintézői agybaj lehetett. Ennyiért nem kell az egész céget elásni.
Máshol is van ilyen bőven - élen a Tékommal.
-
Ivanka
csendes tag
Újszegeden a T-home játszott velem hosonló csúnyaságokat. A kábelnet hetes ciklusokban vadult meg, folyamatosan disconnectált, DNS error és hasonló problémák miatt nem működött az internet. (persze "a vírus van a gépén szöveg után", őőő...., hogyis mondjam... ez meg linux alatt is, ez meg van.... meg windows7 is, meg windows xp is, szal ne etessél a vírusos hülye szövegeddel)
Mindig mire eljutottam oda, hogy lemondom, addigra megjavult. Évek óta előfizető vagyok, így türelmesen vártam, 2009 én mondom nem a "T-éve".
Jelenleg már 20 napja vagyok Tvnetwork előfizető, ICENET 50, eddig tökéletesen hozza az elvártakat. Nem nézegetem naponta, hogy mennyi is valójában a sávszél, igaz nem is töltögetek, csak ezt-azt módjával. Torrentet ki sem próbáltam.
Én csak ajánlani tudom. Hűséget nem kötöttem -sajnos miután költözni készülök ősszel és nem nyilvános az ellátási területük szegeden belül- nem tudom magammal tudom-e majd vinni. -
zed01
őstag
Néhány hete, hétfőn (július 13-án) észrevettem hogy felére esett vissza a megszokott sávszélességem, telefonálok az ügyfélszolgálatnak és közölték felveszik hibának, majd értesítenek. Kedden közölték hogy túl nagy a csillapítás a vonalon, biztos a telefonvonal szórakozik.Közlöm nekem 3G-m van, nincs telefonvonal a kábelen. Röhejes hogy nem tudják a szolgáltató hogy milyen ADSL-t szolgáltat. Jó akkor mindjárt kijönnek.Eltelik egy nap, kettő, a harmadik nap délután telefonálok megint. Mondom nekik, ma járt le az a három nap amit a cégük vállalt hibaelhárításra és sehol semmi. Kérik az elnézést és közlik ők sem értik miért nem jött ki a szerelő eddig. A múlt hét pénteken kijött, méricskél itt, ott, mjad közli hogy a háznál nem talált hibát, a központban lesz a gond. Tehát ez volt múlt hét pénteken. Azóta többször telefonáltam nekik, mindig azt a választ kaptam hogy a hiba elhárítása folyamatban van. Tíz munkanap nem volt elég nekik hogy kijavítsák a hibát, mindig mikor felhívom őket az a válasz hogy a hiba elhárítása folyamatban van. Én már kezdem elveszteni a reményt, hogy valaha is megjavul az internetem. Azóta annyi történt hogy a maradék fél sávszélességem leesett 0.15 mbitre. Egy 100 megás fájl letöltése másfél óra (directX-et frissítettem). Úgyhogy teltek múltak a napok, majd július 30.án csenget egy szerelő, hogy jött bekötni a telefonkábelt az ADSL-hez. Röhej, mondom neki az már néhány éve be van kötve, az a probléma hogy az 5 mega helyett 0.15 van. A szerelő a szerelő felhívja a TVNetwork központot hogy akkor mi van. A központban sem tudták mi a baj az én ADSL-emmel. Akkor már én is telefonáltam, mondom nekik három hete még azt mondták hogy nagy a csillapítás a vonalamon és ezért esett vissza drasztikusan a sávszélesség, azóta várom hogy csináljanak valamit. Utána néztek és azt mondták valóban. A szerelő már elment, kérdezem valaki meg fogja javítani? Akkor döntöttem el hogy felmondok. Ez így nem mehet tovább. Hosszas keresgélés után a T-Com tripla kedvezménynél döntöttem, kábel internet (8/1 mega), kábel telefon, kábel TV együtt 9400 ft havonta. Ennyibe a régi előfizetéseim is kerültek külön, külön, a lassabb internettel. 31-én pénteken megkötöttem velük a szerződést, hétfőn jöttek beszerelni. Azóta a TVNetworkos 5M/384K helyett, T Kábeles 8M/1M van és azt mondom eddig elégedett vagyok velük. Stabilan megvan az a sávszélesség, az amire előfizettem, soha egy szakadás, egyszerűen jól működik, pedig én letöltök vagy 3-400 gigát egy hónapban.
