- Ezentúl Indiában készülnek majd az USA-ban árusított Apple iPhone-ok
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Hiába a nagy ígéretek, sok az aggasztó kérdés az Intel jövője körül
- Vámfélelmek közepette próbálhatták ki a Nintendo-rajongók a Switch 2-t
- Bitcoint követelnek a svájci jegybankba
- Ubiquiti hálózati eszközök
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Mikrotik routerek
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Linux kezdőknek
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Béta iOS-t használók topikja
- Synology NAS
- VoIP telefonálás
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
loosht
senior tag
Nektek jól méri a feltölést a speedtest? Nekem totális baromságot mér, akármelyik szervert választom ki. Átlalában 3-4mbps-ot mér holott sokkal több, mint a mellékelt kép is mutatja: [link]
Ez akárhogy számolom 12mbps, de a max 13,6 szokott lenni -
lansz
csendes tag
kíváncsi vagyok Szentesen a panelházakhoz milyen tipusú lesz az elérés. Gondolom signet lesz és nem lannet :S
-
gigazo
csendes tag
Én már egy 4/4-es ICE netnek is örülnék itt Szegeden
A mostani 1,5/256 helyett.....
Debrecenben pedig már azt növelték, az igazság odaát van -
h_143570
addikt
válasz
shabbarulez #4087 üzenetére
Bar Szegeden is lenne meg egy fuggetlen FTTB+Ethernet LAN infrastruktúra es akkor nalunk is elkezdenek az egekbe emelni az elmeleti sebesegeket. Persze a gyakorlatban majd kiderul, hogy mennyi is lesz az az annyi.
-
shabbarulez
őstag
válasz
h_143570 #4086 üzenetére
Mivel két független FTTB+Ethernet LAN infrastruktúra licitál egymásra, hamar el fogják érni a 100/100 Mbps-et és aztán megállnak, mert elérték a gazdaságosan kiépíthető infrastruktúra elméleti határait. Hasonlóan ahogy pl. ADSL-nél franciáknál egy idő után minden szolgáltatónál elméleti up to 24 Mbps-es csomagot árultak, ami a technológia elméleti csúcsértéke. Vagy pl. Japánban ahol FTTB-nél szintén 100/100-as csomagok vannak, hasonló elméleti csúcsérték szintjén, vagy ADSL-nél ugyanaz mint a franciáknál.
-
-=Jam=-
őstag
Bazzeg 30/15 Mbit 6490-ért Debrecenben.
Irigylem azokat, akiknek lehetősége van ilyenre előfizetni -
kispéé
senior tag
hali!
kérdésem,valaki nem tudja véletlenül,szegeden a tvnetworknél mikortól lesz elérhető a digitáls adás?Már nem az HBO packra meg ilyenekre gondolok,hanem amik az alapcsomagban vannak.LCD tv-n elég rossz minőségű ez az analóg sajnos -
loosht
senior tag
Gyanús volt, hogy az utóbbi időben 4/4 helyett 15/10mbps a sebességem, erre most nézem a tvnetwork honlapját: [link]
-
Tonyk
veterán
Megy egy jó WIFI router TP-LINK TL-WR543 (IDC-ben kapható):
Support válasza az érdeklődésre.
Dear Sir,
Thank you very much for your email requesting information about our product.
Yes ,the TL-WR543 supports the MD5 chap authentication.
Any further help please feel free to let me know.
Best Regards
----------------------------------------------
Wilson Jiang
Technical Support Engineer
TP-LINK TECHNOLOGIES CO., LTD.
ADD: South Building, No.5 Keyuan Road,
Central Zone, Science & Technology Park,
Nanshan, Shenzhen, P. R. China
E-mail: Wilson.Jiang@tp-link.com
MSN: jzp@live.com
Website: www.tp-link.com -
lansz
csendes tag
hali!
Most húzták be a házunk a tvnetwork kábelét Szentesen. Most Rubicomos vagyok, de lehet h váltok. Persze csak a jó minőségű! -
Tonyk
veterán
Dög fáradt vagyok és nincs kedvem visszaolvasgatni, de mondjatok már egy megbízható WIFI routert ami megy az imádott szolgáltatónkkal (nem dobál le 15 percenként -már ha van még ez a probléma)
Köszi! -
_pitju_
csendes tag
válasz
h_143570 #4067 üzenetére
Szóval a gond ott kezdődött, hogy kellett egy reset a routernek, csak ez későn esett le
Elkezdtem szépen beállítgatni a routert. PPPoE kapcs.típus, felhasználónév plusz jelszó+statik IP. A hálózati kapcsolatoknál meg is jelent az INternetátjáró, de valamiért a fogadott adatok nem jutnak el a gépék az Állapotnál.
