Új hozzászólás Aktív témák

  • Dare2Live

    nagyúr

    válasz [CS]Blade2 #52354 üzenetére

    Nem halasztható megy. Kérdés ugye mi az. Amikor pl a szűrés is akkor gond van. De hát az elmaradt pl mamográfia ugye nem gond Kásler szerint.

    Szemészet is így megy. Ami halasztható az megállt. Egy picit is komolyabb retinavérzést meg fognak lézerezni nem kockáztatnak egy retinaleválást, de ha semmit se látsz de fél év múlva meg lehet csinálni akkor halasztódik. A baj az a várólista. Amikor egy már alig lát szürkehályog műtétre kell még várni 1.5évet és 1.5évet az életedből vak vagy na ennyire működik. És gigantikus feltorlódások vannak. Ezért pörög a magán is sokan ki tudják fizetni a 400-600-800at egy műtétre. (Amiből egy jó orvos napi 8at megcsinál akár államiban akár magánban. Itt mondjuk nagy gond, hogy államiban már nincs motiválva arra, hogy napi 8at megcsináljon. "Már nincs verekedés a műtőért." )

    A kórházak, gépek állapota nagyon változó. Összességében egyértelmű orvos/ápoló és eszköz hiány van. Ettől még amit látsz lehet csillivilli.
    pl

    adat forrás linken jobbra. [link]

    És erre rájön az, hogy súlyos gondok vannak a gépek használatával. Vhol annyira pörög, hogy 6-24ig, de 24:00 után is még be lehet kerülni, vhol meg letakarva ott az OCT és be se volt idén kapcsolva. Mert nincs rá ember/idő.

    [ Szerkesztve ]

    don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...

Új hozzászólás Aktív témák