Én azt mondom senki ne kössön szerződést a TVNetworkkel, ezzel a szemét céggel.
-
gaborba81
tag
A Digi terjeszkedik Százhalombattán!Remélem Szegeden is lesz ilyen net,és ennyiért!
[link] -
nl101
csendes tag
Hali
Idáig én semmi problémát nem tapasztaltam, viszont most, lassan már 24 órája se internet, se telefon, se tv. Eléggé idegesítő...
-
zsolt501
nagyúr
válasz
sonique #6017 üzenetére
Nem tudom mit olvastál az írásomból ki hogy arra jutottál hogy én féltem a szolgáltatókat, én inkább magunkat féltem.
Az meg hogy beraktál egy két BIX statisztikát az sem jelent sokat mert az nem mutatja meg hogy egy városban vagy városrészen illetve ház tömbben mekkora a terhelés, szóval ez a BIX édes kevés ha helyi szintet nézed mert bizony akár egy 10 emeletes tömb is tud több gigabites terhelést csinálni ha sokan fizetnek elő és sok az 50/25-ös letöltögető. -
sonique
őstag
válasz
zsolt501 #6016 üzenetére
azért ne féltsük már a szolgaltatok halozatat ...
a diginek van a legnagyobb bix elérése és a legnyagyobb terhelés is azon megy
a upc sehol sincs sé a tv network meg annyira sem ..
viszont a upc nél a out packet 2-2,5 akkor mint a incoming ez nem normalis ..
a tvnetworknél a terhelés ugyanolyan .. le és fel irányba is
a diginél pedig cirka 2* akkora a letöltés mint a fel ...és itt már 10-20-30gigabitröl beszélgetünk ...
Tvnetwork:
[link]UPC.
[link]Digi:
[link]ezeket a grafikonokat nézve idáig egyenletesen terhelve a tvnetwork van ...
a UPC rohadt nagy marhaságot csinal .. tölük iszonat fel töltés megy ....
a digi meg ..... no erröl inkebb nem is nyilatkozok
az ö halozatuk fog inkabb elöször megnyekkeni ... ha igy növekednek ...a tvnetwork pedig egyenletes terhelés miatt nem hiszem hogy sok probléma lenne
igencsak kiszamolhato a növekedés ...és még böven 10gbit alattvannak ... -
zsolt501
nagyúr
Igazad van.
De az is tény hogy a UPC az internetet kábeltévés hálózaton nyújtja ami technológiailag teljesen más, míg itt UTP kábelen megy az internet a lakásba ott koaxiális kábelen, itt nincs modem ott van.De az is biztos hogy előbb vagy utóbb a tvnetwork is megfogja lépni azt a lépést amit a UPC tett a csomag prioritással mert itt sincsennek korlátlan sávszélességek, és nem érdeke az hogy totálisan beduguljon a hálózata a mérhetetlen le és feltöltések miatt.
Az tény hogy a tvnetwork olcsóbb és most gyorsabb na meg hűség nélkül lehet szerződést kötni, de ezt mind a piaci verseny hozta a Digi miatt, mivel minél több embert szeretnének magukhoz édesgetni (csak kérdés hogy képesek lesznek e megtartani).
Megjegyzem az utolsó sávszélesség emelés inkább volt meggondolatlan mint jó piaci lépés, amit még az ottani szerelők is elismernek, mert már ők is tudják hogy ezzel leginkább ők fognak szívni és az előfizetők mint a főnökség, mert nem a főnökség találkozik majd minden nap az elégedettlen ügyféllel hanem a szerelő és a központos aki felveszi a panaszt.
-
válasz
zsolt501 #6014 üzenetére
Ebben teljesen igazad van.. (lehet nekem is van csomagvesztésem - és nem csak a postán, ott nem lenne újdonság
- de sajna nem tudom hogy lehet tesztelni ezt a csomagvesztés dolgot..)
Csak azt írtam, hogy egyenlőre jobb mint a UPC volt.. árban meg mindenféleképpen!
Viszont teljesen logikus amit írtál.. valószínűleg ez volt a UPC-nél is... túlválalták magukat.. de arra is azt mondtam, hogy akkor ne válaljon akkora "falatot".. (igaz, ott is, meg itt is megvan a garantál sebesség, ami jóval kisebb mint az "elvi". Bár UPC-nél sokszor az se volt meg torrenten.. jó ha 10-20k-sec-el csorgott..)Szal csak reménykedjünk... viszont nem kell hűséget kötni, és akkor ott a lehetőség, hogy felmond, és esetleg ha van alternativa, válts.. bár ha nem tesznek a cégek ellene, elöbb utóbb mindegyiknél ez lesz..
