Új hozzászólás Aktív témák

  • tisn

    addikt

    válasz #86564352 #32909 üzenetére

    , valamint az egyszerű laikus kérdés: EU többi országa miért nem vesz,

    toluk kerdezd :P

    ha Kína és a gyártó azt mondta 18-59 között nézték inkább, akkor mi miért öregeknek adjuk

    mert ok voltak veszelyben, nem a 18-65 kozotti korosztaly, vagy a gyerekek

    mégis minden más EU ország megoldotta a védekezést keleti nélkül, mert elsősorban a hatékony tesztelés, időben bezárt suli, FFP2 maszk,

    mar aki, azert volt aki nalunk rosszabbul oldotta meg (javaslom a tobblethalalozasi gfxek tanulmanyozasat kozep-kelet ejropaban), mindenesetre mi hoztunk egy jo atlagosan fos szintet, meglehetosen nagy szabadsaggal, ami kifejezetten jo volt.

    ha zavar a "pörgés" egy rossz hír: miután Európa fürdik már az mRNA vakcinában, és Sino EMA engedély még mindig nincs, 2021 őszén nálunk továbbra is Sino a kínálatban, pedig boosternek sem harmadik sinot ajánlanak és olyan gyárat terveznek,

    persze hogy van a kinalatban, en erosen gondolkodom, hogy az legyen a 3-ik :) van aki nem akar mRNS-t, van raktaron, miert ne lehetne sinot adni annak, aki keri?

    miközben Kína is mRNA úton akar haladni

    persze, csucstech, egy halom dolgora jo lesz a vakcinan kivul is. raadasul olcsobb es gyorsabban gyarthato, mint a klasszik vakcinas vagy az adenos megoldasok. mire ok eljutnak a gyartasig jo par tizmillio tesztalanyon jon ki az osszes esetleges hosszu tavu mellekhatas.

    in-win szitu nálam inkább ez: tavasszal több ny-európai ország kevesebb halottal megúszta

    tenyleg okos dolog a joval gazdagabb nyeuhoz hasonlitani. a regioban atlagosan teljesitettunk, raadasul a tragikus eu allapotu magyarokkal (elhizas, dohanyzas, cukor, sziv, stb.). mikozben nalunk enyhe korlatozasok voltak. sino nelkul lett volna par ezer halottunk meg pluszban, jo otlet volt a beszerzese.

Új hozzászólás Aktív témák