Felhívtam az ügyfélszolgálatot, ahol annyit mondtak, hogy az IP, u.name+pass és a DHCP legyen beállítva a routerbe. Ez mind meg is történ, de még most sem akar valamiért működni. Bár az már kis öröm, hogy legalább ráébredtem lúzerjúzerként, hogy a reset az milyen sokat segíthet -
_pitju_
csendes tag
hali,
ICENET1 díjcsomagunk lett Szegeden. 1M/1m sebességel. A bibi az az, hogy nem tudom routerrel megosztani. A router Netgear WGR614, vezetéknélküli router. Elindítom az install-t, de nem műxik, kidobja, hogy nem érzékel kapcsolatot, miután a routerre rádugtam a netkábelt, a gépet is rákötöttem. A router net-lámpája is sárgán villog, ami bibit jelez, a manualban ez van hozzáfűzve:
"The Ethernet cable is connected but the router has not gotten an Internet address."Statikus IP-m van.
Előre is köszi a segítséget!
-
Tices
csendes tag
Sziasztok!
(Szeged) Csongrádi sgt-n (Media Markt-hoz közel) most kötöttek rá lannetre, 1 év rabsággal, egyetemi diákigazolvánnyal június 30-ig, átutalással 2780 Ft/hó, (utána amíg tart az 1 év 4000 Ft/hó (ha jól emlékszem)), elméletben 1 Mbit / 1 Mbit.
Gyakorlatban:
Konzekvenciát mindenki vonja le magának!
Üdv mindenkinek!
Tices -
h_143570
addikt
válasz
Antiserver #4060 üzenetére
A linux source code link az oldalon azt sugalja, hogy linux alapu termekrol van szo vagyis 99.999...%, hogy igen, a kiadasi eve ezt a valoszinuseget tovabb noveli. Termeszetesen csak LANNET es MikroNET esetben van szukseg ra, SIGNET esetben barmilyen MAC klonozasra kepes router megfelel.
-
h_143570
addikt
válasz
Antiserver #4058 üzenetére
A modem megveheto sot bizonyos feltelelekkel illetve neha mero "joindulatbol" ingyen is adjak. Ha jol emlekszem 2 eve ugy 10 korul volt.
-
Antiserver
csendes tag
válasz
-=Jam=- #4055 üzenetére
Köszi szépen a segítséget!
Tudom az oldalukon is le van írva, de nem ilyen összefoglalóan és tömören mint ahogy te tetted
Egyébként Signet-nek annyi a hátránya ha jól látom, hogy van egy plusz 2250 Ft/hó bérleti díj a modemre, szóval akkor a Lannet talán szerencsésebb lenne (ahol ez ugyebár nincs)... -
-=Jam=-
őstag
válasz
Antiserver #4054 üzenetére
A LANNET-hez nem kell modem, mert a szolgáltató saját hálózatán működik, csak egy UTP megy a lakásba azt kell egyből a gépbe bedugni. Ha esetleg használsz routert, akkor támogatnia kell az MD5 CHAP azonosítást, különben nem fog megfelelően működni a net.
A SIGNET esetében szükség van a felhasználói oldalon egy modemre, amibe becsatlakozik a koax kábel, aztán a modemtől a gépbe egy UTP kábel.
Ugyanúgy megéri mind2, hiszen ugyanazok a sebességek és az árak, sztem nem is lehet választani, ha olyan területen vagy, ahol a LANNET techikailag megvalósíthaó azt kötik be, ha nem akkor a SIGNET-et.Mindez egyébként a weboldalukon is le van írva...
Hogy Szegeden milyen a szolgáltatás azt nem tudom neked megmondani, de nálam itt Budapesten a XVI. kerületben eddig teljesen korrekt 2007 január óta a SIGNET D csomagom.
-
Antiserver
csendes tag
Sziasztok!
Előre is elnézést kérek, ha már valaki megkérdezte a következőket, de nem akartam 4050 hsz-t végigolvasni
Jelenleg t-foslájn kábelinternetem van, de hála az égnek, lejárt a hűségszerződésem, és szeretnék váltani. A gond az, h még nem tudom, melyik szolgáltatóra...