De reménykedjünk, hogy nem csak ész nélkül emelik a sávot.. -
zsolt501
nagyúr
Azt azért senki ne feledje el hogy minél több az előfizető (főleg a nagy sávszélességű 50/25-ös) annál több gond lesz illetve annál kisebb sávszélesség fog egy előfizetőre jutni (sajnos én már ezt nem csak leírni tudom hanem fizikálisan is tapasztalom) mégpedig mióta megtörtént ez a 50/25-ös sávszélesség emelés azóta sajnos egyáltalán nem stabil az internet, nem csak a sávszélességem csökkent de a ping is megnőtt illetve elkezdett egyre több csomag vesztés bekövetkezni csúcsidőben.
Szóval ha az előfizetők száma folyamatosan nő és a szolgáltató nem tesz valamit hogy a sávszélesség ne fogyjon el, akkor bizony sok probléma elé fogunk még nézni az elkövetkező időben, bízom benne hogy tévedni fogok, de a jelek sajnos elég negatív irányba mutatnak. -
Viszont saját eddigi tapasztalat: megérte váltanom UPC-ről!
1: árban nyerőbbek, bár amikor felmondtam a UPC-t, érdekes módon, már náluk is lett volna 30/3-as net valami 3xxx Ft-ért, mert a társasháznak van valami szerződése..(addig persze nem mondták volna.. Fizesd csak marha a 10ezret havonta...)
2: Egyenlőre úgy látom, nincs semmi korlátozás.. (kb 3 hónapja van meg)
15/10est fizettem elő.. akkor még volt... most sztem megemelték 20/20-ra, vagy 20/10-re, mert mostanság ilyesmi teszteket kapok:
Torrenten meg úgy néz ki, hogy ha van jó seed, akkor olyan 1,5-1.9 M/s-el tud jönni az anyag.. felfelé meg általában olyan 7-800k.sec körül.. bár volt már felfelé is 1M/sec
3: Felfelé is lényegesebben gyorsabb mint a UPC! (torrentél frankó!, no meg egyéb esetben is...
4: Lehet kötni hűség nélkül is, és nem sokkal drágább úgyse...Elég stabilnak tűnik.. sokat netezek, gépezek.. játszok (COD4), eddig nem volt bajom vele..
Egyszer-egyszer volt, hogy valamiért lassúak voltak a netes oldalak(pontoisabban maga a lap megnyitása..), de ez lehet akár a winfosom baja is.. vagy 3 éve nem volt újratelepítve..Az analóg tv kicsit gyengébb minőségű mint a UPC-é, de bőven nézhető..Ráadásúl sok csatorna ingyen fogható digitálisban is,ha van megfelelő eszközöd hozzá.. asszem dióhéjban ennyi...
-
zsolt501
nagyúr
válasz
Enigma^ #6011 üzenetére
Sok minden függ attól, hogy hogy a házban hányan vannak előfizetők és azok mekkora sávszélességre fizettek elő, illetve attól is függ hogy a lépcsőházban gigabites vagy csak 10/100 az SWICH-et szereltek fel mert ha sokan fizetnek elő mondjuk az 50/25-ös sávszélességre akkor bizony szívni fogsz, de ez igaz lehet a 25/10-es esetén is mert ha mindenki töltöget a házban akkor egymástól fogjátok a sávszélességet felemészteni, de az is lehet hogy semmi gond nem lesz, de ezt senki nem garantálja.
Szóval túl sok mindentől függ hogy fogsz e szívni vagy nem.
De az is igaz hogy ez ma az összes piacon lévő szolgáltatóra igaz. -
Enigma^
csendes tag
Hali!
Néhány hónapja behúzták optikát társasházunkba de eddig még nem sok szomszéd fizetett elő rá (legalábbis akikkel beszélő viszonyba vok...
) ezért szeretnék informálódni. Kinek mik a tapasztaltaik, én egy 50/25 néztem ki magamnak. Főleg az érdekelne mennyire stabil sávszél, szokott-e ingadozni? Torrentnél van e korlátozás (UPC-s marhaság...).
Köszi előre is a válaszokat.
