Új hozzászólás Aktív témák

  • Drizzt

    nagyúr

    válasz Hieronymus #34802 üzenetére

    "Egy optimális genetikai háttérrel rendelkező ember amúgy immunis a fertőzésre, egy fiatal egészséges ember, minimális tünetekkel esik át a fertőzésen."
    Ezt elmondhattad volna a fiatal egészséges embereknek is, akik belehaltak. Nyilván lehet, hogy nekik nem volt optimális a genetikai hátterük, de az a helyzet, hogy előre senkiről nem tudjuk ezt megmondani jelenleg.
    "Vajon életedben eddig mennyi influenza vírussal találkoztál?"
    Fogalmam nincs, de influenza megbetegedésem (igazoltan) sosem volt, a vírus különféle változataival szinte biztosan találkoztam. Egyébként én mindig bajban vagyok az influenza értékelésével, mert az emberek 90+%-a bármi baja van télen, azt mondja, hogy influenzás. Közben meg olyan embert, akinek konkrét diagnózisa lenne róla, nem sokat láttam. A köznyelvben én azt tapasztalom, hogy az influenza és a nátha gyakorlatilag szinonimaként él, míg valójában tök más dolgokról van szó.
    "Évente 1-2 mutáció járja körbe a világot, még sincs nyájimmunitás. Ha lenne, el sem juthatna hozzánk az influenza, mert a megvédene minket a nyáj immunitás."
    Ami ellen ugyanúgy sokkal jobban állnánk, ha magasabb és gyakoribb lenne az oltás, mint az megszokott. Másrészt az influenza mutációs potenciálja sokkal nagyobb jelen ismeretek szerint a mostani problémákat okozó koronavírusoknál.

    I am having fun staying poor.

Új hozzászólás Aktív témák