Szegedi vagyok, így szvsz a TvNetwork kézenfekvő megoldás lenne. Ahogy nézegettem a kínálatukat, 2 csomag jöhet szóba a Lannet és a Signet, de nem igazán értem, hogy mi a 2 között a különbség. Ha ezt valaki összefoglalná nekem, azt nagyon megköszönném. Melyik érné meg jobban, melyik a stabilabb...stb?
A második kérdésem meg az lenne, hogy úgy általában érdemes-e Szegeden TvNetwork-öt választani (normálisan viselkednek-e az emberrel, stabil netet adnak-e... a t-foslájn pl nem adott csak ezért kérdem)?
Előre is köszönöm a segítséget! -
lansz
csendes tag
hali! Szentesi emberke vagyok, leírom tvnetwork tapasztalataimat. 1 hónapja folyamatosan szakadozik a net( félnapig nincs net!), pingek az egekben kb 300. Viszont Szegeden tanulok és ott nincs ilyen próbléma. Ping általában 10ms alatt. Remélem csak azért ilyen a net mert növelik.
-
-
he7edik.
addikt
Nálam abszolút sirály a szolgáltatás itt Zuglóban
remélem nem lesz probléma a továbbiakban sem. -
h_143570
addikt
válasz
Jégkokó #4040 üzenetére
Hat a tvnetwork egynelore meg nem hurok berlo szolgaltato, legjobb tudomasom szerint. A tavolsagod a kozpontol nem fog valtozni a szolgaltato valtas miat, vagyis minden esetben a maximalis letesitheto sebesseg ugyan az marad. A 1289es szamon tudsz veluk telefonon konzultalni, 2 es gomb, illetve az info@tvnetwork.hu email cimen.
-
Jégkokó
veterán
Ha nem változik a helyzet a jelenlegi netemmel, akkor szolgáltatót fogok váltani.A tvnetwork árai egész barátságosak a mostanihoz képest is, vmi 7 ezer ft a 8 megás csomag, csak kérdéses, hogy nálam mennyit tudna.Nem tudja vki, hogy hova kell telefonálnom, hogy megmondják mekkora a nálam létesíthető legnagyobb sávszél?
-
Lala6
őstag
- Jumbó: 1500/256 a papíron, nekem is ilyen van, de néha gondol egyet és felugrik 1500/1000-rre. Ennek én örülök, mert hasznos a torrentnek.
Problémám most nincs vele, korábban volt, hogy elment a net és 1hétig jöttek ki ''javítani''. Aztán a sarkamra álltam és megcsinálták. Azóta jó. Ping 5-40ms.
- MD5 már nem olyan vészes, elég sok router tudja alapból, a linuxosak biztos. Itt a fórumon korábban már levolt írva, hogy melyek tudják biztosan.
- Dáma csamagnál is csak 1 azonosítód van, de ott routerrel legálisan tudod a netet a másik gépen is használni. A Jumbót is lehet 2 gépen használni, nem hiszem, hogy szankciókat vonna magaután(nem érdekük). Szerintem csak a sebességek miatt írták oda, hogy hány gépen ajánlott a használata.
- 1év az pontosan 1év, csak akkor újul meg, ha megújítod (új szerződéssel). -
Tices
csendes tag
Sziasztok!
Most költöztem Szegedre. a Tvnetwork lannet lenne a választásom, hogy internetet szolgáltasson. (Adsl nem jór, mert nincs és nem kell telefon, kábeltv nincs a házban (náluk), mikrótól idegenkedem, azt hiszem ennyi). Csongrádi sgt. Media Markthoz közel.
Legkisebb csomagot (Jumbó) néztem ki, 1536/256 kbit/s (ügyfélszolg 1/1 mbitet magyarázott..), diákigazolvánnyal, 1 év rabsággal nem egész 3000 Ft/hó.
Olvasgattam már fórumot itt is és máshol is, sok érdekes és aggasztó és nem egészen világos dolgot tudtam meg.Néhány kérdésem lenne, aki használ, tud erről valamit.
Olvastam ezzel a PPOE MD5-el kapcsolatban, hogy nem minden router oldja ezt meg, máshol azt írták, hogy júliustól már megeszi bármelyik masina a netet (nincsenek 15 percenként szakadások), vagy ez csak úgy igaz, ha firmware frissítés meg van a routeren vagy harmadik verzió szerint minden router mást kíván?
Jelenleg is akadozik, csökkentett a sávsz.vagy csak foltokban ideiglenes hibák vannak?
A nagyob csomagnál (Dáma 4480/512 kbit/s kb. 5000 Ft.) már az van, hogy ''2 számítógépre'' ez azt jelenti, hogy a központban két ilyen PPOE-s hozzáférést regisztrálnak be és csak annyi, hogy a router beállításánál a két gép, külön azonosítást kap? teljes homály ezen a téren.
még egy a végére, bár ezt az ügyf. kellett volna megkérdeznem, 1 év hűség az mindig megújúl újabb 1 évre?
Akinek van kedve, ért hozzá, esetleg érintett, kérem írjon!
További szép napot mindenkinek!
Üdv Tices -
szumoo
senior tag
válasz
h_143570 #4031 üzenetére
Hali!
Köszi a választ. A routernél van olyan opció, hogy fixed IP, pppoe, kábel meg mittomén még mi. Na most haverommal konzultálva ő a fixed ip-s javasolta és azon tevékenykedtem.
Na akkor most majd meglesem a pppoe-s is. Remélem most sikerülni is fog.
Köszi a tippet!
Szumoo -
h_143570
addikt
Ha lannet akkor pppoe van es nem mac cim szures. MAC cim szures csak signet eseteben van, feltehetoleg mar megint mindenhol.
A roterben allitsd be pppoe re majd add meg az elofizeteskor kapott felhasznaloi nevet es jelszot, az utobbit valoszinelg ket helyen is meg kell addni.
Ha szerencsed van akkor a kerdeses router teljese mertekben tamogatja a pppoe szabvanyt, ha nem akkor vagy 15 percekent ujra kapcsolodas vagy fel sem fog tudni lepni. Ez esetben a gyartot kell piszkalni.
[Szerkesztve] -
szumoo
senior tag
Sziasztok.
Remélem jó helyen járok. Unokatesómnak Tvnetworkos lannet-je van fix ip-vel.
Routerrel akarjuk szétosztani 2 gép között, de sehogy nem tudom megcsinálni!
Egy Asus rx3041 routerrel akarjuk, de sehogy nem tudom megadni a mac address-t!
Elvileg minden dolgot megcsináltam amit lehetett, de semmi reakció!
Kérnék egy kis segítséget!
Üdv.: Szumoo -
lansz
csendes tag
albérletbe adott egy ilyen internet, pingek mindig 10ms alatt. Az a kérdésem ,h mindenhol ilyen jó vagy csak Szegeden?
-
Calogero
addikt
válasz
God Vazzeg #4025 üzenetére
Innen letöltheted a drivert: [link]
-
God Vazzeg
veterán
Milyen webcamet adnak tvnetworkék az előfizuhoz? Mert nincs driver lemez, oszt xp alá be kellene lőnöm egyet
Esetleg egy link a driverhez?Köcce előre is
-
loosht
senior tag
válasz
h_143570 #4021 üzenetére
Te valamit nagyon félreértettél! Szerintem Calogero kollega is tisztában van vele, hogy mi a kbps és a kbyte/s között a különbség, épp ezért írta, hogy ftp-n neki is gyorsabb, mert amit a speedtest mér az nagyjából 254kbyte/s és valójában neki 380-400, ami mellesleg 8-cal beszorozva nem 5000, hanem 3200kbps körül van. (Ha valahonnan máshonnan vetted ezt az 5ezret akkor bocs, de a legnagyobb érték, amit én itt látok, az 2035).
-
pane
tag
válasz
Rommel6600 #4022 üzenetére
Komolytalan népség......
-
h_143570
addikt
válasz
Calogero #4019 üzenetére
A speedtest kilo bit per seconds ban mer, mig az ftp kliens Kilo Byte per secondsban. Ugy lehet felismerni, hogy ha byteban adjak meg akkor rendszerint nagy B-t hasznalnak mig bit eseteben kis b-t. Az atvaltas egyszeru osztd el 8al a bites erteket ig megkapod Kilo Byteosat. Azaz a te feltoltesed az altalad megadott adtok alapjan ugy 5000 korul van.
-
pane
tag
Használja valaki Tvnetwork ICEPHONE-t? Kaptam 2x2000Ft feltöltőkártyát de nem megy a regisztrálás. Hogy kell?
-
Rommel6600
őstag
Nem tudom, hogy épp most mennyire kell megijedni, de én már több forrásból is hallottam, hogy a tvnetwork nem megbízható, késve fizet, és hogy többször állt már felszámoláshoz közel. Hogy most mi zajlik épp, és hogy mennyire komoly a helyzet az remélem a napokban kiderül ill. megoldódik.