-
gaborba81
tag
Olvasgatom a hozzászólásokat,és sokan várjátok a Digit itt Szegeden.Mielőtt csodákat várnátok olvassatok bele a Digi topikba. Van 1-2 érdekes HSZ.
[link] -
-
zsolt501
nagyúr
Nálunk tavaly csinálták és kicserélték az összes kábelt ez eddig szép is. De a hozzáértés és a szakmai tudás hiánya bizony ki is ütközik a munkájukon mert amit az elosztó dobozban műveltek az sajnos kritikán aluli. Ha jön a szerelő majd lefotózom és felteszem hogy ki veszi észre a hibákat, mert két kézen nem tudtam megszámolni annyi hibát követtek el csak itt nálunk a lépcsőházban.
-
zsolt501
nagyúr
ÁÁÁ hogy te vagy az a SAT.HU-rol, sejtettem de nem jutott eszembe megkérdezni.
Egyébként az a baj a Kábel Tv rendszerükkel hogy nincs kiszintezve illetve az elosztók nincsenek lezárva vagyis nincs rajta kábel illetve bekötés vagy lezáró elem és így minden zavart összetud szedni, illetve kispórolják a lépcsőházankénti erősítőt.
Érdemes utána olvasni még a szerelőknek is hogy hogyan kell és érdemes kábeltévé hálózatot építeni és kiszintezni mert ha nem előírás szerűen van a munka kivitelezve akkor pont az ilyen jellegű hibák fognak előfordulni.
Ha valakinek kell a szakanyag írjon és elküldöm. -
Lala6
őstag
válasz
zsolt501 #5996 üzenetére
Ne számíts semmi jóra, nálam szerdán voltak ismét (5. alkalom). Az előzményeket ismered... (sat.hu, layosh).
Délelőtt voltak kint valam spéci digit műszerrel, amire 1 hónapot vártak (tehát eddig műszerük sem volt hozzá). Valami állítottak, amitől kétség kívül jobb lett. Az analóg adásokról eltűntek a csíkok, így már nézhető. A digitálisnál a BER érték majdnem mindig 0, néha felcsúszik 1-re (korábban fix 1-2-3 volt, és ugrált felfele). Aztán, ha eljön az este (amikor ugye TV-t nézne az ember) elkezd szaggatni, kockásodni, a ber érték a 10-et veri. Délután minden jó, csak nagyon ritkán van egy kis ugrás, de este nézhetetlen.
Hétfőn rácsörgök a szerelőre, hogy nem jó, de már ne is jöjjön, mert megy a levél az NHH-nak. Elég volt, május óta nem tudják megcsinálni. Készítek videót is róla, mert ugye a szerelők délután jönnek mindig, a hiba pedig este van csak.A nettel nekem nincs nagy gondom, 20/10-es, igaz tegnap kicsit lassú volt, de nem is nagyon voltam otthon.
-
kispéé
senior tag
válasz
zsolt501 #5982 üzenetére
Nálam is ugyanez a probléma,ugyancsak szegedi vagyok. A beígért sávszéllnek (20/10) még a fele sincs meg már hónapok óta. Mikor betelefonáltam, a ügyfélszolgálatis csak azt hajtogatta, hogy ilyesmi előfordul időnként, úgyhogy maradjak csak nyugton, hiába mondtam hogy ez megy pár hónapja,de meg se próbált segíteni. Pedig eddig nagyon elégedett voltam velük, kábeltv, net, telefon, ha lejár a hűségszerződés megyek át a digi-hez ,már az is van a lépcsőházunkban. Félek,hogy az se sokkal lenne jobb...
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kuponkunyeráló
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Használt VGA / videókártya ajánló
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Vác és környéke adok-veszek beszélgetek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- HP Compaq 8000 Elite USDT Klasszikus teljesítmény, minimalista dizájn!
- FSP HEXA+ 400W Megbízható Erőforrás a Stabil PC Működéshez!
- Macbook pro 14" m1pro 16/512, szép állapotban,kiegészítőkkel, dobozával.
- Apple Magic Keyboard iPad Pro 11" (M4) Hu 2 év Alza jótállás
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Intel Core i7 6700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB CM CMP 510 Corsair 650W
- AKCIÓ! Asus Vivobook M1502IA 15 notebook - R5 4600H 8GB RAM 256GB SSD AMD Radeon Vega IGP WIN
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest