Új hozzászólás Aktív témák

  • Hieronymus

    addikt

    LOGOUT blog

    válasz Drizzt #34803 üzenetére

    "Ezt elmondhattad volna a fiatal egészséges embereknek is, akik belehaltak. "

    Azért nem mindegy az arány.
    Egy iskolás gyerek esélye a a halállal járó fertőzésre nagyon alacsony, ám lehetséges.
    A hatvanon túli emberek esetében a halállal járó fertőzés sokkal - sokkal magasabb arányú. Nyilván ezért voltak első körösek az oltásban. A nagyon fiatalok immunizálása továbbra is a víruskeltetőgép funkcióját szünteti meg az iskoláknak.
    Nem látom mi a probléma ezzel?

    "Ami ellen ugyanúgy sokkal jobban állnánk, ha magasabb és gyakoribb lenne az oltás, mint az megszokott."
    Nem! Sajnos nem. Az influenza vírusok az ember okozza, de csak közvetett módon. A vírus mutálódását a fajok közötti ugrás erősíti. A (távol) keleti országokban egy légtérben tartják a sertéseket és szárnyasokat. Ezzel mutációs fejlődőbázist tartanak fent. Az új, emberre veszélyes mutációk onnan indulnak el. Ha hetente oltatnád magad, nem hozna többlet védelmet. Mindig olyan mutációval találkozol, ami ellen már nem segítenek az addig megszerzett védelmek. Az idősek immunreakciója lassul, ezért veszélyes számukra.

    "Másrészt az influenza mutációs potenciálja sokkal nagyobb jelen ismeretek szerint a mostani problémákat okozó koronavírusoknál."

    Valahol olvastam. Általában több év szükséges egy törzs visszatéréséhez. De a törzsekből már sok van. Ehhez képest a covid sem gyorsabb vagy lassabb a mutációban. Nem kellett még új oltóanyagot piacra dobni.

    (#34805) Cs1csó:

    Nem vagyok oltás ellenes. Már február második felében meg volt a második Pfizer oltásom. Sőt az influenza elleni oltáson is túl lettem ezen a héten. De nem rohanok a harmadik oltásért. Majd februárban, ha szükséges lesz még.

    Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!

Új hozzászólás Aktív témák