-
emigos
csendes tag
A speedtest.net-et 4x próbáltam betölteni mire sikerült, hát megérte. -
emigos
csendes tag
A speedtest.net-et 4x próbáltam betölteni mire sikerült, hát megérte. -
emigos
csendes tag
Szegeden már kb 2 hete ingadozik a net, ez már olyan szintre jutott, hogy csak este 22:00 után lehet normálisan használni. Ha anyagi gondja van a cégnek akkor valszeg korlátozva van a külföldi elérés. ( Nem tudja fizetni, csak a hazai hálózatott ). A külföldi oldalakat alig érem el.
NET: Szeged, Net X csomag 1536/384 kb/s ( lenne ) > valós kb 600/130 kb/s
Folyamatos szakadások: kb. 4-5/nap
Nézegessük azért a többi szolgáltató honlapját, biztos ami biztos.
[Szerkesztve] -
Savage5
senior tag
''A TvNetWork nemrég 500 millió forintért vásárolt meg egy bajai hálózatot az Euronet Rt.-től, amelyből mintegy 300 millió forintot még nem egyenlített ki.''
Na, még a végén a cég csődjének is mi leszünk az oka, bajaiak.Egyik szerelőjük szerint itt a legtöbb az olyan ember, aki nagyon késve fizeti be a számlát.
A hüleséget félretéve tényleg szomorú lennék én is, ha becsődölne, most mikor már végre stabil netet csináltak, pláne itt a déli környéken. (Egyébként erről jut eszembe: lehet ennek valami köze ahhoz, hogy 2-3 napja állítólag megint szakadozik az internet? Azért állítólag, mert jelenleg nem vagyok otthon.) -
h_143570
addikt
válasz
shabbarulez #4010 üzenetére
Remelm azert nem tul sulyos a helyzett karlenne ertuk.
-
shabbarulez
őstag
Fizetési gondokkal küzd a TvNetWork [link]
-
h_143570
addikt
válasz
BobChemistry #4007 üzenetére
Folytassuk ezt a rszet a router topicjaba inkabb. [link]
-
h_143570
addikt
válasz
BobChemistry #4005 üzenetére
A router el fogja intezni az automatikusan az ip kiosztast. Trukozni csak p2p progik hasznalata eseteben kell.
-
h_143570
addikt
válasz
BobChemistry #4003 üzenetére
A PPPoE kapcsolat eseteben a halozati komunikacio egy WAN miniport driveren keresztul tortenik ez az eredeti halokartyara telepul ra, de kulon halozati eszkozkent latszik. A router eseteben ez a miniport driver fog atkoltozni a routerra igy nalad mar csak a sima halokartya lesz. A PPPoE kapcsolathoz hasznalt csatalakozas ikon maradhat, csak nem kell hasznalni.
-
BobChemistry
őstag
válasz
h_143570 #4002 üzenetére
ja, a tcp/ip-hez nem nyúltam, automatikus ip cím van beállítva a gépen
amikor csatlakozok a netre, akkor pedig két db hálózati ikon jelenik meg a tálca jobb sarkában
egyik a saját hálókártya, automatikus ip címmel, a másik pedig a tv network saját ikonja
ezt nem egélszen értettem, mert ugye a tv network a gép hálókártyájához csatlakozik... -
h_143570
addikt
válasz
BobChemistry #4001 üzenetére
Ha nem csatlakoztal fel a netre, illetve nem piszkaltad az alapertelmezett tcp/ip beallitasokat. Akkor a bongeszobe kell siman beirni.
Ha csatlakoztal akkor bontsd le elobb a kapcsolatot.
Ha modositottad a TCP/IP bealitasokat akkor. Vezerlopult / halozati kapcsolatok / Helyi kapcsolatokra dupla kat. Majd tulajdonsagok / TCP/IP protokolt kivalaszta a listarol. Ezutan megint tulajdonsagok, it IP es a DNS is legyen automatikuson.
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Milyen videókártyát?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gitáros topic
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
- FSP HEXA+ 400W Megbízható Erőforrás a Stabil PC Működéshez!
- Macbook pro 14" m1pro 16/512, szép állapotban,kiegészítőkkel, dobozával.
- Apple Magic Keyboard iPad Pro 11" (M4) Hu 2 év Alza jótállás
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest